In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, februari 21, 2009

druk

En druk is het geworden. De vrijdag viel weliswaar goed mee, ik heb nog heerlijk thuis kunnen eten tussen de middag, maar verder was het wel druk.
Paul had het nodige in de planning staan, maar daar kwam natuurlijk ook weer helemaal niets van, daar hij weer overal en nergens benodigd was.

Vanochtend waren mijn collega´s al om 6 uur aan de slag en ik heb me om 8 uur bij het team gevoegd. Tot half zeven aan een stuk door gewerkt en alhoewel er nog een berg administratie ligt, besloten dat we toch maar gingen stoppen.

Paul is vrijwel de hele dag aan het klussen geweest en heeft weer het nodige werk in het nieuwe huis verzet. De kinderen waren met hem meegegaan en hebben samen heel lief lopen spelen.

Verder eigenlijk geen nieuws, op zo´n vreselijk drukke dag ben je continu bezig met heel veel keer dezelfde handeling herhalen, wat helemaal niet erg is, maar weinig gespreksstof oplevert.

donderdag, februari 19, 2009

Alles klaar voor het weekend

Vandaag maar eens flink doorgehaald om klaar te zijn voor het drukke weekend.
Zoveel mogelijk opgeruimd (alhoewel je daar nu al niets meer van ziet, waar doe ik het eigenlijk voor?), bedden verschoond, wassen weggewerkt en veel gekookt.

Vandaag hadden we kip uit de oven met veel verschillende groentes en aardappels en dat geheel gegaard in bouillon. Als toetje maar eens een bananasplit in elkaar getoverd, dus we hebben superluxe gegeten! En jullie weten, als ik goed eet dan is de rest me een zorg :)
Met de resten heb ik weer het voorwerk gedaan voor een kippenragout dus ook die gaat van het weekend op tafel. Verder staat de bloemkool en kerriesaus al klaar voor morgen, dan hoeft Paul het alleen nog maar op te zetten en het vlees te bakken. Zelf ga ik morgen en overmorgen zeker geen tijd hebben. Aan- en afreisdagen zijn altijd heel erg stressig en ook voor hem is zeker de vrijdag meestal een erg drukke dag.
Een pan hachee staat ook klaar om leeggegeten te worden, dus zoals gezegd voor het weekend is goed gezorgd.

Ook maar eens geprobeerd om de pizzafladen (kleine pizza´tjes) van de bakker na te maken. Ik ben er nog niet helemaal, maar met wat kleine aanpassingen aan het recept dat ik vandaag heb gemaakt, kom ik er vast wel. We zijn dol op die dingen maar € 1,50 per stuk is natuurlijk wel nogal aan de prijs en als ik het zelf net zo goed (of als het even kan, beter!) kan voor de helft van de prijs of minder dan is het natuurlijk zonde geld om het bij de bakker te kopen.

De kinderen hebben vanmiddag nog heerlijk bij onze vrienden op de camping gespeeld, ze vinden het heel erg jammer dat ze morgen weer weg moeten, maar ja, ook in NL houdt de vakantie een keer op natuurlijk.

Paul is alweer sinds 7 uur aan een avondklus bezig, ik hoop maar dat het niet te laat gaat worden. Vriendje Andi heeft afgebeld, hij voelde zich helemaal niet goed dus dat bijkletsen gaat volgende week worden.

O ja, Joris had vandaag carnaval op school dus die is verkleed als sherrif (met klapperpistool) gegaan. Hij was helemaal blij, want er waren nog 2 anderen die ook als een soort sherrif waren gekomen dus konden ze mooi op mekaar schieten :)
Sabine gaat morgen verkleed of neemt in ieder geval spullen mee, want mevrouw weet natuurlijk weer niet zeker of ze nu morgen carnaval vieren of misschien toch volgende week..... zucht en Paul had haar nog zo gevraagd of ze dat vandaag even na wilde vragen.
Gelukkig hadden we nog haar oude tovenaarspak liggen, wel wat kort, maar ze vond het zelf in ieder geval geen probleem. Zwarte maillot er onder en dat gaat nog wel een keertje mee.

Tot zover het nieuws vanaf hier, of ik van het weekend ga posten weet ik nog niet, het zal er aan liggen hoe stressig het verder allemaal loopt.

woensdag, februari 18, 2009

Sneeuw en niet te zuinig!

Mensen mensen, wat een hoeveelheid sneeuw is hier gisteren naar beneden gekomen zeg.
Ik mocht weer een campingdienst draaien en heb bij het buro een keer of vijf sneeuw weggeschoven zodat de mensen naar binnen konden komen zonder tot over hun enkels in de sneeuw weg te zakken.
Verder bij de vuilnisbakken ook nog twee keer bergen sneeuw eraf geveegd en tot over m´n heupen in de sneeuw gestaan (en er dus ook doorheen moeten waden) om stroom- en gasstanden op te nemen.

Gevolg is natuurlijk weer wel dat we vandaag een heel erg mooie witte wereld hebben. Strakblauwe lucht, zonnetje, wat wil een mens nog meer op z´n wintersportvakantie!

