In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, juli 18, 2009

bouwvorderingen?

Was ik gistermiddag net klaar met het schoonmaken van de woonverdieping (opruimen, stofzuigen, dweilen), komen ineens de mannen van de dakdekker. Of ik het balkon eventjes leeg kan maken, want ze komen voorstrijken zodat ze de volgende dag kunnen beginnen met het balkon waterdicht maken.
Ik niet blij natuurlijk, want nu moest ik de tuinmeubels ineens weer naar binnen tillen (tja, ik was in m´n eentje en die mannen waren niet van plan om me te helpen de spullen buitenlangs naar beneden te brengen). Ook vroegen ze of ik geen contact op kon nemen met de buurman die er niet was, zodat die ook het balkon leeg kon halen.
Natuurlijk heb ik dat gedaan, maar niet voordat ik de heren had verteld dat hun chef wel eens fatsoenlijk van te voren had kunnen bellen, zodat we niet ineens voor het blok werden gezet.
Buurman was niet van zins om te komen, die was net weer terug uit het ziekenhuis en mag zeker niet tillen. Hij zei ook al: "Vier weken terug hadden we met z´n allen het hele balkon leeg, want toen zouden ze komen en toen kwamen ze niet. Ik ben gekke henkie niet".
Verder was het sowieso vreemd, de onweerswolken kwamen namelijk al aandrijven en het zou echt niet lang meer duren voordat het zou gaan regenen.
Maar goed, de baas had het gezegd dus ze gingen aan de slag. Natuurlijk zijn ze niet ver gekomen, dus dit was het resultaat:


De kinderen waren trouwens wezen zwemmen en kwamen precies 1 minuut voordat de wolk leeg regende, binnen lopen.

´s Nachts heeft het ook nog flink geonweerd, Joris werd er wakker van en dook bij ons in bed. Met z´n allen erg slecht geslapen vanwege onweer, slagregen en windstoten.

Natuurlijk heb ik het balkon voor Jan met de korte achternaam leeggehaald want vandaag konden de heren ook niet komen werken. Logisch, het was ook voorspeld dat het weer gigantisch zou verslechteren. Vandaag de hele dag regen en boven op de bergen ook sneeuw. Hohe Salve, Choralp, Gaisberg, allemaal hebben ze een dun sneeuwlaagje liggen.

Wij hebben er vandaag een rustig dagje van gemaakt. Samen even bij een klant langsgeweest, boodschappen ingeslagen (onder andere 2 kippen gevonden voor de helft van de prijs, kijk dan wordt het interessant natuurlijk) en de rol glaswol die we al die tijd buiten hadden liggen gebruikt om de kamers van Joris en onszelf te isoleren. Bij mekaar toch weer een goede 2 1/2 uur mee bezig geweest dus onze klus voor vandaag zat er daarmee weer op.
De kinderen hebben zichzelf prima vermaakt met hun Nintendo DS, lego, ons een beetje helpen en met z´n allen een stukje tour de france kijken.

Zodadelijk gaan Paul en ik naar de première voorstelling van het theater, we zijn weer uitgenodigd, dan moeten we natuurlijk wel gaan :)

donderdag, juli 16, 2009

Maar weer eens een update


De dagen vliegen voorbij en voor je het weet ben je alweer een week verder.
We zijn hard bezig met het stukje voor beetje verbeteren en verder inrichten van het huis.
We hebben in de afgelopen week o.a. Sabine haar slaapkamer aangepakt. Mevrouw is momenteel helemaal in de bloemetjes en wilde haar witte muur aanpakken.
Nu hadden we bij Ikea van die grote muur-plakbloemen gevonden, dus daar zijn we mee aan de slag gegaan.


Het was nog flink nadenken om het allemaal goed te krijgen, maar doordat we de bloemen eerst even met plakband op de muur hadden geplakt, konden we zonder al teveel problemen na een goede twee en een half uur het eindresultaat in ogenschouw nemen.


