In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, december 14, 2007

Zijn we toch nog nederlanders....

Woensdagavond was Paul ruim op tijd weer terug van de DJ bijeenkomst en daar bleek dat we toch nog een heel klein beetje nederlandser zijn dan we dachten.
Sabine en ik hebben voor de twee kerstdag 2 uitgebreide menu´s bedacht en daarom heb ik Paul gevraagd of hij die twee dagen niet wil gaan draaien.
Moesten ze daar toch even de wenkbrauwen bij optrekken. Hier bij ons in het dorp zijn die twee dagen absoluut niets bijzonders, behalve dan dat ze voor de bevolking die niet in het toerisme werkt vrij zijn.

Ondertussen heeft Paul toch al afgesproken dat hij op 2e kerstdag après ski draait. Geen van de anderen kon en om daar nu echt heel moeilijk over te gaan doen...nee. Dan eten we gewoon een uurtje later.

Met oud en nieuw draait hij tropenrooster. Vanaf half vier après ski en ook de avond/nachtdienst draait hij. Ben benieuwd of het net zo laat wordt als afgelopen jaar (half zeven) of dat het dit jaar iets bescheidener blijft.

Gisteren allebei gewoon aan de slag. Ik weliswaar met continue onderbrekingen, ik kon echt niet achter mekaar doorwerken, de koorts zat me teveel in de weg, maar goed het ging. Paul was weer een groot deel van de dag onderweg, dus we blijven lekker bezig. Ook maar weer eens wat rekeningen geschreven, want ik had op degene die we bij de rechtbank hebben lopen na geen open rekeningen meer. Dus de geldstroom opgedroogd en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Alles wat gedaan was dus weer bij mekaar gezocht en de rekening gepresenteerd. Zal wel januari worden voordat we het gros binnenkrijgen, maar wie weet zijn er ook nog mensen die nog wat voor dit boekjaar nodig hebben om af te schrijven :)

Gisteren tussen de middag ook nog wat moois (nou ja eigenlijk niet); ik zat mijn bril te poetsen want die was weer eens een keer vies, breekt m´n montuur ineens uit mekaar! Nu weet ik ook wel dat het ding al een tijdje wat wiebelig was, maar ik dacht dat dat aan het montuur zelf lag, bleek er een lasje niet helemaal goed te zitten blijkbaar. Dus snel naar Wörgl gereden om een nieuw montuur te bestellen. Gelukkig had ik mijn oude bril nog die dezelfde sterkte heeft als m´n nieuwe dus zonder zit ik gelukkig niet dat scheelt, maar maf is het wel.

Vandaag trouwens nog 1 in de lappenmand. Sabine heb ik vandaag thuis gehouden, want die is eigenlijk de hele week al niets waard. Moet elke keer als ze uit school komt, na het eten slapen simpelweg omdat ze helemaal op is. Eigenlijk wilde ze wel gaan, want ze heeft vandaag handarbeid en dat is het enige vak dat ze echt leuk vindt, maar we hebben toch maar besloten dat het beter is als ze thuisblijft.

woensdag, december 12, 2007

soms ben ik best wel een kneus hoor

Vanochtend maar niet wakker willen worden en het moet toch echt. Mezelf dus weer aan de haren uit bed gesleept en de kinders wakker gaan maken.
Paul was boven gaan slapen, want die lag gisteravond zichzelf in de weg en dan zijn die extra kamers wel erg handig (als er bezoek is, wordt dat toch lastiger).
Joris is echt een genot om wakker te maken; na het "goedemorgen, tijd om op te staan" draait hij zich om en .... hop! wakker is meneer. Sabine is meer zoals haar tante Marieke, dus dat duurt eeuwig voordat daar enige beweging in zit.

Paul heeft de kinderen naar school gebracht, terwijl ik mezelf heb wakker gehouden om de poetsvrouw wat instructies te geven (met de kerstweken logees dus we willen het bovenhuis nu echt netjes hebben) en vervolgens de administratie wat te ordenen.
Tegen half negen kwam al het berichtje dat onze kerstkaarten klaar waren, dus Paul heeft ze opgehaald terwijl ik de rest van de enveloppen heb zitten schrijven.
Stempel erop (die krijg je keurig te leen van het postkantoor), dichtplakken en weg ermee! Moet alleen de stapel voor de camping nog doen, maar daarvan is toch nog bijna niemand aanwezig dus dat kan nog heel even wachten.

