In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, oktober 31, 2009

Aquarium, racebaan, stucwerk en terras

Gisteren is dan echt de steiger voor het huis weggehaald, zodat we nu eindelijk echt kunnen zien hoe het eruit ziet.
Lichte kleur geel met wit om de ramen heen, wij vinden het er mooi uitzien.

Zoals ook zichtbaar is, is vanochtend plaatselijk transporteur Theo Brugger gekomen met een lading steentjes die de ondergrond vormen voor ons terras. Rollierung wordt het hier genoemd, waardoor wij het idee hadden dat de steentjes rond zouden zijn, maar dat is dus niet zo. Weer wat geleerd!
Vanochtend moesten we daardoor eerst zorgen dat de steentjes fatsoenlijk over het terras verdeeld werden. Redelijk zwaar werk, dus we waren blij dat we niet zo´n groot oppervlak hebben. Alhoewel het ook kan komen doordat we alleen bezems hadden om het te verdelen en geen fatsoenlijke hark. Natuurlijk hebben we ook het terras van de buurtjes Richard en Evi gedaan, per slot van rekening zijn die nog net aan hun laatste vakantiedagen bezig.

Daarna was het tijd voor de vlooienmarkt van de Kinderfreunde. Helaas was ik gisteren vergeten mijn eigen inbreng langs te brengen, dus die ligt nu te wachten op volgend jaar. De kinderen vonden dat sowieso geen probleem, die kwamen om wat te kopen :)
Voor Joris vond ik een mooie herfstjas, een fleece-trui en een spijkerbroek. Verder vonden we een hotwheels racebaan
en een aquarium met lichtbak, filter, thermometer en verwarmingselement.

De kinderen vragen al heel lang om huisdieren en Paul zat eigenlijk ook al heel lang met een aquarium in z´n hoofd. Tegen een leuk prijsje de bak gekocht en daarna door naar Wörgl naar de dierenwinkel. Daar is het natuurlijk alsof je een vat leeggooit en dan hebben we alleen nog maar bodem voor de planten, grind, planten, spul om het water voor te bereiden en een visnetje. Nu moeten we het geheel een week laten staan en dan gaan we volgende week weer die kant op voor vissen. Een hoop geld, maar wel leuk!

vrijdag, oktober 30, 2009

Even snel een korte groet aan al mijn lezers!


Send this eCard

donderdag, oktober 29, 2009

Het houtwerk en de lamp boven de eettafel zijn er nu ook

Tijd vliegt als je het druk hebt.
Gisteren heb ik eerst uitgebreid met zusjelief getelefoneerd, want die was jarig. Daar we elkaar niet ontzettend vaak bellen, hebben we altijd veel gespreksstof als we dan eindelijk bellen. Voor ik het wist, was de ochtend dan ook al weer voorbij.
Tussen de middag aten we birmese currykip met macaroni en broccoli; de originele versie is met rijst en komkommersla, maar dat had ik niet meer. Deze nieuwe versie was ook zeer geslaagd! Voor de saus die we over hadden, heb ik nog snel even wat penne gekookt en die erdoor gemengd zodat we die in de loop van de week nog even konden gebruiken.

Nadat ik met Joris zijn dagelijkse leeswerk had gedaan, zijn we een spelletje UNO gaan spelen. Behalve wij deed er nog iemand mee...

Het is wel altijd uitkijken geblazen met Koekie, want voor je het weet vliegen de koekkruimels in het rond!

´s Avonds mochten de kinderen naar de film "School of Rock" kijken. Echt een latertje dus, want de film begon pas om half negen. De film was in het duits nagesynchroniseerd dus fijn voor Joris, want zo kon hij de film tenminste ook fatsoenlijk volgen. Daarna zijn de kinderen lekker op de bank blijven slapen en daar vond ik ze vanochtend om half acht dan ook.

We moesten tijdig op, want Rainer kwam vandaag om het houtwerk bij de eettafel te bevestigen en Paul heeft meteen de lamp opgehangen. Wij vinden het er erg mooi uitzien. Er moet nog wel een klein beetje stuc bijgesmeerd worden, maar dat gaat me lukken.


Ook ben ik vanochtend met Sabine en Joris naar de oogarts geweest. Joris klaagt bij het lezen namelijk altijd dat z´n ogen zo´n pijn doen. Alles is netjes nagekeken door de ontzettend lieve oogarts (een vrouw, wat wil een Joris nog meer...) en die kwam tot de conclusie dat Joris misschien een heel klein beetje verziend is (maar niet meer dan een half punt), maar dat dit geen probleem is. Wel heeft hij last van wat droge ogen, waarvoor we druppels gaan halen en gaan kijken in hoeverre dat helpt. Dan hebben we slechte ogen in ieder geval uitgesloten in verband met zijn slechte leesprestaties.

