In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, december 01, 2010

Nieuw in de familie!

Sinds de komst van Hommerson op de boulevard van Scheveningen ben ik er al helemaal gek van. Flipperkasten.
Al jaren staat zo´n ding hoog op de verlanglijst van Paul en mij, maar ja, je moet wel een leuke vinden en die dan ook nog kunnen betalen. We zijn er ondertussen achter dat je in Duitsland en Oostenrijk ca 2 tot 3 maal zoveel betaald als in Nederland of Italië. En laten we op Ebay nu in dat laatste land een leuke kast hebben gevonden!
Ons speciaal voor dit soort zaken gereserveerde geld is nu dan ook op (grijns) en wij zijn sinds vandaag een kast rijker...... een flipperkast!

De kinderen staan nu al fanatiek te flipperen, Paul en ik nemen onze kans vanavond wel waar! We schoppen de kinderen gewoon meteen na het avondeten in bed, hahahaha.
(Sabine slaat me nu.....)

zondag, november 28, 2010

Doel gehaald

Ik ben heel trots op mezelf! Na alle weken training is het me vandaag gelukt om de 100 push-ups, 200 sit-ups en 200 squats achter elkaar te doen!
Dat is voor een ongelooflijk onsportief persoon natuurlijk een hele prestatie, dus ik ben ontzettend blij.
Jammergenoeg kunnen we het niet gaan vieren met een partijtje rodelen, want er is vannacht geen sneeuw meer bij gevallen, maar dat mag de pret niet drukken.

Gisteravond zouden we eigenlijk naar het feest van de Kaslachpass gaan, maar Paul was tussen de middag tegen onze vrienden Franz en Martina aangelopen en daar zouden we al heel lang weer eens gezellig samen wat mee eten. Dus de plannen omgegooid en ze uitgenodigd om bij ons te komen eten.
We hebben onze "oude" specialiteit weer eens uit de kast gehaald en dat is chinees.

We hadden heel simpele rijst en mihoen, kroepoek, fu jong hai, dubbelgebakken boontjes, roergebakken varkensvlees, scherpe kung po kip, koude gekookte kip met een saus op basis van pindakaas. We dachten dat we teveel zouden hebben, maar doordat er ook een zoon mee was gekomen, bleek dat we precies genoeg hadden. Onze kinderen hebben ook flink doorgegeten, dus dat hielp ook mee.
We hadden voor iedereen ook stokjes neergelegd en daar is flink gebruik van gemaakt. Als afsluiting had ik nog een flesje chinese wijn staan, die we de laatste keer in het Asia restaurant hadden gekregen, dus daar heeft iedereen een schnapsglaasje vol van gekregen.

Martina had nog een lekkere volkoren-notenkoek met chocoladeglazuur gemaakt, die we daarna met een kopje thee soldaat hebben gemaakt. Nog gezellig zitten kletsen en zo tegen tien uur zijn ze weer naar huis gegaan.
Het was ondertussen -10 °C en dat vonden we te koud om nog naar het feest te gaan, dus zijn we lekker thuis gebleven. Dat kan volgend jaar ook wel weer.

Nu gaan we gewoon lekker genieten van onze vrije zondag.
Iedereen nog een fijne dag gewenst!