In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, oktober 01, 2008

onderhandelen, onderhandelen

Gisteravond om 6 uur moesten we bij de timmerman zijn om de uiteindelijke prijs voor het dak uit te onderhandelen.
Paul en ik dachten dat met een kwartiertje wel gedaan te hebben, maar de andere twee namen er uitgebreid de tijd voor.
Uiteindelijk hebben we nog 2% korting en 3% skonto (dat is als je binnen een korte termijn betaald) kunnen bedingen. Ze wilden eigenlijk meer, maar de timmerman wilde absoluut niet lager gaan dan dat.
We wisten al dat hij een goede prijs gemaakt had hoor, maar ja je probeert toch altijd wat natuurlijk.

Uiteindelijk was het al na zevenen toen we de kinderen bij opa en oma op gingen halen. Tja, het is wat.

Het scheelt op het geheel van de bouwkosten natuurlijk niet heel veel, maar eerlijk is eerlijk ook een paar honderd euro is leuk geld.

Vandaag weer grijs en regenachtig dus we zien wel of we nog foto´s gaan maken.


Voor de rest is het hier erg druk. Paul heeft al 3 noodoproepen gehad deze ochtend vanwege uitgevallen servers enzo. Ik ben net begonnen aan een pc met dat hele fijne virus dat doet alsof het het veiligheidscentrum van Windows is.
Echt een rotding dat altijd een hoop tijd kost om weg te werken en er is er nog zo een onderweg naar ons dus we moeten opschieten.

Tot zover het nieuws vanaf hier, misschien aan het einde van de middag meer.

dinsdag, september 30, 2008

De bouw 1e week

Tjonge jonge wat gaat het dan ineens vlug zeg. Afgelopen woensdag begonnen met het afgraven van de bouwlokatie en vandaag wordt de betonlaag voor de kelder al opgespoten....
Hier een korte impressie van de afgelopen week:

Afgelopen woensdag 24 september werd vlijtig begonnen met het afgraven van het stukje van de berg waar wij ons huisje willen bouwen. Op donderdag ging dit weer flink verder en daar zijn de mannen tot zaterdagochtend mee bezig geweest.
Hier staat de graafmachine ons plekje af te graven.



Paul mocht ook nog even helpen met opmeten en moest dus ook de bouwput in. Helaas was de actie zo snel weer voorbij dat ik geen foto van het meetmomentje gemaakt heb.


Ondertussen werd ook de bekisting geplaatst en zaterdag hebben de bouwheren (Christian, Richard, Paul en Marc) samen met wat helpers de hele dag gewerkt om te zorgen dat alle afvoeren op z´n plaats kwamen te liggen.

Maandagochtend ging het geheel weer verder en kon tegen het einde van de middag het betonijzer voor ons al neergelegd worden.


En vanochtend was het dan al zover, de betonlaag voor de kelder wordt al gegoten. Hier wat plaatjes van Christian (je weet wel ons vriendje van Tresor) z´n plekje. Na hem zijn wij aan de beurt...




Vanochtend hadden we de tweede bouwbespreking en ik moet zeggen dat wij heel blij zijn dat we voor een vaste prijs zijn gegaan. De anderen komen nu al aan extra kosten omdat er toch een kraan gehuurd moet worden, terwijl de grote baas eigenlijk had gezegd dat dat niet specifiek nodig was. Wij vroegen ons al af hoe ze dat dan gingen doen met het tillen van de pallets en de steunkisten voor de betonmuren, maar tja als de experts het zeggen...
Daar wordt voor onze buren alweer zo´n 2000 euro van hun "goedkoper" bouwen afgeknibbeld. Als het zo doorgaat dan komen we zo´n beetje net zo duur uit alleen hebben wij een stuk minder stress.

De bouw van onze muren staat geplanned voor de week van 6 oktober en ca. 3 weken later zouden dan de muren tot het dak moeten staan... we zijn benieuwd en houden jullie natuurlijk op de hoogte.