In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, juni 26, 2009

Paul zijn verjaardag en the day after

Paul z´n verjaardag zijn we begonnen met het feestvarken uit laten slapen. Dus geen ontbijt op bed, geen gezang op de veel te vroege ochtend, maar lekker slapen.
Ik ben wel met Joris mee naar beneden gelopen, zodat ik bij de bakker een feestontbijtje kon kopen. Samen met een lekker bakkie thee vinden wij dat toch wel zo´n beetje het summum van jarig zijn.
Ik had ook om tien over zes Paul z´n berichtje al opnieuw ingesproken met de boodschap dat hij deze dag z´n veertigste verjaardag viert en als enige wens heeft rustig van deze dag te kunnen genieten, dus of iedereen zo vriendelijk wilde zijn om de volgende dag terug te bellen behalve dan als het bedrijf echt niet verder kon zonder Paul z´n hulp.

Paul is wel gewoon aan het werk geweest hier in huis om z´n werkkamer af te maken. De gasten van Telekom Austria belden namelijk om een afspraak te maken voor het verhuizen van onze aansluiting (na heel veel gezeur, want eigenlijk hadden ze ons past over 4!!! weken ingeplanned staan) en uiteindelijk hebben we een afspraak voor maandagmiddag staan. Als dat goed gemaakt is, zijn we echt helemaal over.

De kinderen zijn natuurlijk gewoon naar school geweest.
Joris en Paul hebben samen nog heerlijk gespeeld met de race-auto en Sabine heeft een tegoedbon voor 9 massages voor haar vader gemaakt.
Ook kwamen Hermann en Barbara Beihammer (onze verzekeringspersonen en goede bekenden) nog langs met een kadootje en om ons huis te bekijken. Aansluitend kwamen Paul z´n ouders want we zijn gezellig met z´n zessen gaan eten bij Loipenstub´n. Toevallig begonnen op Paul z´n verjaardag de jongrund- en kalfsvleesdagen en we wilden daar graag een creatie van proeven.
We hebben weer heerlijk genoten en het aangedurft om 3 gangen te nemen (normaalgesproken veel te veel voor ons). Ik kan niet anders zeggen dat Andreas het weer hartstikke goed voor mekaar had.
De tafel was mooi versierd en bij het toetje kreeg Paul er natuurlijk ook zo´n stuk vuurwerk op.

We zijn wel weer redelijk op tijd ons bed ingedoken, want vandaag was het natuurlijk weer vroeg op. Ik was vandaag niet wakker te krijgen, dus Paul heeft de kinderen naar school geholpen.
Daarna is hij hard aan het werk gegaan voor de klanten en ik ben gaan opruimen en inpakken in het oude huis. Zo rond kwart voor twaalf ben ik maar eens naar de Billa gegaan om het eten voor vanmiddag te kopen. Ik had weer zoveel zin in Chinees en heb in sojasaus gemarineerde kipfilet, knoflookboontjes en rijst gemaakt. Het was weer heerlijk en ik heb gemerkt met koken dat de Power-knop die ik op m´n inductiekookplaat heb echt waanzinnig goed werkt. De hele pan begint te trillen en het vlees bakt met toch een partij snel. Helemaal super om te roerbakken. Dus die functie ga ik vaker gebruiken!
Ik ben zoooooooo blij met die kookplaat, helemaal zonder gekheid.

Vanmiddag is Paul weer snel naar z´n klanten gegaan en heb ik de spullen die hij van het oude naar het nieuwe huis gebracht had zoveel mogelijk opgeruimd.
De keukenkastjes beginnen steeds voller te worden, ik ben blij dat ik er zoveel heb.
Dat vind ik wel het lastigst, dat hele organiseren van de spullen, het kost altijd zo ontzettend veel tijd.

