In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, december 26, 2006

2e kerstdag

2e kerstdag alweer. Tijd vliegt als het gezellig is.

Gistermiddag nog even de douches leeggehaald en gecontroleerd. Verder met Paul en Christoph nog een tijd staan praten over allerlei ideeën die Christoph heeft voor de camping. Dat soort dingen zijn altijd erg leuk om te doen.

Toen richting huis gereden, terwijl we aan het denken waren wat we moesten gaan eten. Paul zou namelijk iets voor het eten verzinnen, maar dat was hij vergeten vanwege de drukte. Gisterochtend stond namelijk ineens dokter Fuchs hier op de camping om aan mij te vragen waar ik m´n man gelaten had. Dus ik zoek in m´n binnenzakken, maar toen ik Paul daar niet vond heb ik de dokter maar even Paul z´n kaartje gegeven. Dokter bleek een behoorlijk probleem te hebben met de computer waarop z´n boekhouding staat dus dat moest met grote spoed gerepareerd worden. En tja, dan is zo de helft van je vrije dag weer weg.

Ter hoogte van Reitlwirt zette Paul de auto stil, waarna we even zijn gaan vragen of ze daar nog plaats hadden. En we hadden geluk! Er waren nog 2 tafeltjes vrij waarvan wij er dus 1 gezellig in de Stube hebben gekozen. De kinderen thuis op gaan halen en toen heerlijk uitgebreid (dus met voor- en nagerecht, doen we niet vaak) gaan eten.
Thuisgekomen heb ik de kinderen rustigjes aan naar bed gedirigeerd en is Paul naar Papalapub gegaan om daar even te praten over zijn optreden als Disc-Jockey met oud en nieuw.
Ja, jullie lezen het goed, Paul is gevraagd om met oud en nieuw te draaien! Supergaaf natuurlijk dus hij heeft zonder mij te vragen daar meteen ja op gezegd. Nu had ik hem ook neergemept als hij had afgeslagen. Dat is nu net iets waarover we het al een paar keer hebben gehad. Paul heeft vroeger met twee vrienden een drive-in show gehad en zo nu en dan mist hij dat best wel.
Moeten we alleen nog een oppas hebben voor die avond, want ik wil dat natuurlijk ook meemaken ondanks dat ik 1 januari echt ook om 8 uur al aanwezig moet zijn voor het opruimen van het vuurwerk van onze gasten van de piste.

Vandaag ben ik de middag vrij. Weinig loos dus Christoph heeft besloten dat ik maar eens wat tijd met mijn familie door moet brengen. Toch lief van ´m. Hij had ook kunnen besluiten dat hij vanmiddag maar eens een keer wil gaan skiën..

maandag, december 25, 2006

Vrolijk kerstfeest

Vandaag is het dan alweer kerstmis.

Ik werk nu precies 1 jaar en een dag op de camping. En dat nog steeds met veel plezier.
Gisteren een lekker gevuld dagje gehad. Niet te druk, niet te rustig. ´s Middags even flink lopen pezen, maar dat was maar 2 uurtjes, toen ging het weer in een normaal tempo.

Gisteravond had Paul weer heerlijk gekookt. Een verse gebonden italiaanse tomatensoep, daarna een stuk Surfleisch met spruitjes (voor de rest van de familie met spekjes voor mij lekker zonder) en aardappelkoeken, als toetje voor iedereen een ijsje. Toen mochten de kadootjes uitgepakt worden.
Sabine had op de rommelmarkt voor haar, Joris en Paul een kadootje gekocht. Ook had ze heel veel moeite gedaan om een boekje voor de hele familie te maken. Daarin mooie tekeningen, zelfgemaakte verhaaltjes (half duits, half nederlands) en een gedeelte met kleurplaten. Daar had ze duidelijk heel veel tijd ingestoken en daarmee waren Paul en ik dan natuurlijk ook ontzettend blij.
De kinderen kregen allebei wat lekkers, een spelletje, Sabine nog een spel en Joris autootjes en voor hun samen hadden we een racebaan gekocht. Die moest natuurlijk meteen opgezet worden.
Paul kreeg van de kinderen een paar stripboekjes, verder 2 dvd´s en een pistooltje.
Ik had van een gast een fles wijn gekregen, van Christoph 2 flessen schnaps en van mijn liefste een heel mooi gouden hartje voor aan mijn ketting. Past heel goed, valt precies in mijn ring.

Verder heeft Sabine natuurlijk jingle bells gespeeld op haar gitaar en hebben we nog een kopje thee gedronken met daarbij koekjes die Paul van een klant had gekregen.

Tussendoor ben ik nog 3 keer op de camping geweest vanwege stroomproblemen. En daar ik de avonddienst had dit keer.....
Was een heel gezellige heiligenabend moet ik zeggen. Doen we hopelijk volgend jaar weer zo relaxed.

Vanochtend weer uit m´n bed gerold, want om 8 uur moest ik weer beginnen. Redelijk druk gehad, vooral ook omdat vandaag nieuwe gasten komen voor de huurcaravans en er eentje vandaag wegging dus die heb ik ook helemaal moeten controleren. We moeten straks niet het probleem krijgen dat er van alles dichtgevroren is natuurlijk.
Om 12 uur naar huis gegaan en om 3 uur moet ik weer in het buro beginnen. Ik zorg wel dat ik om half 3 op de camping ben, dan kan ik namelijk ook weer even de douchemunten verzamelen. Ik heb er weer niet veel meer liggen in het buro en de mensen komen toch steeds wisselen.
Het weer is hier nog steeds fantastisch. Heerlijk zonnetje, geen wind en gewoon lekker koud. Het enige dat we missen is een laag sneeuw van een halve meter ofzo, alhoewel het er met het laagje sneeuw dat er ligt toch ook feestelijk uitziet. Ik ben in ieder geval erg blij dat het boven nog best skiën schijnt te zijn, anders heb je de hele dag zeurende mensen en dat is ook niet leuk natuurlijk.

Tot zover weer de update vanuit zonnig Brixen.
VROLIJK KERSTFEEST VAN ONS VIERTJES!!!