In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 18, 2006

Eindelijk weer eens daar

Sinds ik Paul donderdagavond van het station in het Wörgl heb afgehaald, is het weer redelijk druk geweest bij ons thuis.
Natuurlijk moest er uitgebreid bijgepraat worden, vrijdag moesten de kinderen naar school en heb ik natuurlijk ook gewoon gewerkt. Paul moest nog naar Wörgl om wat inkopen voor het bedrijf te doen en dan is de dag weer om voor je het weet.

Gisteravond zijn we samen weer gezellig naar Tresor geweest. In het begin was het weer wat lauwtjes en dan begint het tegen half twaalf gezellig te worden. Maar ja, Petra moest toch echt gewoon weer werken zaterdag dus om half 1 toch maar naar huis gegaan.
Mijn aanbidder van gister (als ze hier dronken worden, heb ik er vrijwel altijd 1 om m´n nek hangen, ik lach me te pletter en speel het spelletje gezellig mee) heeft me bezworen dat hij me van de zomer gaat leren koeien melken op de alm.
Volgens mij weet hij vandaag al niet meer dat hij me dat beloofd heeft. Ik zou het wel grappig vinden. Theoretisch weet ik wel ongeveer hoe het moet, maar of ik het in het echt ook kan..... En het is een meubelmaker, waarbij hij me ook nog beloofd heeft dat hij speciaal voor mij een fijn melkkrukje gaat maken, hihi.
Nou ik ben benieuwd, geloof er niets van, maar dat geeft niet, het heeft gisteravond leuke gespreksstof opgeleverd en ik mocht ook echt niet naar huis toen we daar om 12 uur over begonnen dus dan worden er weer aan de lopende band drankjes besteld.
En daar het nu eenmaal ongelooflijk onbeleefd is om weg te lopen als er een drankje voor je neus wordt gezet.....

Gelukkig niet al teveel besteld dus de kostenpost en de alcohol in het lijf is er beperkt gebleven. Ook wel eens goed denk ik zo.
Straks mag ik nog gaan kijken of de bouwchef aanwezig is, gisteren zou bij ons het asfalt schoongemaakt worden, maar dat is niet gebeurd dus ik mag m´n beklag gaan doen. Als de man er is tenminste. En vervolgens moet ik alsnog het ergste met de bezem doen, bleeegh. Gelukkig maar een klein stukje dat volgens Christoph echt moet, dus dat scheelt dan weer.

Vanmiddag gaan we met het gezin naar de Ikea, heeft Paul zin in en het is wel gezellig zo met z´n viertjes. Ik zou eigenlijk vandaag verantwoordelijk zijn voor de camping, maar Christoph belde gisteravond nog op dat hij de middag over zou nemen zodat ik vrij kon zijn.

woensdag, november 15, 2006

Cake Mania

Tja, waarom heb ik gister niet geschreven. Heel simpel. Ik heb een nieuw spelletje op de pc. Cake Mania van Zylom.com. Die gasten maken erg leuke spellen en dit is het 2e dat ik nu officieel gekocht heb. Kan natuurlijk ook niet anders, met een hobby als de mijne (waar ik te weinig aan toe kom).

Verder valt er ook niet heel veel te vertellen vrees ik.
Het is momenteel echt herfstweer. Nat, koud, mistig, en dan ineens weer een lekker zonnetje.
Op het werk weer hard bezig met het controleren van alle betalingen. Ben een lijst aan het aanleggen met alle openstaande bedragen zodat we een duidelijk overzicht krijgen van wie wat nog schuldig is. Verder weer moeten helpen met het opruimen van zooi, d.w.z. de mannen verslepen de hele troep en Petra mag er daarna voor zorgen dat de ruimtes weer netjes worden.
Vandaag wilde ik even rustig boodschappen doen, dus Christoph tussen de middag een sms gestuurd dat ik later terug zou zijn. Kreeg ik meteen een berichtje terug dat ik gewoon lekker de middag vrij moest nemen. Dat is zo lekker aan deze baan, dat kan in het laagseizoen gewoon.