Vanavond is vriendje Andi ook nog even langsgeweest, hij vond het in ieder geval al heel fijn dat hij een hapje mee mocht eten en heeft van mij een hele set pannen gekregen die ik over had. Tja die dingen zijn niet op inductie berekend dus ik heb er niets meer aan en hij gaat einde van de maand op zichzelf wonen. De jongen was helemaal ontroerd, hij had geloof ik een paar oude pannetjes verwacht, maar deze zijn maar een paar keer gebruikt en een complete set. Ach, is toch fantastisch! Hij blij, ik blij.

Na het eten gewoon weer verder gegaan met opruimen en strijken. Natuurlijk wel nog even met de kinderen een kopje thee gedronken. Ze zijn weer fijn bij elkaar op de kamer gaan slapen, daar hadden ze heel veel zin in.

Om 9 uur zijn Paul en ik gestopt met werken en lekker even buiten op het terras gaan zitten. Even genieten van ons uitzicht en de frisse lucht.
Ondertussen zagen we de onweerswolken al langzaam het dal in komen en ondertussen komt de regen in bakken naar beneden en een flits met wat donder hebben we ook al gehad.

Nu nog even wat drinken en dan gaat het lampje uit.

woensdag, juni 24, 2009

Het blijft regenen

Tjonge jonge, het regent al sinds afgelopen vrijdag, het wordt nu echt wel vervelend.
Gelukkig hebben ze voor morgen een kleine opklaring voorspeld, dus dat zou wel leuk zijn zo op PAUL ZIJN 40E VERJAARDAG!!!!! Zeker nu er bij de kapper al drie grijze haren bij hem zijn gevonden nog leuker om hem daarmee te plagen, hihi.

De dagen vliegen op dit moment echt om. Vandaag weer hard bezig geweest met het overbrengen van spulletjes uit het oude huis naar het nieuwe huis. Ik heb onze slaapkamer nu ook leeg en de keuken op een paar hele kleine dingetjes na bijna.
Morgen ga ik verder met de rest die nog in de huiskamer staat en dan komt de grootste klus......de kelder. Verder heb ik een hele hoop was gedraaid, gedroogd en gestreken. De een na laatste was staat nu te draaien dus morgen ben ik weer helemaal bij.

Vandaag was ook Franz Fuchs aanwezig met onze traptreden. Die zijn nu allemaal keurig netjes afgemeten en op maat gezaagd, nu moeten ze afgerond en gelakt gaan worden dus ergens in de loop van de volgende week zullen we wel horen wanneer ze gelegd gaan worden. Als dat gebeurd is, laten we de stucadoor komen om de zijkant van de trap en de voorkant van de treden te laten stucken, waarna de andere Franz Fuchs (de smid, hier ook wel Franz Fuchs Ost genoemd, de andere heeft als extra naam West naar de locatie in het dorp) komt om de leuning te maken. Ben heel benieuwd hoe het er dan allemaal uit gaat zien.

Paul is vandaag natuurlijk ook weer veel onderweg geweest bij klanten (dat kon doordat wij de auto van Paul z´n ouders mochten lenen, anders had ik weinig kunnen doen voor wat betreft het verhuizen), heeft in z´n werkhok nog het een en ander verkabeld en z´n stellingkast opgebouwd. Ook heeft hij de stoppenkast nu netjes afgesloten en de spiegel ervoor gehangen. Spiegel hangt weliswaar een beetje hoog, maar als we er een schoenenbankje voor zetten, dan zal dat hopelijk wat minder opvallen.

Helaas wel weer ruziende kinderen gehad, waarna bij Sabine natuurlijk vanwege alle spanning weer een huilbui volgde. Ze heeft het erg moeilijk met alle veranderingen, zal tevens wel komen door de moeiigheid aan het einde van het schooljaar en hormonaal zal er zo langzamerhand bij ons meisje ook wel het een en ander aan het veranderen zijn.

