In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, oktober 15, 2014

Echt herfst

Het is hier echt herfst. De ene dag zit je te verbranden in de zon (temperatuur in de huiskamer rond 24 graden), de volgende dag grauw en grijs met regen.
Ik geniet daar wel van, die afwisseling.

Maandagavond ben ik met Sabine meegereden naar gitaarles. Ze vond het toch nog even iets te spannend om helemaal alleen door het donker en in de regen te rijden.
Ach, dan rij ik mee, lees daar lekker een boekje en rij weer mee terug. Geen probleem!

Op dinsdag hebben de kinderen allebei een lange schooldag en ben ik dus hard bezig geweest met huishoudelijke bezigheden (net als op maandag trouwens...). Paul heeft Joris van school gehaald, waarna ik Joris gezelschap heb gehouden bij het huiswerk maken.
(hij baalde als een stekker dat ik die foto maakte, hihi)

Paul haalde vervolgens Sabine van het station en ging meteen door naar de sportschool.
Joris en ik bereidden ondertussen het eten voor.
We hadden aardappeltjes uit de oven, in bouillon gekookte broccoli met wortel en een stukje gebakken kipfilet. Sabine had maandag overgebleven "Scheiterhaufen" (soort brood met appel) van kookles meegenomen en die aten we als toetje met zelfgemaakte vanillevla.


zondag, oktober 12, 2014

2x wandelen

Toen we vanochtend zagen, dat het weer mooi weer ging worden, zijn Paul en ik na het ontbijt meteen richting Kirchberg gaan wandelen. Bij elkaar hebben we net iets meer dan een uurtje gewandeld en natuurlijk heb ik even 2 fotootjes gemaakt, zodat ik over 10 jaar ook nog weet hoe lekker het weer was!

 
Daarna zijn we nog even langs de camping geweest om een computerprobleempje bij de familie op te lossen (en een kopje thee te drinken), waarna het alweer bijna tijd voor de lunch was.
Vandaag hebben we onszelf heerlijk verwend met ham-kaas tosti´s. Altijd een feestje.
 
 
Nadat we uitgebreid hadden uitgebuikt en nog even gezellig met de cavia´s buiten hadden gezeten, gingen Paul en Sabine naar de sportschool om zichzelf flink af te peigeren.
Vriend Marc van Joris kwam ook langs en de jongens gingen samen Wii spelen. Ik had geen zin om daar bij te blijven en ben bij ons achter de berg een stukje omhoog gelopen.
Eerst even naar een klein huisje in het bos (echt een leuk plekje, alleen is er zover ik kan zien, geen stroom, geen stromend water, geen gas, dus heel primitief).




Daarna ben ik weer terug gewandeld naar de stuwdam, daar kun je ook heerlijk zitten.




Om vijf uur kwam ik weer thuis en waren Sabine en Paul ook weer net terug van de sportschool.
Paul en ik hebben toen een lekkere pastasaus gekookt (met koolrabi, lente-ui, broccoli, wortel, ui, knoflook, tomatensaus en rode pesto, zout en peper) en daarbij aten we spaghetti en vers geraspte parmezaanse kaas. Glaasje wijn, bier en limo erbij en smullen maar.

Toen kwamen opa en oma alweer langs voor het wekelijkse potje kezen. Ik heb nog snel even marcipano koekjes gebakken en met een kopje thee, danwel koffie erbij kan de "strijd" weer beginnen!

Ook nog even een foto speciaal voor Manon!

Ondertussen is het hier in huis nog steeds lachen, gieren, brullen, terwijl ik dit logje zit te schrijven....