Sabine ging naar gitaarles en Joris met mij mee inkopen doen. Ook meteen even langs Stöckl landbouwmachines gereden om ruitenwisserbladen voor de blauwe trekker te halen. Tja, die zit schuin tegenover de Hofer dus dat doen we in 1 keer mee. Kan natuurlijk nog een keer apart gaan rijden hiervoor, maar dat is onzin. Meteen ook even chocola en drinken gehaald voor in het buro (tja, ik heb weer zo´n zin in choco op dit moment.....) zodat ik daar ook niet zonder zit.
Op de terugweg kwamen we Sabine ook tegen, die kwam net uit gitaarles dus die ook weer meegenomen. Er zou een vriendje komen spelen, maar waarschijnlijk is er wat misgegaan met de afspraak, want we hebben ´m niet meer gezien helaas. Nou ja, dat mag ze morgen zelf even met ´m uitvechten.

Vanavond de laatste restjes opgegeten die we nog in huis hadden en weer eens een keer een toetje. Dat is bij ons echt bijzonder, dat hebben we vrijwel nooit. We zijn geen van allen grote eters (zeg maar rustig kleine eters) dus we zitten eigenlijk altijd met de hoofdmaaltijd al meer dan vol.
Kinderen om kwart voor acht in bed geschopt, maar om 9 uur sliepen ze nog niet. En dan maar zaniken dat ze ´s ochtends zo moe zijn. Heel gek vind ik dat.

Nu nog even aan de msn met Paul, ondertussen de cd van STS (grootste hits) op en dan zo m´n bedje in.

maandag, november 13, 2006

St Maarten feestje

Vandaag was dan het kleine St. Martin fest van de Kindergarten.
Joris heeft eerst thuis de hele boel bij mekaar gebruld. Hij wilde niet, ik ben zo ziek, zo zo zo ziek. Ik kan echt niet, ik kan alleen maar slapen.

Heeft hij pech met z´n moeder en zus want we gingen gewoon.
Bij de Kindergarten gingen de kleuters naar binnen en bleven wij buiten wachten. Nog even staan praten met wat ouders en Sabine en eindelijk kwamen de kids dan naar buiten.
Mooi in een rijtje, Joris met dikke tranen op z´n wangen aan de hand van juf Martina.


(verder helaas geen foto´s, ik schijn niet te kunnen fotograferen met Paul z´n camera, dit is de beste van de hele serie, bah).

Toen ging de hele stoet in optocht naar de kerk. Bij het oversteken van de weg ging een vader aan de ene kant staan en ik aan de andere kant om het verkeer tegen te houden. Het is nu eenmaal spits zo rond vijf uur dus echt veilig oversteken is dan wat lastig.

Toen een korte kerkdienst die voornamelijk bestond uit het zingen van liedjes door de kleuters. De Pfarrer heeft ook 2x wat mogen zeggen :) Ook hebben 6 van de oudste kleuters een gedicht voorgedragen, erg lief natuurlijk en ik durf te zeggen dat er 6 paar ouders naast hun schoenen hebben gelopen van trots, want ze deden het allemaal hartstikke goed.

Daarna in optocht weer terug naar kindergarten waar de kinderen een door hunzelf gebakken broodgansje kregen en ook voor de broers en zussen en pappa´s en mamma´s waren er nog wat over. Dus er werd netjes gedeeld, per slot van rekening is dat waar het hele St Maarten feest over gaat.

Snel nog langs de Billa voor broodjes, käsekrainer, melk en kaas. Thuis hebben de kinderen in de huiskamer nog even in het donker gespeeld en nu mogen ze nog even tv kijken voordat het bedtijd is.

Was een leuke dag. Ook op het werk ging alles volgens plan en Sabine had het op school ook goed gehad. Wat wil een mens nog meer.

zondag, november 12, 2006

Denkwerk

Gisteravond ontzettend zitten twijfelen of ik nog uit zou gaan. Ik had er erg veel zin in, maar heb uiteindelijk besloten om er maar eens een avondje voor mezelf van te maken. En daarmee bedoel ik, niet achter de pc gaan zitten en vooral geen huishouden doen.
Eerst lekker het laatste deel van Momo en de tijdspaarders zitten lezen. Eigenlijk een kinderboek, maar er zit ook nog zoveel waarheid in dat je het als volwassene eigenlijk gewoon ook eens moet lezen. En daarna heerlijk zitten filosoferen. Ik ben gek op vragen als: waarom gebeuren de dingen die gebeuren, waarom ontmoet je bepaalde mensen en wat kun je van gebeurtenissen en ontmoetingen leren. Zijn er zaken waar je continu tegenaan loopt en zijn er zaken die zich erg veranderd hebben in de loop der jaren.
Daar kan ik uren over bezig zijn en heb ik gister dan ook weer eens lekker gedaan.

