In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, december 16, 2006

Zaterdag

En toen was het alweer zaterdag. Gisteren was zoals voorspeld erg druk. Vanaf 8 uur ´s ochtends tot ongeveer 4 uur ´s middags (met 2 uur middagpauze, hard nodig om kinderen lopend van school te halen, te eten en daarna weer lopend terug te gaan) bezig geweest voor de camping.
Bij de huurders van onze huurcaravans al meteen een klein probleempje geconstateerd, de wc opvangbak wil niet makkelijk uit de caravan komen. Maar eens gaan bedenken hoe we dat op gaan lossen, wil natuurlijk wel dat de mensen straks makkelijk hun vuilwaterbak kunnen legen (anders moet ik het nog doen, jakkes).

Toen hard aan de slag voor de gourmet ´s avonds. Om vijf uur kwam Paul ook weer thuis en zo zijn we samen flink bezig geweest zodat we om zes uur dan ook helemaal klaar waren.
Het was heel erg gezellig. De kinderen waren ook zo blij dat Günther en Nelli met hond Genie er waren. Sabine heeft alweer met ze afgesproken dat zij in de kerstvakantie een keer bij ze gaat logeren.
Joris was om half acht helemaal op van alle spanning, de drukke dag (Sabine en Joris waren ook nog gaan sleeën op de Schusterbühel) en het eten. Toen ben ik even samen met hem gaan liggen zodat hij weer rustig kon worden. Na ongeveer een kwartier viel meneer dan toch in slaap. Toen kwam ook Sabine dat ze ging slapen. Die was ook hartstikke moe.
Nog even gezellig na zitten praten en tegen half tien gingen ze weer naar huis. Hondlief moest ook nog even een rondje lopen dus het was weer hoogste tijd.

Toen zijn Paul en ik nog even gezellig een drankje gaan halen. Hebben zitten würfelen zonder de verplichte alcoholconsumpties. Met een stel jonge gasten die de lol van het spel inzien zonder dat je volledig bezopen naar huis moet. Was wel leuk. Ik vind het best moeilijk, aan de ene kant ben ik dol op bluffen en wil dat dan ook wat te vaak doen, aan de andere kant wil je toch ook niet te vaak nat gaan. Maar goed, wel erg leuk.

Daarna nog even verder gegaan naar de andere kroeg. Daar nog heel gezellig zitten praten, Paul heeft nog een spelletje met de krokodil (tanden wegdrukken) gedaan, terwijl ik weer ontzettend ben geplaagd door mijn vriendelijke vriend.
Nog even met 2 jongens zitten praten en om half 1 zijn we ook weer naar huis gegaan.

Vanochtend waren de kinderen rond 8 uur weer wakker (wij dus ook), maar toch lekker in bed blijven liggen.
Toen ik gebeld werd met de melding dat er alweer een schwein bezig geweest was op de camping (in de damestoiletten alles volstoppen met wc papier en gebruikt maandverband) even die kant op gegaan om te bepraten wat we er aan zouden kunnen doen. Blijft moeilijk hoor, ook als je weet wie het gedaan heeft, is het een probleem dat slecht op te lossen is. Om te beginnen in ieder geval diegene zelf de zooi op laten ruimen dat scheelt ons weer viezigheid.

Toen weer snel naar huis om nog wat af te maken voor de nieuwsbrief. Paul is ondertussen heel hard bezig met een infosysteem voor op de camping. Zo´n beeldscherm waar allerlei informatie overheen loopt. Met een beetje geluk kunnen we het vanmiddag naar gaan zetten.
Het wordt nog wel eens wat op die camping :D

Nu maar eens gaan beginnen met de verwerking van de restjes van gisteren. Kunnen we zodadelijk ook weer lekker eten.

