In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, juni 01, 2007

WIE???

Gisteravond heb ik niet meer vertaald, maar eerst met zusje aan de telefoon gehangen en vervolgens op tijd m´n bed ingedoken.
Paul heeft de laptop nagekeken tijdens het kijken van Batman returns ofzo op tv. Laptop bleek meer dan stuk, erg vervelend voor de klant, maar niets aan te doen. Gelukkig zit er nog garantie op....

Vanochtend weer tijdig ons bed uitgezoemd door die irritante vrombliegen. Man wat zijn dat een lastige beesten. Vooral omdat ze altijd om je oren zoemen of het nodig vinden op je oog of je mond te landen :( Vandaag heeft Paul daarom maar van die plakrollen gekocht die je aan het plafond kunt hangen ter langzame verdelging van het ongedierte. Niet diervriendelijk, ik weet het, maar we worden enigszins chagerijnig van ze en dan druk ik het nog vriendelijk uit!

Na de kinderen naar school te hebben gebracht, zijn we allebei weer snel aan het werk gegaan. Paul moest bij allerlei klanten langs en ik heb zitten vertalen....vertalen.... en vertalen. Maar daar ben ik nu dan ook voorlopig even mee klaar. De tussentijdse opdracht voor de Kitzbüheler-Alpen Brixental heb ik weer klaar, de nieuwsberichten zijn vertaald en ook de site van het hotel in Schenna (zuid-Tirol) is zover ik nu kan zien helemaal klaar.
Bij deze laatste moet de maker van de homepage nog het een en ander doen, dus misschien dat ik nog wat kleins moet doen, maar het grote werk is afgerond.

Tussen de middag hebben Paul en ik in wisseldienst het eten gemaakt. Paul had wat voorbereid en is toen de kinderen van school gaan halen, toen ben ik verder gegaan en was net bezig met de pannen opwarmen toen Paul weer kwam. Die heeft het koken toen weer overgenomen terwijl ik de tafel ben gaan dekken enzo.
We aten gekruide makreel met taugé, maïs en komkommer. Daarbij natuurlijk wat kroepoek gebakken en wij hebben zitten smullen.
Toen ging Sabine bij vriendinnetje Jenny spelen, Paul ging naar een klant en ik dook de kelder weer in voor het laatste deel van het vertaalwerk.
Ook daarna hebben we niet stilgezeten. Paul had weer een laptop na te kijken, Joris moest met playmobil spelen en heel veel vliegtuigjes vouwen (kreun, ik word niet goed van al die vliegtuigjes er liggen er minstens 60 in huis) en ik ben maar eens betalingsherinneringen gaan schrijven.
We hebben ons voorgenomen daar wat meer bovenop te zitten. Normaalgesproken moeten mensen eigenlijk binnen 2 weken betalen. We geven ze er 4 tot 6. Maar eerder waren we daar nogal laks in dus we hadden er ook nog 2 liggen die al een paar maanden achter lopen. Vanaf nu gebeurt dat niet meer, tenminste niet van ons uit. Over 2 weken gaan voor de mensen die dan nog niet betaald hebben de aanmaningen met 10% maankosten de deur uit en na de 2e aanmaning zullen we dan toch een buro in de arm moeten nemen die dat voor ons gaat doen. Maar goed, hopelijk hoeft dat niet, want daar hebben we ook niet zoveel zin in.

Ondertussen was de pakketdienst weer gekomen met een bestelling van Paul en daarbij zat ook een verrassing voor ons. Paul had voor ons stiekem een Wii (Wie??) besteld.
De nieuwste spelconsole van Nintendo.


En die is zoooooo leuk! We hadden vorige keer bij onze vriendinnen in Kitz al met dat ding gespeeld en ik was daar echt weg van (en dat gebeurt bij mij niet zo snel met zo´n spelding). Je hebt de controler in je hand en moet dan de bewegingen die bij de sport die je op dat moment doet (wij hebben de versie met het sportpakket) echt nadoen. Dus bij tennis als een racket slaan, bij golf (ja pa die zit er ook op) met een golfclub, bij boksen heb je er 2 in je handen en moet je echt meppen, bowling gooi je en bij honkbal moet je het ding als een knuppel in je handen houden.
We hebben met z´n viertjes een bowlingtoernooi gehouden. Een lol dat we hebben gehad! Het avondbroodje ging er snel tussendoor in, want we zaten midden in een wedstrijd.
Het is dat het alweer 8 uur was geworden en de kinderen echt naar bed moesten, anders stonden we nu nog te spelen vrees ik.