Ach ja, daar heb ik ook nog een vraag aan de campingbezoekers: ik ben bezig ons foto-archief uit te zoeken en heb gezien dat ik best nog wel wat mis van de tunnelbouw bij de camping enz. Als er mensen zijn met foto´s zouden die zo lief willen zijn om een kopietje daarvan voor me mee te nemen of evt. via de mail te sturen? (petra.leyten@hotmail.com) Zou ik erg leuk vinden. Alleen digitaal hoor, ik weet van mezelf dat ik die wel bekijk terwijl ik afdrukken netjes inplak en vervolgens nooit meer bekijk.

Nog een paar kleine dingetjes gedaan, maar toen was ik zo moe dat ik toch maar m´n bed ingedoken ben. Wat een kneus ben ik toch zeg, alweer een klein griepje te pakken. Dat is ook een goed voornemen van me: ik ga zorgen dat ik meer naar buiten ga en eindelijk eens wat vitaminepillen ga slikken om m´n weerstand op peil te krijgen. Die is op dit moment overduidelijk meer dan slecht dus het is echt nodig.

Tussen de middag heeft Paul heerlijk penne a la pappa gemaakt, die door de kinderen (en mij) met gejuich werd ontvangen. Joris wilde eerst niet met Paul mee naar huis van Kindergarten, maar toen hij hoorde dat er penne a la pappa gegeten werd... Tante Martina wilde Joris al op Kindergarten laten en dan zou zij wel met Paul meegaan naar huis. Gelukkig voor Martina bleef er nog een portie over en die hebben Paul en Joris dan ook snel naar Kindergarten gebracht. Daar is de portie opgesmuld door Martina en Katharina, die eigenlijk niet wilden geloven dat Paul dat echt zelf gekookt had. Het is toch wat, mijn echtgenoot kan een fantastische penne maken en ook in rostbraten is hij ontzettend goed!

Daarna heb ik nog even de vaat opgeruimd en nog wat kleine rommeltje waarna ik weer mijn bed in moest vanwege een koortsaanval.
Sabine is ook niet helemaal 100% dus die is ook even gaan liggen lezen om bij te komen. Toen hebben we samen het eten voor de twee kerstdagen uitgezocht. Erg leuk om te doen en het gaat me wat worden zeg. Als we alles kunnen krijgen wat we willen dan hebben we op dag 1 een 8!-gangen menu en op dag 2 een 4-gangen menu.

Paul en Joris waren samen naar een klant in Kirchberg, de Schialm, waar Joris uiteindelijk de zoon des huizes vond waarmee hij heerlijk van de berg af heeft gesleed. Gewoon met zo´n klein plastic geval onder z´n billen en dan maar gaan. Helaas voor hem duurde die pret niet heel lang, want Paul was klaar en moest ook weer door naar een volgende klant. Dus die heeft Joris thuis afgezet, waarna hij verder is gegaan.

Sabine en Joris zijn toen samen (nou ja samen, vooral Sabine dus) gaan knutselen voor de kerststal-doos van Kindergarten. Het is een doos die enigszins is ingericht als kerststal en het is de bedoeling dat deze bij elk kind van de klas langsgaat en dat iedereen een figuur erbij knutselt. Er waren al: Jozef en Maria, de 3 koningen, ezel, schaap en os, de kribbe, de ster, een engel, wat hooi enz. Eigenlijk wilden ze nog een engel maken, maar die was te groot geworden voor de doos, dus uiteindelijk is het nog een schaap geworden. Per slot van rekening waren er daar veel van, dus dat vond ik prima.

Na het avondeten hebben we volgens opdracht het kerstverhaal gelezen, liedjes gezongen en de stal bewonderd. Nu is deze weer klaar om morgen mee naar school te gaan en aan de volgende gegeven te worden.
Toen nog een kopje thee gedronken en kerstkoekjes gegeten die we van een klant van Paul hadden gekregen, waarna we Joris in bed hebben gelegd, want daar was geen land meer mee te bezeilen.

