In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, februari 12, 2009

beetje saai

Vandaag een beetje een saai dagje.
Lekker tot half negen uitgeslapen en vervolgens aan de slag. De kinderen hebben zichzelf aardig vermaakt. Sabine heeft weer uitgebreid liggen lezen, Joris heeft met de computer en de wii gespeeld.
Weer een dagabo die het niet voor mekaar kreeg en waar we even langs moesten. Eerst gecontroleerd of we zelf in het internet konden komen, ja geen probleem. Helaas was de klant er niet ondanks de toezegging dat er iemand de hele dag zou zijn.
Nou ja, dan maar een kaartje neergelegd met de mededeling dat er in het buro een stick opgehaald kon worden om het daarmee te proberen. Nu alleen maar hopen dat ze begrijpen hoe ze zo´n ding aan moeten sluiten....

Tussen de middag heerlijk spaghetti met kipfilet in een pestosausje en natuurlijk een tomaten-mozarella salade gegeten. Blijft toch altijd erg lekker.
De kinderen hadden ook al huiswerk gemaakt en zijn na het eten lekker buiten gaan spelen. Het sneeuwt namelijk steeds weer vandaag. Niet de hele dag door, maar steeds buitjes. Ook daar zijn we blij mee!

Vanmiddag weer mensen die het internet niet inkwamen en dus maar weer richting camping gegaan. We hebben ondertussen een idee wat het misschien zou kunnen zijn, want zowel de kabel en de zender zijn al vernieuwd dus dat mag het niet zijn. De server draait gewoon weer (en gaat binnenkort ook voor de zekerheid vervangen worden) dus dan is er maar weinig over dat nog voor het probleem kan zorgen.
Natuurlijk kwamen we gewoon het internet in, dus de klanten stonden weer voor leugenaar, maar goed we weten dat ze echt niet bellen als er niets aan de hand is.

Ook hebben we een mast afgebroken die we al een tijdje niet meer aan hadden staan. Dan hoeft degene van wie de caravan is daar niet meer tegenaan te kijken en kunnen wij de onderdelen voor eventuele andere projecten gebruiken.

Vandaag trouwens ook weer heel gezellig bijgekletst met internet-vriendin Anneke. Altijd leuk. En te horen gekregen dat als alles goed gaat onze beste vrienden Patrick, Yvette en zoon Bram weer bij ons op bezoek gaan komen. Super nieuws!

Paul is nu nog even naar het nieuwe huis om daar te klussen, hij had daar weer zo´n zin in en heeft dus een uurtje tijd gemaakt.

Straks maar weer lekker wat pita-broodjes vullen en bakken, dan hebben we ook weer een lekker hapje avondeten.

woensdag, februari 11, 2009

Server

Dachten we gisteravond rustig tijd te hebben om het een en ander te doen, blijkt ineens dat de server op de camping niet meer draait.
Ik er om half zes snel heen en kom tot de conclusie (met een gemeen lachende collega (haal er toch eens een expert bij, dat zeg ik al jaren tegen jullie) voor mijn neus) dat de server gewoon helemaal niets meer doet!
Dus Paul opgehaald en samen nog even gekeken, tja ding doet niks terwijl alle kabels er wel inzitten. Mee naar huis genomen en hard aan de slag om te kijken wat er nu niet goed loopt. Om te beginnen snel een kopie gemaakt van de harde schijf, want om nu het hele programma kwijt te raken, lijkt ons ook iets teveel van het verkeerde.
Ding weer in mekaar gezet en wonder boven wonder ging het weer. Terug naar de camping en rond kwart voor negen liep alles weer. Tja het is maar hoe je je avond wilt/moet besteden....

Vanochtend was het voor Paul ook alweer vroeg dag, hij moest voor half acht een computer bij een klant afleveren, want dat ding was weer hard nodig in het buro. En daar van het een altijd het ander komt, was ook deze dag weer snel voorbij.

