In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, december 14, 2014

En toen was er taart,

alleen was de taart niet van mij.

We begonnen vanochtend met heerlijk uitslapen. Niets fijner dan dat!
Rond kwart over tien mochten de cavia´s naar buiten. Als het zonnetje zich weer van zijn mooiste kant laat zien, dan genieten we daar natuurlijk van.

Tegen twaalf uur besloten Paul en ik dat we wel een stukje wilden wandelen en dat hebben we natuurlijk meteen gedaan. Toegegeven, er hangt vrijwel geen blad meer aan de bomen, maar verder lijkt het toch echt net herfst.

Onderweg maakte ik ook nog snel een foto van een schuurdak dat op de ouderwetse wijze beschermd is tegen daklawines. Als er teveel sneeuw op een dak komt te liggen, dan schuiven op een bepaald moment grote platen ijzige sneeuw van het dak. Daar wil je natuurlijk niet onder terecht komen. Om de sneeuw te "breken", worden er houten palen en stenen op het dak gelegd. Natuurlijk valt er dan nog wel sneeuw naar beneden, maar in kleinere stukken, dus een stuk minder gevaarlijk.

Dit struikje stond nog te pronken met z´n prachtige oranje bessen. Ik kon het niet laten om er een foto van te maken.

Hier zie je een kleine overzichtsfoto van het dal. Zoals je kunt zien, ligt er beneden nog geen natuurlijke sneeuw, alleen de vlekjes die door de sneeuwlanzen zijn opgespoten. Erg jammer, want rond deze tijd is het toch wel heel mooi als alles winters wit is.
Aan de andere kant hebben we vanavond toch genoten van het heerlijke weer. Want heerlijk is het!

Aangekomen aan de andere kant van het dorp, besloten we een kopje thee/chocolademelk te gaan drinken en een stukje taart te eten bij Café Central. We konden geen taart kiezen, maar kregen allebei zo´n bordje geleverd. Sachertorte en een slagroomtaart met stukjes mandarijn er in. Smullen!!!

Thuisgekomen duurde het niet lang voordat Paul en Sabine besloten dat het weer tijd was voor de sportschool. Joris en ik hebben lekker op onze laptopjes spelletjes gespeeld.

Voor het avondeten besloten we om de restjes van de afgelopen twee dagen op te eten. Paul en Sabine namen de gyros met pitabroodjes/patat, terwijl Joris en ik Chili con Carne met tortilla´s namen. Wat sla erbij en klaar waren we. Makkelijk en snel op zondag :)

Morgen weer een gewone drukke school-/werkdag. We zullen zien wat die gaat brengen.