In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, december 28, 2007

Het leven is te kort :(

Vanochtend stond er een berichtje in onze telefoonbox dat we contact moesten opnemen met onze campingkennis Paul Rense, of in ieder geval zijn vrouw.

Hij bleek vannacht niet goed te zijn geworden en naar het ziekenhuis te zijn vervoerd. Eerst St. Johann, daarna door naar Innsbruck.
Ik ben zo snel mogelijk naar de camping gegaan om daar wat ondersteuning te bieden tijdens het wachten op bericht. Ging best redelijk, maar ja je bent natuurlijk niet blij.
Toen zijn we om de tijd te verkorten maar even naar Westendorf gereden om daar een openstaande rekening bij de dierenarts te betalen, toen we gebeld werden door een kennis van ons die bij het Rode Kruis werkt.
Daar op hem gewacht en ik zag al aan z´n gezicht dat het mis was.
Daar op de parkeerplaats kregen we de mededeling dat Paul Rense rond half tien vanochtend is overleden.

Mensen, dat is een klap in je gezicht echt heftig. Natuurlijk eerst de familie van Paul gebeld en ingelicht en toen door naar de camping om het hondje bij kennissen achter te laten. Op dat moment heeft onze kennis het verder overgenomen. Hij regelt gelukkig verder alles wat met artsen en ziekenhuis te maken heeft. Ik heb de kennissen van de camping al zoveel mogelijk ingelicht, voorzover deze niet skiën waren en ook in het buro even doorgegeven wat er gebeurd was.

Nu weer thuis, maar met een heel onwerkelijk gevoel. We hadden in die jaren van samenwerking toch een vriendschapsband opgebouwd en dan is dit toch behoorlijk slikken.

Het leven is soms helaas te kort...

donderdag, december 27, 2007

Veel te klein

Het eten gisteravond was heerlijk! Ik ben zo blij dat ik negenennegentig van de honderd keer al uit een recept kan lezen of ik iets lekker ga vinden. Gelukkig was de rest van de familie het met me eens dus alles is schoon op gegaan.
Ik was zelf vooral een beetje bang voor de chocolademousse, iets dat ik nog nooit gemaakt heb en waarvan ik had begrepen dat dat best nog wel eens niet goed zou kunnen gaan. Ach, misschien zat er niet de berg lucht in die er in had moeten zitten en was de mousse iets te romig (ik had room gebruikt in plaats van water) maar de smaak was fanfabeltastisch!

Ook weer erg verwend door opa en oma met kadootjes. We hadden weer van alles wat, heel leuk en ook weer heel lekker (oei oei hoe moet dat toch met mijn voornemen om een paar kilootjes kwijt te raken).

Vanochtend heerlijk tot acht uur uit kunnen slapen en toen begon er weer een gewone werkdag. Paul z´n telefoon heeft niet stil gestaan en die is dan ook vanaf half negen alweer onderweg. Hartstikke goed voor de zaken natuurlijk. Vanmiddag gaat het voor hem ook weer loos met de après ski, de vrije dagen zijn voorbij!

Ik heb de gang en het trappenhuis net weer gedweild, met gasten in huis is dat toch een dagelijks terugkerend klusje en ga zo weer verder met de rest van het huishouden en het opruimen van wat achterstallig administratief werk dat er ligt.
Het is wel eens moeilijk om aan iedereen die hier op vakantie komt duidelijk te maken dat het voor ons geen vakantie is en dat wij juist in deze periodes meer werk hebben dan normaal (zeker voor Paul geldt dat) dus dat we niet te pas en te onpas langs kunnen komen.
Ook wel jammer, want we vinden het wel erg leuk dat alle kennissen er weer zijn, ach we schipperen een beetje en meestal vinden we voor iedereen wel een klein plekje.

Sabine is weer aan haar huiswerk (tja ook in de vakantie krijgen ze dat mee) en Joris loopt te mopperen dat hij wil rodelen, maar dat hij niet alleen wil. Jammer voor hem, maar dan heeft hij pech, de rest heeft geen tijd. Ik heb hem al voorgesteld dat hij dan lekker z´n skipak aantrekt en bij ons buiten gaat sleeën van het bergje dat de sneeuwruimer heeft opgeworpen, maar dat vindt meneer te minnetjes. "Die is veel te klein hoor mam!"

woensdag, december 26, 2007

Verwend

Tjonge jonge wat zijn we toch verwend met z´n allen.
Het Christkind had ons een racebaan, Kumihimo knutselspullen, een dartboard, mario & sonic olympic games voor de wii, een massagebal met olie, het spel twister en chocoladerepen, een projectieklok gebracht.

Toen hebben we zelf gezorgd voor een heerlijke rodelmiddag in Westendorf met aansluitend een 8-gangen-diner verzorgd door Petra & Sabine.
We begonnen met een amuse: 2 meloenballetjes met parmaham
koud voorgerechtje: 3 kerstomaatjes gevuld met kruidenkaas
soep: bouillon met 2 broodsterretjes
warm voorgerechtje: gegrillde zalm met kleine peterselie-aardappeltjes
tussendoor: spoom van sekt met aardbeiensorbetijs
hoofdgerecht: lamsfilet, 2 röstirondjes, gemengde groenten met kruidenboter
tussengerecht: kaasplankje met 3 verschillende kaassoorten en witte druiven
nagerecht: rode gelatine kerstballetjes opgemaakt met 2 dennetakjes

Aan het einde waren we allemaal voldaan, maar door de kleine hoeveelheden was er niemand uit z´n broek gebarsten.