Ook in Joris zijn kamer zijn we flink aan de slag geweest. De trap naar z´n "geheim Zimmer" is nu bevestigd en daar onder heeft Paul ook Joris zijn hangstoel bevestigd, die nu veelvuldig als een soort schommel dienst doet.



Afgelopen dinsdag werden de kledingkast voor Sabine en de boekenkast voor mijn buro geleverd. We hebben het grootste deel van de woensdag (Sabine haar verjaardag) nodig gehad om die goed in elkaar te zetten.
Natuurlijk kwam dat ook omdat we tussendoor taart moesten eten, hutspot met rookworst (nou ja een Braunschwaiger, maar dat is een soort rookworst) op verzoek van de jarige te eten en natuurlijk visite te ontvangen.
Sabine wist zelf niet meer dat ze zo´n anderhalve maand geleden al om een bepaalde taart gevraagd had, gelukkig was ik het niet vergeten (wel bijna vergeten om een foto te maken....

Sabine had op haar verjaardag zelfs nog nederlands bezoek. Ome Ruud en tante Meity kwamen gezellig langs en ook Lia van de camping (waar de kids in de winter altijd gezellig een kopje thee gaan halen als ze moe en koud zijn) kwam met een kadootje en natuurlijk ook meteen even ons huis bezichtigen.

Sabine haar kast moest ook bezichtigd worden, al zitten de deuren er nog niet in. De kast heeft namelijk van origine witte deuren en Sabine wil ze graag rood hebben. Nou, dan moet ze eerst nog het nodige verfwerk verrichten (ze is al wel begonnen, maar het is natuurlijk toch een hoop werk).


Ook mijn boekenkast stond aan het einde van de middag, nu nog mijn hele verzameling Allerhandes erin zetten (en weer heel erg bedankt voor de nieuwe lading Marijke, ik ben al weer heerlijk inspiratie aan het opdoen!).


Dan waren maandag- en dinsdagmiddag de buurmannen Sepp en Geri aanwezig om de trap te stucken. Ik weet niet of het verschil met de oude foto´s goed te zien is, maar wij zien het in ieder geval heel goed.
Dinsdagmiddag en vanochtend ben ik bij mekaar nog een uur of vier bezig geweest om de afplaktape te verwijderen en de randjes allemaal heel voorzichtig weg te snijden. Nu moet er alleen nog gewit worden.



De afgelopen weken was het weer over het algemeen slecht te noemen, dus nu Sabine vandaag met haar vriendin Katharina naar de nieuwe Harry Potter film is (natuurlijk mochten ze ook een bak popcorn en cola kopen) en de dames daarna samen een hapje mogen eten in het cafetaria een verdieping lager (de bioscoop zit in het winkelcentrum M4 in Wörgl), wilde Joris van het mooie weer genieten samen met mij en zijn we samen gaan minigolfen!

Ik heb Joris nog verslagen, maar mijn minigolf-prestaties zijn niet meer wat ze ooit geweest zijn en Joris wordt steeds beter, ik ben wel bang dat hij de volgende keer misschien wel van me wint...




Ik denk dat ik zo alles wat er de afgelopen week gebeurd is wel heb samengevat, behalve dan dat Paul erg blij is met zijn eigen buro (werkt lekker rustig), weer redelijk veel bij klanten is geweest en ondertussen ook lekker helpt met het langzaam maar zeker op orde brengen van het huis.
De kinderen genieten ontzettend van het feit dat ze vakantie hebben (wij ook, dat op kunnen staan zonder de wekker is zooooo fijn).

Afgelopen dinsdagavond zijn we nog even naar de campingbistro geweest om een frikandelletje te eten, ik had er zo´n zin in! Was erg lekker, maar wat mij betreft te prijzig voor een eenvoudige frikandel, dus ik laat ze volgende keer wel weer meenemen. Tja, hier is het natuurlijk speciaal en de leverancier vraagt dan ook het nodige, dus vreemd is de vraagprijs niet, maar als het goedkoper kan dan doen we dat natuurlijk :)

Als afsluiting nog even een foto van Joris zijn eendjes. Die vond hij nou leuk om op z´n kamer te zetten