In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, februari 11, 2006

ineens weer fulltime, da's schrikken

Tja, het is vakantie en ik moet dus weer full-time aan de slag. Wel weer wennen hoor, 8 uur per dag werken. 8.00 - 12.00 uur en 14.00 tot 18.00 uur. Vandaag was het nog vrij rustig, maar morgen verwacht ik meer werk.
Ik heb het nog steeds super naar m'n zin en in plaats van giga veel klaagzangen (nou ja, 1 tje maar die zal ik zo nader uitwerken), kreeg ik vandaag een aantal complimenten die ik nu eens door kon geven in plaats van alleen maar gemopper.
Als je bedenkt dat er vanochtend alweer om half 4 begonnen was met sneeuwschuiven, dan snap je dat dat een fijne opsteker is.

Wel kwam er vanochtend een boze meneer binnen. Christoph had z'n auto helemaal vastgezet door er een berg sneeuw voor te schuiven. Je moet weten dat het op de camping de regel is dat de auto's niet midden op de paden gezet mogen worden en deze meneer had er niet aan gedacht (dat krijg je als je gaat apres skiën zullen we maar zeggen) en toen Christoph er in de loop van de dag nog meer sneeuw voor had geschoven wat het helemaal heftig. Ik krijg natuurlijk de zwaarste aanvallen te verduren (gelukkig kan ik er aardig tegen) en soms moet je je dan wel eens inhouden om niet te gaan lachen.
Gelukkig is het allemaal met een sisser afgelopen en gaan de mannen morgen samen de auto weer uitgraven.

Paul had het aan het einde van de ochtend helemaal gehad met de kinderen. Ondanks dat ze me beloofd hadden dat ze geen ruzie zouden maken en hun rommel op zouden ruimen, hadden ze zich aan geen van die afspraken gehouden. Dan ben je inderdaad aan het einde van een ochtend helemaal op en toen ik ook nog begon te mopperen was het even over.
Uiteindelijk hebben we Joris in bed gemikt, want die was gewoon strontvervelend omdat hij zo moe was. Omdat Paul en ik naar de camping moesten om te werken (hij aan Brixnet) heeft Sabine opgepast. Toch wel fijn zo'n grote dochter moet ik zeggen.
Toen Joris weer wakker was, heeft Paul de kids opgehaald en zijn ze met z'n drietjes nog even lekker wezen skiën.

Zelf heb ik vandaag tot aan m'n kniën in de sneeuw gestaan (met een normale broek aan, hihi) om meterstanden op te nemen, een stop die eruit geslagen was weer goed gezet en natuurlijk de nodige gasflessen vervangen. Echt van die werkjes die ik leuk vind om te doen, even lekker buiten bezig laat mij maar gaan.

Morgen weer lekker een hele dag aan de slag, alleen wel even pauze om te kijken hoe mijn zoon mee gaat doen met de bambini rennen, ik ben heeeel benieuwd!

vrijdag, februari 10, 2006

1 en 2

Ik heb me toch een partij koude voeten!
Ik loop namelijk compleet naast m'n schoenen.
De oorzaak hiervan?
Ze heet Sabine!

Hieronder haar Zeugnis (rapport) over het eerste half jaar school in Oostenrijk.
(1 is het beste cijfer, 6 het slechtste)
Sachunterricht (zaken als biologie, aardrijkskunde, geschiedenis)2
Deutsch, Lesen, Schreiben2
Mathematik (rekenen)1
Musikerziehung (muzikale 'opvoeding')1
Bildnerische Erziehung (alles met tekenen als ik het goed begrijp)1
Werkerziehung (handwerken in al z'n vormen)1
Leibesübungen (gymnastiek)1
Lebende Fremdsprache: Englischteilgenommen
Verkehrserziehungteilgenommen
Religion röm.-kath. (godsdienst, katholieke richting)1


De rest van de dingen die me vandaag zijn overkomen vallen hierbij in het niet, dus ik laat het bij dit korte, maar zeer krachtige rapport.

donderdag, februari 09, 2006

Sabine ging skiën

Vanochtend wilde Joris eigenlijk al wel weer naar school, maar gezien het feit dat hij toch echt koorts had, mocht hij niet van me.
Gelukkig maar, want hij heeft terwijl ik naar m'n werk was lekker een film zitten kijken (Herbie) en toen ik thuiskwam was hij echt helemaal af.

