In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, oktober 01, 2009

Griep

en toen was het woensdag... de griep heeft toegeslagen in huize Leyten. Paul en Sabine zijn compleet gevloerd, ik heb gelukkig nog geen last en Joris sowieso niet. Nu kon dat ook absoluut niet, want meneer had wandeldag. Dus de wandelrugzak ingepakt met 2 flesjes drinken, 2 kiwi´s, 1 appel, 1 meergranenbroodje met extraworst en in z´n zak stiekem een paar snoepjes, want eigenlijk mochten die niet mee. Maar ja bij een schooluitje moet je naar mijn mening toch een snoepje mee hebben, want de rest heeft dat zeker ook. (achteraf gehoord dat dit inderdaad het geval was).
Ze gingen naar het Hexenwasser, wat een beetje vreemde keus is voor de tijd van het jaar, want het is te koud om het water in te gaan. Gelukkig was het stralend weer, dus de dikke jas die voor de zekerheid mee was, is netjes in de tas gebleven.
Natuurlijk heeft Joris foto´s gemaakt. Hier een prachtige van Joris zijn fascinatie: paddestoelen


Natuurlijk heeft hij ook foto´s gemaakt van z´n vrienden. Dit is degene die naar mijn mening het best gelukt is. Vooraan zie je Julia, dan Leonie en daarnaast Gabriël


Onderweg kom je een reuzenxylofoon tegen en daar moet Joris altijd even op spelen. Zo ook dit keer.


Natuurlijk mag ook zijn andere favoriete onderwerp niet ontbreken, dus hier ook een zelfportret. Dit keer met zijn geliefde juf...


Meneer had het in ieder geval erg naar z´n zin gehad en zoals gezegd mochten we over het weer absoluut niet klagen, het was prachtig!


Vandaag was er niets veranderd, Paul en Sabine allebei nog hartstikke ziek, ik een klein beetje en Joris heeft nergens last van. Hij dus lekker naar school, terwijl ik alvast het smoor vlees klaar ben gaan maken. Zaterdag hebben we 5 bouwmannen te eten dus ik moet het nodige voorbereiden. Het wordt uitgebreid indonesisch, dus ik heb m´n boemboes opengetrokken. Scheelt een hoop werk, want als ik echt alles helemaal zelf moet maken dan had ik begin van de week al in de keuken moeten gaan staan.

Om kwart voor tien moest ik me bij de kapster melden, zodat ik weer eens opgekalefaterd kon worden. Het ziet er weer helemaal netjes uit moet ik zeggen. Beetje koperbruin met zwarte strepen erin. Hoe het trouwens komt weet ik niet, maar op de een of andere manier lukt het me vrijwel altijd om tegelijkertijd een afspraak te hebben met Hanna van de Nieding. Helaas niet bij kunnen kletsen omdat we allebei aan de andere kant van de zaak zaten, maar wel leuk om haar weer even te zien.

Omdat Paul helemaal lekker was geworden van het indonesisch, heb ik de kalkoensteak die ik er voor onszelf uit had gehaald, verwerkt tot een rode curry met gemengde sajoer groenten (chinese kool, ui, wortel) en rijst. Het blijft toch zalig eten.
Helaas begon ik toen ook een beetje in te storten, dus even op de bank gaan liggen en daarna weer snel verder. Ik was ondertussen namelijk ook weer bezig met de was en die wil ik dan als het even gaat zo snel mogelijk weg hebben. Ben uiteindelijk tot kwart voor negen deze avond bezig geweest, maar ben er nu wel doorheen.

Tot zover het nieuws voor vandaag, morgen een post met in ieder geval goed nieuws!

dinsdag, september 29, 2009

Pruimengebakjes en kippenragout

Gisteravond bij de thee hadden we ook nog een lekker gebakje dat ik in elkaar had gefrutseld van wat oude biscuits, mascarpone op datum, pruimen/chocoladejam, wat pruimenstukjes en chocoladerasp. Dit gaf een superlekker resultaat dat er zo uitzag:


Sabine voelde zich in de tussentijd steeds beroerder en ook met Paul ging het bergafwaarts. Er heeft hier een griepje toegeslagen, wat erg irritant is. Alleen Joris heeft er tot nu toe geen last van.