Sabine heeft nog lekker op haar gitaar zitten oefenen en is nu aan het kleuren. Paul is naar de DJ-bijeenkomst van de Papalapub. Er moet besproken worden wie er wanneer gaat draaien. Ik heb al gezegd, ik vind alles goed, maar de kerstdagen wil ik graag dat je thuis bent en ook op Joris zijn verjaardag.
Oud en nieuw hadden we al afgesproken dat Paul draait, een beetje noodzakelijk omdat de beide andere heren dan echt niet kunnen en daarbij was het vorig jaar ook heel erg gezellig. Met opa en oma hadden we al afgesproken dat de kinderen dan bij hun in de caravan slapen dus daarover hoeven we ons geen zorgen te maken.

Dan ga ik nu mijn dochter eens naar bed sturen, dan kan ze nog lekker even wat lezen en dan ook gaan slapen. Ga zelf ook maar niet al te laat denk ik zo.

dinsdag, december 11, 2007

Kerstkaarten

En toen kwamen er zo langzamerhand kerstkaarten.... Niet dat we daar ooit echt gevoelig voor zijn geweest, we zijn nogal botterikken wat dat betreft, maar deze kwamen van onze leveranciers en klanten....
Dan begin je dus commercieel te gaan denken (nou ja dat proberen we in ieder geval). We waren dit jaar ook te laat om een kerstadvertentie te plaatsen en als bedrijf is het toch wel handig om je klanten te laten weten dat je blij met ze bent. Dus hebben we een kerstkaart gefabriekt. Erg duidelijk zelf in mekaar gezet, maar daarom dan wel weer origineel (vinden wij dan).

Met de kerst zal ik de foto hier ook posten. Vind het niet leuk om het nu al te doen, omdat de kaart ook naar onze Brixnet klanten gaat en dan is het jammer als die het al gezien hebben.

Vanochtend heb ik me dus al flink uitgesloofd en er liggen nu 124 enveloppen klaar. Er komen er nog een stuk of 20 bij, maar helaas hadden we er wat te weinig gehaald.
Dus een flinke schrijfkramp opgelopen vanochtend.

Voor Paul is het echt racen op dit moment, hij vliegt echt van de ene naar de andere klant, vanavond moest hij ook nog ´eventjes´ een laptop terugbrengen. Morgenavond overleg met de DJ´s van de Papalapub om het winterrooster door te spreken. Donderdagavond de jaarlijkse vergadering van het Tourismusverband en daar iedereen daar verplicht aan moet afdragen, worden we toch ook geacht om daar te verschijnen. Ook in NL zouden ze Paul heel graag weer hebben, maar we hadden van tevoren al gezegd dat dat in deze periode onmogelijk is, ze proberen het wel steeds weer of hij echt niet wil komen, maar het gaat echt niet!

Tussen de middag op verzoek van de rest van het gezin dan toch maar de spruitjes klaargemaakt. Daar ben ik echt geen liefhebber van, maar ja, als zij het zo lekker vinden, dan zal ik ook eens moeten. Als toetje marillenknödel gegeten, die lagen al een half jaar in de vriezer en mochten mijns inziens ook wel eens op.
Na het eten Sabine maar naar bed gestuurd, die was zo bleek als een vaatdoekje thuisgekomen, dus die moest even een half uurtje liggen. Gelukkig ging het daarna weer en kon ze gewoon haar huiswerk doen. Het kind is hard aan vakantie toe.

Ik heb vanmiddag een pc helemaal ontstoft. Gigantische laag stof aan de binnenkant, ook in de ventilatoren en dat is toch minder goed. Keurig aan de slag met stofzuiger, poetsdoekje en voor de gevoelige onderdelen een zachte kwast. Binnen no-time zag ons hele werkhok er stoffig uit, gelukkig maar dat ik eigenlijk altijd met het raam open werk.
Paul was deels thuis en deels bij klanten hard aan het werk en Joris deed ontzettend zijn best om ons op te vrolijken en heerlijk te spelen. Anders gezegd, hij heeft z´n rateltje de hele middag niet dicht gehouden. Het is dat het zo´n lekker jong is, anders zou je ´m wat! Als je probeert te vertalen of zoals Paul probeert een moeilijk probleem op te lossen dan is het laatste wat je om je heen wilt hebben zo´n ongelooflijke kletsmajoor, maar hij mocht ook al niet bij z´n zus komen, want die was aan haar huiswerk.