Goed, dan ga ik nu m´n bedje maar weer eens induiken, het is al bijna half elf en de wekker gaat morgen weer om 5.50 uur :(

dinsdag, juni 23, 2009

BANK

Zo.... vanochtend zijn Paul en ik dan naar Wörgl gereden om onze bank op te halen.
Het vrachtwagentje stond al netjes klaar en de bank hadden we er in 5 minuutjes in.
We hadden twee uur de tijd om naar huis te rijden, de bank uit te laden en de wagen weer terug te brengen.
Rond kwart over negen konden we gaan rijden, dan ben je ca. een half uurtje onderweg naar Brixen. Daar de bank weer uitgeladen (pffff het grootste deel was echt ff lastig, daar mis ik een stukje arm), waarna Paul zei dat het alweer kwart over tien was geweest en we dus heel snel weer terug moesten. Uiteindelijk bleek het mee te vallen met de tijd dus we hoefden ons iets minder hard te haasten dan we hadden gedacht.

Op de terugweg zijn we ook nog even gestopt bij onze kachelleverancier, want we kregen maar geen antwoord op onze mails. Heel gevat zei Stephan toen: "we hebben ook telefoon hoor :)"
Tja, als je dat soort dingen altijd ´s avonds laat of ´s ochtends voor openingstijd bedenkt dan mail je meestal. Maar goed, ook daar hebben we nu een afspraak staan dat hij de kachel op maandag 6 juli om 10.00 uur komt leveren.

Ondertussen was Mascht hard bezig om onze wasmachine en bekken in de wasruimte aan te sluiten, zodat we straks ook weer fatsoenlijk kunnen wassen.
Is ook weer hard nodig, ik heb al twee heel grote stapels was liggen....

Tussen de middag lekker gekookte aardappeltjes (dat gaat snel op die inductie!) met snijboontjes, jus, vers gemaakte appelmoes en een soort biefstukje gegeten. Helaas zonder Sabine want die kwam maar niet thuis en was ook niet bereikbaar op haar mobieltje. Uiteindelijk belde ze bij vriendin Katharina vandaan dat ze de verkeerde bus had gepakt en ook de verkeerde schooltas mee naar huis had genomen.
Toen Paul haar op kwam halen, bleek dat ze al bij Kathi had gegeten en dat ze daar nu eerst een tijdje zou blijven spelen. Dan wordt ze thuisgebracht en moeten we nog snel langs school rijden om haar schooltas op te halen, zodat mevrouwtje haar huiswerk tenminste nog afkrijgt.
Echt iets voor Sabine om al dromend in een verkeerde bus te stappen en een verkeerde tas mee te nemen.

Joris is trouwens ontzettend blij met onze nieuwe bank. Hij heeft er al de nodige sprongen opzitten, is al vanaf de leuning gegleden en heeft de slaapbank (met een beetje hulp) al opgezet.
Nu is hij heel lief huiswerk aan het maken, het regent buiten nog steeds dus buiten spelen heeft hij toch niet zoveel zin in.

Ik heb net een tafel gereserveerd voor donderdag, dan viert Paul z´n 40e. Hij wil het verder niet vieren, dus lekker weinig extra stress.

Tot zover het nieuws vanaf hier, ik ga zo maar eens verder met de ramen lappen. Per slot van rekening wil het oog ook wat.

verhuisd!

Sinds afgelopen vrijdag is het weer een heel stuk slechter geworden, op dit moment is het 7-8 graden C. Brrrrrrrrrr, koud :(

In het afgelopen weekend hebben we met hulp van allemaal lieve mensen een heleboel gedaan. We mochten de bus van Franz Fuchs (van de Fuchs familie van Sport Fuchs) het hele weekend lenen, hij werd zelfs een beetje boos toen we vertelden dat we de tank gevuld hadden. Vinden wij normaal als je iets leent.
De kinderen, Gonnie en ik zijn zaterdagochtend heel hard gaan inpakken en hebben daarbij een heleboel gedaan. Paul is de stellingkast voor onze opslagruimte in elkaar gaan zetten (tja dat mocht nog niet eerder vanwege de vloer die nog niet klaar was). Vervolgens hebben de mannen heel veel spullen naar het nieuwe huis gebracht waar ik meteen weer ben gaan uitpakken.
Zaterdag dus ook meteen lekker gaan slapen in ons nieuwe huis, wat vooral de kinderen erg leuk vonden. De volgende ochtend waren we zo brak als het maar kon, we hadden een nacht van bijna 12 uur achter de rug.

