In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, maart 08, 2007

huiswerk

Gistermiddag had Sabine weer gitaarles. Paul moest naar een klant en daarna door om te draaien. Ik ben nog even langs de camping geweest om een rekening af te geven, en heb nog heel even bij m´n schoonouders gekletst. Daarna snel weer naar huis om Sabine met haar huiswerk te helpen en nog wat te vertalen.
´s Avonds met de kinders zo´n pakje kant en klaar noodles gegeten en met z´n drietjes in de kelder onze eigen apres ski gemaakt. Lekker muziek hard en meezingen en dansen. Was erg gezellig moet ik zeggen.

Paul kwam rond kwart over zeven weer thuis, dus toen hebben we samen de kinderen op bed gelegd. Toen nog heel even wat gewerkt en wonder boven wonder, Paul was na half negen vrij! Daar hebben we het met z´n tweetjes lekker van genomen, zo vaak hebben we in de laatste weken geen tijd voor mekaar gehad.

Vanochtend weer het gewone ritme van kinders uit bed en naar school. Ik mocht blijven liggen van Paul (lief hè) omdat Joris me vannacht uit m´n diepe slaap had gehaald en ik daardoor nog vreselijk moe was.
Paul mocht alweer vroeg naar een klant toe en is weer de hele ochtend onderweg geweest.
Ik ben tegen een uur of tien langs de bakker gelopen voor wat lekkers en daarna door naar m´n schoonouders. Het was vandaag zulk saai weer (grijs, regen) en ik had geen zin om in m´n eentje een kopje thee te drinken.
Daar gezellig zitten kletsen tot een uur of half twaalf. Er waren ook oude kennissen van de camping langs gekomen, heel leuk om die mensen ook weer eens te zien.

Na het middageten Sabine meteen aan haar huiswerk gezet. Die heeft nog ongeveer een half uurtje huiswerk kunnen doen toen ze naar kookcursus moest. Gelukkig voor haar moest Paul ook weer naar een klant en toevallig die kant op, dus ze kon meerijden.
Kwart voor drie kwam Paul naar huis om Joris en mij op te halen. We moesten nog even langs de camping om wat op te halen en wilden eigenlijk Joris even bij opa en oma laten spelen. Die waren er niet, dus toen met z´n drietjes weer naar de Papalapub om Paul weg te brengen. Daar zijn Joris en ik ook een uurtje gebleven, want Joris wilde weer graag even biljarten.
Toen snel naar huis om Sabine weer op te vangen en te helpen met huiswerk. Met dat huiswerk zijn we tot ruim 6 uur bezig geweest en dan heb ik het kleurwerk nog wel over genomen!!! (ssst niet zeggen hoor). Daar ben ik ook nog een half uur mee bezig geweest dus kun je nagaan hoe belachelijk veel ze weer had vandaag. Ik ben echt boos op de leraar. Hij weet verdorie dat vrijwel de hele klas deze middag kookles heeft en dan verdikkie zo belachelijk veel huiswerk opgeven. Sabine heeft namelijk niet zitten dromen, heeft de hele tijd netjes doorgewerkt en dan toch zo lang bezig zijn. Rotvent.

We waren toen zo moe dat we geen zin meer hadden om zelf wat te eten te brouwen. Dus Paul opgebeld of hij even pizza voor ons kon bestellen. Toen naar de pub gereden, waar het een beetje lauw maar toch wel gezellig was. Na een half uur kwam ineens de sfeer er weer in, dus moest Paul (die om 6 uur had moeten stoppen met draaien van Anita) toch nog snel wat liedjes voor de klanten inprogrammeren. Was ineens supergezellig en er werd ineens een partij schnaps geconsumeerd dat was echt ongelooflijk. Die moeten met z´n allen ondertussen omgevallen zijn!

