In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, april 25, 2007

Soms ben ik gewoon een beetje te snel

Vanochtend heeft Paul de kinderen naar school gebracht en ben ik maar eens begonnen met het schoonmaken van 2 van de 3 koelkasten hier in huis. Was weer tijd dus dan moet het maar. Was in de machine en aan de slag.
Een goed half uur zitten vertalen en toen op de bovenverdieping de ramen gaan poetsen. Had ik nog steeds niet gedaan dus zaten nog vol met kindervingers. Die zien er nu ook weer mooi uit.

Was weer verder gedaan en nog meer vertaalwerk. Ik dacht dat die 35 routes erg veel werk zouden zijn, maar ik vlieg er toch vrij snel doorheen. Ik word steeds sneller.
Tussen de middag broodjes gegeten. Had gezellig met een vriendin aan de msn gehangen en na het boodschappen doen geen zin meer om te koken (erg hè).
Na het eten even op bed gaan liggen wegens moe, maar na een uurtje weer opgestaan en verder gegaan met vertalen. Daar flink aan getrokken en toen was ik al vrij snel weer klaar. Ik dacht verdorie een uur of 10 nodig te hebben, maar ben uiteindelijk in iets meer dan 3 uur helemaal klaar! Ik ben gewoon te snel.

Nog even mijn contactpersoon van het tourismusverband zitten plagen dat ik hier een magnum zat te eten en zij niet. Vond ze gemeen :) hihi, ben ik ook.

Sabine was weer lekker naar gitaarles geweest en had zich vervolgens samen met Paul op haar huiswerk gestort. Was weer brutaal veel. Echt ongelooflijk.
Ook had de leraar in haar schrift geschreven dat ze iets niet had gedaan, maar wij zagen het gewoon staan en hebben dat dan ook teruggeschreven in het schrift. Hij moet ff niet gaan lopen zaniken over ons meisje, dan worden we kwaad (in ieder geval als het niet eerlijk is wat hij zegt).

Vanavond weer lekker tosti´s gegeten. Niks gezonds dus, maar wel lekker. Ach, moet kunnen.
Toen kwam vriend Martin de fotograaf nog even langsvallen, maar die moest snel weer verder voor zijn salsalessen (die geeft hij ook nog) in St. Johann. De kinderen in bed gemikt, kopje thee erbij en de kelder in.

Nu is Tom er, ook een vriendje met eigen band waarvoor Paul een website in mekaar moet knutselen. Die wil graag snel een website en krijgt nu te horen wat een beetje wel en niet gaat en vooral dat het gewoon veel tijd kost omdat noch Paul noch ik goed genoeg zijn met photoshop.

Nog vergeten te vertellen dat we ook nog de kelder enigszins hebben opgeruimd, want er was weer een atoombom ontploft en dat vonden we ook weer zowat.
Tot zover de update voor vandaag. Ben moe en ga niet al te laat naar bed denk ik zo.

dinsdag, april 24, 2007

Zeit vergeht

vooral als het gezellig is.
Het eten met het Papalateam was erg gezellig, net als het Jungbauernball.
Zondag een beetje lekker lui geweest en wat rond het huis gehangen.

En toen was het alweer maandag. Weer terug in het normale leven, dus kinderen weer op tijd naar school, Paul weer aan het werk en ik toch wel.
Tussen de middag een stoofpotje in mekaar gedraaid van kipfilet (tja, die moest op), uien, knoflook, aardappel, wortel, zout, peper en provencaalse kruiden.
Weten jullie....ik kan best goed koken :) Het was erg lekker, de familie was erg enthousiast.
´s Middags met z´n allen naar Wörgl geweest, want Sabine mocht weer fijn naar haar crea groep. Toen zijn Paul, Joris en ik maar eens bij Pearl naar binnen gestapt, want mijn bril begint naast een beetje teveel krassen toch ook wat minder comfortabel te worden. Model was volgens de meneer daar toch echt een beetje aan de bejaarde kant dus tijd voor een nieuwe.
Ik zal tegen de tijd dat brilletje er is een voor en na foto maken, kunnen jullie lachen.

Vandaag begon de dag dan saai want het weer is momenteel schierg (volgens Joris) wat betekent dat we slecht weer hebben. Paar druppeltjes kwamen naar beneden, maar meer eigenlijk niet, wel veel wolken.
Eigenlijk hebben we een flinke bui nodig want het is veel en veel te droog momenteel. Alhoewel het zonnetje natuurlijk perfect is voor het humeur en de kleur haha.

Met het vertalen gaat het op dit moment ook lekker. Vandaag weer een uurtje bezig geweest en net weer een superopdracht binnen gekregen. Ik mag 35 mountainbike routes gaan vertalen! Echt wel leuk, het is leuk om te doen en ook nog een aardige hoeveelheid uren en dus inkomsten. Wat wil een Petra nog meer :)

Dan is het nu weer tijd om de kinderen achter hun Nintendo´s vandaan te rukken en tot slapen te gaan manen. Het is morgenochtend toch echt weer vroeg op vrees ik.