In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, februari 01, 2008

Het blijft druk

Ongelooflijk zoveel werk als hier ligt, vooral voor Paul. Hij blijft maar weer heen en weer rennen en vergeet ook weer zaken doordat het er zoveel zijn. We proberen er grip op te krijgen.

Ik ben sinds gisteren ook weer volop aan de slag. Ben flink in de weer geweest met persteksten die natuurlijk zo snel mogelijk vertaald moesten worden. De persreis loopt morgenochtend ten einde en dan moet het materiaal natuurlijk meegegeven kunnen worden. Dat werd dus een latertje.

Verder ben ik bezig met het vertalen van het wandelboekje van deze omgeving. Een flink werk, maar ook weer erg leuk om te doen. Vooral de wandelingen die ik al ken zijn erg grappig om te vertalen omdat je daar gewoon de beelden bij ziet.

Joris is sinds gisteren ziek thuis. Nu kwam het meneer wel goed uit dat hij gisteren ziek werd, want vanwege gekke donderdag was er op kindergarten een heksenfeest georganiseerd en dat vindt meneertje maar niks. Als je dan thuis met flinke koorts op bed ligt, is dat natuurlijk wel een uitkomst :)

Sabine is weer moe, natuurlijk veel moeten sporten deze week (en daar heeft ze zo´n hekel aan, ze lijkt wat op haar moeder op die leeftijd) en weer slecht geslapen. Ook dat hele gedoe met praten met de directrice en contact proberen te krijgen met de leraar gaat natuurlijk niet in de kouwe kleren zitten. Ik ben blij dat het weer weekend is, dan kan ze weer even uitrusten.

Met mijn knie gaat het een stuk beter. Doordat ik m´n steunband niet meer omdoe ben ik wel een ietsje wiebeliger in de knie, maar de bewegingsvrijheid is een stuk groter waardoor ook m´n spieren weer wat aansterken. Binnen loop ik vrijwel continu zonder krukken (alleen de trap doe ik zo nu en dan nog met) en buiten ben ik sinds die tijd eigenlijk niet meer geweest dus daar kan ik niets over zeggen. Lange stukken lopen durf ik nog niet, kan vermoedelijk ook nog niet als ik merk hoe moe ik vaak ben na wat heen en weer lopen in huis, maar beter gaat het wel.
Volgende week heb ik al 2 afspraken staan bij de fysio, dus flink oefenen en dan komt het wel weer goed.

Groeten vanuit een (eigenlijk veel te) druk Brixen!

dinsdag, januari 29, 2008

De post is briljant!

Gisteren kon ik vrijwel helemaal niets meer. Van het weekend heb ik me blijkbaar teveel uitgesloofd, want mijn knie wilde niet meer mee. Dus weer een dag alleen maar kunnen zitten. Pffff daar merk ik toch dat zulke afhankelijkheid mij niet bepaald goed bevalt.
Paul is vrijwel hele dagen onderweg, ook vanwege de apres ski natuurlijk dus het is een beetje aanmodderen op dit moment.
Sabine is gisteren weer de hele middag bezig geweest met haar huiswerk, tja dat krijg je als je steeds gaat zitten dromen. Gelukkig is dat vandaag een stuk beter.

Vanochtend weer op tijd op. Al gebeld door m´n poetsvrouw dat ze niet kon komen. Ze vertelde gisteren al dat ze een lichte longontsteking heeft (alhoewel ze zelf het idee had dat de dokter lever had gezegd.....haar duits is niet zo best). Volgens de dokter komt dat doordat ze zoveel lacht zei ze :) en ze geloofde hem ook nog hahaha! Ik heb haar maar verteld dat de dokter daar toch echt een grapje maakte.

Paul is de hele ochtend bij klanten geweest terwijl ik weer in mijn vers binnengekomen psychologieboeken ben gedoken. Voor tussen de middag een quiche in mekaar gedraaid van allerlei restjes die we nog hadden en klaar was Petra.

Toen ik de quiche in de oven had gezet, zag ik de post op de mat liggen met daarbij nog een kerstkaart. En het is een klein wonder te noemen dat die is aangekomen! De kaart was geadresseerd aan het verkeerde adres (nou ja, verkeerde nummer) en er stond geen postcode of plaats op! Toch hebben ze op de een of andere manier ons weten te vinden in het verdeelcentrum in Wenen! Echt ongelooflijk, die postmensen hier zijn briljant!

Voor de rest vandaag veel heen en weer gebeld over van alles en nog wat; donderdagochtend mag ik weer naar het vvv om daar een folder naar het nederlands te vertalen en voor de rest probeer ik me een beetje rustig te houden.
Nog even met Paul naar de camping gereden om bij iemand langs te gaan en nog even wat info bij het buro te halen (waar ik alweer door Christoph werd uitgelachen omdat ik weer met 2 krukken loop, tja ik heb m´n steunband af want volgens mij doet dat ding op dit moment niet meer zoveel goed, maar belemmerd het me in de vooruitgang) en thuis weer zorgen dat Sabine haar huiswerk afmaakt en een beetje aan de studie.

Vanavond hebben we ook alweer wat lekkers te eten; afbakstokbroodjes besmeerd met pesto en daarop plakken tomaat en mozarella. Dat allemaal in de oven en smullen maar!
Paul staat ondertussen weer te après skiën, er is op dit moment een heel gezellige groep nederlanders die niet vroeg terug naar hun onderkomen wil dus hij is niet voor half acht/acht uur thuis. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant sta je daar natuurlijk wel voor te werken dus ook wel weer goed.

zondag, januari 27, 2008

Bioscoop

Ik ben gisteren lekker om een uur of twaalf naar bed gegaan en Paul kwam volgens mij tegen een uur of half drie. (geen idee, ik sliep)

Vanochtend uitgeslapen en weer naar de camping om het probleem te proberen op te lossen. We hebben ondertussen alweer wat veranderd en hopen dat het zo dan blijft werken.

Om half 1 moesten we naar Westendorf waar Sabine haar eerste toernooi moest schieten. 166 punten en daarmee het 7e meisje geworden. De coach was hartstikke trots op haar alhoewel ze een na laatste was, maar voor een eerste keer echt niet slecht. Er waren in ieder geval 5 jongens die slechter hadden geschoten dan zij dus waren wij ook ontzettend trots! Joris heeft daar 2 stukken taart opgegeten want hij vond het zo lekker.
Na de uitslag zijn we naar Wörgl gegaan en hebben daar bij de Subway een broodje gegeten. Was aardig, maar we waren niet superenthousiast. Dat kan zijn omdat het allemaal een beetje lauw was en er bij mij in mijn broodje een haar was meegebakken.
Daarna zijn we naar de bioscoop gegaan, want daar draait de film "Die Rote Zora" (in het nederlands bekend onder de naam "de bende van rode zora"). Joris vond het nodig om in de parkeergarage alles er uit te gooien, volgens ons vanwege de spanning dat we naar de bios gingen. Uiteindelijk met z´n allen heerlijk zitten genieten en toen weer snel naar huis.

Nog even snel een bakkie thee, Paul naar de camping om nog even het internet te checken en daarna gewoon lekker een beetje te internetten. Morgen gaan we weer verder met het serieuze werk nu lekker niets meer.