Paul was ondertussen ook nog voor een klant bezig en is nu weer weg naar mensen toe. Tja, hij moet zondagmiddag natuurlijk weer richting Nederland dus er moet nu zoveel mogelijk weggewerkt worden.
Vanavond of morgen overdag nog de laatste gewone rekeningen schrijven zodat ik die maandag op de bus kan doen en hij heeft ook nog wat liggen dat hij voor een klant uit moet zoeken. Zo belt er niemand en zo is het weer superdruk.
Maar goed, volgende week hebben we weinig tijd om Paul te missen denk ik.
Donderdag is het weer Fronleichnamtag wat betekent dat de Antlassrit weer door het dorp gaat. We hebben al afgesproken dat de kinderen en ik onze kennissen Günther en Nelli op het terras van Alpenrose treffen en dat we daarna hun nieuwe huisje gaan bewonderen en er daar nog eentje drinken.
Betekent dus dat we komende week weer een kortere schoolweek hebben, heerlijk samen met de kinders wat doen (als ze tenminste een goed humeur hebben anders vind ik het niks) en verder zien we wel wat er op ons pad komt.

Ik ga in ieder geval goed oefenen met bowlen dat weet ik zeker :)

donderdag, mei 31, 2007

Brand??

Gisteravond na het werk (was ondertussen kwart voor tien geworden) nog even langs café central gegaan voor een drankje. Heel gezellig daar. Ook nog kennissen tegengekomen die we al lang niet meer gezien hadden dus daar ook even mee bijgekletst.
Een potje staan darten wat ook altijd leuk is en zo rond twaalf uur lagen we weer in ons bedje.

Vanochtend heel rustig op kunnen starten, want Paul had me laten slapen. Lief toch.
Toen weer wat aan m´n vertaling voor het hotel gaan doen. Maar ja, daar kwam ik niet ver mee want m´n mailvriendin uit Bad Mitterndorf hing aan de msn en daar we mekaar al een tijdje niet meer gesproken hadden.....
Voor ik het wist was het twaalf uur geweest en moest ik wat te eten gaan maken.

Toen gingen ineens de sirenes. 2x 3 keer achter mekaar. Dat betekent flinke fik! Even later kwam dan ook de hele brandweer van de gemeente en 2 andere gemeentes aanscheuren. Noodarts en rettung erbij....
Tjonge grote brand in Kirchberg dachten we. Bleek het bij het sporthotel naast ons te zijn. Alleen zagen wij geen grote brand. Waarschijnlijk is er of een keukenbrandje of een brand daar in de keldergarage geweest. Binnen no-time was de brandweer in ieder geval weer weg en de rettung en notarzt konden vrijwel meteen weer omkeren. Zullen ze bij de brandweer niet blij mee geweest zijn denk ik...

Na het eten nog even met Sabine huiswerk gemaakt en toen moesten we weer weg. Sabine naar kookcursus en ik naar het TVB om daar m´n vertaling verder af te maken.
Ook daar ging de tijd weer snel en was het 5 uur voordat ik het wist. En toen was ik klaar met alles wat ik daar moest vertalen!
Lekker terug naar huis gewandeld en daar buiten in het zonnetje gaan zitten.
Daar kwam even later weer een klant van Paul langs, terwijl Paul er nog niet was, die was namelijk Sabine ophalen bij de schützen en daar het daar wat langer duurde omdat Sabine eigenlijk niet wilde schieten omdat er een jongen gekomen was die haar altijd pest, heb ik even met hem gepraat. Superaardige vent, fotograaf en dansleraar, kun je echt mee lachen.

Toen Paul terugkwam doken de mannen meteen samen de kelder in en ben ik met de kinderen buiten gebleven. Gauw een snack gemaakt om te eten, want het was ondertussen alweer 7 uur geweest en om half 8 moeten ze toch echt naar bed.
Paul was nog net bezig om een restje pasta naar binnen te werken toen er weer iemand kwam. Dit keer om te betalen en even een praatje te houden. Dus toen waren we weer een goed half uur verder.
De kinderen heb ik ondertussen in bed gestopt, want vooral Joris was helemaal op, die kon alleen nog maar huilen.

Nu zitten we weer beneden, want Paul moet nog een laptop voor een klant maken en ik moet eigenlijk nog vertalen, maar ik denk dat ik dat laatste maar naar morgenochtend doorschuif. Eerlijk gezegd heb ik gewoon geen zin meer.

woensdag, mei 30, 2007

Even snel tussendoor

Mensen, heb ik het druk vandaag.
Vanochtend eerst natuurlijk de kinders naar school en om half negen moest ik richting VVV. Ik was gisteren gebeld of ik vandaag dan het een en ander kon komen vertalen en dan doe ik dat graag.
Een gigantische hoeveelheid, andere dingen dan ik had verwacht, maar dat is natuurlijk geen probleem.

Zodadelijk weer terug en waarschijnlijk ben ik morgenmiddag ook nog bezig.

Tevens krijg ik net een mailtje van ee software . Vorige keer heb ik een website van een klant van hem (haus Leiner) vertaald en daarvoor moest ik hem ook benaderen vanwege het programma waarin het geschreven is.
Nu moet ik de website van een hotel in zuid-tirol in het nederlands gaan vertalen.
Dus dat wordt vanavond en morgenochtend daaraan werken. Per slot van rekening willen de klanten hun vertalingen wel graag snel hebben.