We zijn met z´n allen dus maar op tijd gaan slapen, Sabine en Paul met een aspirine in het lijf zodat het vandaag nog een beetje zou gaan.
Sabine wilde namelijk erg graag naar school vandaag, want eindelijk zou vandaag de handwerkles beginnen en dat is natuurlijk haar favoriete schoolvak. Vanochtend gingen Sabine en Joris weer gezamenlijk met de groep mee, Sabine op de gewone tijd en Joris weer extra vroeg voor z´n extra duitse les. Hij vertelde dat hij vandaag het enige kindje was dat er was, later kwam er nog 1, de andere twee kwamen gewoon niet opdagen. Het is wat, dan doe je als leraar zo je best om de kinderen op het goede niveau te krijgen!

Paul en ik zijn daarna naar St. Johann gereden voor de scan van Paul z´n schouder, hij heeft al tijden pijn en ook zo nu en dan last van heel korte uitval, dus er moest het nodige uitgesloten worden. Helaas was er op de foto´s geen oorzaak te zien, de ziekenhuisarts heeft het idee dat het in de nek gezocht moet worden. Dat wordt fysiotherapie, denk ik.

Tussen de middag heerlijk gegeten. Het karkas met wat restvlees van de kip van zaterdag tot een ragout verwerkt, daarbij (een beetje mislukte, maar goed te eten) bladerdeegbakjes gefabriceerd en voor de broodnodige vitamines kruidig gevulde paprika´s uit de oven gemaakt. Een toetje hadden we niet nodig, we vonden het zo lekker genoeg.



Daarna is Paul gaan slapen en zijn de kinderen hun huiswerk gaan maken onder mijn toeziend oog. Ik heb het terras ook maar weer even bijgeveegd, daar blijft momenteel stof en andere zooi opkomen. Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat de buitenkant nu gedaan wordt.Om vier uur hebben we even pauze gehouden met een glaasje siroop en een snoepje, daarna weer stug verder.
Sabine heeft ondertussen een spelletje gevonden in het internet waarmee ze haar typevaardigheid wat kan verbeteren, want ze heeft nu weliswaar een jaar les gehad, maar het wil niet echt vlotten. Ze doet nu in ieder geval haar best om het record dat ik snel heb gezet te verbeteren en er zit schot in....

Met Joris heb ik nog leuk een spelletje Rolit gespeeld. Voor wie zo snel niet weet welk spel dat is:

Deze dus. Super leuk spel van uitgever Goliath, dus als je nog eens een kadootje voor een spelletjesgek moet hebben, dan is dit zeker een goede.

Daarna was het alweer etenstijd en hebben we de rest van de ragout op brood gesmeerd en dat even 10 minuten in een hete oven gestopt. Over de gezondheid hiervan kan geredetwist worden, maar lekker is het in ieder geval.
Joris vond trouwens dat ook hiervan een foto op m´n log moet, dus...


Natuurlijk hebben we ook ons kopje thee gedronken, dit keer met een speculaasje. Kinderen naar bed, ik weer eens bijpraten met zusjelief, nog een stuk van een mooie film over de trek van de wilde zalm gezien, logje geschreven en nu weer snel naar bed, boekje lezen en morgen op tijd weer op.

maandag, september 28, 2009

Paddestoelen en dinosaurussen

Zondag was een prachtige dag en nadat we hadden uitgeslapen en rustig waren opgestart, bedachten we dat we met de vrijkaartjes die we van Anneke hadden gekregen wil naar de tentoonstelling "Die Welt der Dinosaurier" konden gaan. In een bosareaal in Kirchberg, achter de Badesee daar zouden levensgrote dinosaurussen staan opgesteld. Heel leuk, want we hadden er sowieso al naartoe gewild. Wie verwacht er dan dat je de dag ervoor ineens kaartjes krijgt?
Het leek ons wel gezellig als opa en oma mee zouden gaan, dus die snel gebeld en jawel, ze wilden graag gezellig mee. Heel leuk trouwens, want in dat deel van Kirchberg waren we nog nooit geweest. Erg mooie badesee, ligt echt tegen het bos aan. Het enige dat jammer is, is dat er maar heel weinig parkeerplaats is en eigenlijk is het grootste deel van de parkeerplaats van het naastgelegen hotel. Maar goed, daarover klagen we verder niet hoor, we konden de auto fatsoenlijk kwijt dus dat was allang prima.
Je hebt daar ook een prachtig uitzicht, het wordt zeker een gebied waar we eens vaker gaan wandelen.
Wat ons een klein beetje tegenviel is hoe dicht de dino´s op elkaar stonden, maar verder echt heel erg leuk. We vonden het allemaal erg leuk en bij elke dino stond een bordje met de naam en met uitleg waar de skeletten waren gevonden, hoe lang geleden de specifieke dino geleeft heeft en natuurlijk wat ze aten.
Ook waren er nog wat andere oerdieren te zien, zoals de mammoet en de voorloper van de tijger of leeuw.