Natuurlijk waren we ook heel erg benieuwd hoe Sabine het eraf had gebracht op haar skidag van school. Ze hadden eerst voor mogen skiën en waren in groepjes ingedeeld. Sabine in het langzaamste groepje, maar van dat groepje kon zij gelukkig wel het beste skiën! Daarop was ze dus best trots. Helaas was ze wel een keer flink onderuit gegaan omdat het meisje voor haar ineens een hele vreemde manouvre maakte en Sabine haar niet meer knap kon ontwijken. Maar voor de rest had ze een hele fijne dag gehad. Ze had allerlei lekkers meegekregen als jause en daarvan had ze gedeeld met haar vriendje Mario die gelukkig ook bij haar in het groepje zat. Mario had niets meegekregen, maar Sabine had meer dan genoeg mee dus dat gaf niets.
Ze kwam moe maar wel gelukkig thuis. Wij natuurlijk ook heel blij, want vanochtend stikte ze nog van de buikpijn door de zenuwen. Gelukkig is ze wel zo snugger dat ze weet dat ze wel moet gaan omdat het anders alleen maar erger wordt (het is wat voor een kind van 8) en eerlijk gezegd hoopt ze nu dat ze binnenkort nog een keer zullen gaan.....

Paul heeft zich weer eens flink op het in mekaar prutsen van computers gestort. Er was hem gevraagd om te kijken of hij 2 pc's weer een beetje op kon kalefateren en dat is best nogal een werk (zeker als je het al lang niet meer gedaan hebt). Helaas is niet gelukt wat hij hoopte, maar het komt vast nog wel goed.

Vanmiddag mocht ik weer naar de camping en daar ben ik weer lekker bezig geweest. Ook nog fijn met wat mensen gekletst en me goed bezig kunnen houden met klusjes. Morgen maar weer eens vragen of m'n bestellingen er al eens zijn. Er zijn dingen die ik zeker binnenkort nodig ga krijgen en die ik nu nog niet heb.
Toen Paul me om kwart over zes op kwam halen, kwam de sneeuw flink naar beneden en stond er voor brixentaler begrippen een heel aardig windje.

Thuisgekomen snel een soepje met backerbsen geproduceerd voor de kids en mij. Paul moest al snel weer weg want hij was gevraagd als vierde man bij het klaverjassen vanavond en hij zou daar een soepje en een broodje krijgen.
Zelf ben ik vanavond maar eens aan de slag gegaan met de stapel strijk die er nog steeds lag. Het weekend werk ik weer 8 uur per dag, de rest van de week kijken we even hoe druk het wordt, maar ik moet er voorlopig maar vanuit gaan dat ook dat dagen van 8 uur gaan worden en dan komt er van het huishouden niet zo heel veel meer vrees ik.

Nu nog even de laatste was vouwen en dan mag ik nog even een spelletje doen van mezelf. Daarna is het echt weer tijd voor m'n bedje.

woensdag, februari 08, 2006

ziek mannetje

Vanochtend dacht ik eerst even langs de huisarts te gaan om m´n verzekeringspasje te laten zien, dat had ik zo afgesproken met de assistente. Natuurlijk is net woensdagochtend de enige ochtend dat de praktijk gesloten is :( Heb ik weer.
Daarna snel door naar de camping en even geïnformeerd naar het kleine ventje dat gisteravond zo ziek was, gelukkig ging het vandaag alweer een stukje beter met hem dus dat viel mee.

Door de flinke hoeveelheid sneeuw die er gevallen was, was er op de camping al om 4 uur begonnen met sneeuwruimen, alhoewel het op dit moment een beetje vechten tegen de bierkaai begint te worden. Zelf heb ik het vrij rustig gehad, alhoewel er steeds meer klachten beginnen te komen van campinggasten dat ze een beetje het idee hebben dat de camping een erg achtergesteld kindje is ten opzichte van het sporthotel.

