In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, januari 09, 2015

Mooi

De prachtig mooie ochtendlucht zorgde er voor dat ik snel mijn fototoestelletje trok vanochtend en eerst even 2 foto´s maakte. Jammergenoeg is mijn cameraatje natuurlijk niet bepaald van topkwaliteit, wat ervoor zorgt dat de subtiele paarstinten toch zijn weggevallen, maar ook zo blijven het indrukwekkende foto´s.

2 Minuten later was er al niets meer van al het paars en roze te zien en waren er alleen maar (ook mooi) blauwtinten over.

Ik heb vandaag een flinke poetssessie in het huis gehouden, dus nu zijn de wc´s, de badkamer en de keuken weer toppie. Paul is hard heen en weer gereden tussen klanten en het ophalen en wegbrengen van de kinderen.
Joris ging vanmiddag gezellig naar vriendje Marc om te spelen, terwijl Sabine vrijwel meteen na thuiskomst weer door mocht naar de fysiotherapeut. Ze loopt ineens een heel stuk rechter. Daar moet ze zelf nog heel erg aan wennen, want ze heeft nu continu het idee dat ze omvalt.

Voor vanavond heb ik lekker spinazieknödels gemaakt met licht gebruinde boter en geraspte parmezaanse kaas. Heerlijk smullen. Het was een wat hectische vrijdag en morgen, morgen mogen we weer heerlijk uitslapen! Joepie!!!!

donderdag, januari 08, 2015

Zonder toegevoegde suikers

Jammer hoor, de vakantie van de kinderen is ook weer voorbij.
Maandag en dinsdag hadden ze nog vrij, terwijl Paul maandag gewoon aan het werk was en ik de maandag en dinsdag het buro van de skischool weer (on)veilig maakte.

Gisteren moesten we weer om 6 uur opstaan. Sabine hing van moeiigheid op de wc over te geven, terwijl Joris z´n ogen amper open kreeg. Geen echt lekker begin van de schoolperiode dus.
Paul was op dinsdag ook al ziek geweest (gelukkig een vrije dag, dat scheelt) en ook die was nog wat aan de slappe kant. Helaas kun je als zelfstandig ondernemer niet ziek zijn, dus hij is gewoon aan het werk gegaan, terwijl ik het huis weer onder handen heb genomen.

Ook zijn we deze week begonnen met een maandje zonder toegevoegde suikers proberen te eten. Het houdt voor ons voornamelijk in dat we geen limonade meer drinken, geen koek en snoep meer eten en geen gerechten eten waar veel suiker of soortgelijke stoffen inzitten.
We zijn niet zo streng dat we bijvoorbeeld de fruit consumptie heel streng aan banden leggen of bijvoorbeeld het theelepeltje suiker of honing in het zelfgebakken brood weg laten. Het gaat ons voornamelijk om het overmatige gebruik.
Daarom zijn Paul en ik natuurlijk ook inkopen wezen doen en het belangrijkste wat we gekocht hebben is fruit. Dochterlief had al gemopperd dat een vriendin van haar elke dag een lekkere verse fruitsalade meekrijgt met ananas, meloen, mango en meer van dat soort lekkers. Nou, dan nemen wij daar toch ook het een en ander van mee!
(de foto is niet helemaal scherp, maar het idee moge duidelijk zijn)

Ook bakte ik een eenvoudig volkorenbrood en begon aan een flinke hoeveelheid erwtensoep met kluif en rookworst. We hebben nog een flinke zak spliterwten in de voorraadkamer staan, ik had nog een knolselderij die op moest, daar nog prei bij gekocht en een wortel doorgesneden en koken maar.

De erwtensoep heb ik vandaag klaar gemaakt, dus die aten we vandaag.
Joris kreeg ik vanochtend bijna niet eens wakker, ben er echt een minuut of 10 met tussenpozes mee bezig geweest. Gelukkig lukte het uiteindelijk wel, want zo net na de vakantie ziek zijn, is ook niet echt goed natuurlijk.

School duurde voor Joris vandaag tot kwart voor vier, terwijl Sabine om iets over vieren in Brixen aankwam met de trein. Paul heeft ze allebei lekker luxe opgehaald. Joris moet anders nog 3 kwartier op de bus wachten en Sabine haar rug doet weer vreselijk pijn en dan is zo´n zware schooltas echt een last. Gelukkig mag ze morgen weer naar de fysiotherapeut.
De administratie van december heb ik ondertussen ook afgesloten en als ik morgen de wc´s en badkamer weer gepoetst heb, is ook het huis weer helemaal op orde.

Voor morgen naar school bak ik een chili-kaasbrood. Met geroosterde verse chilipepertjes en parmezaanse kaas. Ben benieuwd naar het resultaat. Als het lekker is, zal ik morgen het recept posten.
Nog 1 dagje om 6 uur opstaan en dan mogen we gelukkig weer 2 dagen uitslapen. Ik verheug me er nu al op!

zondag, januari 04, 2015

Oud & nieuw

Toen was er alweer een week voorbij.
Op maandag en dinsdag ben ik hard aan de slag geweest bij de skischool. Was weer gezellig moet ik zeggen. ´s Avonds kookten Paul en de kinderen heel luxe voor me, omdat ik al de hele dag was weggeweest. Dat is lekker thuiskomen!

Woensdag ben ik de hele dag hard bezig geweest met het bakken van oliebollen en appelflappen. Zo een keer per jaar altijd leuk.

Tegen kwart over elf begon Joris erg chagerijnig te worden (tja, het is toch laat hè). Gelukkig was dat in één keer over toen het twaalf uur was en hij eindelijk z´n vuurwerk af mocht steken.
Dit jaar kwamen ook onze buren van iets verderop erbij, zodat we met een gezellig groepje van het vuurwerk stonden te genieten. Het viel met de kou gelukkig erg mee en na een dag met heel wat laaghangende bewolking, waren de wolken weg en konden we het vuurwerk goed zien.
Sabine heeft vuurwerk-fotografie geoefend en een aantal mooie plaatjes geschoten.






Binnenshuis hebben we ook nog even met de sterretjes gespeeld :) Altijd leuk!


Doordat we uiteindelijk een lekker pak sneeuw hebben gekregen, heeft Joris daar met vriendje en achterbuurjongetje Niklas flink gebruik van gemaakt. Ze zijn met z´n tweetjes heerlijk wezen snowboarden/skiën. Eten mee is natuurlijk niet stoer, dus ze zijn tot twee keer toe lekker in een hut op de piste wezen eten.

Sabine mocht vrijdag nog een bezoekje aan de fysiotherapeut afleggen, want ze had een spierknoop van hier tot gister op haar linkerschouder. Daar werd bij haar een scoliose (scheve ruggengraat) geconstateerd, waarvoor ze alvast een oefening mee heeft gekregen. Komende vrijdag mag ze er gelukkig weer heen (het is een zeer druk bezette praktijk) want ze heeft nog flink last van die vastzittende spier.

Voor de rest heb ik genoten van een aantal prachtige muziekdocumentaires op NPO Cultura, van het schansspringen in Garmisch-Partenkirchen en van de spannende dartwedstrijden van de laatste tijd. Helaas hebben zowel van Gerwen als van Barneveld de finale gemist, zodat we vanavond geen Nederlander in de wk-finale hebben. Echt heel erg zonde :(
Vandaag nog genieten van de laatste schansspringwedstrijd van het 4-schanzen toernooi en dan mag ik morgen weer aan de slag bij de skischool.

De kinderen hebben nog tot en met dinsdag vrij en moeten ook dan weer op school aan de slag. Ze hebben er geen zin in...