Hierna zijn we Kirchberg ingelopen en hebben we bij Café Klaus lekker zitten eten en drinken. Veel last van wespen moet ik zeggen, maar daardoor ook nog iets bijzonders gezien. Paul had namelijk per ongeluk een wesp onthoofd (legde een bierviltje op het glas toen de wesp er net weer uit wilde vliegen). Dat hoofd heeft nog een kwartier bewogen en het lichaam bewoog toen nog steeds! We hebben niet meer kunnen controleren hoe lang dat nog doorgaat met bewegen, want de serveerster haalde toen alle spullen weg, want we hadden ook al betaald.
Het betekent in ieder geval dat je niet moet denken dat een wesp niet meer kan steken als hij dood is!

Toen nog even naar de camping om daar een glaasje te drinken, waarna opa en oma op verjaardag moesten. Nog gefeliciteerd Jan!

Wij zijn met z´n viertjes nog naar Aurach gereden en hebben daar in het stukje bos dat naar het Wildpark leidt, nog even heerlijk gewandeld. Het mooiste was natuurlijk dat we behalve een leuke beek ook allemaal paddestoelen hebben gezien. Joris was niet meer te houden! Hierbij dus ook nog even de paddestoelen (en het bruggetje waar we over moesten steken):








Thuis nog heel gezellig met de buurtjes zitten kletsen, sekt moeten drinken omdat ook buurtjes Marianne, Marc en Nick naast ons zijn komen wonen, groentensoep met ballen en crackers met kaas gegeten en daarna ging het lampje uit (bij mij en de kinderen dan tenminste).


Natuurlijk sliep ik zelf niet voor elf uur, maar mijn lichaam vond dat ik om 3 uur best weer wakker kon worden en om 4 uur ben ik m´n bed maar uitgestapt, want ik kon niet meer slapen. Tja dan ga je vanzelf wel aan het werk. Heb in ieder geval in alle rust eindelijk eens m´n bureaublad/desktop opgeruimd. Er stonden allemaal bestandjes op die ik nooit open en die er eigenlijk alleen maar op stonden te wachten om gearchiveerd te worden.
Paul lekker uit laten slapen en de kinderen naar school geholpen. Gewassen, gestreken, stofgezogen, gedweild, administratie gedaan, gekookt (we hadden rijst, hachee en broccoli, als toetje een bakje vanille-ijs). Na het eten ben ik gaan liggen en ben tussen half drie en vier compleet knock-out geweest. Het is ook dat Joris het toen nodig vond om me wakker te maken, anders had ik vermoedelijk nog wel een uurtje langer geslapen.
Nu kon ik "fijn" nog eventjes het een en ander opruimen, afwasmachine aanzetten en weer een nieuwe was/droogronde verzorgen.

Blogje ook geschreven, het is mooi geweest. Het is alweer bijna tijd om het brood op tafel te gaan zetten.

zondag, september 27, 2009

Bloeddruk

We beginnen maar eens met de vrijdag. Kort nadat ik mijn logje had geschreven, daalde er weer een ballon af naar het veldje voor ons.

Het blijft wel een ontzettend leuk gezicht hoor. De Libro Ballon Cup is nu weer voorbij, maar wij hebben een week lang ontzettend veel plezier gehad van al die ballonnen.