donderdag, december 14, 2006

huurcaravans

Vanochtend eerst Sabine naar school gebracht en bij Kindergarten gaan vertellen dat Joris vandaag niet zou komen. Paul was vanochtend thuis en Joris was zo moe en had geen puf. Dus we hadden besloten dat hij vandaag een baaldagje mocht houden.
Ik was nog onderweg naar huis toen Paul belde dat hij met spoed naar de camping moest omdat de mannen van Top Technik eindelijk besloten hadden dat ze eens langs zouden komen voor iets dat Paul daar opgelost moest hebben (voor Brixnet). Tja als ze dan na 2 maanden eindelijk eens tijd hebben dan wil je wel vliegen.
Ondertussen had Joris besloten dat hij toch naar school wilde, dus die hebben we ook de auto in gemikt en hem vervolgens al giebelend (tja hij ging tante Martina laten schrikken) de klas in gewerkt.
Toen met z´n tweetjes naar de camping, want mijn sleutelbos was ook hard nodig en later bleken we ook nog wat uit onze geheime voorraadkamer nodig te hebben (of was het gewoon hok met allerlei zooi die we ooit nog wel eens nodig zouden kunnen hebben). Helaas is wat Paul wilde niet gelukt (weggegooid geld, snif snif).

Vandaag zou dan mijn grote vriend Andreas Krug, van campingbedrijf Krug uit Wattens komen om de huurcaravans klaar te maken voor de aankomst van onze eerste gasten morgen.
Toen ik hem rond kwart over tien opbelde wist hij te vertellen dat hij vertraging had omdat z´n bougies het begeven hadden en die eerst door de ÖAMTC vervangen hadden moeten worden. Afgesproken dat hij rond een uur of twaalf bij ons op de camping zou zijn. Dus ik heb me met allerlei andere zaken bezig gehouden en voor ik het wist was het alweer twaalf uur. Natuurlijk had hij ook vertraging dus we hebben maar afgesproken dat ik de sleutels klaar zou leggen, zodat hij aan de slag kon.
Ik was nog amper thuis toen er gasten aankwamen met een caravan die neergezet moest worden. Daar ik net aan het eten was Christoph opgebeld dat hij dat moest regelen. Moest hij sowieso want de caravan moest ingeparkeerd worden en dat trek ik niet met mijn clio (daar zit geen trekhaak aan, haha) en heb ik ook nog nooit gedaan.

Toen maar eens bij de huurcaravans gaan kijken en een rondje over de camping gemaakt om te kijken wie er zijn en een gast er op te wijzen dat hij niet moest vergeten om z´n gasten aan te melden....
Om twee uur samen met Andreas de caravans nagekeken en gezien waar alle belangrijke zaken van de caravans zitten. Me daar ook te pletter gelachen want hij doet voornamelijk zomercampings en was dus een beetje vergeten dat je met dit weer nu eenmaal allerlei dichtgevroren deurtjes hebt. Knaus heeft nu een disselbak met een prachtig openklap systeem. In de zomer prachtig, maar in de winter erg lastig open te krijgen :) dus daar werd ook flink opgescholden.
Ik moet zeggen dat ik het tegen het einde flink koud begon te hebben. Had alleen m´n dikke vest aan, beetje vergeten om m´n winterjas mee te nemen en dat is eigenlijk wel handig met deze temperaturen.
Later kwamen ook de mannen van Top Technik om de satellietschotels op te hangen en te installeren. Die waren tegen zes uur eindelijk klaar. Ik had ze tegen die tijd al wel een kopje koffie gebracht (lang leve Anneke van het restaurant) want ik had echt medelijden me ze. Koud, donker, naar huis willen en nog verder moeten omdat er na deze klus nog 2 klussen lagen te wachten...

Tegen die tijd waren Paul en de kids ook gearriveerd, want we gingen bij Ton en Anneke een hapje eten en meteen even helpen met hun nieuwe pc installeren. Dus daar weer even gezellig bijgekletst en een hollands hapje gegeten. Joris was weer helemaal verliefd op zijn Joyce (dat ze 10 jaar in leeftijd schelen vindt hij niet erg, haha) dus dat was weer prachtig.

