In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, januari 06, 2013

terug naar het gewone leven!

Vandaag is alweer de laatste dag van de kerstvakantie.
Nou ja, vakantie... dat is zo jammer van het feit dat we gewoon moeten werken, het voelt niet als vakantie, ondanks het feit dat we nu tot 7 uur kunnen "uitslapen" in plaats van er om 6 uur uitmoeten.

Wel hebben we pas een heerlijk bakje ijs gekocht om toch een vakantiegevoel te hebben :)
Helaas kan ik de foto niet posten, blogger heeft blijkbaar een foutje op dat gebied vandaag.
Heerlijk Haagen Dasz ijs "Caramel Biscuit & Cream Speculoos". We vonden ´m toen we toevallig bij de Spar waren. Vakantiegevoel gegarandeerd!

Gisteren zijn we met z´n allen naar Wörgl gereden, want Sabine is uit een aantal van haar broeken gegroeid, dus die moest minimaal 1 nieuwe broek hebben.
Bij de Kik vonden we niets naar haar zin, de broeken waren te groot, te klein, te wijd, gewoon lelijk, in ieder geval niets waar ze geld voor over had. Toen gingen we maar richting Interspar en doken daar de winkel met italiaanse mode in. Deze was vrijwel helemaal leeg.
Door een hele lieve verkoper (heel erg homo die jongen en superlief, Sabine vond ´m fantastisch ;-) ) kreeg ik meteen een glas sekt in m´n handen gedrukt, waarna hij en de eigenaresse erg veel moeite hebben gedaan om tussen het beetje kleding dat er nog was (ze gaan over op een andere leverancier, dus over 2 - 3 weken hebben ze een hele nieuwe inrichting) iets leuks voor haar te vinden.
En dat is gelukt! Een ontzettend leuke spijkerbroek met allemaal kettinkjes erop genaaid/gekleefd, die echt helemaal bij haar stoere stijl past en een leuk hardroze/paars shirt. Voor slechts € 32,- was ze klaar en hadden wij een leuk half uurtje gehad.
Onderweg was het trouwens nog best even heftig om te zien hoe vreselijk hoog de beek langs de weg stond. Echt helemaal tot het randje. Op de terugweg was in een voordorpje van Wörgl de weg ook afgesloten vanwege overstromingen. Tja, als het regent en dat ook boven op de berg, dan komt er natuurlijk ineens een hoop water naar beneden.
´s Middags hield het gelukkig op met regenen en sneeuwde het boven weer, waardoor we vandaag in ieder geval weer wat mooie nieuwe sneeuw erbij hebben gekregen.

´s Avonds moest Sabine natuurlijk weer werken en heb ik lekker wat filmpjes op youtube over bewust consuminderen (duitse filmpjes hierover) gekeken. Natuurlijk toen Joris naar bed ging ook weer lekker voorgelezen uit het boek Warrior Cats; we zijn in deel 3 bezig en het is echt heel spannend!

Vandaag moesten zowel Paul als ik weer werken. Vanmiddag hebben we gezellig met z´drietjes een spelletje Mario Party 8 gespeeld, en Sabine is nu ook weer aan het werk.
Morgen is het over met de vakantie, wat betekent dat we weer om 6 uur op moeten staan.
Sabine heeft weer erg veel zin om naar school te gaan, Joris een stuk minder. Hij heeft natuurlijk de afgelopen twee weken vrijwel elke middag kunnen snowboarden en dat is een stuk leuker dan op school zitten.

Ook is het vanaf morgen weer tijd voor de sportschool en voor Joris voor de Schützen. In de vakantie was er geen les en hebben we helemaal niets gedaan op dat gebied, dus ook dat gaat morgen weer van start. Terug naar het gewone leven dus!