In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, juli 29, 2006

vrij???

En natuurlijk was het gistermiddag weer zover. Om iets over half drie gaat mijn telefoon. Petra??? Wat doe je vanmiddag? Tja dan weet ik het al natuurlijk. Mijn liefste chef had weer eens wat anders te doen, had het werk dat hij wilde doen niet afgekregen dus of ik dan toch maar wilde komen. Had hij ff mazzel dat we toch nog thuis waren omdat Joris nu eenmaal ziek is. Paul had geen afspraken, dus die vond het ook prima dat ik toch naar de camping ging, dus heb ik toch maar weer een burodienst gedraaid.

Verder gisteravond m´n nieuwe strijkplank en strijkbout ingewijd. Wel irri zo in die hitte, maar ik had zoveel was liggen die echt gestreken moest worden dus maar aan de slag. Paul heeft weer flink zitten werken aan het campingprogramma, dus die is ook weer een stukje verder gekomen daarmee.

Vanochtend heb ik eerst broodjes gehaald bij de bakker en vervolgens een controleronde gelopen voor de nummerbordjes die in de auto´s horen te liggen. Dit betekende ondertussen wel dat ik om 7 uur al op de camping was. Niet echt mijn tijd zullen we maar zeggen. Heb er dus ook een duivels genoegen in gehad om bij iedereen die geen bordje had liggen een briefje op de auto te doen. Natuurlijk zijn er genoeg auto´s waarvan ik weet van wie ze zijn, maar de regels zijn er niet voor niets natuurlijk. En als ik dan in de regen veel te vroeg rondloop, dan houd ik me ook aan die regels, hahaha.

Verder Christoph nog op laten draven om me 5 missende broodjes te brengen. Het meisje bij de bakker had weer eens niet goed geteld (daar moet ik bij deze echt goed opletten en ik was nog te slaperig dus had niet meegeteld). Gelukkig kwam hij daar snel mee dus niemand heeft daar iets van gemerkt.
Nog even het weekendverloop doorgesproken. Hij had me namelijk beloofd dat ik de hele zondag vrij mocht hebben omdat ik vrijdagmiddag gewerkt had, maar dat hoeft hij van mij niet. Ik heb namelijk niets gepland voor zondagochtend (en ook niet voor zaterdagavond) dus ik draai gewoon de zondagochtenddienst. Kan hij lekker uitgaan vanavond.

In tegenstelling tot wat de weermensen voorspeld hebben, is het weer vandaag helemaal niet mooi maar koel. Het is gewoon pokkeweer. Het regent al de hele ochtend en het ziet er niet naar uit dat het snel ophoudt.
Als ik straks het buro dichtdoe moet ik nog een uurtje werken. Heb al besloten dat ik het zwerfvuil op de camping op ga ruimen. Nadeel van veel gasten met veel kinderen is, dat ze helaas niet goed op hun rommel letten en alles gewoon maar laten vallen. Erg irritant en het ziet er gewoon niet uit. Wilde eerst weer stenen gaan rapen, maar zwerfvuil is voor de gasten vervelender om te zien dan stenen die voor ons bij het maaien in de weg liggen. Was Christoph gelukkig ook met me eens.

Paul moet vanmiddag weer naar een klant, dus iets bijzonders gaan we niet doen. Als het mooi weer wordt ga ik weer eens wat foto´s maken, maar ik vrees dat het niet beter wordt.

vrijdag, juli 28, 2006

Duimen

Afgelopen 2 dagen vooral veel gewerkt. Er is een hoop te doen op de camping. Vanwege de relatieve drukte is het buro op dit moment 6 uur per dag open. Op dit moment weer niet echt nodig, maar zeker rond het weekeinde noodzakelijk.
Mag me ook steeds verder bemoeien met de administratie, ook leuk om te doen hoor. Zo leer je een weer een hoop dingen extra.

Buiten is het op het moment vooral ruimen. Er liggen op de wei en het heuveltje achterop heel veel stenen en die moeten allemaal opgeruimd worden. En jullie mogen raden wie dat mag doen! Hele hoop werk, vooral omdat ik tussendoor ook continu gevraagd wordt om stroomkasten open te doen, even iets uit de werkplaats te halen enz.enz. Erg warm ook met dit weer, maar ach, we werken allemaal in de zon en zo wordt ik ook nog eens een keer bruin.

Vandaag, morgen en overmorgen werk ik alleen maar ´s ochtends. Christoph heeft er nu alweer spijt van dat hij me de middagen vrij heeft gegeven, maar dat is pech voor hem, hahaha. Wij gaan dan lekker wat dingen met z´n viertjes doen. Ook weer eens leuk moet ik zeggen. Alhoewel er op dit moment wolken over de hohe salve komen en dat betekent volgens onze plaatselijke weerkundigen (mensen uit het dorp dus) dat de kans op neerslag groot is. Ach, we zullen zien, misschien dat we anders eens richting Innsbruck ofzo gaan. We zien het verder wel.