Volledig voldaan en superblij na zo´n fijne dag zijn we dan ook weer ons bedje ingedoken.

Vanochtend rond half negen opgestaan, want ook op 1e en 2e kerstdag willen onze klanten graag geholpen worden. Dus het netwerk weer eens nagekeken en gekeken of we konden vinden waar nu toch het probleem ligt bij 3 van onze klanten.
3 mensen met problemen en de rest loopt als een treintje, dus we vragen ons echt serieus af waar het nu fout gaat. Snappen er echt niets meer van, waarschijnlijk toch een instelling in hun pc die niet goed staat ofzo, we kunnen alleen niet vinden wat. Irritant.

Dan moet ik straks weer aan de slag voor het eten van vanavond. Ondanks het feit dat het ´maar´ 3 gangen zijn, een stuk meer werk dan gisteren.
Bouillon met wortelsterretjes maken. Kalkoenfilet gevuld met gehakt met daarbij aardappelpuree koekjes met amandelschaafsel en als toetje pure chocolademousse met witte chocoladesaus.

FIJNE STEFANITAG! (2E KERSTDAG)

dinsdag, december 25, 2007

VROLIJK KERSTFEEST

maandag, december 24, 2007

Hoogseizoen

Zo, het hoogseizoen is weer begonnen en dat merken we!
Nog wel het e.e.a. aan werk, maar de allergrootste stress op computergebied is voorbij. Kan natuurlijk zijn omdat het weekeinde is geweest en het nu kerst is, maar goed een beetje meer rust in de tent is ook wel lekker.
Vooral natuurlijk omdat Paul sinds zaterdag weer volop aan de slag is als Après Ski DJ in de Papalapub. Het loopt daar storm momenteel, al twee dagen een team dat om half 8 volledig uitgeput, maar zeer voldaan is vanwege het vele heen en weer rennen om de drank aan te slepen. De zaak staat helemaal vol en de stemming komt er ook goed in.
Paul en ik zijn blij dat hij in de afgelopen tijd veel tijd heeft geïnvesteerd in het uitbreiden van de nederlandse muziekselectie. Het in NL in de Free Record Shop bivakkeren in de pauzes heeft gezorgd voor een flink gegroeid muziekbestand en het uitgebreid uitzoeken van alle liedjes, het op de hoogte blijven van de nederlandse hitparade, zorgen nu dat Paul eigenlijk alles dat aangevraagd wordt ook kan draaien.
Alleen de eerste dag was hij het lied de Jodel Jump vergeten, maar dat was alles.
Ook een versie van het momenteel zo populaire Goeiemoggel hebben we verzorgd en je merkt dat de mensen het heel positief opnemen.

Allemaal goed nieuws dus op dat gebied.
Gisteravond zijn we gezellig met onze huisgasten naar Schmiedhäusl geweest om te eten. We waren vergeten iets voor ´s avonds te maken en zij waren gelukkig wel te porren voor een hapje uit.
Ze hadden eigenlijk met de kerst wel samen willen eten, maar omdat Sabine en ik daarvoor al zo leuk 2 menu´s in mekaar gezet hadden en tweede kerstdag ook Paul z´n ouders weer aankomen en dan eigenlijk altijd mee blijven eten, wilde ik dat niet.
1 dagje met z´n viertjes vind ik wel zo fijn.

Vandaag had Paul weer het een en ander te doen bij klanten, vanochtend zag ik dat Brixnet op z´n gat lag dus ook dat snel verholpen en verder heb ik me geworpen op het maken van een flinke pan erwtensoep. Er was speciaal voor ons een pakje spliterwten meegenomen vanuit NL (die vergeten we continu te bestellen) en een rookworst had ik nog liggen dus eindelijk weer eens een heerlijke warme hollandse soephap. Ik hang totaal niet aan NL maar heel sommige gerechten mis ik dan wel eens en erwtensoep met rookworst is daar 1 van.

De kinderen hebben zich vandaag heel verdienstelijk gemaakt met het versieren van de kerstboom en de rest van het huis (hebben we toch nog netjes tot vandaag gewacht, vind je dat niet braaf Anneke?), terwijl Paul en ik boodschappen hebben gedaan.
Tjonge jonge wat een hoop stress had het grootste deel van de andere inkopers.
Ik had voor een boodschappenlijstje gezorgd, dus wij waren binnen een klein uurtje weer terug. Het duurde alleen zolang door het vele verkeer op de weg en de lange rijen bij de kassa, anders hadden we het waarschijnlijk in een goed half uur gered.
En als er nu nog dingen zijn die ik niet heb.....jammer dan eten we die maar niet! Ik ga me niet gek laten maken doordat ik iets vergeten ben hoor. We hebben morgen dan weliswaar een 8-gangen menu en 2e kerstdag een 4 gangen menu, maar die zijn allebei relatief eenvoudig en ik heb al het één en ander vervangen door ingrediënten die ik wel kon krijgen.
Geen krabvlees?, dan maar garnalen voor de cocktail. Geen groene gelatinepudding maar wel rode? Dan maken we maar geen gelatine kerstboompjes, maar gelatine kerstballen waarbij ik dan wel een paar dennetakjes opspuit. Dan ga ik echt niet stad en land afzoeken om het ´juiste´ ingrediënt te vinden.

Vanavond dus een lekkere bak erwtensoep met brood als eten en dan komt het helemaal goed.