Ook staat er een caravan tegenover het buro die al erg oud is en die begon onder de druk van de sneeuwvracht die er op het dak lag toch behoorlijk te kraken in z´n voegen. Echt letterlijk, want er waren al behoorlijk wat vreemde tochtgaten zichtbaar aan het worden aan de buitenkant.
Dus in overleg even de eigenaresse opgebeld en die wilde graag iemand inhuren om de zaak leeg te schuiven. Paul vond het helemaal niet erg om te doen, dus die had zich al ingesteld op een dak leegscheppen vanmiddag. Alleen bleek de caravan al leeg te zijn toen hij vanmiddag aankwam. Dat bleek ome Ruud Venekamp te hebben gedaan. Die had ook de staat van de caravan opgemerkt en medelijden gekregen met de dame in kwestie en dus ´eventjes´ het dak leeggeschept.
Om een lang verhaal kort te maken: om kwart over vijf heb ik Christoph nog even gebeld (tja, ik had geen dienst) of hij zo vriendelijk wilde zijn om mevrouw even te bellen dat het zaakje was opgelost en dat ze er ook nog eens niets voor hoefde te betalen. Als dat niet aardig is, dan weet ik het niet meer.

Ondertussen zat ik al vanaf een uur of twee thuis met een ziek mannetje. Joris is vanaf die tijd elk half uur aan de spuug of de diarree geweest dus je kunt je voorstellen dat zowel hij als ik het nu wel enigszins zat zijn.
Over een minuut of 10 zou het weer zover moeten zijn, dus nu maar hopen dat hij in ieder geval 1 keertje overslaat.

Vanavond dus helaas geen cursus voor mij, Paul moest naar een klant en oma wilde niet oppassen dus was ik toch zelf de pineut.
Verder geen nieuws behalve dan dat er morgen nog meer sneeuw wordt verwacht...

dinsdag, februari 07, 2006

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Nou, die sneeuw is er weer hoor en ook weer in flinke hoeveelheden. Vandaag is er weer zeker 40 centimeter gevallen (als het niet meer is) dus de hele dag waren er weer een hoop sneeuwruimers op pad.
Op de camping kon je ook goed merken dat het veel sneeuwde, ik heb niet veel klanten gehad vandaag. De meeste mensen bleven lekker in hun caravan/camper zitten.

Zelf ben ik er nog wel een tijdje uit geweest om te kijken of ik de husky kon vinden die de camping onveilig maakt (nou ja, het beest is nogal dominant en er zijn nogal wat honden op de camping die door het beest lastiggevallen worden), maar hij was er niet. Verder lekker wat administratieve rompslomp doorgewerkt en alvast bezig met het klaarmaken van alle spullen voor komend weekeinde want dan begint het hoogseizoen officieel en wil ik niet nog allerlei achterstallige zooi hebben liggen.

Tussen de middag lekker met de kinders gegeten en daarna zijn die fijn buiten gaan spelen. Tja, wat wil je met zoveel nieuwe sneeuw, dan komt het huiswerk maar wat later. Van Sabine haar school kregen we een briefje dat ze met de hele klas gaan skiën donderdag. Sabine ziet er nu al als een berg tegenop omdat ze het idee heeft dat zij natuurlijk het slechtst kan skiën van iedereen.
Volgens ons gaat dat best meevallen, maar ja, ze is nu eenmaal een doemdenker wat dat betreft. Dat zal donderdag dus nog wel wat problemen opleveren vrees ik.
Zelf heb ik alvast een deel van m'n huiswerk voor morgen gemaakt want ook dat moet nu eenmaal gebeuren. Wel leuk om te doen, alhoewel ik het niet makkelijk vind.
Tegen 3 uur kwam Joris helemaal kleddernat binnen omdat hij naar de wc moest, dus snel de badkamer ingesleept en daarna ging hij weer naar buiten want de binnenkant van z'n pak was nog droog en hij wilde toch echt weer de sneeuw in :D

Rond half vier kwam Paul ook weer thuis van een klant en na even gezellig te hebben gepraat, heeft hij me weer naar het werk gebracht. Ik had er dit keer niet zo heel veel zin in, want m'n collega had een pokkehumeur dus die hoefde ik niet echt tegen te komen.
Gelukkig bleek het vanmiddag met het humeur mee te vallen dus dat scheelde weer.
Verder is er vanmiddag niet al teveel gebeurd, alleen vlak voordat ik weg zou gaan, kwamen er gasten binnen met de vraag om een dokter. De kleinste bij hun in de familie (4 maanden) was erg benauwd en ze waren er helemaal niet gerust op. Dus snel m'n huisarts gebeld (die had dienst) en gevraagd of hij voorbij kon komen.
Gelukkig kon dat en was hij er tien minuten later. Morgen even vragen hoe het met ze is....