Eind van de middag kwam vriend Andi ook nog even kort voorbij. Sabine trok meteen haar gitaar tevoorschijn om hem te laten horen wat ze had geoefend. Joris deed ook z´n uiterste best om Andi z´n aandacht te trekken, waarop Andi na 2 minuten riep dat Joris toch eens rustig moest doen :) Ik heb hem er even fijntjes op gewezen dat er over hem ook wordt gezegd dat hij wel erg hyper is, hihi, vond hij helemaal niet waar, woehahaha! Degenen die Andi kennen, weten wel beter, alleen vandaag was hij wat rustiger.

Voor het avondeten wat restjes bij mekaar geveegd en dat jause genoemd waardoor het weer schoon op is gegaan. Het is maar hoe je het noemt en hoe je het presenteert. Alles mooi op een schaal geschikt, de paar broodjes die we nog hadden in stukjes gesneden en de rest ook in hapklare brokjes en zie daar, het gaat er in als een jause!

Kort daarna Joris en Sabine naar bed gebracht, het was alweer half acht geweest. Dus Joris een Donald Duck om te lezen en Sabine mocht nog 34 bladzijden Harry Potter doorwerken en dan is het toch echt slaaptijd.

Toen is Paul nog naar z´n klant gegaan en ben ik lekker de kelder ingedoken om een spelletje te doen, wat mij betreft lekker rustig.
Nu is Paul een filmpje aan het kijken en vertrek ik ook zo naar bed om nog lekker een beetje te lezen.

maandag, december 10, 2007

Contact/Kontakt

We beginnen maar eens met de zondag. De zondag was weer lekker lui. ´s Morgens mijn favoriete hobby (lang in bed liggen) uitgeoefend en verder rustig aan gedaan. We wilden eigenlijk ´s middags bij de plaatselijke winkel maar eens een paar nieuwe laarzen, skibroek en nog wat benodigdheden voor me kopen, maar helaas zijn ze toch nog niet ingesteld op de wintertijd en dus lekker dicht op zondag! (hebben ze even gelijk!)

Dat betekende jammergenoeg dat ik niet met Paul en de kinderen meekon om te gaan rodelen. Mijn schoenen hebben in de winter veel te weinig grip dus dat durfde ik niet aan. Wel nog even lekker buiten om het huis gehobbeld om ook even wat van de winter mee te pakken. We hebben ongeveer een half uurtje hele dikke vlokken naar beneden gehad en dat was wel weer eens heerlijk om mee te maken. Toen ben ik dan ook heerlijk kinderlijk naar buiten gelopen om sneeuwvlokken te vangen!

Een kleine twee uur later kwamen Paul en de kids weer thuis en heb ik ze maar voorzien van een flinke beker warme (chocolade)melk. Dat blijf ik zelf altijd het lekkerst vinden na een flinke rodeltocht. Stukje speculaas erbij en klaar was klara!

Paul is nog flink aan het werk geweest (´s ochtends en ´s middags) met een pc van een klant, die had helaas geen vrije zondag.

Vanochtend weer op tijd opgestaan en genoten van de kou. Het is rond de nul graden, dus alles is lekker aangevroren. Goed tegen de bacterieën!
Ondertussen staat de tweede was alweer te draaien en de droger doet ook weer flink z´n best. Het huishoudelijke leven blijft jammergenoeg ook steeds maar doorgaan.

Achter de pc gezeten, kwam er ineens een mailtje via de camping naar mij! Ik was al helemaal verwonderd, dacht dat Christoph misschien hulp nodig had met een vertaling ofzo, maar het bleek een email aan mij gericht via het adres van de camping!
Lieve mensen, dat is niet de bedoeling hoor! Geen idee wat Christoph ervan dacht, maar ik kan me voorstellen dat hij er een ietwat geïrriteerd door is geweest. Daarom en om het feit dat er meerdere mensen zijn die op de een of andere manier niet op mijn logjes kunnen reageren, heb ik aan de rechterkant een contact/kontakt linkje gezet. Als je contact met me op wilt nemen, dan gaarne via deze link.

Dan begint de gewone week nu weer en ga ik eens kijken of er op de site van de kitzbüheler alpen alweer een nieuw stukje vertaalwerk staat.