Zondag zijn de kinderen en ik begonnen met het verhuizen van nog meer spulletjes terwijl Paul nog het laatste stuk is gaan tegelen.
Het ging allemaal niet heel erg snel, maar ook toen hebben we een heleboel werk gedaan. ´s Avonds zijn Paul, Joris en ik nog naar het oude huis gegaan. Joris moest zijn huiswerk nog maken, Paul en ik zijn weer spullen gaan inpakken, kasten en muziekboxen gaan inladen. Toen Joris klaar was met zijn huiswerk, waren wij ook zover en zijn we met z´n drietjes weer naar het nieuwe huis gereden.
Daar was het voor de kinderen weer bedtijd en op verzoek van Sabine is Joris bij haar in de kamer komen slapen. Ze voelde zich helemaal niet lekker en dan heeft ze haar broertje graag bij zich.

Maandag hebben we Sabine een dagje thuis gehouden, het kind zat zo vreselijk vol met stress en was daardoor zo moe, dat we het verstandiger vonden om haar lekker uit te laten slapen. Joris ging weer vrolijk lachend en springend naar school (heeee, ik geloof dat ik daar al een kind zie lopen, ik ga ook gauw!)
Schoonvader en Jan waren weer zo lief om laminaat te komen leggen, dus nu ligt ook het halletje boven mooi strak.

Nadat Gonnie zo lief was geweest om het weekend voor ons te koken, heb ik maandag op mijn nieuwe inductie-kookplaat gekookt. Dat kookt echt een stuk lekkerder dan die ellendige keramische kookplaat die ik eerst had. Wel gewoon voorzichtig begonnen met een macaroni met een saus van allerlei lekkere verse groenten, daarbij een komkommer tomaten salade en Sabine had als toetje een fruitsalade en zoete "sushi" gemaakt. De tafel hebben we doordat de mannen mee-aten meteen met 6 personen kunnen uittesten en ik moet zeggen dat er inderdaad nog makkelijk meer mensen bij kunnen :)
Paul heeft nadat hij alle computerbizz klaar had, de tegels gevoegd terwijl ik heb geprobeerd de gebruiksaanwijzing van de verwarming te doorgronden. Deze moest namelijk nog opnieuw aangesloten worden, nadat hij van de bouwstroom overgeschakeld was op ons eigen stroomcircuit. Dat was ´s middags ook gebeurd en het water wordt ook lekker warm, maar de verwarming loopt niet, wat ik ook probeer.
Ik moet zeggen dat ik het wel eens warmer heb gehad :(

Vandaag moeten we eerst om 9 uur in Wörgl zijn om onze nieuwe bank op te halen, daarna wil ik als het even kan weer in het oude huis verder met inpakken. Doordat onze verhuisdozen helaas niet al te veel blijken te kunnen hebben (met een kilo of 5-7 houdt het echt op) moet alles in heel kleine hoeveelheden gaan. En daar het meeste dat wij hebben vrij zwaar blijkt te zijn....

Foto´s zijn er trouwens voorlopig even niet, het internet hier gaat nog niet, dat komt ergens eind van de week. Nu doen we het even met een stickie van de Hofer. Wel gevaarlijk trouwens, we hadden gisteren terwijl we eigenlijk alleen maar wat email gelezen hebben al bijna 100Mb verbruikt. Tja dat krijg je met al die automatische updates van programma´s. Je doet eigenlijk helemaal niets, maar daardoor ga je als een idioot door je dure Mb´s heen.