In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, september 27, 2014

IKEA en cavia´s

Vrijdag was een gewone werk-/schooldag, wat betekent dat we weer om 6 uur (kreun, ik wen er echt nooit aan) op moesten staan.
Eerst snel de administratie gedaan, waarna het huis weer aan de beurt was om schoongemaakt te worden. Voor je het weet, is het alweer tussen de middag en komt Joris thuis. Die heeft op vrijdag heerlijk een super korte dag, altijd fijn natuurlijk.
Tegen half drie kwam ook Sabine thuis en die ging met haar vader "lekker een stukkie rijden". Vriendje Mark was bij Joris op visite, dus ook die verveelde zich niet.

`s Avonds aten we lekker zelfgemaakte pizza en hebben we naar de Voice of Holland zitten kijken. Ik vond er dit keer geen echte uitschieters tussen zitten, maar je weet natuurlijk nooit hoe de zangtalenten zich ontwikkelen.

Vandaag hebben we eerst lekker uitgeslapen en ontbeten, waarna we tegen een uur of tien in de Auto zijn gestapt om via Kirchbichl, Angath, Jenbach binnendoor naar Innsbruck te rijden. Natuurlijk heeft Sabine gereden, want alhoewel ze de 3000 verplichte kilometers er al op heeft zitten, heeft ze nog geen examen gedaan en moet ze in het ritme blijven.
Bij Innsbruck Oost zijn we naar de DEZ gegaan, om daar zweedse gehaktballetjes bij de IKEA te gaan eten. Natuurlijk hebben we ook nog een rondje door de winkel gelopen, dat is altijd leuk.
Sabine en ik kwamen al bijna in de verleiding om een zweeds boek mee te nemen, altijd goed voor je talenkennis :)

Bij de serviesafdeling vond ik een bordje met daarop het thema hete luchtballonnen, wat natuurlijk zeer actueel is met de Libro Ballon Cup in Kirchberg, die dit weekend weer wordt afgesloten.

Natuurlijk moest Joris in de game-shop nog een leuk nieuw racespel voor de X-Box kopen en Sabine had ernstig behoefte aan een nieuwe CD, dus zijn we ook nog even naar de Media Markt geweest.
Zo tegen kwart over drie, waren we klaar met rondkijken en is Sabine weer naar huis gereden.
Daar aangekomen hebben we eerst de cavia´s buiten gezet en zijn Paul en ik ook snel in het zonnetje gaan zitten.
Het lijkt bijna wel vakantie!

Na verloop van tijd vonden de dames cavia het nodig om weer de moestuin-bak in te duiken en hebben zich daar tegoed gedaan aan de snijbiet en de bladeren van de spruitenplant. Wij konden er wel om lachen.


Toen hebben we de overgebleven pizza van gisteren opgewarmd en zijn onze buikjes ook weer vol.
Net werd het buiten in t-shirt toch wat te fris, dus zijn we weer binnen gaan zitten. Na deze heerlijke dag, wordt het vast ook nog een fijne avond!

Hopelijk hebben jullie ook van een heerlijke zaterdag mogen genieten.

donderdag, september 25, 2014

Voorbereidingen kerstmarkt en nog meer ballonnen

Vanochtend na een wat late start, heeft Paul de kinderen snel naar de trein en bus gebracht, zodat ze niet te laat op school zouden komen. Op zo´n moment zijn we altijd erg blij met onze auto.

Paul en ik zijn daarna ook aan de slag gegaan met onze dagelijkse bezigheden.
Een van de dingen die we bedachten, was dat er dit jaar weer een kerstmarkt zou moeten zijn van de bedrijfsvereniging. Twee jaar terug stonden we ook op die markt, maar hadden we helaas compleet verkeerd ingeschat wat de mensen zouden willen hebben. We hadden toen allemaal leuke knutselspullen en kerstkadootjes bij elkaar gezocht, maar men kwam om te eten en drinken. Toen stonden we een hele dag voor een omzet van wel 12 euro :( Een flinke tegenvaller dus.
Dit jaar hebben we al wat ideeën, maar we moeten nog even controleren of we dat inderdaad mogen verkopen. Natuurlijk ga ik er hier op de blog over schrijven als het zover is.
Wel ben ik alvast begonnen met het een en ander aan knutselspul te maken. Ook al zouden we het niet verkopen, dan nog vind ik het leuk om wel het nodige in kerstsfeer op de stand te hebben.
Hier ben ik vandaag mee bezig geweest
 
 
Het weer was vandaag heel wisselend. We hebben regen gehad, maar ook weer een heerlijk zonnetje. Gelukkig maar, want anders hadden we geen mooie luchtballonnen gezien!
 

