In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, februari 12, 2010

Begrafenis

Vandaag was de begrafenis van oma.
Vanochtend hebben we eerst nog een mooie bos bloemen gehaald, vervolgens snel een saucijzebroodje en ham-kaascroissant gegeten waarna we naar het bejaardenhuis moesten om oma op te halen.
De kinderen wilden absoluut niet mee oma's kamer in en ik had daar ook geen behoefte aan, dus we hebben op de gang gewacht. Daarna gingen we naar beneden de hal in, waar we werden opgewacht door de trekharmonica-man waar oma zo gek op was. Die speelde nog hartstikke mooi zuiderzee-liedjes.
Daarna op een heel langzaam tempo naar Hoorn waar heel wat vrienden en familie op ons wachten.
Liedjes die oma mooi vond gedraaid en nog twee stukjes voorgelezen waarna we koffie met koek kregen.
Al met al heel mooi, we waren erg tevreden.

Zodadelijk gaan we nog fijn met de familie naar een restaurant om de dag af te sluiten.
Een emotionele, maar wel hele fijne dag. Oma had het zeker ook mooi gevonden.

donderdag, februari 11, 2010

We zijn in Nederland

En de regelmatige lezers van mijn logje weten al wat dat betekent: Paul zijn oma is maandagochtend vroeg overleden op een leeftijd van bijna 92 jaar. Wij zijn blij dat het zo snel is gegaan, want van het levendige mens dat wij kennen, was niets meer over.
Gisterochtend zijn we met de kinderen naar Schagen gegaan om nog even wat nette kleding en schoenen te kopen, dat hadden we alweer een tijdje hard nodig, maar door het vele werken, komen we daar thuis niet aan toe. Ook nog even gezellig twee uurtjes bij onze vrienden in Purmerend geweest en 's avonds hadden we condoleance in het bejaardenhuis.

Paul wordt helemaal gek gebeld door klanten, vreemd genoeg ook door mensen die weten waarom we in NL zijn dat vind ik echt belachelijk, maar die nemen we dus niet op. Ik ken dat, dan willen ze dat Paul ze telefonisch helpt en we hebben wel wat beters te doen.

Vanochtend is er afscheid nemen voor de bewoners van het bejaardentehuis, maar daar hoeven wij gelukkig niet heen. We gaan kijken of we nog wat leuks met de kinderen kunnen gaan doen, dan hebben we tenminste ook nog een beetje vakantie. Vanmiddag naar de kapper en morgen is de crematie. Die begint pas om 13.30 uur, maar we moeten al om half twaalf aanwezig zijn voor van alles en nog wat. Dat wordt dan dus een lang dagje.

Het weer hier is prachtig, we hebben alweer twee centimeter sneeuw gehad :-)

Tot de volgende keer!

zondag, februari 07, 2010

Rapportentijd

Bij ons is de voorjaarsvakantie aangebroken en dat betekent dat de kinderen hun rapport weer krijgen.
Ze waren er allebei vreselijk zenuwachtig voor, ik heb dan ook wel enigszins het idee dat de leraren het belang van een goed rapport nogal erg benadrukken.
Joris heeft een keurig rapport, een 3 voor Duits wat natuurlijk te verwachten is met z´n lees- en schrijfproblemen, een 2 voor gymnastiek omdat hij nogal een boos wil worden als de andere kinderen niet doen wat hij wil en voor de rest allemaal 1-en.
Sabine kwam boos en half in paniek thuis. Het rapport was haar nogal tegengevallen. Tja als je vrijwel nooit echt leert, dan kun je natuurlijk niet allemaal 1-en verwachten.
Ze had een 3 voor Duits wat wij goed vonden, per slot van rekening had ze afgelopen jaar een 4, dus een mooie verbetering. Voor Mathe (wiskunde en rekenen) had ze ook een 3, dat viel haar nogal tegen. Maar ja met de paniek-zenuwen die ze altijd heeft voor de proefwerken vinden we dat niet vreemd. En daar heeft ze de laatste tijd echt keurig voor geleerd samen met ons.
Dan had ze nog een 1 voor muziek en de rest waren allemaal 2-en. In tegenstelling tot Sabine waren wij niet ontevreden. Het moet natuurlijk toegegeven, ze kan het vast beter als ze wat beter haar best doet met leren, dus in zoverre zijn we het met haar eens, maar slecht.... nee.

Dus mochten de dame en heer als beloning allebei een nieuw spel voor de Wii uitzoeken. De collectie is uitgebreid met Mario en Sonic en de olympische winterspelen,  het een of andere snowboardspel voor Joris en Paul had nog een Mario-spel gevonden.

Verder mochten ze indien gewenst deze week nog op ski- of snowboardles. Sabine heeft daar geen zin in, Joris natuurlijk wel dus die is vandaag alweer wezen snowboarden. Hoe lang dat gaat duren, hangt van allerlei omstandigheden af. Joris mag namelijk alleen meedoen als er andere gasten zijn die de volle prijs betalen. Hij krijgt een hele goede prijs en daarvoor kan Hans nu eenmaal geen leraar laten komen opdraven, dan moet hij er op toeleggen. Ook gaat het met Paul z´n oma heel erg slecht, dus we kunnen ook ineens naar Nederland geroepen worden. We zien wel wat het wordt, we proberen er allebei voor te zorgen dat we onze werkzaamheden elke dag zoveel mogelijk afronden, zodat we ook zonder al teveel problemen ineens weg kunnen.

Vanmiddag moest Paul weer apres ski draaien in de Papalapub, daar is Joris ook naartoe gekomen na z´n snowboardles en hebben we gezellig met z´n viertjes een biljartje gelegd en daarna natuurlijk ook nog even spijkers staan meppen.
Joris vond het vervolgens nodig om tegen skileraar Dennis op te scheppen dat hij thuis altijd bier mag drinken. Dus heb ik Dennis uitgelegd dat Joris thuis wel eens (misschien redden we net 1 keer per 2 maanden) een kinder-radler krijgt. Dat is een glas sprite met een scheutje bier erin. De hoeveelheid alcohol is misschien een tiende van een procent, maar het ziet er heel echt uit, want het schuimt prachtig. Dennis heeft dus meteen een kinder-radler besteld en die moest Joris toen met hem drinken. Joris voelde zich een hele vent: "ik ben echt een grote jongen hè mamma, ik drink al bier!". Hij moest met iedereen proosten en vond het duidelijk toch ook een beetje eng dat hij dat zomaar mocht.
We hebben met z´n allen erg hartelijk om hem moeten lachen en hem ook maar verteld dat dit een uitzondering is en dat hij dat niet altijd mag. Te hard aanmoedigen is nu ook weer niet nodig :)

Om half zes zijn de kinderen en ik naar huis gegaan, waar de kinderen de pannenkoeken, die we nog van gisteren over hadden, op hebben gegeten.
Ik heb Paul rond kwart over zeven opgehaald en wij hebben ons tegoed gedaan aan wat frikandellen, we hadden per slot van rekening tussen de middag al lekker chinese roergebakken kip gegeten dus een fatsoenlijke maaltijd hadden we al gehad.

Morgen kan ik dan lekker tot een uur of zeven uitslapen en om acht uur word ik weer in het buro verwacht. Tja, alleen de kinderen hebben vrij, papa en mama moeten helaas gewoon werken....