Om kwart over zeven wilde Sabine graag naar huis dus toen ben ik met de kinderen naar huis gegaan zodat ze lekker konden gaan slapen.
Even later nog wat naar Paul gebracht, Paul meegenomen naar huis en nu dus weer in de kelder bezig. Paul is aan het werk (tja, het houdt op dit moment niet op) en ik mag me even bezig houden met m´n weblog en het bijlezen van logs van andere mensen. Ik ga zo lekker slapen. Morgen weer een dag met een hoop werk en de aankomst van onze eerste gasten in de huurcaravans. En die caravan moet ik natuurlijk eerst nog even controleren voordat de mensen er in komen!

Ook Paul zit morgen al de hele ochtend bomvol en morgenavond komen vrienden van ons uit het dorp bij ons gourmetten. Daarvoor moet alles nog in huis gehaald worden en de rommel die alweer overal verspreid ligt, worden opgeruimd. Durf niet te zeggen wanneer we dat allemaal moeten gaan regelen, maar regelen moeten we het.
Weer een druk dagje dus, vandaar welterusten allemaal.

woensdag, december 13, 2006

kerstkadootjes, wintervoorbereiding en....

Paul weet van voren niet meer dattie van achteren nog leeft.

Gisteren hebben we eerst samen de kinders naar school gebracht. Daarna naar de camping, want ik had nog het een en ander aan werk liggen. Paul moest ook nog wat nakijken naar aanleiding van het programma dat hij aan het schrijven is en hij is daar dan ook mee aan de slag gegaan.
Ik heb weer een berg administratie op orde gebracht, wat in dit geval vooral het vernietigen van oud materiaal betekende. Zaken nakijken op importantie en daarna het niet belangrijke spul in snippers verscheuren. We hebben namelijk (nog) geen papiervernietiger in het buro dus alles moet met het handje.
Ook weer het een en ander met Christoph door moeten spreken, per slot van rekening hebben we mekaar vorige week nog beloofd om zo goed mogelijk de zaken naar mekaar te communiceren en dan moet je dat ook doen.

Tussen de middag heeft Paul eerst de kinderen opgehaald en vervolgens mij. Toen ben ik snel aan de geröstete knödel begonnen terwijl Paul verder ging met z´n werk en tafeldekken. Na het eten ben ik weer snel naar de camping gegaan terwijl Paul bij Sabine is gaan zitten met huiswerk maken.
Een half uur later waren de kinderen ook op de camping om daar lekker in de speeltuin te gaan spelen. Natuurlijk moesten Joris en Christoph mekaar weer plagen, waarna Christoph er weer snel vandoor ging.
Toen zijn Joris, Sabine en ik naar de garage gegaan om de stoel in de trekker van nieuwe bekleding te voorzien. Uiteindelijk lag ik half onder de stoel om de schroefjes weer in het zitgedeelte te krijgen. Dat is echt een pestwerk en met deze kou ook niet echt lekker om te doen. Ondertussen waren de kinderen buiten aan het spelen met het beetje sneeuw dat er ligt. Toen kregen ze het koud en zijn samen naar huis gelopen, waarbij Sabine Joris een heel eind op haar rug heeft moeten dragen omdat meneer te moe (lees lui) was om verder te lopen.
Ik ben daarna nog even het buro ingedoken om bij m´n kacheltje en met een kopje thee weer warm te worden. Ook nog even wat administratieve zooi afgemaakt en toen naar huis.
Lekker de zelfgemaakte groentesoep gegeten bij ons broodje waardoor onze lijven weer lekker gezond warm werden.

Toen ben ik in bad gaan liggen, heeft Paul met de kinderen nog een spelletje gedaan en heeft daarna de kinderen in bed gelegd. Hij moest namelijk nog even langs vriend Christian om te helpen met z´n pc. Dat ding heeft nogal kuren, waarschijnlijk een kapot moederbord.
Toen hij weer thuiskwam beneden nog gezellig in de kelder rondgehangen en toen ben ik tijdig naar bed gegaan. Paul heeft nog lekker een filmpje zitten kijken op de nederlandse tv.