De kinderen zouden met oma gaan skiën, maar omdat er teveel sneeuw viel, werd van dat plan afgezien. Ach, vonden de kids niet erg, die hebben toen met oma afgesproken dat ze dan gezellig naar de camping zouden komen om daar spelletjes te doen enzovoorts.
Opa kwam de stroop bij mij ophalen, want er moesten pannenkoeken gegeten worden. Paul heeft nog 2 pizza´s bij Massimo kunnen scoren voor ons (echt bijzonder, want hij was eigenlijk niet open, was alleen de voorbereidingen voor de avond aan het doen...) zodat wij ook iets lekkers hadden :)

Ook de middag was weer snel voorbij, Paul weer bij allerlei klanten en ik thuis bezig. Weer heel ander werk dan gisteren voor mij tenminste. Laptop geïnstalleerd (een deel ervan tenminste, het volgende deel heeft Paul weer gedaan toen hij weer thuis was), nog wat emailverkeer gehad met Rainer, onze keukenman, die voor het maartnummer van de Unter Uns een stukje aan moet leveren. Daar ik dat een beetje coördineer, had ik hem dus maar even gevraagd of hij al iets had.
Verder sites op het internet gezocht met informatie in het duits over veilig internetten en dat soort zaken. Daar wil ik stukken uit gaan samenstellen voor in ons dorpskrantje, dan kunnen we maandelijks de tips van Computer Total gaan uitbrengen.

Nog even gezellig samen naar de camping om een klant op weg te helpen en daarna nog naar 1 van de vakantiehuisjes waar we een dagklant hebben zitten die niet in het internet kon komen. Ben je ruim een half uur bezig voor zo´n stom dagabo´tje.... maar goed, goede service hoort er ook bij ook al levert dat dan weer vrijwel niets op. Misschien kent hij andere mensen die ook een huisje huren en die dan ook een dag- of een weekabonnement nemen bij ons.

Daarna snel naar huis en met de kinderen een lekker pita-broodje gegeten. Sabine en Paul hadden er shoarma in, Joris en ik hadden geruld gehakt met ui. Natuurlijk overal flink knoflooksaus over, dus we stinken weer lekker, haha!

Paul is toen weer de kelder ingedoken om te gaan werken, terwijl ik de kinderen aan hun huiswerk heb gezet. Tja, helaas ook in de vakantie moet er nog huiswerk gedaan worden. Als ze er elke dag een half uurtje tot een uur de tijd voor nemen dan komt dat allemaal prima voor elkaar.

Tot zover vandaag, morgen meer!

dinsdag, februari 10, 2009

mijn deel van het buro zie je tenminste weer!

Mensen, wat kun je in anderhalve week tijd toch een hoop papier op je buro verzamelen. Mijn deel van het buro was vrijwel niet meer zichtbaar zoveel uitzoekspul had ik liggen.
Ik ben om kwart voor negen begonnen met het ordenen van alle spullen en met een half uurtje pauze voor het eten (en stofzuigen en dweilen) en nog eens 3 kwartier voor het strijken ben ik net klaar met de ordening.

De administratie van januari is naar de boekhouder, de rekeningen zijn betaald en alles zit weer in de juiste mappen. Natuurlijk ligt er ondertussen ook weer nieuw spul dat nog verwerkt moet worden, maar het grootste deel van de achterstand heb ik ingelopen. Nu alleen nog zorgen dat het gezeur met Telekom Austria weer opgelost wordt en natuurlijk ook nog contact opgenomen wordt met de nederlandse belastingdienst in verband met mijn aanslag over 2005. Ik vermoed waar het probleem ligt (dat ik de voorlopige teruggave nu ineens terug moet betalen), maar wil het natuurlijk wel graag even zeker weten. Ik ga natuurlijk niets betalen dat niet echt nodig is.

Sabine heeft het er vandaag geweldig van genomen, die heeft de hele ochtend lekker in bed liggen lezen. Ze had geen zin om er uit te gaan en gelijk heeft ze natuurlijk.
Joris was er zoals altijd wel op tijd uit en vond het de hele dag niet eerlijk dat we geen tijd voor hem hadden, maar ja het kan niet altijd feest zijn zoals de afgelopen dagen.
Vanmiddag hebben de kinderen lekker buiten gespeeld ondanks het feit dat de sneeuw erg nat is door de dooi.

Paul is zoals gewoonlijk alweer de hele dag onderweg. Van de ene klant naar de andere en ondertussen ook nog naar de bouw waar z´n vader en Gerard alweer aan het klussen zijn. Hartstikke lief, alleen wel eens lastig als er dan aan alle kanten aan je getrokken wordt.

Ik ga mij zodadelijk maar weer eens verder nuttig maken met nog een berg strijk en dan natuurlijk het avondeten. Vanavond tosti´s of wentelteefjes al naar gelang de trek van de verschillende personen. Joris staat al op de lijst voor tosti en Paul voor wentelteefje, nu nog even kijken wat Sabine en ik gaan nemen :)

maandag, februari 09, 2009

flairck en glaswerk

Ik heb mezelf alvast maar een kado gegeven voor m´n verjaardag. Een cd-box van Flairck met alle albums die ze tussen 1978 en 2000 hebben gemaakt. Met om precies te zijn een inhoud van 22 cd´s. Ik kan nu dus eindelijk genieten van o.a. De Stoomwals, een stuk waar ik altijd helemaal bij weg kan dromen en nu dus niet in slechte youtube kwaliteit, maar een fatsoenlijk geluid :) Ik ben blij!

