In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, mei 12, 2007

vrije dag

Heerlijk zo´n vrije dag met z´n allen. Eerst heerlijk uitgeslapen en toen kreeg ik van Sabine een kopje thee en een gekookt eitje op bed. En dat terwijl het nog niet eens moederdag is! Super.
Daarna ben ik met de kinderen boodschappen gaan doen, zodat ik morgen genoeg lekkers heb voor mijn ontbijtje op bed :) Tja iemand moet ervoor zorgen en Paul moest nog het een en ander afmaken dus die wilde niet mee.
Helaas waren mijn donderstraaltjes niet in het beste humeur en liepen continu ruzie te maken. Thuis samen de boodschappen opgeruimd en bedacht dat we voor Sabine nog zomerschoenen moeten hebben. Het was ondertussen al tien over half twaalf en de winkel in het dorp gaat om twaalf uur dicht, dus we moesten ons nog haasten ook.
Na een hoop schoenen te hebben gezien en afgekeurd, vond Sabine dan toch nog een paar instappers van salomon die er niet alleen leuk uitzien (niet van die zogenaamde meisjeskleuren), maar die ook een goed voetbed hebben en lekker lopen.
Helemaal blij ging ze dan ook de winkel weer uit.

Tussen de middag lekker röstirondjes en Judias verdes a la dolores (een gehakt, snijbonen, ui, knoflook, zout, peper mengseltje gevonden op smulweb) gegeten met daarbij kerstomaatjes. Bakje yoghurt toe en wij waren helemaal blij.

Naar Kitzbühel gereden, want Paul zijn mobiele telefoon is vrijwel naar z´n grootje dus er moet een nieuwe komen. Helaas helaas, was ook de hartlauer maar tot half 1 open en waren we dus te laat. Dan van de week maar een keer langs.
Wel nog even lekker een stukje door Kitz gelopen. Als we er toch zijn dan is dat wel zo lekker. Het zonnetje scheen weer heerlijk, dus we hebben er van genoten. Het blijft een prachtig uitzicht zo hier in deze regio. De bergen worden door de regen weer prachtig groen dus wat wil een mens nog meer.

Weer thuis nog even lekker met z´n allen buiten op het bankje in de zon gezeten en een glaasje gedronken en toen weer aan het werk.

Vanavond gaan we lui naar de Mc Donalds om te eten. Daar hebben we weer eens zin in en daar we ook nog wat kortingsbonnen hebben liggen een goede smoes om er weer eens langs te gaan.

vrijdag, mei 11, 2007

700e logje

Ik zag tot mijn verbazing dat ik vandaag mijn 700e logje schrijf. Eigenlijk moeten we dat natuurlijk vieren :) Maar helaas, geen lokaal meer open hierzo. Het dorp is echt uitgestorven, dus een colaatje halen zit er niet in. Jammer, want ook thuis is er op dit moment geen fris meer aanwezig.

Vanochtend eerst Joris naar school gebracht. Sabine zei dat ze helemaal niet lekker was en het gevoel had dat ze moest spugen, dus die hebben we maar thuis gehouden. Was natuurlijk helemaal fout, want ze was haar bed nog niet uit of wilde yoga oefeningen gaan doen en dan het liefst degenen waarbij ze op haar hoofd moest staan.... We hebben dus al gezegd dat ze dit niet meer moet doen, want dat we haar anders nooit meer geloven als ze zegt dat ze niet lekker is.

Toen ben ik de afwasmachine maar weer eens uit gaan ruimen, was in de machine, strijk doen, post doornemen, wat zaken opruimen, op Paul mopperen dat hij weer alles achter zich laat slingeren, administratie gedaan. Tja, er moest weer eens gecontroleerd gaan worden of iedereen wel betaald heeft, dat hadden we sinds eind januari al niet meer gedaan dus hoogste tijd. Valt erg mee, maar 1 iemand die vergeten is z´n rekening te betalen en 1 die het nodig vond om zichzelf een korting te verlenen. Daar gaan we morgen even rustig voor zitten om een betalingsherinnering te schrijven. Ik heb al tegen Paul gezegd dat ik dat voortaan elke week wil doen. Zitten om rekeningen te schrijven en te controleren. Paul heeft een ongelooflijke antipathie tegen rekeningen schrijven, vind op de een of andere manier geloof ik dat hij het geld niet waard is. Nou, de mensen vinden dat wel en ik ook, dus die rekeningen moeten gewoon geschreven worden, zin of niet. We moeten per slot van rekening toch ergens van eten en sinds ik niet meer voor een andere baas werk, komt er van mijn kant ook niets extra´s meer langs.

