In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, november 17, 2008

Installatiewerk

Afgelopen vrijdag en zaterdag is er door Paul en de installateur hard gewerkt aan het realiseren van de voorbereidingen voor alle waterzaken.
Er wordt zoveel mogelijk in de muren en in de (nog te storten) betonvloer gewerkt, zodat je niet met door de kamer lopende buizen komt te zitten, alhoewel we op bepaalde punten toch buizen over het plafond krijgen. Daar verzinnen we dan nog wel een verlaagd plafonnetje op.

Zondag zijn we met z´n viertjes geweest. Het een en ander weer opgeruimd, pur-schuim in allerlei open verbindingen gespoten (helaas was de bus snel leeg en op zondag kun je zogauw geen nieuwe halen) en Sabine heeft foto´s gemaakt van de gedane werkzaamheden.
Hier een paar impressies.

Als eerste de aansluiting voor de wasmachine en de wasbak in het zogenaamde Wirtschaftsraum. (daar komen wasmachine, droger, strijkplank en -ijzer en dus een wasbak om vuile schoenen enzo schoon te kunnen maken)


Misschien wel de belangrijkste wateraansluiting (voor mij dan, hihi), de WC op de woonverdieping.


Ook al hebben we alleen een terras en geen tuin, toch leek een buitenaansluiting toch wel handig daar we een groen terras gaan maken.


Hier hebben we dan 2 foto´s van 2 badkameraansluitingen.
Als eerste het bad....


en hier de dubbele wastafel.


Voor de douche (ja, die hebben we separaat, wat een luxe!) is de aansluiting ook al gemaakt, alleen is die foto niet heel erg duidelijk geworden.

Vandaag was er geen tijd om op de bouw aan de slag te gaan. De afgelopen week ziekte van Paul heeft ervoor gezorgd dat er hier nu toch weer een aardige hoeveelheid aan computerwerk ligt. Daar deze dame nu ook half in de lappenmand ligt, kan ze ook de handjes niet uit de mouwen steken op de bouw.

En sinds vandaag heeft mijn poetsvrouw voor ´s ochtends een nieuw werkhuis gevonden dus ze houdt 2 weken eerder op bij ons. Ze kwam nog even gedag zeggen en we moeten echt een keer langskomen voor een kopje koffie/thee.
Ach, ik ben heel blij voor haar dat ze snel een ander adres heeft gevonden. Ik vond het best moeilijk om haar te vertellen dat ik nu met het nieuwe huis het geld er niet meer voor over heb om een ander het poetswerk te laten doen.

Tot zover de update vanaf hier. We zitten nu uit te buiken van een stevige restjessoep en als nagerecht mango-room met fruit.