Joris wist niet hoe snel hij z´n huiswerk moest maken zodat hij buiten kon gaan spelen. Helaas was geen van de vrienden die hij belde om samen te gaan spelen thuis, maar dat mag de pret niet drukken, nu staat hij in z´n eentje bij ons in de tuin hele grote sneeuwballen te rollen, is op de sneeuwberg aan het klimmen die de sneeuwschuiver gemaakt heeft en springt daar ook weer vanaf. Nu maar hopen voor Sabine dat zij niet teveel huiswerk heeft, dan kan ze ook nog even lekker buiten spelen. Het is vandaag weer een lange dag voor haar, Paul heeft haar om 7 uur naar school gebracht en ik verwacht haar zo tegen vier uur/half vijf (ligt aan de bus die ze heeft) weer thuis.

Ik heb vandaag vriendje Andi maar weer eens gebeld om een afspraak te maken. We hebben elkaar al zo vreselijk lang niet meer gezien, maar morgenavond gaan we samen eens lekker bijpraten!

maandag, februari 16, 2009

Sabine 5e (overall) bij de regiokampioenschappen!

Vrijdagochtend was ik lekker bezig met het bij elkaar zoeken van het vertaalwerk van die week voor de Kitzbüheler Alpen site en het samen met Paul schrijven van rekeningen voor Computer Total toen ik door Christine gebeld werd: "Petra zou je ajb toch vandaag kunnen komen, want het is eigenlijk toch wel erg druk". Eerst wilde ze me pas ´s middags laten komen, maar toen ik even doorvroeg bleek het toch wel fijn als ik met een zou kunnen komen. Dus eerst het werk waar ik mee bezig was afgemaakt en een half uurtje later kwam ik op de camping aan.
Vanaf half elf tot zes uur aan een stuk door daar bezig geweest (en ik had van tevoren al zo gevraagd of ik echt niet op vrijdag hoefde te komen, maar nee, zaterdag en zondag was echt genoeg hoor...., hihi).

Na het eten meteen verder gegaan met vertaalwerk dat uiteindelijk om half tien klaar was.
Tja en dan moet je slapen..... ik was wel hartstikke moe, maar het slapen lukte niet. Toen ik om zeven uur m´n bed uitviel had ik 4 1/2 uur geslapen en was ik stikchagerijnig. Mezelf bij de Billa voorzien van wat kaasbroodjes en 2 grote repen chocola en weer aan de slag.
Ik ben zaterdag echt geen seconde goed in m´n vel geweest alhoewel de gasten en ook mijn collega´s (tegen wie ik echt niet zo lief was die dag) er niets van gemerkt hebben. Gelukkig maar.
Toen ik om zes uur opgehaald werd, was er wel heel erg leuk nieuws.
Zoals jullie weten, zit onze dochter bij de schietvereniging en die had die dag toernooi gehad.
Ze is bij de regiokampioenschappen in haar leeftijdsklasse als 5e geëindigd! Als je bedenkt dat dit de jongens en de meisjes bij elkaar waren helemaal een goed resultaat! Bij alleen de meisjes zou ze 3e zijn geworden!
Wij zijn echt hartstikke trots op haar, het was jammer dat we er niet bij konden zijn omdat we allebei teveel werk hadden. Niet alleen ik was de hele dag aan de slag, Paul heeft ook geen seconde vrij gehad.
Joris had nergens last van, die had op de camping weer een aantal vrienden opgeduikeld met wie hij de hele dag heeft gespeeld.
Wel op tijd naar bed gegaan, door die korte nacht was ik wel erg moe.

Zondagochtend eerst lekker samen met Paul en Joris ontbeten (Sabine lag nog te snurken) waarna Paul me naar de camping gebracht heeft. Daar tot kwart over twaalf gewerkt, Paul heeft de zondag weer als klusdag gebruikt en de kinderen moesten hun laatste huiswerk nog afmaken. Toen zijn we met z´n viertjes bij de griek gaan lunchen, waar Christine ook toevallig net wat kwam drinken. Tja, daar moest ik natuurlijk met Joris naartoe (hij durft nog steeds niet alleen) en toen heeft hij haar heel snel een kusje gegeven. Daarna moest hij haar natuurlijk heeeeel verliefd aankijken, het is me wat met die jongen.
Na het eten zijn we naar vrienden Marco en Corletta gegaan die ook weer gezellig met de kids hier naartoe waren gekomen.
Ondertussen de hele tijd een helikopter over zien vliegen, waarvan we al hadden gehoord dat die er vloog omdat er vanaf de Choralpe een lawine was afgegaan waar snowboard en skisporen naartoe liepen.... Een grote zoekactie van de bergrettung als gevolg waarbij ook de brandweer in actie was gekomen om te zorgen dat het gebied verlicht kon worden. Ons plaatsje was dit keer dus uitgebreid in het nieuws in Tirol Heute, helaas dus niet zulk best nieuws. Het is nog niet duidelijk of er mensen vermist worden en of er dus echt iemand onder de sneeuwmassa ligt, maar als het zo is dan is de overlevingskans nul komma nul...

Paul en Marco zijn nog even met z´n tweetjes gaan klussen terwijl Corletta en ik uitgebreid hebben genoten van het zonnetje en de kinderen die lekker aan het spelen waren. Het weerbericht voor morgen is erg mooi voor sneeuwliefhebbers, maar zon wordt er niet echt verwacht dus dan moet je het ervan nemen als het kan.

Morgen gaan de kinderen weer naar school, Paul weer naar z´n klanten en ik naar de camping dus dan zijn we met z´n allen weer gewoon aan de slag.