Toen was het ondertussen kwart voor elf en moest ik richting kleuterschool voor het moederdagfeest. Natuurlijk was ik al iets aan de late kant en toen kwam ik onderweg ook Kati (die van de winter in de Papalapub werkte) tegen bij de schoenenzaak waar ze nu werkt. Dus daar ook nog even een kort praatje gemaakt en toen snel weer verder.
Werd door Katharina en Martina al begroet met: ha Petra, beetje laat hè! Gelukkig waren ze nog niet begonnen en kwamen er nog 2 moeders na mij binnenhollen.
Toen werden wij moeders verwend met liedjes, gedichten en toneelstukjes met dans. We kregen ook allemaal een prachtige tekening waarop onze kinderen zichzelf hadden getekend. Aan het eind moesten we verzamelen en gingen naar boven waar al een lokaal klaarstond met gedekte tafels. Bij elke plek stond een mooi houten kistje met daarop een foto van ons kind, zodat we wisten waar we moesten gaan zitten.
Tja, een feest is geen feest zonder Kuchen natuurlijk dus heerlijk zitten smullen met z´n allen. De juffen hadden er weer een groot feest van gemaakt. Om twaalf uur nog eventjes met Katharina staan kletsen en toen weer naar huis gelopen.
Per slot van rekening is papa Paul weer thuis dus daar wilden we snel heen.

Vanmiddag nog wat rekeningen geschreven en begonnen aan mijn grote klus: Het uittekenen van Gasthof Nieding. Per slot van rekening moet er op 15 juni een taart afgeleverd worden en dat is echt een giga project. Daar gaan heel heel veel uren inzitten, dat zie ik nu al. Maar voor je vriendinnen moet je wat overhebben!
Doordat het gasthof op een redelijk stijl stukje berg ligt, bestaat het geheel uit 4 verdiepingen. Aan de dalkant moet ik dus een hoogte van 4 maken, maar aan de bergkant komen er maar 2 verdiepingen boven de weg uit. Dit betekent dat de onderplaat dit keer vreselijk veel werk vergt om goed te maken.
De grootte heb ik ondertussen al uitgewerkt. Weet hoe groot het gasthof gaat worden (exclusief terras dat moet er ook nog bij), de voorkant en de achterkant heb ik ondertussen ook uitgetekend.
Misschien dat ik vanavond nog wat doe, maar waarschijnlijk ga ik morgen de twee zijkanten uittekenen dat is ook nog aardig wat werk en aan het eind van het weekend wil ik alles op papier hebben staan.
Normaalgesproken maak ik alleen maar een grove schets (kan ook niet zo heel best tekenen) en doe ik de rest uit de vrije hand, maar omdat dit zo groot is, ga ik liever op zeker en teken het hele zaakje uit.
Ik zal mijn best doen om wat foto´s te maken van de vorderingen is misschien wel zo leuk.
De kinderen waren bij me gekomen, want het heeft aardig geonweerd en daar zijn ze toch een beetje bang voor. Ach heel gezellig hoor, zolang ze maar niet continu aan me lopen te trekken als ik teken.

Vanavond lekker de pannekoeken die we nog hadden opgegeten. Paul en Joris gewone pannekoeken met stroop; Sabine en ik hadden ze gevuld met kaas en dan met stroop.

Nu zijn Paul, Joris en Sabine naar Günther en Nelli. Günther heeft een probleem met z´n internet en we hebben ze al een tijd niet meer gezien dus de kinderen wilden graag mee. Ik heb zo het vermoeden dat Günther en Nelli dat alleen maar heel erg gezellig vinden. Voor de rest houden we het weer lekker rustig vandaag. Ik ga gewoon genieten van het feit dat mijn liefste weer thuis is.

donderdag, mei 10, 2007

Jubel de jubel de jubel

Tja, wat moet ik anders zeggen.
Vandaag heeft mijn meisje 170 geschoten! Gemiddelde dus van 8.5! Ik zei al tegen haar dat ze moet uitkijken. Straks ga ik nog naast mijn schoenen lopen en dan vat ik echt kou.
We gaan voorzichtig aan beginnen met Sabine armspieroefeningen te laten doen. De meeste jongens schieten namelijk al zonder steun en dat moet Sabine natuurlijk straks ook gaan doen. Dat is een heel stukkie zwaarder dan wat ze nu doet dus ze zal echt moeten trainen. Sabine haar voordeel is dat ze ten eerste de allerjongste is, de eerste boven haar is 2 jaar ouder en zover wij weten is er verder nog maar 1 ander meisje, de rest zijn jongens.