Vanochtend weer op tijd uit bed en samen de kinderen naar school gebracht.
Toen zijn we begonnen met het uitruimen van de keuken, de hal en de garage en hebben alle zooi maar weer eens naar de vuilverwerking gebracht. Ook een deel naar de post, want de oude melk- en sappakken worden apart ingezameld en naar een centraal verwerkingspunt opgestuurd. Ook daar hadden we ´maar´ 4 dozen van staan dus dan wordt het snel vol in ons huisje.
Ook hebben we alvast wat kerstinkopen gedaan. Er moest natuurlijk voor de kinderen nog wat gekocht worden, ik heb nog wat voor een joegoslavische collega (poetsvrouw bij ons) gekocht en er moest wat komen voor een kindje bij Joris uit de klas.
We hebben lootjes getrokken en dan moest er een kadootje voor het kind gekocht worden.
Voor Sabine 2 nieuwe broeken gescoord en voor Joris een extra skipak (1 voor op school, 1 voor thuis) en een nieuwe winterjas. We vonden z´n oude jas toch echt wat te klein worden dus tijd voor iets nieuws.

Voordat we het wisten, was de ochtend alweer bijna om. Dus snel langs de hofer om weer wat voedsel en drinken in te slaan en snel naar huis.
Tussen de middag varkensmedaillons, broccoli en aardappelkroketjes gegeten. Alles ging schoon op dus daar was ik blij mee. Voor morgen alvast gelatinepudding gemaakt. Daar had ik een poosje geleden wat pakjes van gekocht. Vinden we allemaal ontzettend lekker dus ik geniet bij voorbaat al.

Vanmiddag is Paul naar klanten geweest en verder ook hard aan de slag geweest. Zelf ben ik met Joris foto´s wezen maken op de camping voor de nieuwsbrief en Sabine was naar gitaarles.
Toen Joris en ik klaar waren, was Sabine ook weer thuis en ben ik bij haar gaan zitten. Zij is aan de slag gegaan met haar huiswerk en ik met de nieuwsbrief. Paul heeft het op een bepaald moment van me overgenomen, zodat ik beneden verder kon met de nieuwsbrief. Ik had toen echt de computer nodig en tja, die van mij staat nu eenmaal beneden.

Om vijf uur moest Paul alweer naar een klant en hebben we de kasleberkas (oftewel käse leberkäse of op z´n tirools kasfleischkas) in de oven geschoven. Die moet ongeveer een uur afbakken dus we waren nog mooi op tijd ook.
Kwart over zes kwam Paul weer thuis met broodjes en had als mededeling dat hij het helemaal vergeten was, maar dat hij vanavond ook nog naar een vergadering van het tourismusverband ofzo moest. Daarvoor moest hij ook nog even langs Christian want die wil een nieuwe pc. Heeft het helemaal gehad met z´n oude. Vanaf daar werd Paul dan weer door Sigi Baumgartner opgehaald om naar de vergadering te gaan. Hij zal wel weer tegen een uur of twaalf thuiskomen denk ik. Zoals Paul al zei, vergaderingen zijn hier weer een goed excuus om er 1 te drinken.

Zelf heb ik nog even lekker een paar spelletjes met de kinderen gedaan, waarbij Joris wel erg vaak won (mopper de mopper, het is niet eerlijk ;) ).
Nu liggen ze lekker in bed. Joris kwam net al naar beneden met een sok met daarin een spin. Sabine was er bang voor geweest dus hij had het beest maar even gevangen en dood gemaakt. Nou ja, dat laatste dacht hij, want het beestje kwam er weer uitkruipen. Daar schrikt Joris dan wel weer van, dus heb ik het werk maar afgemaakt.

Nu dus nog even m´n logje geschreven en dan zo weer snel verder met de nieuwsbrief. Het ding moet deze maand wat mij betreft ook in het duits de deur uit, dus er wacht mij nu nog een schone taak.

maandag, december 11, 2006

Zeit vergeht

Mensen, wat een drukte toch, ik vergeet gewoon te bloggen.

