In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, maart 01, 2011

Heel veel munten..



Het heeft me de hele middag gekost, maar  nu heb ik dan ook een leuke berg mario munten. Zo op de foto zien ze er ook nog eens ontzettend leuk 3-D uit.

Sabine helpt me met het bedenken van de spellen die we gaan doen en we zijn al een heel eind. We hebben 10 spellen nodig en hebben er al 7 bedacht. Handig zo´n dochter die computerspelletjes-verslaafd is en daardoor giga veel ideeën heeft op dat gebied!

Voor de rest een vrij normale dag, op het feit na dat Joris eerst vanochtend vroeg niet lekker was en niet naar duitse les wilde, maar wilde slapen. Na een kwartiertje slaap ging het weer en hebben we hem naar school gebracht, want hij voelde zich weer een stuk beter.
Tegen een uur of elf belde de juf echter op dat Joris toch echt ziek was en of Paul hem kon komen halen. Hij heeft lekker een goed uur op de bank geslapen en zich wat rustig gehouden. In de loop van de middag ging het een stuk beter, heeft hij z´n huiswerk gemaakt en morgen wil hij weer naar school. Tja, wie wil er nu ziek zijn op z´n verjaardag?

maandag, februari 28, 2011

Je maakt wat mee bij zo´n skischool

Zo, de drukke weken zijn nu echt voorbij. M´n grote vertaalopdracht is klaar, dus de avonden heb ik weer lekker voor mezelf.
Afgelopen week wel hele dagen gewerkt bij de skischool, want collega Karin moest helpen als skilerares. Ze heeft dat vroeger al eens gedaan en daar we te weinig mensen hadden, is zij daar ingezet.
Ze heeft wel ongelooflijk lopen stressen, omdat ze vooral nederlandstalige kindertjes had en ze maar heel erg weinig nederlands kan verstaan en spreken, maar zowel zij als de kinderen hebben het uiteindelijk de hele week heerlijk naar hun zin gehad!

Verder was het afgelopen weekend nogal bijzonder.
Vrijdagavond is een groep leraren gaan rodelen, ik zou eigenlijk ook meegaan, maar had koppijn en Joris moest ook nog naar kickboxen dus heb besloten om toch maar niet te gaan. De volgende ochtend hoorde ik dat een van de mannelijke leraren boven op een paaltje was geknald en dat precies midden in z´n kruis. Hij schijnt er bont en blauw te zijn en heeft erg veel moeite met lopen... Als de drank in de man is, dan denkt ´ie dat ´ie een heleboel kan...
Verder hadden ze in de lerarenwoning een pan macaroni op de kookplaat laten staan en vergeten om die uit te schakelen. Daar stond het dus vol rook en in de schrikreactie hebben ze de pan van de kookplaat afgehaald en natuurlijk meteen uit hun handen laten vallen (zo´n pan is dan echt loei- en loeiheet), waardoor er nu allemaal brandvlekken op het keukenblad en op de vloer zitten.
Wij konden ze nog helpen met een nieuw pannetje (tja, die doet het toch niet op mijn inductiekookplaat), een waterkoker (moest nog ff flink gepoetst worden, maar dan kan het ding ook weer mee) en een vloerkleedje. Die waren ook allemaal niet meer bruikbaar en om nu ruzie te krijgen met de huiseigenaar over dat soort zaken is ook zo´n onzin. En wij vonden het prima, weer een beetje extra ruimte bij ons in huis en anderen kunnen helpen, mooier kan het niet worden!

Verder is Hans ook lekker bezig, eerst had hij ruzie gehad met z´n koeien. De dame was het niet eens met de manier waarop hij de melkmachine bevestigde en gaf dat te kennen met een flinke trap. Resultaat: 1 gebroken ringvinger.
Afgelopen week schoot het in z´n rug en hij kon niet meer op of neer, dus naar de dokter voor een spuit. Daar ging het net redelijk mee, maar nu is het in z´n nek geschoten! Hij moest zaterdag naar een begrafenis en heeft daar waarschijnlijk kou gevat, het is nu eenmaal niet warm in de kerk.

Bij ons thuis gaat het gelukkig allemaal wel goed, alleen Paul is erg verkouden, maar dat gaat ook wel weer over.

Zelf ben ik nu bezig voor Joris z´n verjaardag. Hij had gezegd dat hij graag een Mario taart voor z´n verjaardag wil en een speurtocht of zoiets. Ik heb vanavond het nodige bij elkaar gezocht en een uitnodiging in elkaar geknutseld met Microsoft Publisher. Photoshop ben ik heel erg slecht in, dus ik moet me met een wat minder programma behelpen. Grafisch gezien natuurlijk niet het allerbeste, maar Joris is er blij mee.

Voorkant:

Binnenzijde:

Achterkant:

Dan heb ik eindelijk weer aan mijn log-verplichting voldaan en in de loop van de week zal ik natuurlijk de vooruitgang met betrekking tot Joris zijn verjaardagsfeestje posten!