Verder vandaag een rustig dagje gehad. Huishouden gedaan, de engelse sites van de camping en het resort aangepast (worden nu door een vriendin nog een keer nagekeken) want daar zat nog het een en ander aan fouten in en daar was de opdrachtgever vandaag natuurlijk weer heel chagerijnig over. Tja, te snel willen zijn met opleveren, dan gebeurt dat. Ach, dan doen we het nu wat rustiger, maar goed.
Tussen de middag weer eens zelf een pizza gemaakt. Ik had nog een stukje salami achtig spul, wat worst, 2 stukken paprika, stukje kaas en mozarella die ik moest verwerken. Erg lekker moet ik zeggen. De laatste tijd had ik meestal kant en klare pizza waar we dan wat op mikten, maar dit vind ik toch lekkerder.

Morgen is het moederdagfeest van de kleuterschool en daar word ik om 11.00 uur verwacht dus dat wordt weer gezellig.

woensdag, mei 09, 2007

Computer klanten helpen is ook leuk

Gisteravond nog even langs de mensen met het virusscanner probleem. Was lekker snel opgelost. Even opnieuw installeren, controle en klaar. Zij weer blij en ik toch wel.

Vanochtend had ik de kinderen nog niet naar school gebracht toen ik alweer een sms kreeg van een persoon die ik toch echt uit mijn telefoonboek heb verwijderd. Of ik nog even het een en ander kon veranderen. Helaas kon ik dat dit keer niet, want dat staat op een server die op Linux draait en daar heb ik 0,0 verstand van. Heb ik dus ook netjes gemeld en gezegd dat er daarmee dus even gewacht moet worden tot Paul weer thuis is. Hij is kwaad en niet te zuinig ook dat ik heb gezegd dat we geen zaken meer met ´m willen doen. Ach, hij doet maar, wij regelen netjes alles wat we zouden regelen en meer ook niet. Maar aan ons zal het niet liggen, wij doen netjes wat we vooraf afgesproken hebben.

Zo rond half tien werd ik opgebeld door een andere klant van Paul die ineens niet meer het internet op kon. Afgesproken dat ik daar ´s middags heen zou gaan. Even na half twee ben ik met Joris die kant op gegaan. Superlieve mensen.
Het probleem was binnen 5 minuten opgelost (een beetje goed ben ik wel) was even een instelling veranderen en toen was het gepiept. Maar ja, toen moest er thee gedronken worden en natuurlijk koek gegeten worden. Heel apart een zoet gistdeeg met daarin Estragonkruid verwerkt. Hij is van Sloveense afkomst en het recept komt daar vandaan. Heel apart en na twee happen wennen ook erg lekker. Na een goed uur zijn Joris en ik weer naar huis gegaan om te kijken hoever Sabine ondertussen met haar huiswerk was. Natuurlijk had ze weer van alles zitten doen behalve huiswerk dus dan maar weer ernaast zitten om te zorgen dat ze haar opgaven afkrijgt, want anders heeft ze weer een boze meester (en dan vraagt ze zich af hoe dat komt.....).

Mijn eerste stappen op het computerpad heb ik gezet, nu kan ik alleen maar meer gaan doen hoop ik.
Gisteren heb ik trouwens ook nog een site vertaald naar het nederlands. Van een mooi vakantiehuisje in het Pillerseetal. Dus als iemand nog eens die richting op wil: Ferienhaus Leiner.
Erg leuk ook omdat het weer een nieuw programma was waarmee ik moest leren werken en dat lukte allemaal prima dus weer een fijne opsteker voor me.

dinsdag, mei 08, 2007

Aan alles komt een eind

En zo ook aan het werken voor Campingwelt Brixen GesmbH. Vanochtend ben ik langs gegaan om Christoph nog iets terug te geven en hem te vertellen dat we de lopende zaken nog afmaken, maar dat we verder niet meer voor hem willen werken.
Voor alle partijen beter dachten wij.

Verder helaas nog niet de beloofde foto van mijn nieuwe bril. Niet omdat ik die nog niet heb (integendeel staat nu op mijn neus) maar omdat ik vond dat de foto´s die de kinderen gisteravond van mij hebben gemaakt niet goed genoeg waren. Er stond zo´n raar mens op :)
Misschien vandaag nog even buiten kijken (als het droog is tenminste) of de lichtval dan zo is dat ik niet zo van mezelf schrik.

