In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 27, 2004

magere tijden voor makelaars???

Het lijken wel magere tijden voor makelaars en andere tussenpersonen voor de huizenverkoop.
Vandaag werden we alweer gebeld door een makelaar die zich afvroeg of hij niet wat voor ons kon doen. Dit keer wel eentje die de tijd nam om zich uitgebreid te informeren, dus mochten we iemand nodig gaan hebben dan heeft deze tot nu toe de meeste kans.

Vandaag naar de verjaardag van ons nichtje geweest en hieronder kun je het resultaat van de taart zien.

vrijdag, november 26, 2004

Plannen maken, panfluiten en alweer.......taart!

Naar aanleiding van alle advertenties en het feit dat we nu nog maar net iets meer dan 8 maanden hebben voordat we gaan verkassen, worden de plannen steeds meer van het fantasie stadium richting echte voorbereidingen getrokken.
We zijn van plan om met de kerstvakantie onze ogen heel goed de kost te gaan geven en met veel mensen te praten. Natuurlijk gaan we ook gewoon uitgebreid skiën, maar dat wordt ook deze vakantie toch wat meer bijzaak.
We zijn al hard bezig een brief te dichten aan de campingeigenaar die z´n camping wil verpachten en verder flink aan het rondkijken naar pensionnetjes in een wintersportgebied.
Vermoedelijk gaan we ook nog een keer bij de bank praten om eens te kijken wat zij verwachten dat we kunnen lenen. Het is toch altijd prettig om dat duidelijk op papier te hebben.
Wij weten ongeveer wat we mee kunnen nemen aan geld en zij kunnen ons dan waarschijnlijk een hoop dromen afnemen (snif, maar wel goed).

Gisteren heb ik even niet hier geschreven omdat ik weer hard bezig was met mijn panfluitles. Het wordt steeds leuker en ik vind het echt jammer dat ik er aan het eind van deze cursus niet mee door kan gaan. Maar het word me echt teveel om steeds 2 uur reistijd kwijt te zijn voor maar 1 uurtje les.

Vandaag ben ik weer hard aan de slag. Er moet morgen een meneertjes en mevrouwtjes taart afgeleverd gaan worden bij een nichtje van ons, die dan haar verjaardag viert.
Weer erg leuk om te doen, maar ook dan waarschijnlijk weer geen nieuwe mail hierzo.
(alhoewel, misschien een foto´tje van de taart).

woensdag, november 24, 2004

Camping Pachten?

Al die advertenties van pensions enzo die te koop of te huur staan, zorgen ervoor dat we weer heel veel over ons oostenrijk avontuur praten.
Zo vonden we in ons Oostenrijkse weekblad dat er een camping te pacht staat in het gebied waar wij graag heen willen. Weliswaar geven ze de voorkeur aan Unterlander, maar die moeten er dan ook nog wel op reageren!
Toen we begonnen te fantaseren over het leven in Oostenrijk hadden we het er over dat we best wel een camping zouden willen runnen. Nu weten we ondertussen dat dat bepaald niet simpel is (al was het maar omdat de vaste klanten vaak ontzettende zeurpieten zijn) maar toch.
Gisteravond al flink gediscussieerd hierover en we zijn er zeker nog niet over uitgediscussieerd. Behalve het feit dat we cijfers moeten weten (behalve de pachtprijs natuurlijk ook de omzet en meer van dat soort), moeten we ook zeker weten dat we zoiets echt willen!
Paul is daar op dit moment positiever over dan ik, ik zit nog erg te twijfelen. Het voordeel van een camping is wel weer dat er gewoon meer geld inzit dan in een klein pensionnetje dus dat je wel gewoon samen kunt werken en dat niet 1 van de 2 buitenshuis moet gaan werken. Dat is voor ons wel een ontzettend positief punt dus dat nemen we zeker mee.

Nadeel van deze specifieke camping is dat ´ie niet heel dicht bij de pistes ligt. Eigenlijk is de ligging niet zo heel best wat dat betreft, de camping ligt echt buiten het dorp. Het uitzicht is fantastisch en de staat van onderhoud helemaal niet verkeerd. Voordeel is dat we tenminste veel te praten hebben en dus niet teveel tv hoeven te kijken ´s avonds


Wat ik eigenlijk aan iedereen zou willen aanraden die emigratieplannen heeft, is om een abonnement te nemen op een plaatselijke krant. Een weekblad is wat dat betreft ideaal.
En het blijft natuurlijk ook heel erg van belang dat je de plaats waar je graag naartoe wilt in meerdere jaargetijden leert kennen. Het kan er in de winter of in de zomer ontzettend mooi zijn, maar dat is echt maar een klein deel van het jaar!
Verder moet je ook goed blijven bedenken wat je ervoor opgeeft.
Er zijn erg veel mensen momenteel die NL willen ontvluchten in verband met alle negatieve zaken die er de laatste tijd gebeuren en dat blijft toch niet echt een goede drijfveer. De kans dat je dan giga heimwee krijgt of uiteindelijk een verkeerde keuze maakt is heel groot.
Dus ook nog even wat moreel gepraat: Denk alsjeblieft goed na voordat je gaat! En dat iemand anders een bepaald gebied fantastisch vind en zich daar heel goed voelt, betekent niet dat JIJ je daar ook heel goed gaat voelen.