Verder ging het vandaag met Sabine weer een stuk beter. De rust van gisteren had duidelijk goed gedaan. We hebben gisteren gewoon lekker rustig schaatsen gekeken met opa en oma, ondertussen ook lekker zitten kletsen en als ziek meisje voel je je dan toch fijner dan als je de hele dag in je eentje in bed moet liggen. Daarom vandaag het geplande programmapunt gewoon gevolgd en met z´n viertjes naar Kufstein gegaan waar we de glasfabriek van Riedel Glas hebben bezocht. Prachtig zoals de topcollectie daar gemaakt wordt, je kunt echt het hele proces volgen. Ik had op het internet al gekeken naar de glasseries die ze hebben en was toen al diep onder de indruk van de sommelier serie en laat dat nu precies de serie zijn die we gemaakt hebben zien worden! Op de site van Riedel staat een filmpje met daarop het glasblaasproces, ik kan iedereen aanraden dat te bekijken.
Zeker is in ieder geval dat deze glasserie bij ons in huis komt, het zal alleen waarschijnlijk nog een aantal jaar duren voordat het zover is. De grote glazen kosten € 56,- per stuk en dat wil ik er best voor betalen, maar met een klein kind in huis vind ik het alleen nog even te kostbaar als er een glas zou breken door wat overenthousiasme. Tot die tijd kan ik iedereen ontzettend aanbevelen om de fabriek eens te bezoeken als ze in de buurt van Kufstein zijn, het is echt erg mooi om te zien.

Om onze drie-daagse vakantie goed af te sluiten, zijn we nu heerlijk aan het doen waar we zin in hebben. Joris en ik zitten beneden in de kelder, luisteren mijn nieuwe cd´s en zitten achter de pc. Sabine en Paul kijken naar Tirol Heute en gaan daarna heerlijk samen een filmpje kijken

zondag, februari 08, 2009

3 daagjes vrij!

In de tussentijd is er alweer een hele hoop gebeurd. Joris heeft griep gehad en is 3 dagen thuis gebleven.
De rapporten zijn binnen. Joris heeft een prachtig rapport met een 1 voor religion en voor de rest voor alles een GUT (2). Sabine´s rapport is ook mooi op de cijfers voor duits en mathe na, die zijn flink voor verbetering vatbaar. Volgens ons heeft ze op dat vlak nu toch ook het licht wel gezien en gaat dat het volgende halfjaar zeker verbeteren.

In het huis hebben we de afgelopen week 3 dagen hulp gehad van Paul z´n vader en Gerard van de camping, ook is Rinse (ook van de camping) een dagje wezen helpen. Dat heeft ervoor gezorgd dat we weer een leuke sprong vooruit hebben gedaan in wat er allemaal moet gebeuren. Paul voelt zich er in ieder geval flink door gesteund.
De basis voor Joris zijn "geheime kamer" is ook gelegd.
De mannen hebben het muurtje aan de kant van de badkamer opgemetseld en ook de vloer is gelegd. De foto is niet erg goed (mijn telefoon heeft niet zo´n beste camera en zeker niet in donker), maar zo kun je wel zien hoe hoog het ongeveer is.


Ik heb de afgelopen week een hoop vertaalwerk gedaan, er ligt nog een berg administratie die ik nog niet weg heb kunnen werken en we hebben voor de verandering weer eens een keer een rekening van Telekom Austria gekregen voor de aansluiting op de camping die er allang niet meer is.....

Om een lang verhaal kort te houden, we zijn moe, erg moe. Daarom hebben we besloten om zomaar 3 van de 7 dagen die deze week telt, niet te werken. Om onze telefoons compleet uit te schakelen en niets, maar dan ook helemaal niets te doen dat op werk lijkt.
Daar de kinderen komende week lekker een weekje vrij zijn kwam dat mooi uit.
Om te zorgen dat we niet teveel werkdagen verliezen hebben we de drie dagen om het weekend heen geplanned. Gisteren was dus onze eerste dag vrij!
Het kost moeite, vooral om de telefoon niet op te nemen (ondertussen zijn we nu eenmaal zo geprogrammeerd dat we die eigenlijk altijd opnemen), maar het is toch gelukt. Christoph en Christine hebben zich bereid verklaard om kleine Brixnet problemen (zoals het dagelijks resetten van de zender) op te vangen, zodat we ook daar niet naar om hoeven te kijken.