Vrijdag dus nog wat op de camping gewerkt. Vrijdagavond gingen we even een drankje halen en er was dus gewoon bijna niemand. 6 man in onze stamkroeg en dat op vrijdag! Zaterdagochtend natuurlijk weer een rondje camping gedaan, verder thuis hard aan de slag met opruimen en spullen in orde maken voor de komst van de belastingadviseur. Tja dat krijg je met een eigen bedrijf. Paul loopt zich ook 3 slagen in de rondte van de ene klant naar de ander en verder heel hard aan het programmeren.
Voor de kinderen momenteel echt een beetje zielig. We werken allebei op dit moment gewoon 12 tot 14 uur per dag (ik niet op de camping, maar thuis dus) en zijn daardoor een beetje chagerijnig.

Zaterdagmiddag dus de belastingadviseur. Het lijstje wat ik over 2005 had gemaakt was verzopen en was ik vergeten nieuw te maken. Nou ja, dan moest hij het beetje dat we hadden maar zo meenemen.
Nog allerlei tips gekregen waar we aan moeten denken met de boekhouding. Wel moeilijk hoor, ik heb het allemaal ooit wel geleerd, maar er daarna nooit meer iets mee gedaan. Wordt dus weer flink ophalen die hap.
Deze week moet ik alles klaar hebben liggen zodat hij een maand samen met me kan invoeren in een boekhoudprogramma. Hij kon ons een gratis versie aanraden dus die gaan we dan maar proberen.

Zaterdagavond naar Tresor, want daar kwam een band die Austro pop speelt. Wij gingen er met hoge verwachtingen heen. De vorige keer dat er wat live speelde, waren wij zeer enthousiast. Dit keer was het al maf toen we binnenkwamen. Bijna niemand van het vaste publiek was er en ineens allemaal oudere dorpsgenoten, die wij dan weer niet echt goed kenden. Gelukkig nog wel een aantal bekenden dus nog wel even kunnen kletsen.
De band was in een woord K*T. Dat we de liedjes niet kenden, is voor ons normaal geen probleem, maar dit was gewoon slecht, jakkes.
En daar we wat honger hadden zijn we maar naar de kegelstüberl gegaan om daar een Putentoast te halen. Paul had daar al een keer een hapje van gehad en vond het prima te eten, dus we hebben het er nu maar op gewaagd.
Het was er erg rustig, wel even gezellig met een paar meiden zitten praten en heerlijk van de toast zitten smikkelen. Inderdaad heel goed te hachelen.
Daarna door gegaan naar de papalapub. Daar zitten meestal ook wel mensen die we kennen en ook dit keer was dat zo. Paul heeft eventjes met een paar lui met zo´n krokodil waarvan je de tanden weg moet drukken zitten spelen (elk spelletje is natuurlijk weer aanleiding voor het drinken van een schnaps of iets in die richting) terwijl ik Christoph zat aan te moedigen bij het dobbelen (en natuurlijk moesten we ook nog even werk praten).
Toen nog even terug naar Tresor, maar de bacardi cola was niet goed gevallen bij me (had er helemaal niet zoveel op) en ik was een beetje misselijk dus ben lekker naar huis gegaan terwijl Paul nog met een kennis wat stond te drinken.
Paul kwam even later ook naar huis, hij was ook moe.

Zondagochtend dan weer naar de camping en Paul aan het programmeren. Daarna thuis hard aan de slag met het huis weer aan kant maken, eten maken en de papierzooi bij mekaar gaan zoeken. Alvast begonnen met het ordenen van de papierstapel en meteen voorgenomen om gewoon dagelijks of hooguit wekelijks de papierberg weg te werken. Mensen wat een hoop werk.
´s Avonds wilden we gezellig met de kinderen uit eten bij Massimo. Was weer erg lekker alleen niet zo gezellig want Sabine heeft de hele avond met haar neus in de Nintendo gezeten. Als ze dat niet mocht van ons was ze niet te houden. We hebben al gezegd dat ze zo volgende keer niet meer mee hoeft wat ons betreft.
Ik ben vroeg naar bed gegaan en Paul heeft lekker een filmpje gekeken.