Wij zijn lekker om kwart over zeven weer naar huis gegaan. Sabine was weer een stuk relaxter geworden, alhoewel ze wel heel moe was. Thuis nog even een kopje thee gedronken en toen de kinders weer in bed gelegd.
Paul heeft nog even een afspraak met een klant gemaakt en is toen tv gaan kijken.
Ik nog even het wasje over gedaan in de droger en nu dus m´n logje schrijven.
Vanavond doen we niet veel meer....

woensdag, maart 07, 2007

sleutels

Gisteren was weer een razend drukke dag. Paul is de hele dag bij of voor klanten bezig geweest totdat hij weer moest gaan plaatjes draaien.
Zelf ben ik ´s ochtends ook flink bezig geweest en na het middageten ´eventjes´ gaan liggen omdat ik te moe was om uit m´n ogen te kijken. Goed, ik werd dus om half vijf door een sms-je van Paul wakker gepiept... Misschien toch nog een klein griepje onder de leden.

De kinderen hadden zich ondertussen prima vermaakt met het maken van een sportparcours in de kelder. Om 6 uur lekker een broodje met overgebleven gehaktbal gegeten, waarna ik naar de papalapub ben gereden om Paul de auto te brengen. Hij moest na het draaien namelijk meteen door naar een klant en de auto stond nog thuis.
Het was megavol en gezellig in de pub, dus ik ben ook nog even een half uurtje gebleven. Daarna hoogste tijd om weer naar huis te gaan, per slot van rekening moesten de kinderen ook weer hun bedje in.

Paul kwam uiteindelijk om kwart over negen al thuis, met een heerlijke turkse durum (hoop dat ik het zo goed schrijf). Dat is zo´n opgerolde turkse pizza met sla, vlees en saus. Hij had namelijk nog steeds niet gegeten en verrekte van de honger. Dus ik mocht lekker een halfje mee-eten want hij had 2 van die dingen mee.
Toen heeft Paul nog even zitten werken en ontspannen, waarna het om elf uur toch echt weer bedjestijd was.

Vanochtend om 7 uur belde alweer een klant van Paul of hij met spoed langs kon komen, dus die was ook om kwart voor acht alweer onderweg terwijl ik de kinderen naar school bracht en even langs de camping ging om de zender van de saunahut een reset te geven.
Wij waren een poosje geleden al eens daar naartoe geweest en hadden toen de sleutels meegekregen. Paul had die de volgende dag aan Christoph teruggegeven, maar volgens Christoph was dat niet zo. Nou ja, gelukkig had Paul al een sleutel na laten maken dus geen giga ramp. Tot vandaag...... die sleutel was de verkeerde dus we konden de hut niet meer in!
Thuisgekomen alles weer helemaal nagezocht. Alle jassen, de hele auto ondersteboven enz. enz. Niets gevonden. Christoph kwaad natuurlijk en wij ook boos, want tja we dachten allebei dat de ander de sleutels had kwijtgemaakt.

Ik wilde de consequenties nog even met Christoph doorspreken. Beiden schuld, beiden betalen dachten wij. Daar wilde hij niets van weten, hij zou alles wel alleen betalen. Lief, maar ik vond het niet leuk.
Jullie voelen ´m al aankomen denk ik.....
Ik ging nog even langs Kaufmann om zo´n vloerwisser te halen. Was allemaal weer gezellig daarzo en ik wilde eigenlijk net weggaan met m´n nieuwe aanwinst toen Doris vroeg of die sleutels bij de kassa van mij waren....... Ik kon d´r wel om haar nek vliegen. De saunasleutels! Paul had ze bij het namaken daar laten liggen met z´n suffe kop. Ik meteen allebei de mannen opgebeld om ze het nieuws te melden en vervolgens door naar de camping gelopen om de zender een reset te geven en de sleutels bij de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen.
Hij was nog wel een beetje boos door alle stress, maar goed, we kijken mekaar weer aan zullen we maar zeggen.

Verder moet ik zodadelijk alweer langs buurman Anatol om hem te helpen met z´n computer. Pfffff, helemaal geen zin, maar goed, het moet maar weer.
In de tussentijd alleen nog even bedenken wat we vandaag moeten eten. Ik denk maar een eenvoudige stamppot ofzo. De simpele dingen gaan er momenteel goed in bij de familie en ik heb even niet zoveel inspiratie.

dinsdag, maart 06, 2007

Achterstallig onderhoud

Dat krijg je als de dagen voorbij vliegen, dan ben je weer eens veel te laat met het loggen.