We wilden gisteren eigenlijk naar Salzburg rijden om de Salzwelten te gaan bekijken, maar we waren even vergeten dat het een drukke wisseldag was. Toen we hoorden dat de weg tussen München en Salzburg helemaal vol stond, hebben we het plan snel veranderd naar een dagje Rosenheim. Onze vrienden Marco en Corletta gaan daar regelmatig heen omdat je er zo leuk kunt winkelen, dus dat wilden wij ook wel eens bekijken.
Het is inderdaad een erg leuk stadje. We hebben voor Joris al een mooi sherif-pak met klapper-pistool gevonden voor de carnaval, Sabine heeft weer een prachtig pakje knutselspul gevonden en we hebben gegeten in de Karstad.
Dat was voor mij trouwens wel heel grappig, ik voelde me alsof ik in een V&D beland was! Echt zoals dat vroeger al was, beneden de sieraden en de snoepafdeling, op de eerste verdieping de damesmode en bovenin het restaurant. Ik hoefde niet eens na te denken, kwam zo waar ik zijn wilde. Voor de rest van de mensheid is dat misschien logisch, maar ik als niet-winkelfan zijnde vond het heel erg vreemd (en grappig).
Maar goed, daar wij ons echt niet een hele dag bezig kunnen houden met winkelen en ons niet de hele dag bezig willen houden met overal lekkere hapjes en drankjes kopen :) zijn we ook het hout-museum ingedoken waar we langskwamen.
Voor het gigantische bedrag van € 5,- voor het hele gezin, hebben we ons een kleine 2 uur lang prima vermaakt. Als we echt alles heel uitgebreid hadden willen bekijken dan waren we met gemak ruim 3 uur zoet geweest.

Na een flesje drinken te hebben gekocht zijn we weer naar huis gereden en zo tegen half zes kwamen we langs Gasthof Aschenwald. Daar dat de site is die ik afgelopen week heb vertaald, waren we wel nieuwsgierig hoe dat er in het echt uit zou zien. Dus daar naar binnen gedoken om een hapje te eten.
De eetzaal was erg jaren 70, wat voor ons wel de uitstraling is die veel mensen van Oostenrijk verwachten. De bediening snel en heel attent, het eten fatsoenlijk geprijsd en lekker. Sabine en Joris hadden niet veel honger dus die hadden respectievelijk een kopje knoflooksoep en een tosti gekozen. Paul had Gröstl en ik Pressknödel.
Helaas mijn contactpersoon Max Salcher niet kunnen spreken daar Joris zo moe was dat hij er misselijk van werd. Dus snel naar huis gegaan en de kinderen in bed gestopt, want ook Sabine was moe. Toen een kwartiertje later "lachen om homevideo´s" op tv was, mochten ze hun bed nog even uit om dat te zien en toen zijn ze weer lekker gaan slapen.
Paul en ik hebben daarna nog naar Shrek 2 gekeken en zijn toen ook onze bedjes ingedoken.

Vanochtend heerlijk lang uitgeslapen en wakker geworden met sneeuw. Het sneeuwt nu trouwens nog steeds!
Joris heeft zich de hele ochtend luidruchtig vermaakt met zijn klapperpistool terwijl wij lekker in bed zijn blijven liggen. Rond tien uur heb ik topfengolatschen voor ons gemaakt
waarbij bleek dat Sabine helaas helaas weer ziek is. Ze is normaalgesproken dol op Topfengolatschen en nu wilde ze niet eens een hapje!
Nadat ik m´n hand verbrand had aan haar hoofd wisten we het zeker, ze heeft weer flink koorts en ligt nu dan ook op de bank. Erg jammer, want voor vandaag hadden we een wandeling door de sneeuw op het programma staan.
Joris en Paul zijn nu dan lekker samen gaan wandelen, ook om te kijken of opa en oma misschien zin hebben om langs te komen, want daar heeft Sabine nu erg veel behoefte aan.

Naast mij staat de droger weer te draaien, de was wil ik nu eenmaal graag bijgewerkt hebben en ik denk dat ik zo maar weer eens een kaartje naar mijn schrijfdochter ga sturen, dat heb ik ook al veel te lang niet meer gedaan....