De bouw van de tunnel gaat ook flink door en vordert gestaag. Ik vergeet op dit moment continu om het fototoestel mee te nemen, waardoor het er maar niet van komt om foto´s te maken. foei foei, domme Petra.
Bij het stuk links van de camping is er weer een stuk van de tunnelput naar beneden gekomen. Precies de reden dat we zoveel hebben moeten ontruimen hierzo. Dan ben je toch blij dat je netjes naar die gasten luistert, want je moet er niet aan denken dat zoiets gebeurt met een caravan erop.

Op de camping wordt door de verschillende mensen flink gebouwd. Zomer is echt bouwseizoen hoor. Tenten worden weer op orde gemaakt, nieuwe caravans en voortenten geplaatst en nog meer gerommeld. Ook flink wat heen en weer verkeer. Er zijn mensen die rijden op een dag zeker 4 tot 5 keer langs.
Ook natuurlijk de trekkers die vaak maar 1 tot 3 dagen blijven, zorgen voor veel leven op de camping. Ook erg leuk om te zien. Hopelijk hebben we van het weekend weer lekker wat aankomsten. Het is per slot van rekening hoogseizoen.
Gisteren was ik nog bij het Tourismusverband om wat foldertjes op te halen en ook daar hebben we het nog gehad over de houtkap die precies in het hoogseizoen achter de camping is geplanned, waardoor we toch een hoop gasten vroeger hebben zien vertrekken. Als het goed is, zijn ze van het weekend klaar, dat zal toch weer een hoop meer rust geven hierzo.
Ik heb de dame van het tourismusburo ook gevraagd of ze een keer wil komen kijken naar het nieuwe stuk van de camping. Het ziet er echt zo goed uit, daar ben ik best trots op. En zij moeten per slot van rekening ook iets over de camping kunnen vertellen als er mensen bij ze komen om te vragen, dan is het toch handig als ze er al eens geweest zijn.

Verder werd Paul gister aangesproken door de huisbazin. Zij wil graag een laptop bij hem bestellen (de order is ondertussen binnen) en haar chef heeft behoefte aan een betrouwbare computerman voor het dagelijks onderhoud aan het systeem. Het gaat om een bedrijf met zo´n 50 medewerkers dus een waanzinnig leuke opdracht. Buuv heeft al flink reclame voor Paul gemaakt en haar chef was ook 1 van de mensen die ons toen heeft geholpen met het opruimen van de modderzooi.
We hopen natuurlijk dat het gesprek met de chef positief gaat verlopen en dat Paul er een vaste klant bij gaat krijgen. Niet alleen erg belangrijk, maar ook zo leuk. Zo´n soort opdracht heeft hij namelijk nog niet, dus is ook weer heel goed voor de diversiteit van z´n werkzaamheden.
Jullie mogen dus met z´n allen flink gaan duimen dat het allemaal goed gaat verlopen.

dinsdag, juli 25, 2006

complimenten

Zondag inderdaad lekker met z´n vieren de berg opgegaan. Naar de Brixener Wasserfall om precies te zijn. Altijd een ontzettend leuk stukkie lopen. Daarna ook daar in de buurt nog even wat rondgelopen en bij een beekje gezeten.
We hadden een beker en siroop meegenomen. Beetje siroop in de beker, beker in de beek en drinken maar. Blijft toch extra lekker en is natuurlijk heerlijk koel.

Om vier uur weer naar de camping en daar twee uurtjes gewerkt. Ik blijf toch een leuke baan hebben.

Maandagochtend weer vroeg uit de veren om een controleronde te lopen en natuurlijk de broodjes leveren. Wel leuk hoor, het ruikt elke morgen weer heerlijk in het buro.
Ook de burotijden heb ik aangepast, nu open van 8.00-11.00 en van 15.00-18.00. Het is nu eenmaal hoogseizoen en dat merk ik ook aan de hoeveelheid mensen. Betekent niet dat ik hele dagen mensen in het buro heb, maar wel dat de tijden gebruikt worden dus ik zit er niet voor niets. Ondertussen wordt er ook van me verwacht dat ik nog even het werkhok opruim en achterop de wei stenen ga ruimen. Genoeg werk dus om me hele dagen te vermaken.
Voor Paul gaat het op dit moment minder. Hij heeft niet heel veel werk en met de kinderen de hele dag om zich heen (´s ochtends alleen Sabine) komt hij ook niet aan heel veel werk toe, waardoor hij niet kan doen wat hij wil. We moeten ons toch eens beraden over een oppas, maar ja, dat kost weer zoveel, dan werk ik vrijwel voor noppes.
Joris kan hele dagen alleen maar zeuren dat hij naar het zwembad wil, dus dat komt Paul ook z´n oren uit.

