In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, augustus 17, 2010

Bergleuchten, bloemencorso & Sabine is weer terug

Het was een lekker weekendje, dat moet ik zeggen.
Zaterdagavond was het weer zover, het Brixentaler Bergleuchten werd weer uitgevoerd. Op die avond worden op de bergen van Kirchberg, Brixen im Thale en Westendorf figuren van fakkels in de weilanden gestoken, die met de schemering worden aangestoken. Echt een prachtig gezicht.
Dit jaar zijn Paul, Joris en ik eens een keer niet naar het dorpsplein gegaan, maar we hebben de route eens gereden.
(foto Filzerhof Kirchberg)

Om kwart over negen zijn we de auto ingestapt en naar Kirchberg gereden, terug naar Brixen en door naar Westendorf. Uiteindelijk nog even de berg op om het figuur op de Achenberg ook te kunnen bekijken. Daarvoor zijn we helemaal naar Oberkaslach gereden, want pas vanaf daar konden we het goed zien.
Kwart over tien waren we weer thuis en zagen we de eerste figuren alweer uitdoven. Echt een heel spektakel wat je naar mijn mening echt een keer gezien moet hebben, want foto´s kunnen de sfeer nu eenmaal niet goed overbrengen.

Zondag weer een leuke dag met z´n drieën gehad en ´s middags naar het bloemencorso in Kirchberg geweest. We waren er nog nooit geweest, dus leuk om een keer te doen.
Natuurlijk hadden we niet aan de fotocamera gedacht.... dus ik heb het filmpje van de site van de Kitzbüheler Alpen van afgelopen jaar er maar bij gepakt.


Dit jaar waren er nog meer deelnemers, 35 stuks om precies te zijn.
Het leek er op dat het flink zou gaan storten toen de laatste wagen voorbij was gereden, dus we zijn (met een heleboel anderen met ons) snel naar de auto gelopen en naar huis gereden. Uiteindelijk was het maar een kleine bui en hadden we wat langer kunnen blijven, aan de andere kant hadden we gezien wat we wilden zien en Joris wilde graag naar huis om weer met z´n vriendje te gaan spelen.

Maandag op tijd uit bed en naar het vliegveld in Innsbruck gereden om onze dochter en zus weer op te halen. Heel fijn om m´n meisje na twee weken weer te zien.
Nog even langs Aldrans gereden, waar we langs de Trafik wilden die interesse heeft in het kassasysteem waar we vertegenwoordiger voor zijn geworden. Helaas was de baas niet aanwezig, dus konden we niets doen.
Vervolgens langs lampen/glasfabriek Eglo gereden waarvan onze lamp boven de tafel is. Daar onze zoon zo slim was geweest om weer eens wild te doen en met zijn lepel in het rond zwaaide, had hij een glas gebroken en dat is toch niet zo mooi om te zien. Gelukkig hadden ze nog zo´n glas liggen, want als ik het goed begreep uit het gesprek van het personeel, gaat deze versie er uit.
Ik weet in ieder geval waar ik langs ga als ik nog eens een lamp wil hebben. Wat hebben ze daar een mooie spullen zeg, echt fantastisch. Ben alleen bang dat ik dan wat duurder uit ga zijn dan we dit keer waren :)

Vandaag was weer een doodnormale werkdag. Veel gedaan en weer 3,5 uur voor de Kitzbüheler Alpen kunnen werken dus dat is ook even lekker wat verdienen.
Joris heeft de hele dag heerlijk met Angelina en Leon gespeeld, terwijl Sabine weer hard bezig is geweest met haar tekenhobby. Ze maakt elke dag weer een paar tekeningen. Vandaag eerst deze:
Deze heeft ze nagetekend en vervolgens met haar speciale kleurtjes ingekleurd. Inkleuren is nog niet haar sterkste kant, maar dat gaat wel komen. Ook het patroon in het jasje van het beestje op de schouder van het meisje heeft ze zelf getekend.

Daarna heeft ze een tekening van een vis gedownload, in photoshop gezet en toen drie uur aan de slag geweest om die goed in te kleuren. Vooral de schaduwen hebben veel tijd gekost vertelde ze, maar het is gelukt. Hier heb ik helaas geen kopie van dus kan ik niet laten zien, maar ik zal in de komende tijd zeker wat vaker werk van Sabine publiceren.

Nu nog even met de Golden Earring op de achtergrond (misschien toch beter op de voorgrond) lekker wat relaxen en dan weer op tijd naar bed.