In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, september 20, 2010

Ik hou niet van vroeg opstaan....

Was vanochtend bij ons aan de ontbijttafel zo´n beetje de algemene teneur.
Het valt ook niet mee hoor elke dag weer jezelf om 6 uur je bed uitslepen, snel eten en dan om uiterlijk 6.45 uur richting school.
Joris heeft dan nog geluk, die hoeft dat enkel op maandag en dinsdag, maar Sabine is elke dag de pineut en die houdt zich heel lief aardig goed daar onder.

Afgelopen zaterdag zijn we met z´n allen naar het almfeest geweest. Wij betekent in dit geval; Paul, Petra, Sabine, Joris, oma Ria, opa Dirk, Joke, Marjan en Christiaan. We voelden ons gelukkig weer goed genoeg om te gaan en daar waren we heel blij om. Natuurlijk ook weer allerlei bekenden uit het dorp, van de camping en van de skischool tegen gekomen, dus met veel mensen even kort een praatje gemaakt. Op een bepaald moment stonden we bij de boerderij van de ouders van onze buurvrouw bij de koeien te kijken, hoor ik achter me ineens "Griaß di Petra". Dus ik denk nog, wie herkent me terwijl ik m´n Dirndl aan heb en dat vanaf achter? Was het de burgermeester :) Die man doet echt z´n stinkende best om te zorgen dat hij zoveel mogelijk mensen uit het dorp kent. Leuk!

Foto´s heb ik helaas (nog) niet. De familie heeft veel gefotografeerd, maar onze camera, die in het bezit was van onze zoon, blijkt amper gebruikt te zijn en de foto´s die hij heeft gemaakt zijn ook nog eens niet goed geworden. Maar eens even gaan vragen of we de foto´s van de familie mogen kopieren.

´s Avonds hebben we met z´n allen gezellig gegeten in het appartement van de familie waar we niet al te laat weer weg zijn gegaan, want de kinderen waren nog niet helemaal lekker en dan nemen we liever het zekere voor het onzekere. Thuis zijn we met z´n allen op de bank gaan liggen en hebben naar de film Wall-e gekeken die op SBS6 werd uitgezonden. Je wordt weliswaar volkomen gestoord van alle reclame´s, maar het was wel weer een leuke herinnering aan het feit dat we die film met z´n allen in de bios hebben gezien.

Gisteren zijn Paul en ik aan de slag gegaan en hebben het deel van het trapgat geschilderd waar we zelf bij kunnen komen. Twee uur hard bezig en nu zit de eerste laag er netjes op. Ik heb daarna ook de keukenwand nog even aangepakt, want al die spetters die daar ondertussen op zaten, dat ziet er ook niet mooi uit. Helaas zit het achter de kookplaat alweer onder, maar die neem ik dan gewoon nog een keer onder handen als we de tweede laag in het trapgat er op gaan smeren.
Paul gaat binnenkort de schilder maar weer eens benaderen voor de bovenverdieping, want daar hebben we een steiger voor nodig en dan kunnen we het hem meteen wel laten doen, weten we in ieder geval zeker dat het goed gebeurt.

Voor de rest geen nieuws vanaf hier, behalve dan dat het ernaar uitziet dat het een mooie herfstdag gaat worden.