In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, december 05, 2008

Nog een pakje......

Niet alleen de post en de Sint verzorgen hier ter plaatse pakjes.
Dit keer vonden we een heel ander soort pakje voor de deur!

De stoppenkast of zoals ze hier zeggen, de verteilerkasten is gearriveerd. Moeten we binnenkort toch eens kijken of we niet een paar uurtjes tijd kunnen maken voor ons huisje...

donderdag, december 04, 2008

Pakje en kerstmarkt

Gisteren werden wij blij verrast! De postbode bracht ons een pakje! En dit keer was het eens geen bestelling met computeronderdelen voor klanten, maar een heel ander pakje. Kijk maar...

(foto gemaakt door Joris)

Alhoewel het natuurlijk pas op 5 december sinterklaasavond is en we dan de pakjes pas openmaken, konden we ons niet inhouden. We hebben alle 4 een klein zakje kruidnootjes opgegeten. Tja, dat heb je, die zaken hebben we hier nu eenmaal niet en dat zijn zo van die kleine dingetjes die je wel eens mist.
Het is dan altijd maar heel fijn dat Sinterklaas ons adres hier in Oostenrijk weet en ervoor zorgt dat er via Den Haag altijd een pakje bij ons terecht komt.

Sabine heb ik vandaag weer naar school gestuurd. Een mens kan per slot van rekening altijd wel ziek blijven. Ben zelf ook alles behalve gezond (alleen van de gedacht aan chocolademelk werd ik al misselijk en dat is bij mij heel vreemd), maar ja we moeten toch door.
Natuurlijk moet ze zich ook laten zien, want zondag is het zover! Dan is de uitvoering van het schoolkoor in de Pfarrkirche in Westendorf dus daar gaan wij bij zijn! Alles omkleed door een gezellige kerstmarkt, dus wat wil je nog meer!

Voor het programma verwijs ik ieder graag naar de site van de Kitbüheler Alpen.
Natuurlijk zullen wij weer proberen de camera niet te vergeten om een paar mooie plaatjes van het geheel te schieten.

Voor de rest is het hier heerlijk winters. Er mag zo langzamerhand wat meer sneeuw gaan vallen, maar de temperaturen zijn super! Vanochtend was het -8°C en de lucht is blauw, wel waterig, met een klein zonnetje.

woensdag, december 03, 2008

Winters landschap

Ik lees in de berichten van mijn dagelijkse mailgroep dat er dit jaar in NL ook sneeuw valt! Superleuk natuurlijk. Het enige dat daar naar mijn mening ernstig ontbreekt, zijn de bergen!
Graag verwijs ik iedereen die het nog niet wist naar de pagina van de camping met daarop de bestuurbare webcam. Het ziet er weer prachtig uit met dat witte laagje poeder overal.
We hadden de hoop met een dik pak nieuwe sneeuw wakker te worden, want de vlokken zagen er vannacht veelbelovend uit. Helaas is het blijven steken op een kleine 10 cm. Bijna de moeite van het vermelden niet, aan de andere kant zijn de plaatjes nu ook weer een stuk mooier.

Verder het laatste nieuws van het bouwfront. De ramen komen op 10 december binnen bij onze leverancier (voor de nieuwsgierigen: Wildbacher en Kofler, zit in dat pand naast Schmiedhäusl (met die bierton ervoor)) en gaan dan ca. de 13e geplaatst worden. Wat voor ons betekent dat we op moeten schieten. De raamopeningen moeten namelijk nog enigszins worden afgewerkt, waardoor de isolatie dan beter schijnt te zijn.
Helaas hebben we geen idee wanneer we dat moeten doen. We hebben op dit moment namelijk 7 pc´s en 2 laptops van klanten staan die verwerkt moeten worden. Paul rijdt van hot naar her om problemen op te lossen, pc´s af te leveren en op te halen en ik probeer het hier thuis allemaal zo´n beetje te regelen.

Gisteren kreeg ik een mail van het tourismusverband Hohe Salve. Ze zijn hun pagina aan het omzetten en zoeken nog een aanbod voor de vertalingen..... De mail van mij met de vraag om iets meer informatie dan dat is de deur uit dus ik hoop dat ik daar vandaag een antwoord op krijg. Ze werken vermoedelijk met hetzelfde systeem als de Kitzbüheler Alpen, wat zou betekenen dat ik geen inwerktijd heb en meteen ingezet kan worden.
Zodadelijk is het weer tijd om me aan de maandelijkse klus te zetten om alles netjes te ordenen voor de boekhouder, zodat deze weer kan zorgen dat onze zakelijke verplichtingen aan het Finanzamt afgehandeld kunnen worden.

