In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, juli 06, 2010

Facebook

Volgens mij had ik ook nog niet echt verteld dat ik momenteel helemaal into Facebook ben. Daar hebben ze allemaal leuke gratis spellen (je kunt er ook geld in investeren, maar dat doet deze zuinige dame niet), die ik aan het spelen ben als ik achter de pc aan het werk ben. Bij veel van de spellen kun je eventjes een actie uitvoeren, dan zijn je punten op en moet je weer een tijd wachten voordat je weer wat kunt doen.
Ideaal dus voor tussendoor.

Voor de rest ben ik vriendjes geworden met de helft van de twintigers uit Brixen, erg leuk om te zien wat die allemaal doen en schrijven. Het geschreven dialect vliegt je om de oren :)

Degenen die ook een facebook account hebben en ook dol zijn op spelletjes, voeg me gerust aan je lijst toe hoor. Even zoeken op Petra Leijten/Leyten uit Brixen im Thale, dan vind je me zo.
Tot mails/speels!

Hup Holland Hup

De laatste schoolweek, veel is er voor de kinderen niet meer te doen en vanaf morgen is Joris al om 10.40 uur vrij. Vandaag ben ik begonnen met de voorbereidingen voor de vakantie.
De koel-/vriescombinatie die beneden staat maar weer eens helemaal uitgesopt, zodat ik de keukenkoelkast uit kan zetten als we weg zijn. Hier ben ik heel erg blij met onze wasbak in het washok, dan hoef ik tenminste niet met die spullen te gaan lopen slepen. En de bak is lekker groot, zodat ook de lades van de vriezer lekker makkelijk schoon te maken zijn. Natuurlijk ben je er dan nog wel anderhalf uur mee bezig, maar toch. Dat heb ik dan maar alvast gedaan.
Ook alvast het beddengoed en de grote handdoeken ingepakt, het duurt per slot van rekening nog maar 3 nachtjes voordat we er 10 dagen tussenuit gaan.

Voor de rest concentreren we ons vandaag natuurlijk helemaal op de wedstrijd van het nederlands elftal. Het zou wel erg leuk zijn als ze in de finale komen.
HUP HOLLAND HUP!!

zondag, juli 04, 2010

Brixenbachalm

We beginnen maar met gisteren, toen we ´s avonds naar de Papalapub Summergames zijn geweest. Het was een snikhete dag en behalve de teams waren overdag geen andere bezoekers op het oude voetbalveld geweest. Natuurlijk wel een kleine domper voor Chris en Anita (ze hadden biertafels genoeg voor de dubbele hoeveelheid bezoekers en een aparte wc-wagen gehuurd), maar die zijn profi genoeg om dat niet te laten merken.
Het was weer heel erg leuk om veel van onze vrienden te zien en toen we tegen een uur of tien weer op huis aan gingen, hadden we dan ook lekker bijgekletst.

Vandaag was het een stuk prettiger weer, waarop we besloten om na het middageten naar de Brixenbachalm te gaan wandelen. De familie Van Ekeren is de nieuwe pachter van de hut en vandaag was de openingsdag.
Eerst met de auto naar de parkeerplaats beneden gereden, waarna we deels via de kreuzweg naar de hut zijn gewandeld.
Joris wilde weer continu voor de foto poseren, hier had hij net even niet door dat ik een foto nam.

Gelukkig hebben we de jongeman ook foto´s laten maken, waardoor wij drieën ook een keer geposeerd en wel op de foto staan.


Op het terras half in de schaduw, half in het zonnetje gezeten en lekker wat flesjes fris gedronken.
Omdat het hutje maar heel beperkt stroom heeft, wordt de drank er in rivierwater gekoeld, wat ervoor zorgt dat het precies goed op temperatuur is. Vooral Sabine kon er geen genoeg van krijgen (Joris stopt gewoon z´n hoofd in het water, dat koelt ook...)

Op de terugweg hebben we de weg langs de beek genomen, het blijft altijd een mooi gezicht vinden wij.
Ook hebben we nog vlierbloesem geplukt om er limonade van te maken. We hebben het recept van wat dorpsgenoten overgenomen.
ca 10-16 bloesems, 60 g suiker, 2 citroenen goed afgeboend en in stukken gesneden, 10 liter water. Dit geheel twee dagen buiten in het zonnetje laten staan en klaar is de limonade. Morgen ga ik de citroenen kopen en dan zijn we heel erg benieuwd naar het resultaat.