Zodadelijk gaan we weer gezellig met z´n vieren Upps die Pannenshow (de leukste thuis/lachen om homevideo´s) kijken onder het genot van een kop thee en een stuk appeltaart. Het is per slot van rekening toch vakantie dus dan mag dat.

dinsdag, oktober 27, 2009

Vrije dag

Gisteren was ook nog lekker een vrije dag en ook daar hebben we met z´n allen van genoten.
´s Ochtends wel wat huishouden gedaan, Paul ging verder met de goulash en na het middageten hebben Paul en de kinderen lekker Harry Potter gekeken, terwijl ik me in een boekje verdiept had.
Daarna is Paul begonnen met het verder opvullen van de kelderschachten, waarbij ik hem later ben gaan helpen. Nu hoeft er alleen nog van dat waterdoorlatende kiezel in en dan is het daar ook helemaal klaar. We hadden daar geluk dat onze achterbuurman Dennis ook hard bezig is met de verbouwing van z´n tuin. Daardoor had hij nog een berg grond (met veel stenen) over. Die heeft hij naar beneden gekiept bij ons achter zodat wij dat weer kunnen gebruiken. Anders blijf je bezig met betalen, dan laat hij eerst zijn overgebleven spul ophalen waarvoor hij betalen moet en moeten wij weer vulling bestellen voor bij ons wat wij dan weer betalen moeten en wat negen van de tien keer gewoon zijn overgebleven aarde is. Grondtransport is echt een gouden handel wat dat betreft.

´s Avonds toen de kinderen in bed lagen, zijn Paul en ik nog lekker een rondje gaan wandelen, ik was het binnenzitten behoorlijk zat.

Vanochtend stond de schilder alweer voor de deur, dus die hebben we meteen gevraagd of hij het houtwerk dat licht beschadigt is door het eraf trekken van afplakband door de stucadoors, nog even bij kan werken. Nu staat de steiger er nog en we weten niet hoe lang dat nog duurt. Als het goed is, komen ze het ding vandaag weer ophalen.

Paul is weer onderweg naar een klant, de kinderen hangen voor de tv en ik ga snel m´n huishouden verder doen.

zondag, oktober 25, 2009

Genieten

We genieten van het weekend, natuurlijk wel wat kleine werkzaamheden gedaan, maar vooral lekker uitgerust. Gistermiddag nog even bij de mannen staan kijken die de buitenkant nu helemaal netjes hebben. Het ziet er echt mooi strak uit.
Als het goed is, worden dinsdag de steigers afgebroken en dan kan ik er wat foto´s van maken.

Zaterdagavond mocht Paul weer plaatjes draaien, dus zijn we weer naar de Papalapub geweest. Het was absoluut rustig te noemen, wat niet vreemd is, want het weekend telt dit keer drie dagen (maandag Staatsfeiertag, ontstaan van de Republiek Oostenrijk in 1955) en dan verdeeld het bezoek zich over de drie dagen. Het was wel erg gezellig, ik heb heel gezellig zitten kletsen met Mario, Franci en Mike later ook nog met Chris en Anita en zo nu en dan had Paul ook even tijd voor me.
Mario en ik hebben lekker samen gek gedaan, waarbij ik me weer te pletter heb gelachen. Chris vond het op een bepaald moment nodig om bij Mario op z´n rug te springen en die ging vervolgens de halve zaak doorlopen met Chris achterop.
Uiteindelijk zijn we rond half drie naar huis gegaan, we waren best wel moe, want we waren ook alweer om 7 uur opgestaan vanwege de werkmannen.

Vandaag zijn we met Sabine naar Fieberbrunn geweest, want ze had weer een schiettoernooi. Het ging hartstikke slecht en een van de redenen is dat naast haar zo´n etterbuil uit haar groep stond, die het nodig vond om de hele tijd tegen haar te gaan staan praten. Het mag weliswaar niet, maar ja de begeleiders kunnen er ook niet continu naast staan en wij mogen er niet naar binnen. Ze had er dan ook flink de pee in en we zijn na het drinken van een kopje thee en glaasje limo dan ook weer naar huis gereden. Die knul was zo vervelend en ik zag Sabine steeds roder worden van kwaaiigheid. We hadden geen zin om zo een uur te moeten wachten totdat de prijsuitreiking zou zijn (en Sabine is waarschijnlijk toch laatste geworden dus dan is het helemaal niet leuk), dus we zijn weer lekker naar huis gereden.

Paul is alvast bezig met de goulash voor morgen en heeft een lekker houtvuurtje gestookt, voor de rest hebben we gewoon gezellig met z´n allen op de bank gehangen. De een kijkt tv, de ander speelt een computer spelletje en de volgende leest een boek. Kopje bloedsinaasappelthee erbij en wij zijn weer helemaal gelukkig.