Vandaag lekker tot 8 uur in bed gelegen en toen broodjes voor ons afgebakken. Kopje thee erbij en smullen maar. Toen weer snel naar de camping, waar Christoph even later ook kwam, want die moest nog de sleutels van de saunahut afgeven. Vandaag kwam er een duits gezin kijken en ik had beloofd dat ik de rondleiding zou doen.

Maar eerst dus nog een uurtje buro en toen snel naar huis om de skiwedstrijd van de heren te zien. Lekker spannend. Verder de friteuse maar weer eens een flinke beurt gegeven, was ook weer eens nodig en net toen ik aan het eten wilde beginnen, werd ik gebeld of ik het huisje kon laten zien.
Natuurlijk kan dat dus een kleine 5 minuten later stond ik op de camping. Stromende regen vandaag dus de minst optimale condities voor zo´n bezichtiging, maar de mensen waren toch vrij enthousiast. Een 3 kwartier later ging ik pas weer naar huis.
Ik hoop echt dat ze het huisje willen huren, zou wel leuk zijn. Volgens Christoph ben ik namelijk ontzettend slecht in plaatsen verkopen (heb pas nog een jaarplaats verkocht, maar dat vergeet ´ie weer) en dan zou het natuurlijk prachtig zijn als het huisje wordt verhuurd aan iemand die ik heb rondgeleid.

Thuis weer net op tijd voor de 2e helft van de skiwedstrijd die prachtig werd gewonnen door Benni Raich. Z´n vriendin Marlies Schild had gisteren bij de dames ook al gewonnen, dus Oostenrijkse triomf alom.

Ondertussen bleven de kinderen maar ruzie maken en stik brutaal tegen me zijn. Daar kon ik vandaag echt niet tegen, dus ik ben weer naar de camping gegaan om daar de 2e vrieskist schoon te poetsen. Die had ik sinds gister op ontdooien staan dus die mocht ook gebeuren.
Mensen wat een zooi zit er toch in zo´n kist. Stukken plastic, een oliebol, een halve zak diepvriesgroenten die leeg was gelopen en weet ik veel wat voor zooi. Nou ja, kist 2 is nu ook schoon en gaat pas met de kerst weer aan. Per slot van rekening is het onzin om 2 kisten te laten vriezen terwijl er maar spul inzit voor 3/4 kist.

Thuisgekomen waren de kinderen lief tv aan het kijken. Er was een animatiefilm bezig die ze graag wilden zien en dan zijn ze ineens weer heel lief.

Vanavond met z´n drietjes wel 1 hele diepvriespizza opgegeten.
De kinderen hadden niet zoveel honger en ik had wat plakken cheddar en een rest paprika groentenprut op de pizza gedaan zodat het goed vulde.

Om 7 uur de kinders weer in bed, die waren weer strontvervelend van de moeiigheid en dan is het op een bepaald moment toch echt genoeg geweest.
Toen ben ik zelf beneden een flinke strijk gaan doen en heb eindelijk eens de berg sokken die ik nog had liggen uitgezocht.

Paul vanavond ook nog even een sms gestuurd, maar die heeft geen tijd, ook die is heel hard aan het werk voor een klant. Tja, hij is nu in NL dus als een klant dan wil dat hij op zondag komt om een probleem op te lossen dan doet hij dat.

Morgen weer vroeg dag, de kinders hebben allebei geen zin om naar school te gaan, maar ja dat moet nu eenmaal en misschien dat het beter gaat als ik ze morgenochtend weer verleid met een lekker warm broodje met jam of hagelslag :)