Vanavond hebben Sabine en ik nog even een spelletje gedaan. Ze had van de Sprachlehrerin een memory spel gekregen met allerlei woorden met sch erin. Daar heeft ze nu eenmaal het meeste moeite mee dus dat moest geoefend worden.
Heel gezellig samen gespeeld en daarna heeft ze nog met Joris gespeeld.
Joris had ondertussen voor fotograaf gespeeld en de mooiste foto's gemaakt met de camera. Als ik eraan denk zal ik morgen wat van de foto's op de blog zetten.

Nadat we de kinderen in bed hadden gestopt, heeft Paul onze lastige klant nog maar eens een keer gebeld (zoals afgesproken, alleen had zij niet overlegd met de familie zoals afgesproken, zucht) en heb ik me op de rest van m'n huiswerk gestort. Ik zag er nogal tegenop om dat te doen, maar het viel me toch enigszins mee.
Nu maar hopen dat ik niet teveel fouten heb gemaakt.

maandag, februari 06, 2006

kinders, skiën en cursus

Vandaag waren, tot onze verbazing, de kinderen alweer rond half zeven wakker en dat terwijl het een gewone doordeweekse dag was. Wel erg prettig met opstaan, alhoewel dat wat later was, want ik had de verkeerde knop op de wekker ingedrukt waardoor Paul en ik dus lekker lagen te slapen totdat ik wakker werd en zag dat het al 5 over 7 was. AAAAAAARGH.
Snel het bed uit en in een noodvaart gegeten, kinderen aangekleed, Sabine naar school geholpen en voor we het wisten stond ook Anita alweer voor de deur om met de kinders naar school te gaan.
Vanochtend weer even twee uurtjes gewerkt (nou ja, iets langer, maar ik was dan ook zo gezellig aan de praat met 1 van de campinggasten) en daarna weer opgehaald door Paul. Die had bedacht dat we vandaag wel zuurkool konden eten dus in de winkel lekkere worstjes erbij gevonden, aardappeltjes en jus, nog wat ananasjes door de zuurkool gemikt en wij konden smullen.
Voordat we dit wilden gaan doen werd er bij ons aangebeld en Joris ging wel even de deur open doen. JOYCE!! riep Joris helemaal blij. Joyce is de dochter van de mensen van het campingrestaurant en Joris is helemaal verliefd op haar. Ze wordt ook continu plat geknuffeld door ´m, echt fantastisch om te zien.
Eigenlijk kwam Joyce voor Sabine en die twee hebben dan ook samen zitten computeren en huiswerk maken. Joyce vond het geloof ik wel even gezellig zo bij ons, het is natuurlijk weer eens wat anders dan thuisblijven.
Tegen een uur of 4 zijn we met z´n vijven de auto ingedoken, op naar de camping waar de kinderen wilden gaan oefenen voor de bambini rennen van aanstaande zondag. Joris moet natuurlijk wel winnen, hahaha.

Om half zes weer richting huis gegaan en snel een broodje gegeten. Sabine kwam wat later want die ging eerst nog even bij Sabrina spelen (nou ja, tv kijken zal je bedoelen). Voor we het wisten was het alweer tijd om naar cursus te gaan. Paul en Joris hebben me gebracht terwijl Sabine haar tweede broodje even rustig op ging eten.

