In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, augustus 12, 2006

feestavond

Ondertussen is het alweer zaterdagavond en bijna tijd voor onze tweede feestavond.
Maar het verhaal nog even van gisteravond.
Rond een uur of kwart over acht zijn we begonnen met ons omkleden. Natuurlijk niet te vroeg, want het feest zou officieel pas om half negen door de burgermeester geopend worden en we hadden niet zo ontzettend veel zin in dingen als toespraken, dus niet al te veel gehaast.
Tegen negen uur kwamen we in de tent, waar het kleine feestvarken en z´n ouders al op ons zaten te wachten. Gezellig met z´n allen wat gedronken en een kippetje gegeten (was slecht dit keer, veel te ver doorbakken) en nog even buiten bij de kermisattracties geweest. Stelde niet veel voor helaas, maar Nick vond het mooi en dat is per slot van rekening ook belangrijk.
De bank die speelde, Saxndi, was nu niet echt van grote klasse, dus het was eigenlijk een beetje jammer van de 7 euro die we per persoon hadden betaald hiervoor. Het wilde ook maar niet vol lopen, dat is natuurlijk voor een band ook niet echt lekker om te spelen, dat moet gezegd.
Tegen half elf ofzo kwamen de vrienden met wie we hadden afgesproken ook. Meteen vriendinlief gewurgd, want ze was helemaal niet in Tracht. De ellendeling, liep ik het daar een beetje koud te hebben (tja, niet aan een maillot gedacht en dat is met deze temperaturen wel aan te raden), maar goed dat ging na een paar glaasjes ook wel weer goed.
Vrienden van de camping gingen naar de caravan (nou ja, moeder en zoon werden door pa gebracht) en wij zijn bij onze oostenrijkse vrienden gaan zitten. Was ook erg gezellig, we hebben ontzettend gelachen en gezellig met iedereen zitten praten.
Rond twaalf uur, half 1 kwamen Christoph met vriendin ook binnen en heb ik veel met Christine en haar zus zitten praten.

Rond half drie had oostenrijkse vriendin ruzie met haar vriendin en ik lag in de clinch met Christoph. Om kwart voor drie maar naar huis gegaan, we hadden het allemaal weer een beetje gehad.

Vanochtend alweer heel vroeg wakker en kon niet meer slapen. Rond tien uur hebben C. en ik onze strubbelingen weer bijgelegd (dankzij Paul) en zijn Paul en ik naar Wörgl gereden. We wilden door naar Innsbruck en hebben dat ook een stuk gedaan, maar ik was helemaal niet lekker door een lichte kater en het veel te korte slapen, dus we zijn maar weer naar huis gegaan en gaan slapen. Dat is wel eens erg lekker hoor om overdag zo te kunnen gaan pitten zonder dat er continu kinderen naast je bed staan.

Vanavond weer te lui om te koken, dus heeft Paul bij Massimo en Claudia (die gisteravond ook op het feest waren en waar ik ook nog even gezellig mee had staan praten) pizza en pasta gehaald. Nu nog lekker thuis een beetje hangen. Paul is met de X-box aan het spelen en tegen een uur of 9, half 10 gaan we weer eens in de feesttent kijken. Ben benieuwd hoe de band van vanavond is en of er meer volk is dan gisteren.

vrijdag, augustus 11, 2006

verjaardag

Gister toch nog een hele dag vol weten te maken met werk. Tja, er moesten weer stenen geraapt worden en dan ben je wel even bezig. ´s Avonds maar weer eens lekker achter de pc gedoken om een spel zuma te spelen. Daar had ik wel weer eens een keer zin in. Paul was naar de sauna en daarna weer hard aan het (programmeer)werk.

Vanochtend weer op tijd uit bed, want de broodjes bij de bakker riepen alweer. Lastig met m´n pijnlijke lijf, maar goed, het hoort erbij zullen we maar zeggen. Per slot van rekening wil ik vanavond wel wat leuks gaan doen dus dan moet ik overdag toch ook gewoon werken kunnen.

