In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, maart 17, 2009

Puin ruimen

Vanochtend om 8 uur waren we zover.
Sabine op school afgeleverd met haar skispullen, want ze heeft weer 2 skidagen. Joris ook naar school, want toen die zag dat z´n juf naar school ging vertrekken, wist hij niet hoe snel hij ook de auto in moest, je zal maar te laat komen.... :)
Ramen in het nieuwe huis open gezet zodat het vocht er uit kan, tuinslang van Christoph ingepakt om weer terug te brengen en toen snel naar de camping waar ons puinruimteam ook al klaar stond.
Met z´n vieren (Nanno en Tonnie kwamen helpen) met de aanhangwagen naar ons nieuwe stekkie gereden en daar gaan laden. We kregen uiteindelijk alle spullen in 1 keer op de kar dus dat was mazzel hebben. Toen naar de stort waar we uiteindelijk 2 ton aan spul bleken te hebben. Tja al dat vocht overal in zorgt er natuurlijk wel voor dat het zwaar wordt :(
Een boel euro´tjes en vuilnis lichter nog even de kar uitgespoten en toen weer alles terug naar de camping. Uiteindelijk waren we rond half elf helemaal klaar. Echt super, want we hadden erop gerekend dat we met z´n tweetjes wel een dag bezig zouden zijn. Nu konden we ook nog tijd besteden aan ons betaalde werk en dat is natuurlijk ook nooit verkeerd.

Voor de rest eigenlijk een heel gewone dag gehad. Paul is bij klanten op bezoek geweest, ik heb een giga pan pastasaus gekookt met de afgeprijsde tomaten, paprika´s en uien die we bij de Billa hadden gekocht, heb Joris met z´n huiswerk geholpen en ook eindelijk eens het werk voor de kitzbüheler alpen dat ik al een tijdje had liggen afgemaakt.

Sabine kwam om half vijf roodverbrand en helemaal happy thuis. Joris werd compleet plat geknuffeld, waarop hij natuurlijk weer in de zevende hemel was :) (z´n zus blijft nog steeds z´n favoriete vrouw)
Daarna zijn ze samen naar de schützen gegaan, maar Sabine was jammergenoeg te moe van het skiën om goed te schieten.
Om half acht hebben we onze twee lieverds in hun bedjes gestopt, per slot van rekening is het morgen gewoon weer om zes uur dag en gaat Sabine weer een hele dag skiën dus ze heeft haar energie hard nodig.

maandag, maart 16, 2009

de stucadoors zijn klaar!

Gistermiddag tegen half vijf waren de stucadoors klaar met hun werk! Het ziet er nu in het huis een stuk meer uit zoals we het uiteindelijk willen gaan hebben dus dat is heerlijk.
Paul had gisteren al het nodige aan stuc van de grond geschraapt en daar zijn we vandaag gewoon mee verder gegaan. Wel is Paul ondertussen ook nog naar klanten geweest, maar uiteindelijk hebben we het afgekregen.
Ook zoveel mogelijk bouwafval gesorteerd, zodat we morgen de hele zwik (ja ja, ik ben optimistisch) naar de stort kunnen brengen.
Helaas hebben wij geen trekhaak en geen aanhanger, maar we mogen de auto van m´n schoonouders en de aanhangwagen van Christoph lenen zodat ook dat probleem is opgelost.

Ondertussen doen wel alle spieren in m´n armen en schouders en een deel van m´n rug pijn, want continu stuc in emmers scheppen en die emmers vervolgens weer van de trap afslepen en leeggooien, is nu eenmaal niet m´n dagelijks werk en dat merk ik dan wel weer :)
Het nadeel van zo overdag op de bouw bezig zijn, is wel dat Paul nu alweer de hele avond weg is. Maar goed, we willen zo snel mogelijk alles af hebben zodat het installatiewerk (electra, water en warmtepomp) gedaan kan worden en daarna de vloer gestort kan gaan worden.

Vandaag nog een tijdje met de estrich-verleger (die stort de vloer) staan praten over het feit dat een aantal van onze buren maar blijft zeuren over ca. 200 euro. Hij zegt wat wij ook altijd zeggen, het materiaal kost het nodige en dan willen we allemaal toch ook graag een boterham met iets erop kunnen eten dus dat kost dan gewoon een bepaald bedrag. Natuurlijk kan hij ook goedkoper spul erop leggen, maar wat heb je er aan als je daardoor altijd blijft horen dat er iemand in de kamer boven heen en weer loopt?
Sinds wij zelf ondernemer zijn, zijn we daar inderdaad een stuk "wijzer" in geworden. We gunnen onszelf een boterham met beleg en de andere ondernemers ook. Betekent niet dat we niet onderhandelen, natuurlijk doen we dat, maar we houden iets eerder op dan de rest. Een huis is ook niet iets dat je voor een jaartje bouwt, maar je verwacht er toch minimaal 10 jaar in te wonen, dan mag het best een beetje goed zijn.

Ook nog met buurman Christian staan praten. Hij is supertrots op z´n granieten vensterbanken. Tja ze zijn ook wel mooi hoor, maar het is gewoon onze smaak niet. Vindt ´ie op de een of andere manier toch een beetje maf. Andere buurman neemt marmer en ook dat is niet iets dat wij mooi vinden voor in ons huis... smaken verschillen moet je maar denken. Wij zijn blij met onze simpele, witte, kunststof vensterbanken.
Ik ben heel benieuwd hoe verschillend de huizen uiteindelijk gaan worden, vind ik wel heel erg leuk om te zien. We hebben vandaag bij onze directe buurman al gezien dat er bij hun in een van de kinderkamers de helft van het plafond verlaagd wordt zodat er een soort galerij ontstaat. Volgens ons gaat de kamer dan heel klein aandoen en wordt het er erg donker, maar je weet nooit natuurlijk. We zijn nieuwsgierig hoe dat er uiteindelijk uit gaat zien :)