In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, maart 05, 2005

de tijd vliegt nog altijd

Tjonge jonge, wat gaat de tijd toch snel. Alweer de laatste dag van deze vakantie. Morgenochtend gaan we weer vertrekken en dan duurt het voor mij toch echt tot augustus voordat ik hier weer naartoe mag. Dan weliswaar definitief, maar toch zijn het nog weer 5 maanden en dat is best lang.
Vandaag had ik best een beetje een baaldag daardoor, maar het was toch wel weer een mooie dag. Weer een lekker zonnetje gehad en op het eind van de dag nog even wat wolkjes. Er wordt nog wat sneeuw verwacht dus ik ben benieuwd.

Sabine is vandaag in haar eentje helemaal de kandleralm afgeskied. Ze was met een vriendje, maar die was uit de lift gevallen met z’n snowboard en dat had ze te laat pas gemerkt. Daardoor stond ze ineens in haar eentje boven. De kandleralm is een rode piste, dus dat is best lastig, maar ze is niet in paniek geraakt en gewoon naar beneden geskied. Wij zijn trots op onze dochter kan ik jullie wel vertellen!

Ik baal aan de ene kant ook nog best een beetje dat we nog geen huis hebben gevonden, maar dat komt vast wel.

vrijdag, maart 04, 2005

oh, wat zijn we romantisch vandaag...

Het weer is vandaag een ietsje minder dan de afgelopen dagen. Veel wolken en een mager zonnetje (alhoewel die nu om 11.00 uur wat meer begint door te breken).
Vandaag voor ons een belangrijke dag omdat we nu spijkers met koppen willen slaan voor wat betreft het appartement die we willen huren. We willen het echt graag hebben, maar niet tegen elke prijs, dus hopelijk werken de eigenaren een beetje mee.

Verder heb ik net de rits van de voortent die ik aan het maken was afgemaakt. Daar gaat toch ook weer meer tijd inzitten dan je van tevoren denkt. Toch weer een uur aan het naaien geweest, maar goed het ding kan tenminste weer dicht en da’s wel belangrijk zullen we maar zeggen.

Dan ga ik nu de skiverrichtingen van zoonlief en de snowboardcapriolen van dochterlief bekijken. Na onze onderhandelingen van vanmiddag schrijf ik gewoon weer lekker verder.
<……>
Sabine gaat al een stuk lekkerder naar beneden op het snowboard, alhoewel ze een flinke val heeft gemaakt doordat ze in een scheur terecht kwam. Die heeft morgen een flinke blauwe bil vrees ik.
Verder zijn we naar de verhuurder van het appartement geweest en helaas helaas, pindakaas, hij heeft mensen die het vanaf nu willen huren van ‘m. Hij heeft het appartement nog even vastgehouden voor ons om te horen of we het nu voor de volle prijs van ‘m willen huren of niet. Hij had eigenlijk ook wel door dat we dat niet willen omdat we geen volle prijs willen betalen voor een huis waar we niet eens in wonen.
We hebben nu de afspraak gemaakt dat we hem eind juni, begin juli nog even bellen om te horen of die mensen er nog in zitten. Het zijn nl. een stel duitsers die hier werken en eigenlijk op zoek zijn naar iets voor zichzelf. Hij heeft dus geen idee hoelang die gasten het willen huren dus wij moeten maar hopen dat het zichzelf oplost.
Nu hebben we altijd onze kennis met eigen pension achter de hand die ons wel tijdelijk een paar kamers tegen een vriendenprijs wil verhuren, dus dat is wel een fijn idee. En het scheelt natuurlijk toch geld. Normaalgesproken hadden we willen voorstellen dat we voor die 5 maanden 900 euro wilden betalen en die houden we nu natuurlijk toch mooi in onze zak.
Hoe een teleurstelling eigenlijk toch goed uitpakt (of hoe gedeeltelijk goed nieuws toch een teleurstelling is). Wel bijzonder om mee te maken en weer goed voor ons Duits.
Wij hebben vaak het idee dat wij helemaal niet goed Duits spreken, maar we maken ons tot nu toe nog steeds goed verstaanbaar en kunnen de mensen meestal ook prima verstaan dus het valt eigenlijk best wel mee.

Om al deze zaken te verwerken, zit ik nu aan een heerlijk glaasje Mailberger Gutssekt. Echt heerlijk en lekker bubbelig. Buiten zakt de zon voorzichtig achter de bergen weg, de lichtblauwe lucht is een prachtige omlijsting voor het zachtgele licht, de ijspegels groeien langzaam langs het sneeuwdak omlaag en de sneeuw kraakt zachtjes als je er over loopt.
Zelfs een volslagen ijskoude pegel wordt hier nog romantisch van, jammer dat jullie er niet zijn, dan hadden jullie met me mee kunnen genieten.

donderdag, maart 03, 2005

naar de volksschule

Vandaag zijn we dan naar school geweest. Sabine was ontzettend verlegen, ze durfde de schooldirectrice niet aan te kijken. Na wat heen en weer gepraat hebben we besloten dat Sabine in het 2e schooljaar gaat beginnen, met een aangepast waarderingssysteem.
Haar niveau ligt qua Duits natuurlijk veel lager, maar dan wordt het leeftijdsverschil wel heel erg groot. We hebben wat leerboekjes mee gekregen om mee te oefenen en de afspraak gemaakt dat we in de eerste week van september nog een keer langs komen om Sabine officieel in te schrijven. De school begint hier weer op 7 september dus voor die tijd gaan we op een middag fijn nog even langs.
Sabine mocht ook nog even met de directrice naar haar nieuwe klas gaan kijken. De kinderen hadden een liedje voor haar gezongen en dat vond Sabine wel heel mooi, maar ze zei dat ze erg verlegen was geweest (tja, wij waren toen natuurlijk niet mee).
Verder kregen zij en Joris samen nog een reep chocola (wat een mazzelkonten), dus het kon wat dat betreft niet meer stuk.

