In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, februari 05, 2011

Jump & Freeze

Gisteravond zijn Paul, Sabine en ik naar Jump & Freeze in Westendorf gegaan. Soort ter land, ter zee en in de lucht. En het was zooooooo leuk! We hebben ons rot gelachen en mooie bouwsels bewonderd, terwijl we in behoorlijk dicht bij de grote waterbak stonden (en dat terwijl we echt pas om acht uur aan kwamen lopen).
Hier wat beelden van twee jaar terug, wij hadden geen goede camera mee, dus hebben niets kunnen fotograferen:


Dit jaar sneeuwde het niet, maar de lol was daardoor natuurlijk niet minder groot.
Ondanks het feit dat er best veel mensen zijn, toch nog het nodige aan bekenden gezien, wat het alleen nog maar leuker maakt.
De jongens van de Kaslachpass deden ook mee in de categorie Best Dress en kwamen als de smurfen en gargamel naar beneden, wat ze erg leuk deden. Voor hun hebben we natuurlijk extra hard gejubeld! Twee anderen stonden gewoon tussen het publiek, ze zijn nog geen 18 en mochten dus niet meedoen (daar hadden ze toch de pest in!).
Joris had geen zin gehad om mee te gaan (die houdt niet zo van tussen mensenmassa´s staan en zelf niets doen), dus die had ervoor gekozen om naar opa en oma te gaan. Ook hij had een ontzettend gezellige avond gehad, want hij had heerlijk spelletjes gespeeld met oma, dus ook die was helemaal vrolijk toen we hem op kwamen halen. En dat ondanks het feit dat hij tegen die tijd al lag te slapen.

Wij hebben met z´n allen dus een fantastische vrijdagavond gehad! En jullie?

woensdag, februari 02, 2011

Ons kunstenaresje

Ik heb natuurlijk al wel eens opgeschept met het tekentalent van onze dochter, maar nu ga ik er nog even een schepje bovenop doen.
Ze kwam vandaag thuis met de mededeling: morgen komt er een kunstenaar bij ons op school en Herr Piff (tekenleraar) heeft gezegd dat ik m´n map met tekeningen mee moet nemen.....
Nu dachten wij nog dat dat was omdat de hele tekenen voor begaafden groep dat moet. Maar nee, ze is de enige....... ik begin spontaan naast m´n sloffen te lopen :-D

Hier een tekening die ik zelf erg mooi gemaakt vind.
We zijn vreselijk benieuwd wat de kunstenaar gaat zeggen.

zondag, januari 30, 2011

Nachtrodelen

Het werken gaat gewoon door, dus veel tijd/zin om te schrijven heb ik niet, daar ik al lang genoeg achter m´n beeldscherm zit :)

In de skischool trekt het nu eindelijk een beetje aan, ik ben vanochtend het grootste deel van de tijd bezig geweest met klanten inschrijven en informeren, toch zo´n beetje datgene waarvoor ik ben aangenomen en waarvoor ik daar werk. Alhoewel we ten opzichte van vorig nog steeds slecht draaien, is het in ieder geval een stuk beter dan de afgelopen drie weken waarin de tranen ons zo nu en dan bijna uit de ogen liepen. Maar goed, met goeie moed weer verder! Ten slotte komt alles uiteindelijk altijd weer goed!

Gistermiddag besloten we dat we eigenlijk wel weer erg veel zin hadden in een partijtje rodelen. Dus buurman Christian opgebeld of er nog een plekje bij de trekker vrij was (tja een beetje lui zijn we wel) en we hadden geluk, om 20.00 uur konden we nog mee.
Boer Leo had er weliswaar al een paar teveel gedronken, maar dat hield hem niet tegen om een goeie 20 personen achter z´n trekker te hangen en ons veilig en wel bij de Brixenbachalm af te leveren! Zo in het donker is dat ook weer een superbelevenis. Natuurlijk zijn we eerst nog even in de hut gaan zitten (stampvol, echt niet te geloven dat er zoveel mensen in zo´n klein hutje passen) om een glaasje te drinken en een klein hapje te eten. Daarna in volle vaart weer naar beneden gesleed. We hadden twee hoofdlampjes geleend van Sport Fuchs (handig zo´n klant, hihi) en dat kwam mij met m´n nachtblinde ogen wel erg goed uit.
Het was echt superleuk en we gaan zeker nog een keer zo ´s nachts (of op z´n nederlands: ´s avonds) rodelen. Het is minstens net zo leuk als overdag!

Thanx voor je mail WAMmes ;-) We genieten inderdaad tussen het werken door gewoon volop verder.

Bis demnächst!