Om te beginnen nog maar even een kort verslagje van Joris zijn verjaardag.
De taart voor school was helemaal opgegaan en ze hadden het allemaal fantastisch gevonden.
Paul en ik waren nog naar Wörgl geweest om nog even wat bij de Media Markt te kopen voor de zaak, maar vooral om nog snel een spelletje voor Joris te kopen. Geslaagd weer snel terug naar huis, waar het toen alweer tijd was om aan het eten te beginnen. Gelukkig brood, want tja, ´s avonds uit eten is genoeg warm hoor. Joris wilde graag van die kleine, witte grillworstjes op z´n brood dus dat hebben we dan ook gegeten.
Na het eten zijn de kinderen gaan spelen en heb ik me op het afmaken van de taart voor ´s avonds geworpen. Ik vond ook deze goed gelukt, al zeg ik het zelf:


Voor we het wisten, was het voor Paul alweer tijd om DJ te spelen. Dus met z´n allen naar de Papalapub, waar we ook de rest van de familie troffen.
Volgens Chris moesten we toch echt feestmutsen op en daar wij de flauwste niet zijn, hebben we die ook meteen opgezet.


Joris werd door Chris als een soort van alternatieve kerstboom opgetuigd, wat Joris heel lief toeliet:

maar dat kan ook komen omdat Manon het zo mooi vond :)

Ook op zijn verjaardag wilde Joris natuurlijk graag een spelletje biljart spelen, waar Sabine natuurlijk ook graag aan meedeed.


De zwarte pruik met hoed deed het ook goed bij de familie. De foto van Gonnie is een beetje vaag, maar dit is dan ook de enige keer dat je haar met een biertje (nou ja, eigenlijk Radler) ziet:




Ook was er nog een 40-jarig huwelijksfeest te vieren, dus dubbelgezellig:


Verder lekker veel volk, dus jammer dat we dit keer vroeg weg moesten:


Tien voor half zes kwam DJ Gerry binnen hobbelen om over te nemen. Dus toen zijn we naar de camping gereden, want we gingen eten in de Brixner Stube. Eerst kwam Christoph nog even snel langs om Joris te feliciteren. Joris helemaal blij daarmee.
Verder had Anneke het hartstikke gezellig gemaakt met slingers, ballonnen en natuurlijk een versierde stoel.


Verder werd Joris ook nog flink verwend met allerlei kadootjes, zodat hij echt een goed verjaardagsgevoel had.
Naast de familie waren ook vrienden Marco en Nick gekomen om gezellig met ons mee te vieren. Nick vond de soep van Anneke ook erg lekker (en dat is de soep ook echt):


Als toetje koffie/thee met taart gegeten en toen was het alweer voorbij. Joris en Sabine vonden het allebei wel heel erg jammer dat nichtje Manon de volgende ochtend alweer naar huis moest.



De volgende ochtend uitgeslapen en daarna naar de camping om bij de caravan van opa en oma afscheid te nemen van Frans, Diana en Manon. Wij vonden het superleuk dat ze zijn geweest in ieder geval.

Toen weer snel aan het werk, want dat lag er ook nog. Paul had gehoopt dat hij vrij kon zijn, maar helaas ging dat niet. Daar baalde hij echt ontzettend van en ik was er ook niet blij mee.
Ik ben nog bezig geweest met internetklanten op de camping en natuurlijk ook thuis. Was ook voor mij nog heel wat werk. De kinderen hebben zichzelf heerlijk vermaakt met het spelen van spelletjes tegen mekaar op de Nintendo.

