In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 06, 2004

onverwacht, maar wel leuk

Vandaag de kinderkamers onder handen genomen. Sabine heeft een buro´tje gekregen voor haar computer (heeft Paul voor haar geregeld) en Joris een nieuwe kledingkast, dus meteen de gelegenheid genomen om het hele zwikkie op te ruimen.

Vanmiddag heeft Paul ook de site voor ons huis verder onder handen genomen en we hebben het huis te koop gezet op marktplaats.
Net toen we bezig waren met het eten kregen we een telefoontje van mensen die ons huis graag wilden komen bekijken! Daar hadden we helemaal niet op gerekend, dus als een gek nog de was afgehaald (want anders kun je de zolder niet zo best zien), stofgezogen en alle zooi in zakken gestopt en in kasten gemikt. Ook de slaapkamers snel nog extra stofgezogen, snel een hapje gegeten de afwas weggewerkt, wc´s schoongemaakt en doodmoe op de bank geploft met een kopje thee toen de kijkers er aan kwamen!
Pffffffff, man wat een gedoe. Ze vonden het huis wel grappig en komen maandag overdag nog een keertje kijken. Ze waren vooral erg verliefd op het uitzicht en onze kachel, dus we zijn benieuwd.

Paul had vandaag ook weer een berg hout gehakt dus we hadden de kachel lekker branden en dat ziet er zo ´s avonds natuurlijk ook wel erg aantrekkelijk uit.

Duimen jullie allemaal voor ons?

donderdag, november 04, 2004

Voorbereidingen

Gisteravond zijn we hard bezig geweest met het maken van een site voor de verkoop van ons huis. En alhoewel Paul er al aardig wat tijd in heeft gestoken, is het nog niet zoals we willen.
De site is dan ook nog niet in de lucht, maar we hopen toch dat we dit weekend het zwikkie de lucht in kunnen krijgen.

Wat wel lastig is, is dat Paul deze week niet veel thuis is en ik zelf ook niet dus het wordt toch weer een race tegen de klok.

En vanavond willen we natuurlijk eigenlijk wel weer naar ´het roer om´ kijken.
Het blijft toch een lekker programma om samen over na te praten en te bedenken hoe je de dingen zelf anders aan zou pakken, maar ook om de slimme ideeën mee te nemen in je eigen ´plan de campagne´. Want hoe onbezonnen de meeste deelnemers daar hun emigratie ook aanpakken, er zitten soms ook best slimme ideetjes tussen.

Vorige week hadden ze besloten om de gasten onbeperkt wijn te schenken. Dat bleek een slimme zet, want de mindere kwaliteit van het eten bleef daardoor onopgemerkt. Misschien een goed idee voor meer mensen die niet gezegend zijn met grote kookgaven, maar wel een pension willen beginnen met warme maaltijden!

woensdag, november 03, 2004

hallo allemaal

Ik wil graag iedereen bedanken die al op deze pagina heeft gereageerd. Het is erg leuk om te merken dat je schrijfsels ook nog eens gelezen worden


En voor degene die mij nog even hielp herinneren aan het woonrecht, ja hoor, ik weet het. Ik weet ook nog helemaal niet of dat pension echt iets voor ons is, maar ik lees alle info heel zorgvuldig. De kans blijft ook groot dat wij net als andere mensen gewoon gaan beginnen in een huurappartementje. Als het leven in Oostenrijk tegenvalt, dan is het toch ook prettig als je snel weer kunt verhuizen en niet nog meer dan een jaar aan je koophuis vastzit.

In Memoriam

Gisteren is 1 van mijn helden van ons weggegaan.
Te jong, te vroeg, nog een half leven voor zich.

Met de beide benen flink in de hollandse klei, recht voor z´n raap en een heel gevoelig man.

DE KNEET, nederlands leukste wielrenner

maandag, november 01, 2004

Het roer om..

Haha, het begint al bijna gewoon te worden.
Ook wij zijn benaderd door de redactie van de EO om mee te werken aan hun programma. Eerlijk is eerlijk, we hebben geen NEE gezegd. Ook nog geen JA trouwens :-)
We gaan eens even rustig de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen, want naar we begrepen hebben, wil zo´n camera toch wel eens helpen om autoriteiten en banken wat sneller positief te laten beslissen.

Hoe dit verhaal verder verloopt? Gewoon vaak even komen kijken op m´n blogje, dan lees je vanzelf meer.

zondag, oktober 31, 2004

alweer een dag dichter bij onze verhuizing

Tjonge jonge, de tijd gaat eigenlijk best snel.
Ik zit me net te beseffen dat het nog maar 9 maanden duurt voordat we gaan verhuizen. Onze zwangerschap begint dus vandaag :-)
Als ik dat zo bedenk, dan krijg ik wel de kriebels hoor. Er moet nog best veel gebeuren, waaronder natuurlijk de verkoop van ons huis. Volgende week hopen we dat toch op de een of andere huizensite te gaan zetten.

Vandaag ook nog een leuk mailtje gehad van een andere Oostenrijk liefhebster. Heel leuk dat contact met mensen die net zo denken als wij, dat blijft er toch voor zorgen dat je positief blijft.
Lang leve internet!