Joris mocht ´s middags om 3 uur naar het verjaardagsfeestje van klasgenootje Christian. Het feestje werd vlakbij gehouden in de Kegelstüberl en Sabine ging hem even brengen.... Om iets voor vijf uur werd ik gebeld door de moeder van vriendje Gabriël, dat ze Sabine naar de Schützen had gebracht. De moeder van Christian had het alleen maar leuk gevonden dat Sabine mee was en ze moest ook taart en pizza blijven eten. Dat is natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd!
Paul en ik hebben daarom het avondeten met z´n tweetjes genoten, want de kinderen hoefden niets! (gek hè)

Het was een ovenschotelprobeersel geworden. Ovenschaal belegd met kleine tortilla´s, vervolgens een vulling van gehakt, veel gemengde groenten en ei, met een beetje kaas gegratineerd. Dit geheel aangemaakt met twee zakjes kruidenmix voor spaanse tortilla. Daarbij aten we een flinke bak gemengde salade met spaanse knoflooksaus (ook uit een zakje). Ik had voor weinig allerlei kruidenmixen gekocht en moet zeggen dat het niks tegenviel, was erg lekker.
Natuurlijk hadden we teveel, maar dat geeft niet, de rest is zaterdagavond op gegaan.

Paul moest uiterlijk 9 uur in de Papalapub zijn om te draaien en ik zou meegaan, maar voelde me nog steeds niet goed. Dus maar gezellig met de kinderen thuisgebleven. Die wilden in ons eigen huis logeren en wel op de bank in de huiskamer gaan slapen.
Ik moest daar natuurlijk ook slapen, maar heb het om kwart over elf maar opgegeven, het plekje dat ik toebedeeld had gekregen, is een prima plekje om ´s middags in het zonnetje op in slaap te vallen, maar voor ´s nachts toch echt een beetje te klein.

Paul kwam uiteindelijk pas tegen half vier thuis, het was heeeeel erg gezellig geweest (en hij was weer erg blij dat hij daar alleen maar alcoholvrije radlers drinkt). Ik natuurlijk de pee erin, want meestal als ik meega, wil meneer om uiterlijk twaalf uur naar huis :(

Zaterdagochtend stond ik op en viel vrijwel meteen weer om. M´n bloeddruk was zo vreselijk laag dat ik letterlijk op m´n benen stond te zwaaien.
Heb me aan weten te kleden en naar beneden weten te komen, ontbeten met joghurt met fruit en een bak thee, maar er verbeterde helemaal niets. Zelfs niet na het eten van een handvol pepermuntjes en dat zegt wat! Pepermunt verhoogt de bloeddruk namelijk behoorlijk, maar ook dat had geen effect.
Gelukkig hebben we superlieve, behulpzame kinderen. Eerst ben ik door Joris naar het terras begeleid, want zon wil ook nog wel eens wonderen doen, maar ook dat hielp niets. Daarna heeft Sabine me weer naar binnen geholpen en heeft de medicijntas gehaald. De problemen zijn natuurlijk niet nieuw voor me, dus ik heb voor dit soort gevallen medicijnen in huis.
Tussen de middag hebben Sabine en Joris (een beetje) met wat aanwijzingen van mij gekookt. We hadden heerlijk kip uit de oven. In de kip een kippenbouillontablet verkruimeld en onder het vel overal stukjes knoflook gestoken. Daarbij een zelfgemaakte aardappelpuree en een grove salade van wortel, tomaat en komkommer.
Als toetje hebben we later nog een marille-ijsknödel gegeten.

Ik heb me verder vermaakt met het bladeren in Allerhandes, wat me weer heel veel ideetjes heeft opgeleverd en waarvan het niet erg is dat ik continu wegval als ik ze lees. Tegen vier uur nog een extra pil genomen (mag alleen als het erg is en dat was het, ik kon tegen die tijd nog steeds niet op m´n benen staan) en zo tegen kwart voor zes ging het ineens een stuk beter.

´s Avonds lekker met de kinderen naar de leukste thuis en K2 zoekt K3 gekeken, toen samen nog het beste idee van nederland en mijn portie tv voor deze week heb ik wel weer gehad.


Vanochtend zijn Joris en ik met z´n tweetjes opgestaan, de rest ligt nog heerlijk te liggen/slapen.
Dan ga ik zodadelijk doen wat ik beloofd heb,namelijk met Joris samen Mario Party 8 op de Wii spelen.