Vandaag trouwens weer complimenten van mensen gekregen over het nieuwe stuk camping. De meesten vinden het er hartstikke goed uitzien en zijn er erg tevreden over. Nu mogen de mensen op dit moment ook staan zoals ze zelf willen, omdat we ruimte genoeg hebben voor de zomer. Ik zal eens kijken of ik een overzichtfoto kan maken van dat stuk, ziet er echt uit als een gezellige camping vind ik.
Ook doe ik m´n best om te zorgen dat de wegen bijgehouden worden, zodat het er niet rommelig uitziet en Anneke poetst zich te pletter op het sanitair zodat dat er ook fatselijk uitziet. Gelukkig krijgen we ook hier complimentjes over.
Alles natuurlijk ook aan Christoph doorgegeven die probeerde zakelijk te blijven kijken toen ik het hem vertelde, maar dat is een beetje moeilijk als ´ie staat te stralen van trots. hihi, grappig hoor. Tja hij krijgt niet zo vaak complimentjes dus dan is het natuurlijk heerlijk om te horen dat mensen vinden dat het goed loopt.
Natuurlijk heb ik hem met z´n neus op het feit gedrukt dat dat komt doordat hij zo´n waanzinnig goede receptioniste heeft, waarop hij me vroeg wie ik daarvoor dan had ingehuurd.....

Verder is het waanzinnig warm. Ben benieuwd wanneer we hier onweer gaan krijgen. De laatste dagen hebben we het wel zien lichten aan de andere kant van de bergen, maar bij ons nog niet. Ach we zullen wel zien, maar een beetje afkoelen zou niet erg zijn wat mij betreft.

zondag, juli 23, 2006

zon en werk

Op dit moment bestaat mijn leven voornamelijk uit veel zon en veel werk.
Gisterochtend was ik alweer om half acht op de camping aanwezig om een controleronde te lopen. Tja, dat is nodig met zoveel mensen. Voor je het weet zitten er weer zwartcampeerders tussen.

Verder weer heel veel aanloop in het buro. Gezellig vind ik dat. Alleen kwam ik daardoor pas om elf uur aan het werk toe dat ik al wat vroeger had gepland, namelijk het opbinden van de stroomkabels achter op de wei. Toen ik daarmee klaar was, was het alweer zowat twaalf uur dus tijd om naar huis te gaan.
Paul had een heerlijk kippetje in de oven gemaakt waarbij we onze vingers zowat opgegeten hebben. Helaas had Sabine doordat ze zo moe was weer een ontzettend slecht humeur wat er op neer kwam dat we dus ruzie kregen samen.
Om tien voor 1 ben ik dan ook weer naar de camping gegaan om daar te gaan werken, want thuis was de sfeer nu niet echt leuk.
Heel wat straatjes geveegd om te zorgen dat e.e.a. er weer wat netter uit komt te zien en vervolgens om 3 uur het buro weer open gedaan. Er stonden alweer mensen voor de deur te wachten. Ook de middag prima doorgekomen moet ik zeggen. Was op het einde van de dag wel moe van alle zon en het vele buitenwerken in de laatste dagen. Daar merk je toch dat je dat niet gewend bent.

Paul en de kinderen waren weer lekker gaan zwemmen nadat Paul bij z´n klant was geweest en die kwamen ook zo rond half zeven binnenvallen.
´s Avonds nog even langs de camping geweest voor de was en toen meteen een franse gast met tent kunnen helpen. Die stonden verdwaasd voor de deur en er zijn dus een hele hoop mensen die denken dat er vanzelf wel iemand komt als ze maar voor het buro blijven staan. Tja, dat er bepaalde openingstijden zijn daar denken ze niet bij na.

De rest van de avond lekker rustig aan gedaan, beetje gelezen enzo en op tijd naar bed, want vanochtend moest ik er gewoon weer om 8 uur zijn. Ook nu meteen weer mensen voor de deur, dat is wel prettig anders voel je je toch een beetje voor piet snot hier zitten en dat vind ik op een ´vrije´ zondag toch nooit zo leuk. Vandaag kijk ik nog even wat ik ga doen. Er ligt nog wel wat werk op de camping, maar misschien gaan we lekker met z´n viertjes de berg op. Daar heb ik ook wel weer eens zin in.