Voorlopig dus even te druk voor andere zaken, maar dat vind ik helemaal niet erg :)

Ga ik snel weer afsluiten en tot de volgende keer maar weer.

dinsdag, mei 29, 2007

Het sneeuwt!

En niet alleen boven op de berg, maar gewoon hier, beneden! Dat is maf zo eind mei.
En niet van die hele kleine vlokjes, nee flinke vlokken. Natuurlijk blijft het niet meteen liggen, dat kan gewoon niet na al dat warme weer, alhoewel op de berg alweer een laagje ligt.



De kinderen hebben vandaag nog vrij en hadden eigenlijk gehoopt dat ze nog konden gaan zwemmen. Ik vrees dat dat niet doorgaat.

Het weekend is letterlijk omgevlogen. Zondagmiddag bij vriendinnen in Kitzbühel langsgeweest en daar heel gezellig met z´n allen computerspellen gedaan. Ze hebben de Nintendo Wii en dat is toch wel heel erg grappig hoor. Spelletjes doen, maar dan niet zoals normaal, maar de controler in je handen alsof je een bowlingbal, golfstick, baseballbat, bokshandschoenen enz. in je handen hebt. Echt lachen.
Sabine was toen bij vriendinnetje Sabrina aan het logeren en heeft het daar ook super naar haar zin gehad.

Gisterochtend bleef Sabine ook nog gezellig daar. Ik ben begonnen met het eerste werk voor de taart van gasthof Nieding. Na 3 uur werk durf ik te zeggen dat ik het grootste deel van de banken en tafels voor buiten klaar heb. Moet ze alleen nog in mekaar zetten en onderstellen voor de bierbanken creëren. Hoe ik dat laatste ga doen, weet ik nog niet zeker, maar ik bedenk wel wat.
Paul en Joris zijn toen samen gaan zwemmen, want gisterochtend was het weer zomers.
Gistermiddag weer wat gewerkt en gisteravond na het eten, gingen we even boven voor de tv zitten. Vanwege mijn taartgeknutsel is de tafel beneden nl. voorlopig niet meer beschikbaar dus als het weer te slecht is om buiten te zitten, gaan we naar boven.
Toen bleek daar de pinkpopuitzending te zijn. Dat was weer fantastisch om te zien, krijg dan altijd festivalkriebels. Dat blijft toch iets waar ik heel graag heen ga en waarvan ik ontzettend kan genieten.
Erg veel leuke muziek en ik was vooral erg onder de indruk van de optredens van Macy Gray (waanzinnige stem ook life erg goed, misschien nog wel beter dan op plaat en een superband), 30 Seconds to mars (heel knap zo´n optreden op de vroege ochtend) en vooral Muse (super gespeeld, waanzinnige lichtshow, goeie nummers). Echt balen dat ik er niet bij heb kunnen zijn, maar ja, je kunt nu eenmaal niet alles hebben.

En dan wordt je dus vanochtend wakker met sneeuw.... Het leven is verrassend zou ik durven zeggen.

zondag, mei 27, 2007

Nieuwe batterijen zijn ook wel eens nodig

Gisteren eigenlijk midden in m´n logje opgehouden met schrijven, want de batterijen van m´n toetsenbord waren leeg en dan wil het niet verder helaas.
Het was gisteren in ieder geval een prachtige dag en tegen een uur of 4 gingen Paul en de kinderen dan ook naar het zwembad om nog even een duik te nemen.
Helaas waren ze nog niet daar of het begon te plenzen en te onweren. Dus waren ze weer snel terug.

In het zwembad was Paul ook nog vrienden van de camping tegengekomen.
Eerst zijn we nog even boodschappen gaan doen, waarna we met z´n allen naar de camping zijn gereden om te kijken of ze misschien ook zin hadden om met z´n allen te gaan bbq-en.
Dat hadden ze en het was weer heel gezellig. Wat met hun altijd grappig is, is dat vooral zij altijd zo moet lachen om ons duits. Ze zijn nl. duitsers en wij gebruiken zo nu en dan natuurlijk nederlandse uitdrukkingen, maar ondertussen ook tiroolse uitdrukkingen. Zij kennen die dan niet op die manier en daarover ontstaat dan weer een hoop hilariteit :)
De kinderen kunnen het samen ook goed vinden, dus dat is hartstikke leuk.

Toen de druppels tegen half negen ook weer naar beneden kwamen, hebben we alles opgeruimd en zijn we weer naar huis gereden. Per slot van rekening hoogste tijd voor de kinderen om weer naar bed te gaan.

Vanochtend hebben de kinders heerlijk uitgeslapen, waardoor ik dit keer een ontbijtje heb geregeld. Lekker thee, melk, croissants, chocoladecroissants, aardbeien, gekookt eitje. En dat natuurlijk buiten in het zonnetje, want vooral ´s ochtends tot een uur of 9 is het eigenlijk continu lekker weer.
Toen weer aan de slag gegaan, want het huishouden en het werk doen nu eenmaal niet aan feestdagen.

Wat we verder gaan doen vandaag weten we nog niet, zien we vanzelf wel weer.