Ook al zie je het elk jaar weer, het blijft een prachtig gezicht. Natuurlijk speelt bij mij ook de herinnering aan m´n eigen ballonvlucht (met Sabine) mee, het is dat het zo duur is, want anders...


We hebben ook weer heerlijk gegeten vandaag. In limoensap gemarineerde kalkoenreepjes op een salade van veldsla en sinaasappel, met gebakken aardappelblokjes.
Zaaaaaalig!

Nu lekker met z´n allen met het laptopje op de bank wat spelen en lezen.


woensdag, september 24, 2014

School en ballonnen

Gisteravond was het dan weer zover, we mochten naar de school van Joris voor de eerste ouderavond. We werden eerste getracteerd op wat foto´s van het afgelopen jaar. Het was duidelijk dat de leraren nog nooit een presentatie hadden hoeven geven, want er werd geen boe of bah bij gezegd. Paul en ik moesten daar wel om grinniken.
In tegenstelling tot de klassenlerares van Sabine, die altijd minstens anderhalf uur nodig had om de zaken voor het komende schooljaar door te nemen (tja, als je drie keer hetzelfde achter elkaar verteld, is dat inderdaad nodig), heeft Joris zijn klassenleraar aan een half uurtje, hooguit drie kwartier genoeg. We weten dus weer welke uitgaves we tegemoet kunnen zien en ook dat er dit jaar heel veel stof door de kinderen doorgenomen moet worden. Zoals de leraar al zei: dit jaar moeten de kinderen heel veel nieuwe dingen leren, terwijl we volgend jaar vooral veel herhalen, dus ze moeten flink aan de bak.

Vandaag had Joris gelukkig een normale dag, dus was om half twee weer thuis. Sabine was nog wat ziekjes, dus die heeft nog wat uitgeziekt. Morgen moet ook zij weer naar school.

Tussen de middag heb ik lekker het restje prei-wortel-stamppot van gisteren opgegeten, terwijl Paul het laatste beetje bietensalade mocht hebben. Zo verpietert er tenminste niets in de koelkast.

Over koelkast gesproken... Onze Nordland in de kelder lijkt toch zo langzamerhand de geest te geven. Er zat drie dagen geleden in het vriesgedeelte allemaal ijs, alsof we de deur niet goed dicht hadden gedaan. Dit was niet de eerste keer dat dat zo was, dus we hebben ´m de afgelopen dagen uit laten staan en vandaag weer aangezet om te controleren of hij zichzelf misschien te vaak en te lang ontdooit. Het koelkastgedeelte heeft zo´n zelf ontdooiend mechanisme, dus dat zou best kunnen. Wel irritant als het zo zou zijn, want ik heb in die koelkast toch altijd redelijk wat liggen, doordat de koelkast in de keuken gewoon niet zo groot is.

Verder was het vandaag weer prachtig weer, dus tussen het dagelijkse werk door, heb ik lekker een aantal keer genoten van een pauze in het zonnetje.
Ook is het deze week weer de tijd van de Libro Ballon Cup in Kirchberg en vandaag moesten ze duidelijk een soort "touch down" doen in Brixen, want er kwamen er hier bij ons voor een hoop even naar beneden.
De kinderen van de berg renden met z´n allen achter de ballonnen aan. Erg leuk!

Als avondeten had ik vandaag een pompoen curry gemaakt. Verse naan-broodjes erbij gebakken en smullen maar! Als toetje nog een bakje met citroen-gelatine-pudding. Als dat niet feestelijk is, dan weet ik het niet meer.

Nu nog even snel met Paul naar de camping om nog wat voor het internet daar te controleren en dan is het met de werkdag weer gedaan.

dinsdag, september 23, 2014

Einde van de blogpauze

Na ruim een jaar niet meer bloggen, ga ik toch weer beginnen. Ik merk dat ik het heel erg jammer vind, dat ik geen foto´s en berichtjes meer heb van deze periode, want een fotoboek of zoiets houd ik niet bij.
Daarom ga ik maar eens beginnen met het afgelopen weekend.