dinsdag, november 23, 2004

Winterstart en pensions

Zo, Joris ligt in bed, dus ik heb even tijd om te schrijven.
Gisteren viel de regen ineens met bakken uit de hemel toen Joris en ik folders wilden gaan rondbrengen, dus dat heb ik vanochtend gedaan toen hij bij de peuterspeelzaal was. Hij had vandaag een stoombootje meegekregen (zelf gekleurd) met daarin wat stro en een zakje met strooigoed. Hij was helemaal blij en ik een beetje melancholisch. Dit is het laatste jaar dat wij echt Sinterklaas vieren en dat is best even slikken voor een Sinterklaas fan zoals ik.

In de Kitzbüheler Anzeiger staan nu ineens advertenties voor verkoop en verhuur van pensions in Oostenrijk. Zelf lijkt het mij rijkelijk laat zo vlak voor de winterstart.
Volgend weekend gaan er al heel veel pistes open (als ze niet al open zijn) en op zo´n moment lijkt het mij toch wat lastig om snel even een pension over te nemen.
Voor ons is dat sowieso niet mogelijk omdat Paul een opzegtermijn heeft van 3 maanden en we weten zeker dat zijn baas hem daar aan gaat houden (ze willen ´m nog steeds niet kwijt).
We zijn nu wel heel actief aan het kijken. Dus wie weet wat er binnenkort nog aan zit te komen :-)

Dit webloggen blijkt ook heel goed te zijn voor onze relatie. We praten ineens een stuk meer over allerlei zaken doordat Paul mijn weblog ook dagelijks meeleest.
Hierdoor krijgt hij een stuk beter inzicht in mijn ideeën, want onze communicatie is nu niet echt de allerbeste ter wereld. Heel grappig dat zoiets simpels zo´n effect kan hebben.

Dan zal ik zo voor de laatste keer hier de schoorsteenveger eens gaan bellen om een afspraak te maken voor de jaarlijkse veegbeurt.
Alweer iets dat nu echt voor het laatst is hier in NL. Het blijft gek hoor.

maandag, november 22, 2004

Update

Ik zag dat ik jullie nog niet had verteld over de afloop van onze medewerking aan het programma van de EO.
We gaan daar niet aan meedoen, omdat het christelijke geloof voor ons niet de drijfveer is om iets heel anders te gaan doen. Op zich wel een beetje jammer, want gratis publiciteit is natuurlijk wel heel handig, alhoewel je maar moet zien of je je bedrijf goed in beeld kunt krijgen.
En bij ons is er natuurlijk ook nog steeds de mogelijkheid dat we niet eens een bedrijf gaan beginnen dus wat dat betreft is het maar de vraag of het ook nog voordelen oplevert.

Afgelopen weekeinde heb ik trouwens ook nog een kookrubriekje in mekaar gezet voor het kerstnummer van Mag het wat minder zijn? een blad over consuminderen. Heel leuk om te doen, maar het kost altijd meer tijd dan je van tevoren denkt, dus bij het volgende nummer zal ik toch echt wat eerder moeten beginnen.

Vandaag ga ik ook nog folderen voor de speel o theek hier in het dorp (tja, je bent bestuurslid of niet). Een koude aangelegenheid kan ik je vertellen, want er staat hier een behoorlijk koude wind. Ik had het eigenlijk gisteren willen doen, maar toen moest het huis natuurlijk weer aan kant voor die mensen die kwamen kijken en daarna moesten we ook nog even langs m´n schoonouders waardoor het alweer etenstijd was toen we thuiskwamen. Een mens heeft het toch druk zonder dat ´ie er erg in heeft.

zondag, november 21, 2004

Alweer kijkers

De mensen die gisteren gebeld hadden, wilden vandaag nog even langskomen. Wij dus nog snel even de puntjes op de i gezet en het huis weer aan kant. Het blijken mensen te zijn uit de wijk aan de overkant die gewoon een beetje aan het rondneuzen zijn voor een andere woning.

Ik vind het nog steeds wel grappig hoor, zelf voor makelaar spelen (alleen Paul vindt het wat minder, maar die moet ook steeds de rondleidingen doen, haha) en hoop ook echt dat onze inspanningen ervoor zullen zorgen dat we het huis zelf kunnen verkopen.

Het weer heeft vandaag ook lekker meegewerkt, het is een heldere dag dus het uitzicht was prima en dat is ook iets dat meetelt. Nu nog foto´s van het hele huis maken (we hebben de batterij oplader inmiddels gevonden) en die op internet zetten en we zijn weer klaar voor vandaag.