Heb ik trouwens al verteld dat het internet van Telekom weer om te huilen is momenteel? De ene keer kom ik zo het internet op en 5 minuten later loopt er niets meer en dat de hele dag door. Ik zal blij zijn als we daarvan af zijn. In het nieuwe huis gaan wij ook gewoon via de leverancier waar we nu op de camping bij zijn aangesloten, internetten. Een stuk sneller en beter met de glasvezelkabel die daar ligt.
Ook heeft Paul gisteren bij een klant gehoord dat wij niet de enigen zijn die zoveel problemen hebben met de klantenadviseur van de Telekom. Ook bij hun heeft hij de nodige ellende verzorgd. Met als gevolg dat Paul het op kan lossen :) Vinden wij in dit geval dus niet ze heel erg, betekent voor ons weer geld in het laadje.

Dan ga ik nu maar weer eens even kijken bij m´n dochter. Die is weer ziek thuis. Gisteren is ze naar huis gestuurd nadat ze tijdens het oefenen voor het zingen in de kerk over had gegeven.

maandag, december 01, 2008

Het weekend van 1e advent

Het is alweer voorbij, het weekend van 1e advent.
Ten eerste omdat we gewoon heel veel computers van klanten hebben staan om te repareren of nieuw te maken. We zitten op dit moment allebei met een extra computer onder het buro, er staan er nog 5 klaar te staan om ook gemaakt te worden en Paul is op dit moment ook nog een laptop aan het maken.

Dan hadden we zaterdag ook het Teufifest van de Kaslachpass waarbij Paul had beloofd om foto´s te maken. Dat begon om 6 uur, maar natuurlijk waren ook daar wat problemen.
Vrijdagavond belde 1 van de jongens dat hij net het muziekstuk dat ze nodig hadden, had klaargezet en vanaf de harde schijf wilde kopiëren toen deze het ineens niet meer deed. Noodgeval dus en het kost altijd een hoop tijd om dat weer voor mekaar te krijgen. We wilden eigenlijk nog heel even een glaasje gaan drinken in Tresor, maar dat kwam er dus niet van daar Paul tot een uur of 11 bezig is geweest en de volgende ochtend ook weer verder moest.
Zaterdagmiddag werd hij ook alweer gebeld door de DJ van de groep, de muziek wilde niet... Dus Paul weer snel daarheen om dat op te lossen.

De kinderen en ik hebben ons verdienstelijk gemaakt met het bakken van kerstkoekjes. We hebben 7 verschillende soorten gebakken en toen vond ik het wel genoeg geweest voor die dag.

Iets voor zessen zijn we weer met z´n viertjes die kant opgegaan, hebben naar de optocht gekeken, een broodje met frankfurter gegeten en een glaasje gedronken, vervolgens nog even naar de Papalapub, want we hadden beloofd dat we ook daar even langs zouden gaan. Voor de kinderen een thee, wij een cola en even gezellig flipperen. Om 20.00 uur begon de voorstelling van de groep uit Wörgl. Die hebben een show met grote, vierkante, blikken trommels. En in plaats van dierenvellen, dragen ze pakken gemaakt uit stro. Heel erg gaaf om te zien en te horen.

Tegen 9 uur zijn we naar huis gegaan. De kinderen moesten naar bed en ook wij wilden er niet te laat inliggen, omdat er nog zoveel computers te maken waren.

Zondag natuurlijk eerst lekker uitgeslapen en vervolgens ben ik heel rustig opgestart. Had gewoon even geen zin.
De kinderen waren samen lekker aan het spelen en Paul was weer aan het werk in de kelder.
´s Middags hebben we met z´n viertjes in de tuin nog een sneeuwpop gebouwd en hebben een rondje gereden om er even uit te zijn.
Na het avondeten ging de kaars aan van de kerstmand die we afgelopen week bij de bloemenhandel hadden gekocht.

Papa mocht ´m aansteken!


Voor de kinderen hadden we een spongebob-adventskalender gekocht. Ook hadden we een kalender bij ons voor de deur gevonden zonder afzender erbij, dus die hebben Paul en ik als onze kalender geadopteerd :)


Daarna hadden we thee met kerstsuiker (witte suiker en rietsuiker door elkaar gemengd) en natuurlijk een mandje met kerstkoekjes!


Natuurlijk vond onze brutale huisgenoot KOEKIE het nodig om op het bloemstuk te klimmen nadat hij z´n buik rond had gesnoept aan koekjes. We hebben eerst een foto gemaakt en hem toen maar snel weer van de mand afgehaald. Zo dicht bij de kaars is toch wel gevaarlijk.



Vandaag zijn we alweer vanaf kwart over zeven aan de slag en er is nog een hoop te doen. Het is een zogenaamde dra-maandag dus er gaat tot nu toe helemaal niets zonder slag of stoot. Erg vervelend, maar niets aan te doen, dus we gaan stug verder.