´s Avonds moesten Paul en ik nog even bij de buren langs. Raar hoor om nog met de buurman over zaken als huur te moeten praten, terwijl hij hier al lang niet meer woont. Voelt heel vreemd aan.
Daar Paul niet hoefde te draaien, zijn we rond half tien eindelijk weer eens met z´n tweetjes naar Tresor gegaan. En daar was het ontzettend gezellig.
Paul heeft heel gezellig met klanten/vrienden zitten praten en naast mij kwamen toevallig de Nieding-meiden binnenvallen. Tja, dat werd natuurlijk weer veel kletsen en drinken. Gelukkig hoefde ik geen perenschnaps te drinken dit keer. Het was wel iets sterks met een laagje baileys koffielikeur erover. Nu houd ik niet van koffie, maar die likeur is in zo´n kleine hoeveelheid prima te drinken.
Uiteindelijk gingen onze vrienden rond half 1 weer weg. Toen zijn wij ook nog even naar de Papalapub gereden om te kijken of het daar gezellig was. En jawel, ook daar hartstikke leuk.
Vriendje Andi was er eindelijk weer dus ik kon na al die weken tenminste weer eens knuffelen :) (hihi) Paul heeft met allerlei mensen staan nagelen.
Ik heb eerst gezellig met Ria (de vriendin van DJ Gerry en bij ons ook bekend als serveerster bij pizzeria Massimo) zitten kletsen. Daarna nog een tijd met Christoph staan ouwedeuren.
Uiteindelijk zijn we tegen een uur of 3 naar huis gegaan.

Zondag moesten we ook weer aan de slag, er lag nog een hoop werk. ´s Middags moest Paul weer DJ spelen. Verder die dag eigenlijk weinig gebeurd.

Maandag natuurlijk ook weer vroeg op vanwege de kinderen die naar school moesten en natuurlijk het werk dat gewoon maar door blijft gaan. Allebei er hard tegenaan gegaan.
´s Middags nog even met Chris gepraat dat het voor Paul zakelijk gezien eigenlijk niet meer te doen is om DJ te spelen. Er blijven gewoon zaken liggen en dat is niet goed. Chris kon het goed begrijpen en heeft al gezegd dat als het niet gaat, het dan niet gaat. Paul heeft deze week in ieder geval de vrijdagmiddag vrij. Volgende week hebben ze sowieso geen DJ meer nodig door de week. Het seizoen is dan gewoon afgelopen. Dan heeft hij hooguit nog iemand in het weekend nodig en dat gaat wel lukken, dat is voor ons over het algemeen geen probleem.

Ik ben met de kinderen gistermiddag nog naar Wörgl geweest voor Sabine haar crea groepje. Ze vindt het zo leuk. Ik vind het dan wel hoogst irritant dat ik twee uur onderweg ben met voor mij eigenlijk niets nuttigs of interessants, maar het glunderende koppie van die meid van me maakt het wel weer goed.
Op de terugweg bij Paul gestopt, want de afgelopen weken was hij vrij vaak om 6 uur klaar omdat er niets loos was. Wat schertst mijn verbazing....hartstikke vol en supergezellig. Dus de kinderen en ik zijn gewoon tot 7 uur gebleven.
Joris en Sabine waren wel op om 7 uur, dus toen zijn we snel naar huis gegaan om wat te eten en de kinders in bed te stoppen.
Ik had ´s avonds nog een afspraak op de camping om mensen te helpen met internet (tja, slechte kaart in de pc, dan wil het niet zo). Na ze aan een betere kaart en daarmee een betere verbinding geholpen te hebben weer snel naar huis. Paul was daar ook nog hard aan het werk om een laptop van een zakelijk klant af te maken. Toen heb ik de berg strijk nog weggewerkt en daarna was het voor mij gelukkig klaar. Paul heeft nog tot een uur of 11 zitten werken, maar toen was het dan ook gelukkig geregeld voor de klant. Die kwam vanochtend om iets na 7 uur de laptop alweer ophalen, dus speling hadden we ook niet.

Vanochtend stond Paul om 8 uur ook alweer bij de eerste klant en ik ben naar de camping gereden om Jan en Bep gedag te gaan zeggen. Ik wist dat ze vandaag zouden vertrekken, maar niet hoe laat. Ik vond het dan ook erg jammer dat ze er al niet meer waren, want we kenden mekaar toch ook al een tijdje.

Verder ziet het er vandaag weer uit als een drukke dag. Maar wel 1 met prachtig mooi weer. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, lieve mensen, kom maar gauw..