Zaterdag was het weer zover: de Almabtrieb in het dorp. Tegen een uur of elf gingen we met z´n viertjes die kant op. Veel koeien hebben we helaas niet gezien en foto´s maken wilde al helemaal niet echt lukken, daar elke keer als ik mijn telefoon te voorschijn haalde er mensen voor me gingen staan als ik afdrukte. Kijk maar:

Tussen de middag hebben we lekker met z´n viertjes zitten eten. De kinderen wilden graag een stuk taart, Paul en ik hebben ons tegoed gedaan aan een half haantje.
Niet lang na het eten ging Joris naar huis, hij had er geen zin meer in en wij nog wel. We zijn gezellig bij Tonny en Carolien van Ferienhaus am Brixenbachl gaan zitten en hebben genoten van het optreden van "die jungen Zellberger".
Na verloop van tijd begon de lucht te betrekken en zijn we naar huis gegaan. Dat was een verstandige beslissing, want nog geen half uurtje later kwam de regen met bakken uit de lucht.


Zondagochtend begon het mooi, dus Paul, Joris en ik hebben het er van genomen en zijn meteen een wandelingetje gaan maken. We zijn over de Brixner Gangl op de berg aan de overkant gelopen wat weer eens erg leuk was, want we waren er al lang niet meer geweest. Zo aan het einde van de wandeling begon het weer te betrekken en zijn we weer snel naar huis gegaan.
Tegen een uur of twee ´s middags klaarde het helemaal op en zijn Paul en ik nog een keer gaan wandelen. Dit keer over de Schneckgasse aan deze kant van het dorp. Dat blijft toch een prachtige wandeling. Het wordt "het Balkon van Brixen" genoemd en daar is niets van overdreven. Vanaf elk punt heb je een heerlijk uitzicht over het dorp en dat is met de huidige herfstachtige kleuren altijd mooi.
´s Avonds kwamen opa en oma aan vanuit Nederland en aten we lekker een kom zelfgemaakte erwtensoep met een eenvoudig broodje, waar ik gedroogde uitjes en geraspte parmezaanse kaas in had verwerkt.


En toen was het alweer maandag. Nadat ik vorige week woensdag Joris bij school op kon halen (om 7.05 uur belde hij op. "mamma, het gaat echt niet ik ben zo duizelig en misselijk....), konden Paul en ik nu Sabine uit Wörgl ophalen. Die was in de trein helemaal naar geworden en had haar kleine ontbijtje er al weer uitgegooid. Niet fijn dus.
Voor tussen de middag heb ik voor Paul en mij een lekkere bietensalade gemaakt. Wij twee vinden dat erg lekker en de kinderen niet, dus een perfecte lunchmaaltijd.

Vorige week hebben we een 10 kilo zak aardappelen voor € 1,99 gescoord, dus eten we momenteel veel aardappelgerechten.
Maandagavond gebakken aardappels met broccoli, spareribs voor de mannen en worstjes voor de vrouwen.
Met Sabine ging het ondertussen een ietsje beter, dus ze wilde graag naar gitaarles. Paul heeft haar wel gebracht en gehaald, want alleen met de trein durfde ze gezien haar duizeligheid nog niet.

Vanochtend was Sabine toch weer te ziek om naar school te gaan, ze heeft weliswaar het gevoel dat het redelijk gaat, maar als je als je opstaat alles om je heen ziet draaien, dan is er toch nog iets niet helemaal goed. Ze heeft ook geprobeerd om wat op de laptop te werken, maar ook die kon ze na 5 minuten weer wegleggen. Vervelend griepje dus.
Joris liep als een zombie rond, zo moe was hij nog (Paul en ik ook trouwens), maar hij is toch weer vrolijk naar school gegaan.
Tussen de middag hebben Paul en ik ons weer tegoed gedaan aan de bietensalade, terwijl Sabine het braaf bij een geroosterd broodje met wat boter en suiker houdt.

Het weer speelt weer lekker mee, dus heb ik de cavia´s net ook maar buiten gezet en ga ik ook even snel van het zonnetje genieten.