In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, juni 07, 2011

Helaas

het vogeltje heeft de nacht niet overleefd. Tja je moet met dat soort zaken toch een beetje geluk en ook ervaring hebben vrees ik. Het beestje heeft niet willen eten de eerste middag/avond (nou ja, ik heb er met veel moeite ongeveer 1 hapje naar binnen gekregen) en toen ik in het internet gevonden had hoe ik moest voeren, zat het al te slapen. Erg jammer, maar niets aan te doen.

Zaterdagochtend zijn Sabine en ik weer naar de fitness geweest. ´s Middags mocht Sabine weer met de volwassenen mee klein-kaliber-geweer schieten, terwijl Joris, Paul en Gonnie zijn gaan boogschieten. Ik heb me op het leerwerk gestort, zodat ik 14 juni helemaal klaar ben om mee te doen met het online seminar. Vandaag heb ik daarvan het schema binnengekregen en ik schrok me te pletter; ik dacht dat we 2x twee uur met de groep zouden gaan discussieren, maar dat heb ik verkeerd begrepen. We worden in groepen opgedeeld en worden geacht tussen 16 juni en 4 juli regelmatig contact met de groepsleden te hebben om een opdracht uit te werken. Hellup!!
Ik ga me natuurlijk niet terug trekken, per slot van rekening ben ik niet de enige zonder ervaring met dat soort zaken, als het goed is, is de rest voor het grootste deel ook onervaren student, dus gaan we er met z´n allen een hoop van leren. Nog steeds ben ik heel blij met m´n beslissing om voor een studie te gaan, het is zo leuk om niet alleen nieuwe dingen te leren, maar ook een hele nieuwe manier van zaken aanpakken, manier van denken en weet ik veel wat voor meer interessants er nog aan komt.
Ik ga me dan ook inschrijven voor de rest van de studie! Moet ik m´n diploma laten vertalen (trekt portemonnee open), moet nog even navragen of m´n VWO diploma duits niveau goed genoeg is, of dat ik alsnog een duits certificaat bij een goethe instituut of soortgelijks moet gaan halen (kan de portemonnee weer open), moet ik als ik het goed begrepen heb bij een studiecentrum bij mij in de omgeving (Saalfelden of München) de kopie van de vertaling van m´n diploma gaan laten goedkeuren (trekt portemonnee open voor de reiskosten), maar dan mag ik als het goed is ook officieel gaan studeren.
Mocht dat allemaal niet genoeg zijn, dan kan ik ook op een andere manier nog aan de studie deelnemen en wel door de module die ik nu doe positief af te sluiten, dan ook de volgende module positief af te sluiten, daarna moet je dan nog een mondeling doen en als je daarvoor slaagt mag je ook studeren.
Ze maken het een mens niet makkelijk, maar goed, eerst die vertaling maar eens gaan regelen.

Zondag hebben we er een gezellig familie dagje van gemaakt. ´s Ochtends naar Aschau gereden en daar naar de Kloo-alm gewandeld. Waren we in al die jaren nog nooit geweest en de Kloo-familie (Kloohof is in Brixen en daar is de alm van) kennen we al heel wat jaren. Ze zitten daar op een heel mooi plekje met prachtig uitzicht op de Kleine Rettenstein. Joris en ik zagen onszelf de Kleine Rettenstein ook best nog wel een keer beklimmen. Wil ik van de zomer graag een keer doen. Geen idee of Paul en Sabine dan meekomen, maar dat zien we dan wel weer.
Tegen twee uur ´s middags kwamen we weer terug, waarna Joris met een vriendje buiten is gaan spelen en Sabine lekker wat filmpjes op haar laptop ging kijken. Paul is gaan programmeren, ik gaan studeren en voor we het wisten, was de dag alweer om.

Tja, en toen was het weer maandag en begon het gewone leven weer. De kinderen hebben helemaal geen zin meer in school, dus we proberen ze continu een beetje op te vrolijken door ze te laten zien dat het nog maar vijf weken tot de zomervakantie is, maar dat helpt helaas maar weinig.
Sabine had ook flink de zenuwen, want die had vandaag een proefwerk Frans. We hebben samen flink geoefend en naar haar gevoel was het redelijk gegaan. We duimen dat het inderdaad een mooi cijfer gaat opleveren!

Het weer zit helaas niet echt mee. Vanochtend was het wel weer lekker, maar in de loop van de middag trokken steeds meer wolken het dal in en nu regent het al een tijdje en warm is ook echt anders. Morgen schijnt het nog kouder te worden, dus van ons zwembadabonnement hebben we helaas ook nog weinig plezier gehad. Nou ja, het is niet anders.

Tot zover het nieuws vanaf hier, over een half uurtje ga ik nokken, ben moe en moet er toch om zes uur weer uit :(