In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, november 15, 2010

Lasagna en andere zaken

De laatste paar dagen genieten we van prachtig weer. We kunnen heerlijk buiten eten en vandaag brandde mijn rug er zowat af toen we aan het eten waren! Natuurlijk kun je de warme uurtjes op 1 hand tellen, maar toch, we genieten ervan! Morgen wordt het minder en vanaf donderdag wordt er sneeuw verwacht! Van ons mag het nu zo langzamerhand ook echt komen. We hebben ontzettend veel zin in de winter!

Gisteren was het voor mij trouwens weer een echte weekenddag. ´s Ochtends met Sabine naar de boekenmarkt geweest, terwijl de mannen een stukje gingen wandelen.
We hebben 28 Donald Duck Pockets gescoord, 2 leesboeken voor Paul en 3 boeken voor mij, voor het grandioze totaal van € 20,-.
Daarna trokken Paul en Sabine zich terug in de keuken en hebben een overheerlijke lasagna gemaakt. Het recept dat we hiervoor gebruiken, is al jaren hetzelfde. Hier vind je het.
Daar Joris met vriendinnetje Angelina en haar vader ging boogschieten, hebben wij het met z´n drietjes gegeten. Gelukkig was er zoveel dat we ´s avonds nog een keer van al dat lekkers konden genieten! In een restaurant krijg je het niet zo goed.

Voordat we het wisten was het alweer maandag en helaas dus ook weer tijd om om 6 uur op te staan.
We waren allemaal niet helemaal goed uit bed gestapt, dus de sfeer was nogal vermoeid.
Paul startte de dag met werk dat ineens deels was verdwenen, ik kwam er achter dat de wasmachine nu echt de geest heeft gegeven (nou ja, het verwarmingselement en de deurring, maar dat is te duur om te laten repareren bij een Gorenje). 
Ik ben dus naar Elektro Strobl gewandeld en heb daar een nieuwe wasmachine besteld. Daar ze alleen maar merk-apparatuur hebben, ben ik voor het Miele instapmodel gegaan. Kost inclusief levering toch nog € 900,- dus goedkoop is het bepaald niet. Maar ja, als je naar de Media Markt moet rijden, daar een machine uit moet zoeken en een beetje aardig merk wilt hebben dat langer dan 4 jaar mee gaat (zo lang heeft deze wasmachine het uitgehouden) dan is dat ook nog best prijzig. Dan moet je ook nog eens zorgen dat je een auto hebt waarin je het ding kunt vervoeren, uiteindelijk kom je niet eens veel goedkoper uit.
Morgen of overmorgen gaat het ding geleverd worden en wordt de oude machine meteen afgevoerd. Heb ik er verder tenminste geen omkijken meer naar. Heerlijk!

Met Paul z´n verdwenen code is het gelukkig ook weer goedgekomen, maar de werkdag was verder wel ontzettend hektisch.

Nu wachten Joris en ik op Sabine en Paul. Sabine is naar de schützen en Paul is er naartoe om haar op te halen. Ze zou vandaag misschien met een nieuw geweer moeten schieten, dus het kan even duren...