Bij de cursus weer van alles geleerd en ook met de lerares afgesproken dat we eigenlijk wat meer tijd moeten besteden aan conversatie. Je merkt dat vooral veel van de au pair dames niet heel veel duits praten waardoor ze daar toch een flinke achterstand oplopen.
Het werken op de camping is voor mij wat dat betreft heel gunstig, daar ben ik regelmatig verplicht om duits te praten dus voor mij is dat minder moeilijk, alhoewel mijn zinsbouw nog zeer zeker een stuk beter kan.
Natuurlijk weer een beetje met Florent zitten geiten (hij vindt trouwens dat mijn franse uitspraak behoorlijk goed is, hihi) maar ja, ik heb dan ook gezegd: Florent, tu es magnifique! Tja, dan wil dat natuurlijk wel :)

En nu......nu sneeuwt het.....

zondag, februari 05, 2006

en ineens werkte ik weer 6 uur op een dag

Vanochtend waren de kinderen natuurlijk alweer veel te vroeg wakker. Joris al om 6.00 uur en Sabine was ook voor zevenen al wakker. Ongelooflijk, want morgen zijn ze natuurlijk weer met geen 10 paarden uit bed te krijgen.
Zelf ook op tijd eruit, ik had geen rust meer in m'n gat dus maar even lekker uitgebreid gaan douchen (doe ik meestal niet op de vroege ochtend, is voor mij meer een avondritueel) en daarna weer aan de slag.
Zo tegen half 10 kwam Christoph ook en heb ik even wat dingetjes met 'm doorgesproken, waarop ik te horen kreeg dat ik vandaag maar van 9.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur moest werken. Lekker vroeg ben je daarmee zeg. O, had je dan al plannen? Nee, want Paul moet werken, maar ik moet wel ff kijken of het hem ook schikt. Ach, natuurlijk doet het dat, het zijn toch weer 2 extra uurtjes en dat levert toch weer wat geld op.

Vanochtend was het flink druk dus voor ik het wist was het alweer 12.00 uur. Paul kwam me fijn ophalen en ondertussen zorgde Sabine ervoor dat het eten niet aanbrandde.
Lekker gegeten en toen de kids even op bed gemikt, ze waren allebei hartstikke moe.
Om 14.00 uur gingen Paul, Sabine en Joris naar de camping om daar te gaan skiën. Sabine was door Joyce van het restaurant opgebeld om samen even lekker van de Kandleralm af te gaan. Dat is niet doorgegaan, want Louis had alvast de stokken voor de bambini rennen van volgende week neergezet, dus daar zijn ze lekker gaan racen.

Ik heb thuis in de tussentijd nog even wat blogjes en mail bijgelezen en een wasje gedraaid en toen was het voor mij ook weer tijd om aan de slag te gaan.
Eerst even gecontroleerd of de schoonmaakster er al was. Gisteravond of vannacht heeft de een of andere goorlap (Schwein volgens Christoph) in het tweede sanitairgebouw voor de pot zitten schijten en daarna met z'n gore schoenen de hele herentoiletten besmeurd. Daarom had ik het daarzo vanochtend al afgesloten want het was echt een zwijnenstal. Je hebt er soms van die smeerlappen tussen zitten, vreselijk gewoon.
Verder de euro's weer uit alle douches gehaald en de wasmachine en droger ook weer van hun muntjes ontdaan.
Toen nog bij een caravan wezen kijken waarvan de stroom het ineens niet meer deed. Heel vreemd, want bij de buren was alles goed en in de stroomkast was de zekering ook niet doorgeslagen. Daar heb ik dus Ton bijgehaald, want toen wist ik het ff niet zo snel meer.
Ton kwam later vertellen dat Christoph bij het aanleggen van de stroom vergeten was om de kabel helemaal af te rollen waardoor deze veel te heet was geworden en kapats stuk was gegaan. Tja, het zijn zo van die dingetjes die gebeuren op zo'n camping. Saai is het in ieder geval vrijwel nooit.

De middag verliep verder ultra rustig, het had voor mij wel wat drukker mogen zijn, maar goed ik heb het prima uitgezeten en om 6 uur stonden Paul en de kids voor de deur. Even lekker een broodje gegeten en toen was het alweer vrijwel tijd voor de kinderen om hun bedjes in te duiken.
Paul is naar een klant toe, hij had eigenlijk gisteravond gemoeten, maar door een misverstand had hij begrepen dat dat niet doorging. Daarom vanavond snel erheen met natuurlijk de welgemeende excuses erbij.
Heb ik lekker de avond helemaal voor mezelf.