Verder weinig bijzonders, behalve dan natuurlijk de verjaardag van Nick. Nick is vandaag namelijk 6 jaar geworden en daar moesten wij taart gaan eten en natuurlijk een kadootje afleveren.
We hadden een prachtige lego-helikopter voor hem gevonden, want hij wist zelf eigenlijk niet zo goed wat hij wilde hebben. Natuurlijk gezongen voor de jarige en hij heeft z´n kaarsjes lekker twee keer uitgeblazen! Wel een beetje krapjes met veel mensen in de caravan, maar wel gezellig.
Zelf kon ik niet al te lang blijven, want de dienst gaat ook gewoon door natuurlijk. En daar ik er morgen niet ben, moet ik er wel voor zorgen dat vandaag alles af is wat ik af moet hebben.

Vanavond begint dan het grote feest in het dorp, ben heel benieuwd. Wij hijsen ons natuurlijk in onze feestkleding (in opdracht van vriendin Moniga) en gaan zien wat er op ons afkomt. Hopelijk weer veel gezellige mensen, want nu de kinderen er niet zijn, hebben we geen last van op tijd thuis moeten zijn enzo.

Het weer is vandaag wisselvallig. Wat zonneschijn en wat regenbuien, voor morgen is er meer regen voorspeld, maar dat zien we morgen vanzelf wel weer. Ik hoef in ieder geval niet te werken en dat is heel wat.

donderdag, augustus 10, 2006

bleeegh

Gister op het eind van m´n werkdag werd het toch weer later dan geplanned. Er staan namelijk bijna altijd om 6 uur mensen op de stoep en die laat je niet staan ook al is de werkdag eigenlijk alweer voorbij. Mensen hadden even tijd nodig om te praten en die geef ik met liefde.

Verder werd het gisteravond ineens mooi (lees droog) weer en ik heb tijdens het strijken echt serieus staan twijfelen of het misschien handig was om naar de camping te gaan om stenen te rapen. Maar ja, ik had ook nog een stapel strijkgoed liggen.... Die dus maar gedaan en de camping gelaten voor wat ze was. ´s Avonds nog wel even naar het campingrestaurant gegaan om te kijken hoe het bij de disco was. Erg gezellig, maar we zijn toch op tijd naar huis gegaan. Waren alletwee moe en Paul wilde nog wat werk afmaken.

Vanochtend was het weer duidelijk waarom ik zo moe ben. Vrouwzijn is gewoon regelmatig helemaal niet leuk! Bleeegh!
Komt Christoph vanochtend ineens aan met een Nussschnecke van de bakker voor me. Vond ik erg lief, maar wel heel toevallig dat hij daar vandaag mee komt, normaal neemt hij nooit wat voor me mee, ik ruik onraad ofwel opzet.
Even daarna kende ik ´m weer. Toen ik zei dat hij de as van z´n sigaret wel in de asbak moest mikken en niet op m´n buro omdat ik erg veel zin heb om iemand te wurgen, mogen jullie raden waar de as terechtkwam.
Toen ging ik ´m natuurlijk achterna, waarop de slappeling zich achter z´n auto verstopte. pffff.

Nou ja, tot zover deze dag. Nu even helpen met de vuilnisbak aan de trekker hangen.

woensdag, augustus 09, 2006

dinsdag en woensdag

Gisteren was een druk dagje op de camping. Eerst burodienst gedraaid, nog wat kleine dingetjes gedaan. Daarna snel naar huis, eten koken (meteen voor 2 dagen saus gekookt, wel zo makkelijk) en om 1 uur alweer op de camping om weer stenen te rapen. Het was namelijk zomaar mooi weer, dus Petra was heel snel buiten in het zonnetje. Het heeft helaas niet ontzettend lang mogen duren die zonneschijn, maar het was lang genoeg voor mij in ieder geval.

Paul had het druk met z´n werk en is ´s middags houten platen wezen halen om de kelder af te kunnen dichten in het geval van meer water. We hadden gister al weer een laagje water in het stookhok staan, dus die is ook weer leeggezogen met de waterzuiger die we van Ernstl van de Farbenmarkt hier in het dorp mochten lenen. Hij was zo lief om het ding te komen brengen om half zeven. Super toch.
Vriend Marco was meegeweest naar de bouwmarkt en had geholpen met de platen op maat snijden, waardoor de mannen goed opgeschoten waren.
Dit geheel moest natuurlijk gevierd worden met een pizza van Massimo, wat weer heerlijk was.