Vanochtend ook al langs een klant van Paul moeten gaan voor de virusscanner. Die vraagt ineens om een licentienummer terwijl we die nooit hebben gehad. Ga daar vanavond nog een keer voorbij om het hele zwikkie opnieuw te installeren, het lijkt wel alsof ze per ongeluk de business versie hebben opgespeeld in plaats van de privé versie. Heel raar, maar goed, vanavond even rechtzetten die hap.

Verder moet ik nog gaan bedenken wat we vandaag gaan eten. Misschien dat ik maar iets van pasta maak, altijd lekker en makkelijk.


En om even op 2 vragen terug te komen die ik heb gekregen:
1. Het internet op de camping blijft gewoon. Dat is een apart bedrijfje daar hebben we verder geen problemen mee.
2. Bezorgde anonieme lezer, maak je over ons geen zorgen. Het gaat ons ontzettend goed hier. De camping was inderdaad 1 van de redenen dat we hier naartoe gekomen zijn. Voornamelijk omdat we ons er altijd zo goed hebben gevoeld en dat doen we nog steeds. Het is gewoon heel jammer dat campingchef en ik zulke botsende karakters hebben (en allebei ongelooflijk opvliegend zijn) dat het steeds mis loopt. Maar wij zijn alles behalve afhankelijk van de opdrachten die we via de camping krijgen.

maandag, mei 07, 2007

van de regen in de ...

zon!
Na een weekend met veel regen (joepie, het werd eens tijd, was veel te droog hier) schijnt nu weer een lekker zonnetje. Natuurlijk heb ik die kans meteen weer benut door met de kinders naar school te lopen in plaats van met de auto te gaan.

Gisteren zijn we ontzettend lui geweest met z´n drietjes en hebben behalve de noodzakelijke dingen (aankleden, eten, spullen weer opruimen) lekker helemaal niets gedaan wat ook maar in de verste verte op nuttig leek (nou ja, een berichtje vertaald, maar wat is nu 1 berichtje). Ik moet zeggen dat dat ook wel eens heel erg lekker is hoor.

Vanochtend nadat ik Joris naar school had gebracht meteen even bij een klant langs gegaan om hem te vertellen dat het pakket dat hij wil hebben wel een beetje duur is en dat er ook nog een andere optie is. Namelijk een iets uitgebreider pakket dat wel wat duurder is, maar relatief weer een stuk goedkoper (snappie het nog?).
Mag hij zelf kiezen wat hij wil.

Ik hoorde van Paul Rense dat er veel mensen zijn die de webcam van de camping niet kunnen bereiken.
Heb geen idee hoe dat kan. Ik kan er zelf vanuit huis namelijk wel komen. Duurt lang voordat de verbinding er is, maar dat kan aan de hoeveelheid verkeer liggen. De camera is er dus nog wel en doet het ook gewoon.
Klachten en vragen over de camera a.j.b. niet naar Paul Rense, Computer Total of Brixnet sturen. De camera is van de camping, en moet ook onderhouden worden door de camping. Dus vragen of klachten graag naar info@camping-brixen.at.

Nu kan ik me voorstellen dat er mensen zijn die denken dat Paul en/of ik expres zaken voor de camping in de soep laten lopen omdat het niet zo goed gaat tussen ons, maar dat is niet waar. Zo kinderachtig zijn wij namelijk niet. Een klant is een klant en die wordt door ons ook zo behandeld (totdat er gescholden gaat worden, dan scheld ik terug). Nog even heel duidelijk: het feit dat Christoph en ik als rode lap en stier op mekaar reageren betekent NIET dat wij hem of zijn familie gaan saboteren, dat vind ik namelijk laag en met zoiets wil ik absoluut niet geassocieerd worden.

De Widauers werken net zo hard voor hun geld als wij en ondanks dat we over bepaalde dingen ernstig van mening verschillen heb ik daar respect voor en wil ik geen rottigheid voor ze.
Het feit dat ik hier zo nu en dan scheld, dat komt omdat dit mijn privé blog is en ik hier zo nu en dan ook mijn gevoelens neerzet. Positief (kijk maar terug, er staat heel veel positiefs over camping en Christoph) en soms ook wel eens negatief dat is nu eenmaal zo.

En nu ga ik weer genieten van het mooie weer. Vanwege het stof van de laatste tijd moet ik namelijk nodig weer de ramen schoonmaken en wat is er nu leuker dan om dat in het zonnetje te doen.