In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, augustus 20, 2008

Wandelen en liftbouw

Afgelopen zondag was het weer prachtig weer en zijn we gezellig met z´n viertjes de schaduwkant van de Brixner Gangl gaan lopen. Eerst natuurlijk langs het spoor waar we nog eventjes bij de beek hebben staan kijken die erg netjes verlegd is.


Daarna langs de Brixenbach richting het bos gelopen (Götschenweg) waar we meteen moesten kijken of we nog wel over boomstammen kunnen lopen :)


Een stukje verder hadden we een prachtig uitzicht over de Buchberg, daar waar de huizen staan (achterop) heet het het Pöltfeld.


Toen achter de camping langs waar we bij de Schusterbüchllift ineens een extra mastje naast de lift zagen staan. We vermoeden dat er misschien een extra lichtpunt gecreëerd gaat worden voor het nachtskiën.
Daarna verder richting Kandleralm.
Paul was ondertussen hard op zoek naar wat eetbaars en dook zo nu en dan de struiken in op zoek naar bessen.


Ook bij de Kandler wordt flink gebouwd. Het liftgebouw is vergroot en er zijn een heleboel sneeuwlanzen neergezet.



Daar hoorden we ook flink veel muziek met veel gejodel, maar we konden zo snel niet bedenken waar het was. Het leek uit de richting van Reitlwirt te komen.

Verder gelopen naar de nieuwe gondelbaan, waar de werkzaamheden ook in een sneltreinvaart gaan.
Het nieuwe liftgebouw kun je al goed zien en natuurlijk hebben we ook even flink rondgekeken bij de onderdelen van steunpilaar nummer 5.



Er stond ook een bordje dat je niet in het gevarengebied mocht komen, maar ja als er nergens een lintje omheen staat dan weten we toch niet wat er precies gevaarlijk is (hihi) er kwam in ieder geval geen gondel voorbij waarvoor me moesten bukken...

Sabine en Joris hebben zich ook vreselijk vermaakt met het roepen van "echo" in de staander die daar lag. De foto is helaas mislukt, staander scherp, maar de kinderen aan de andere kant zijn zo onscherp als het maar kan.
Daar vonden we wat moosbeeren, dus de kinderen waren superblij!

Toen zijn we weer rustig verder gelopen en langs de nieuwe speeltuin weer terug. Maar natuurlijk niet zonder daar een tussenstop gemaakt te hebben! Ook Paul speelde lekker mee!




Ter afsluiting van deze leuke wandeling zijn we lekker gaan lunchen bij Reitlwirt.
De muziek die we hadden gehoord kwam niet daar vandaan, maar bij Schmiedhäusl vandaan. Daardoor konden we heerlijk rustig eten, terwijl we toch mee konden genieten van de muziek! Wat wil een mens nog meer!

Maandag heb ik weer aardig wat vertaalwerk gedaan naast zaken als administratie, huishouden en leren dus mijn dag ging lekker snel voorbij.
Paul had het ´s ochtends vrij druk, maar is ´s middags de kinderen achterna gegaan die al naar het zwembad waren gegaan.

Dinsdagochtend hadden Paul en ik een afspraak bij de boekhouder. We moesten de jaarafsluiting van 2007 nog goedkeuren en ook bij hem nog even de stand van zaken doornemen voor wat betreft de stand van zaken tot nu toe in 2008. Met een beetje geluk hebben we die binnenkort nog nodig. Paul ging daarna snel verder naar een klant, de kinderen waren lekker aan het spelen en ik had weer het e.e.a. aan vertaalwerk. Iets na twaalven moest ik weer naar de fysio die me flink pijn heeft gedaan met het loswerken van m´n spierknopen en daarvan ben ik nog steeds niet helemaal hersteld, morgenmiddag mag ik weer dus dan maar even evalueren of dat klopt of dat ze de behandeling toch maar met andere middelen aan moet pakken (heb het gevoel dat het minst pijnlijke deel van de behandeling me uiteindelijk de meeste pijn oplevert).
´s Middags zijn de kinderen weer heerlijk naar het zwembad gegaan en tegen een uur of vier is Paul met kennis Maarten van de camping gaan boogschieten.
De kinderen werden tegen half vijf weer teruggebracht door Hendi, want ze hadden met z´n allen geen puf meer gehad.

Om zeven uur ´s avonds ben ik met vriendje Andi meegegaan om een woning voor hem te bekijken. Hij had geen idee waar hij op moest letten en waarnaar hij moest vragen dus vond het prettiger als ik mee zou gaan. Ach, geen probleem toch!
De indeling van het huis was niet helemaal naar z´n smaak dus hij moet nog even nadenken en gelukkig had hij ook nog een andere optie die hij nog zou gaan bekijken. Daarna weer eens fijn bij zitten kletsen, we hebben mekaar al een tijd niet meer gezien dus dan is dat wel weer eens leuk.

Vanochtend weer aan de slag gegaan met strijken, wassen, administratie, vertaalwerk, met Sabine samen koken, nog meer strijken, administratie en nu dan eindelijk eens tijd voor een logje.
Gelukkig hebben de kinderen me vanochtend heel erg fijn geholpen met het afhalen van hun eigen bedden, wasgoed naar de kelder brengen en sorteren, stofzuigen, tafel dekken en dus ook koken, dus dat scheelde me weer een hoop werk. Naar het zwembad gaat vandaag niet want het is weer aardig fris en het miezert/regent regelmatig.
Ach, zoals ik meestal maar zeg: dan is het prachtig weer om de administratieve en huishoudelijke zaken te doen zonder dat je ervan baalt dat je niet lekker buiten kunt zijn.

Nelly, Ineke en Eddo hartelijk dank voor jullie bijdragen.
De tunnel is al een tijdje klaar dus daar raast het verkeer mooi doorheen. Hopelijk kun je wat zien op de foto´s die we nu van de verschillende bouwprojecten hebben gemaakt, maar we hadden eigenlijk de verkeerde camera mee om echt goede beelden te krijgen. Als het mooi weer is en ik heb wat tijd dan zal ik die kant eens op wandelen om een paar goede foto´s te maken.