Verder is Sabine hard aan het oefenen met snowboarden. Ze vindt het nog wel heel moeilijk, maar ze komt in ieder geval al met het liftje van de campingberg omhoog en via de makkelijke kant omlaag dus dat vinden wij al heel knap.

woensdag, maart 02, 2005

Joris zijn verjaardag

Vandaag de 3e verjaardag van Joris. De tweede die de kleine man in Oostenrijk mocht vieren.
Vorig jaar was het nog memorabel omdat hij toen eigenlijk voor het eerst echt los kon skiën, dit jaar is dat eigenlijk voor ons geen nieuws meer. Hij komt al met große Geschwindigkeit van de Schusterbühel af. Al dan niet springend over een bult heen :-)

Vanmorgen zijn Sabine en ik (ja, Paul is vandaag de gastschrijver) samen met opa en oma eerst wezen skiën in het grote gebied. 9 uur waren we boven, en 13.00 uur waren we weer thuis waar Joris al zat te wachten met drinken en taart. Joris was samen met Petra cadeau’s wezen kopen bij de plaatselijke speelgoed annex duizend dingen zaak. Zo’n klein zaakje wat helemaal vol gepropt zit, en waar je van Lego tot Snelkookpan tot naaigarnituur kan aanschaffen. Joris had voor zichzelf een heuse Pistenbully aangeschaft!

Vanmiddag zijn we wezen kijken bij de Schlussverkauf van de Hervis in St. Johan in Tirol, vaak toch een gelegenheid om veel geld uit te geven aan goedkope skispullen. Maar we waren eigenlijk al een week te laat, er was nagenoeg niets meer…. (Wel leuke loopspullen overigens)
St. Johan, een plaatje van een plaatsje, heeft een leuk dorpsplein met een hele leuke Trachten winkel. Da’s dus een winkel waar ze klederdracht verkopen. Deze winkel kenmerkt zich door “goedkoop” te zijn. Een mooi Dirndl kleedje voor Sabine kwam toch al gauw op een 140 euri… Iets te gek dunkt me. Op de terugweg wilde Sabine graag nog even langs “een winkeltje bij het gemeentehuis hihihi” Petra wist gelijk wat ze bedoelde, daar zit nl. ook een Trachten winkel. Niet dus, het bleek slechts een etalage te zijn van een winkel iets verder tussen Brixen en Westendorf in. Nu moesten we toch een eindje die richting op, want morgen is de dag dat Sabine mag Snowboarden. Dus even een snowboard gehaald bij Sport Fuchs, en door naar Niederkofler (www.ledermode.at) kijken wat de kleedjes en hosen daar kosten…..
Schitterend jurkje voor Sabine in de Etalage, voor slechts 1/3 van de prijs van de jurken in St. Johan.. dus toch naar binnen… 160 euro later, (1 jurk, & blouse voor Sabine en 1 leder hose + Blouse + sokken voor Joris + voor de kids allebei een beestje met echt bont) weer naar buiten.. Dan maar niet uit eten op de verjaardag van Joris… Nu tijdens het bloggen even kijken naar Ado – Ajax… Lijkt wel gekkenwerk met zoveel sneeuw :-)

Ik maak me op voor een koude nacht, het is weer eens kraakhelder, dus -20 zal wel weer gehaald worden…. Welterusten!


dinsdag, maart 01, 2005

Milde temperaturen

Gisteravond nog flink gelachen. De weerman stond te vertellen dat het in een bepaald dal ’s nachts tot 28 graden onder nul kon worden, nu is daar niets geks aan, maar vervolgens vertelde hij vrolijk dat het overdag op zou klaren tot een milde 11 graden onder nul! Fantastisch gevoel voor humor toch 

maandag, februari 28, 2005

eentonig

Het wordt eentonig, maar vandaag alweer heerlijk weer. Koud, flink onder nul, met een prachtig zonnetje. Paul en de kinderen hebben vandaag lekker geskied. Ik heb de rits in de voortent deels gerepareerd (het naaiwerk had losgelaten, dus moest weer opnieuw), daar ga ik morgen weer mee verder en ik heb een lekker wandelingetje gemaakt. Niet te ver, want m’n bloeddruk ligt weer ergens op de grond dus ik kan niet heel veel hebben, maar het was weer zalig.
Verder heeft Paul een afspraak gemaakt met mevrouw Laihartinger voor morgen, zodat we de afspraken over het huurcontract op papier kunnen gaan zetten en het een en ander alvast kunnen regelen. Dan hebben we dat tenminste afgesloten.

Donderdag nog een afspraak op de Volksschule en dat is tot zover ons werk deze vakantie. De rest regelen we wel per email of per ouderwetse brief of telefoon. We hebben nu wel even genoeg geregeld in onze vakanties.

zondag, februari 27, 2005

Mooi weer

En alweer een mooie dag, we hebben wel mazzel hoor. Vandaag lekker een klein sneeuwbuitje. Eerste dag zon, tweede dag sneeuw, ben heel benieuwd wat morgen gaat brengen.