Op tijd weer ons mandje ingedoken, want voor mij begon de dag vandaag weer goed op tijd.
Om half acht was ik alweer ruim op de camping aanwezig om te zorgen dat het karton weer werd klaargelegd voor de afhaaldienst. Kost toch altijd een klein half uurtje en om acht uur staan de eerste mensen weer klaar voor de broodjes.
Verder is het weer erg rustig, dus vanaf morgen gaan de burotijden weer terug naar 2x 2 uur. Het is zonde van mijn tijd om de hele tijd hier in het buro te zitten niksen. Ik heb genoeg andere dingen buiten te doen en daar kom ik nu niet aan toe.
Vandaag met Paul samen op het dak gestaan om de camera van de camping te verzetten. Geen moeilijk werk, maar een twee uurtjes ben je er toch snel mee bezig en dan is het fijn om samen aan het werk te zijn.
Om 3 uur lekker een tijdje met Christoph over van alles en nog wat zitten praten, wat klanten geholpen, maar vanaf een uur of 4 niets meer. Hopelijk komen er zo toch nog wat mensen want ik verveel me.

Het weer is hier nog steeds niks. De beloofde zon is vandaag niet langsgeweest dus dat was wel ff een dumper. Er zijn steeds meer mensen die toch maar naar huis gaan, want die hebben hier ook geen zin meer in. Wel jammer, maar ja, je kunt er toch niets aan doen.

De kinderen vermaken zich prima bij opa en oma en wij vermaken ons ook prima. Ik vrees dat ik me vanavond maar eens op het doen van was en strijk moet gaan werpen en eventueel alvast beginnen met het grondig opruimen van de kinderkamer. Ik wil het graag klaar hebben als de kinderen weer terugkomen en voor we het weten is het weer zover. Want van het weekend komt er zeker niets van met al dat gefeest hier in het dorp.

maandag, augustus 07, 2006

Stil zonder kinderen

De laatste dagen met m´n ouders zijn voorbij gevlogen. Ik moest natuurlijk gewoon werken, behalve dan zaterdag. Kreeg meteen vrij toen ik vertelde dat we met z´n allen een dagje naar Salzburg wilden.
Daar zijn we zaterdag heen geweest. Erg leuk om weer eens te zijn. Jammer dat het weer niet erg meewerkte en dat het voor oma te zwaar was. Die was al snel moe, maar ja, moet 80 wil het allemaal ook niet altijd meer even goed natuurlijk. En dan 2 van die drukke kinderen om je heen is een beetje veel misschien.

Sinds gisterochtend zijn de kinderen met opa en oma mee naar Nederland gegaan.
Eerst naar Rothenburg o/d Tauber een mooi stadje met prachtige vestingsmuur. Dan door naar Enschede naar m´n broertje en van daaruit naar einddoel Den Haag.
Wij moeten nog wel een beetje wennen aan de herwonnen vrijheid, maar het voelt ook wel lekker, alhoewel ook een beetje leeg.

Dan nu eindelijk weer eens wat foto´s. Ik heb ze al een week geleden gemaakt, maar het is nu niet veel verder, want de bouw ligt op dit moment vrijwel stil door de regen.

Dit zie je nu als je bij de camping aan komt rijden:


Bij de huizen aan de overkant is een stuk ingestort dat ze voor de stevigheid ofzo hebben afgedekt met een zeil:


Veel regen, dus veel water. Het staat nu tot de graspolletjes aan de linkerkant:


Het wordt al wel een echte tunnel:


Vanaf de andere kant gezien:


Hier een foto van het nieuwe trekkersveld, gezien vanaf het heuveltje:


Achter het heuveltje is een waterstroompje gecreëerd om te zorgen dat er niet teveel water het veld oploopt en het wordt ook meteen door de kinderen als speelplaats gebruikt:


En nog een blik vanaf 1 van de nieuwe bankjes richting Hohe Salve: