In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, januari 05, 2009

Computer in elkaar knutselen

Het klinkt misschien vreemd, maar ik heb nog nooit een computer uit allemaal losse onderdelen in elkaar gezet. Wel vaker een harde schijf verwisseld en software geïnstalleerd, maar nog nooit echt alles.
Maandag mocht ik dat van Paul doen, hij moest draaien in de Papalapub en ik had zin om iets met de computers te doen (of was het nu geen zin om buiten het koken, stofzuigen, bedden verschonen, wassen, drogen en strijken het huishouden te doen).
Hij heeft me wel een beetje moeten helpen met waar alle kabels precies aangesloten moesten worden en wat de meest handige volgorde van inbouwen is, maar verder heb ik dat toch mooi zelf gedaan.
Ik word ook al steeds beter in het installeren en vooral het zoeken van drivers voor de verschillende hardware onderdelen dus ook dat kan ik dan overnemen als het druk is. Het zijn ook van die klussen die vaak behoorlijk wat tijd vragen, maar waar je niet continu mee bezig hoeft te zijn, dus ik doe het dan naast ander werk.
Leuk, leuk, leuk.

Daar 3-koningen hier een echte feestdag is (en dus officieel vrij) hebben wij ook heerlijk uitgeslapen. Daarna zijn Paul en ik nog een kleine 2 uur wezen klussen in het nieuwe huis. Verder met het maken van de sleuven voor de electra en het bijbehorende veeg- en opruimwerk.

Tussen de middag goulash-flappen gemaakt (pizzadeeg gevuld met ingedikte goulash) die de oven in gemikt en daarbij sperzieboontjes.
Om half vier met z´n viertjes naar de Papalapub gegaan, want Paul moest weer DJ spelen. Erg gezellig moet ik zeggen, Chris moest me natuurlijk weer kussen, ik heb met de kinderen genagelt, de kinders hebben samen dart gespeeld en we hebben ook gewoon genoten van de mensen en de muziek.
Tegen vijf uur wilde Sabine graag weer weg, die kan nogal slecht tegen de harde muziek. We gingen lekker lopen en toen we ter hoogte van Cafe Central waren, besloten we dat we daar ons avondeten gingen halen. Jeanette had namelijk pas tegen Paul gezegd dat de kroketten, bitterballen en frikandellen weer binnen waren gekomen!
Sabine nam een portie bitterballen, terwijl Joris en ik ons aan een broodje kroket te buiten gingen. Het broodje was een echt wit puntje! Oh, wat is dat toch ontzettend lekker als je dat al jaren niet meer hebt gegeten!
Toe namen we alledrie nog een heerlijk stuk taart (Joris vruchten-, Sabine noten- en ik frambozentaart), ik nog een kopje thee erbij en dat vonden we een prima afsluiting van deze vakantie. Morgen begint de school weer dus dat wordt weer ontzettend vroeg opstaan.

Paul kwam rond kwart voor zeven weer thuis dus die heeft de kinderen ook nog kunnen zien voordat ze naar bed moesten. Toch altijd wel fijn vinden we.
We zijn nu met z´n tweetjes weer in de kelder bezig. Het is leuk zo´n vrije dag, maar als zelfstandige moet er nu eenmaal gewerkt worden dus als je het overdag niet doet, dan moet het maar ´s avonds.
Ik heb zelf net weer een flinke strijk weggewerkt en de rest zit in de droger zodat er ook morgen eventueel weer in het huis geklust kan gaan worden. Voor de rest zien we wel wat de dag van morgen weer brengt.
Fijne dag nog!

Wörgler Wasserwelt en meer

En juist op die dagen dat je hele grote drukte verwacht, valt het allemaal eigenlijk best wel mee. Christine heeft de middag vrij kunnen nemen (die moest ´s avonds weer in het hotel werken) en Christoph en ik redden het makkelijk met z´n tweetjes. Op een bepaald moment liep het even storm, veel mensen in het buro; de Sternsinger die langskwamen om geld op te halen voor Oeganda, dus toen zijn we met z´n tweeën een half uur flink bezig geweest.
Daar we verder eigenlijk geen drukte meer verwachten, kreeg ik meteen de zondag vrij. Wel op voorwaarde dat ik dan echt tijd voor de kinderen zou maken.

De kinderen bleven bij opa en oma eten en slapen, dus Paul en ik zijn samen lekker bij de Griek gaan eten (die moest nog een rekening aan ons betalen :) ) en zijn de rest van de avond ontzettend lui geweest.

Zondag uitgebreid uitgeslapen, naar opa en oma gereden, daar tussen de middag nog gezellig een broodje gegeten en toen zijn we met z´n viertjes naar de Wörgler Wasserwelt gegaan. Ik had twee vrijkaarten gekregen voor twee volwassenen, dus we hoefden alleen de kinderen maar te betalen.
We hebben heerlijk de hele middag in de sauna daar verbracht. De kinderen zijn tussendoor ook nog even gaan zwemmen in het zwembadgedeelte (nou ja, voornamelijk van de grote waterglijbanen gaan glijden), maar verder hebben we ons in de verschillende sauna´s, het stoombad en het vrij koude zwembad heel erg goed vermaakt.
Natuurlijk ook nog een heerlijk groot glas verse vruchtensap/karnemelk vruchtensapmix gedronken en heerlijk uitgerust tegen een uur of zes weer naar huis gegaan.
Omdat de kinderen vrij moe waren, zijn die al snel naar bed gegaan en hebben Paul en ik Starwars deel 4 (in mijn jeugd was dit de eerste film) gekeken.

Vanochtend begon gewoon weer om 8 uur met een telefoontje van de camping en Paul moest toen het een en ander voorbereiden voor de klant waar hij om 9 uur mee had afgesproken.
Voor je het weet is het dan alweer half 1 en dan ben je blij dat de pan goulash van zaterdag te groot was en we dus alleen nog maar even wat rijst bij hoefden te koken.

De hele decemberadministratie ligt hier nu klaar voor de boekhouder, de wasmachine en droger maken overuren, Paul moet vanmiddag weer DJ spelen in de Papalapub en de kinderen hebben braaf hun huiswerk gedaan.
Alhoewel de kinderen officieel nog vakantie hebben, is het normale leven hier weer gewoon verder gegaan.

Als alles loopt zoals geplanned dan ga ik donderdag weer een dagje camping doen zodat Christoph en Christine samen kunnen skiën. Zoals gezegd, voor de rest gaat alles weer z´n gewone gangetje en ga ik proberen de opgelopen achterstand in zaken als administratie en huishouden weer in te lopen.