Vanochtend de kinders naar school gebracht en vervolgens naar Westendorf gereden om boodschappen te doen bij de Hofer en even het stoeldekje voor de trekker om te ruilen. Het ding was te klein dus tja dan wil je wel een nieuwe.
Toen door naar de camping waar ik nog het een en ander met Christoph moest bespreken.
Dit heeft weer geresulteerd in een stapel werk voor deze week en de benoeming tot officieel zaakwaarnemer huurcaravans. Oftewel ik doe verder de besprekingen en afhandeling van alles wat met de huurcaravans te maken heeft, alleen de financiële kant blijft natuurlijk bij de familie, maar dat is het ook als Christoph zoiets doet.
Wel geinig, aan de andere kant komt het me deze week eigenlijk niet zo goed uit omdat ik dus ook veel werk heb in verband met de belastingman.
Tussen de middag heb ik een bloemkoolcurry in mekaar gedraaid met tandoori gehaktballetjes, naan-brood, yoghurt met mint en een heet pepertje en wat frisse tomaatjes. Was heel erg lekker, maar heeft wel veel tijd gekost. Ben bijna 2 uur met het eten bezig geweest.
Gelukkig is daarbij ook al wat voor morgen inbegrepen. Ik heb namelijk van de bloemkoolbladeren en stronk een basissoep in mekaar gedraaid. Daardoor wortel, ui en aardappel gesneden en morgen hebben wij een flink stevige groentensoep staan.

´s Middags naar de camping om contact op te nemen met onze caravanverhuurder, weer het een en ander aan administratie te doen en nog wat hand en spandiensten aan cheflief verleend. Om 4 uur vond ik het genoeg geweest, heb thuis ook nog zat te doen dus toen ben ik weer naar huis gegaan. Per slot van rekening is er morgen weer een dag.

Thuisgekomen eventjes gezeten en toen met Paul weer aan het opruimen geslagen. Hoe we toch elke keer weer zoveel troep bij mekaar krijgen vraag ik me echt af, maar ik word er moedeloos van.
Vandaag 2 volle afwasmachines gehad en 2 wassen gedraaid. Paul heeft de bovenboel weer stofgezogen nadat hij een hoop zooi had opgeruimd. De kinderen lopen er doelloos doorheen en helpen zo hier en daar een heel klein handje. Echt opruimen doen ze vrijwel nooit en geen enkel dreigement helpt (beloning ook niet) dus daar hebben we het eigenlijk een beetje opgegeven.

Van Piet en Ans (gasten op de camping) kregen we vandaag voor de kinderen ook nog allemaal sinterklaas lekkers. Hartstikke lief en de kinderen waren er natuurlijk weer heel erg blij mee. Vooral met de choco munten want die hadden ze nog niet gehad :) Oei oei wat gaan wij dik worden van al dat lekkers. Gelukkig maar dat ik weer begonnen ben met trainen. Gisteren 40 minuten gedaan, morgen worden het er 50.

Vanavond had Paul een afspraak met vriend Christian (tevens eigenaar van Tresor) om te gaan squashen en ik heb me weer op de papierberg gestort.
Om tien voor tien was ik klaar met het netjes in de map stoppen van alles (hoop ik dan toch). Morgen de belastingadviseur maar bellen om een afspraak te maken voor een uurtje samen invoeren. Dan moet ik morgen januari bij mekaar zien te vegen (inkomsten/uitgaven) en daar een mooi lijstje van maken. Die gaan we dan samen invoeren. Dan hoop ik volgende week de tijd te hebben om de rest van de maanden ook te doen, zodat dat dan tenminste op orde is.
Vanaf januari moeten we vooraf het een en ander op gaan geven dus dan moet je je gegevens van het afgelopen jaar wel up to date hebben. Weten we tenminste ook eens wat Paul zijn inkomen nu eigenlijk is, want we hebben eigenlijk niet echt een idee.

Tot zover de afgelopen dagen. Nu nog even lekker hangen, muziekje luisteren (oké ook nog snel een wasje ophangen en droger aanzetten) en dan toch echt weer het bedje in.