In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, juli 20, 2009

wohnbauförderung en meer

Tjonge, de eerste week vakantie zit er alweer op, hij is omgevlogen!
Niet in het minst door het feit dat we best veel te doen hebben.

Zaterdagavond hebben we ons in onze redelijk nette kleren gehesen en zijn, nadat we nog even langs een klant zijn gereden om een laptop af te leveren, naar het theater gegaan.
Ze hadden weer een comedy uitgezocht, dus we hebben flink kunnen lachen.
De ontvangst was zoals het bij een première hoort met sekt en wat chips en vooral heel veel tijd om bij te praten. Zoals altijd met veel mensen gepraat, natuurlijk wilde iedereen weten hoe het met de huizenbouw gaat en er waren nog veel mensen die niet wisten dat we al drie weken geleden verhuisd zijn :)
Ook nog met onze keukenman gepraat dat onze buurman Marc in de keuken bezig was. Wij waren namelijk even langsgeweest om te praten over het hek dat we met z´n vieren aan de buitenkant van het terras willen laten plaatsen. Hij stond toen in de keuken en het viel mij op dat er geen deurtjes in de kasten hingen. Dus ik maak een grappige opmerking tegen onze keukenman of hij Marc misschien als extra klusjesman had ingehuurd. Had ik beter niet kunnen doen, want hij kreeg zowat een hartverzakking toen hij hoorde dat de deurtjes er niet meer inzaten.
Het is nogal een perfectionist moet je weten en Marc is niet de handigste....
Natuurlijk ook weer even staan praten met Herbert Rieser, de projectcoördinator van de dorpsvernieuwing. Die man is zo enthousiast als een klein kind, blijft maar praten over z´n projecten. Vermoeiend, maar wel heel leuk.

Zondag een rustdag genomen, dus lekker uitgeslapen en rustig aan gedaan.
Tussen de middag een heerlijkse schwammergulash met spätzle gemaakt en voor Sabine kasspätzl (die houdt echt niet van paddestoelachtigen). Ook had ik een appel-abrikozentaart gebakken waarvan we na het eten een heerlijk lauwwarm stuk hebben gegeten. De bodem was eigenlijk nog wat te zacht, maar het smaakte zaaaalig.
´s Middags hadden onze kinderen weer vriendjes gevonden om mee te spelen, die hebben ze laten zien waar je hier lekker bessen kunt plukken.
Paul heeft de logeerkamer voor onze gasten van deze week alvast helemaal opgeruimd en de bedbank klaargezet, de hal beneden opgeruimd en gedweild en ook een deel van het opslaghok opgeruimd.
Ik heb me in de tussentijd gestort op het verven van de gestucte delen van de trap. Afplakken, verven en ´s avonds om half negen ben ik weer begonnen met het afkrabben van de restjes van de afplaktape en het verwijderen van het teveel aan verf.
Toch weer fijn wat gedaan ondanks het feit dat het een zondag was.

Vandaag hebben we ook weer lekker uitgeslapen (lang leve de vakantie) en zodadelijk rijden we naar Kitzbühel, we moeten bij het bezirkshauptmannschaft langskomen vanwege de wohnbauförderung. We hebben gehoord dat de man die daar zit erg lastig is, dus dat gaan we vanzelf merken.
Afgelopen week belde hij over een aantal zaken die we dan mee moeten nemen en ik vond hem nu niet erg onaardig klinken; het schijnt wel zo´n echte regeltjesman te zijn, maar ik kan hem dat niet kwalijk nemen, het gaat tenslotte wel om geld.