In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, juni 07, 2008

Het was een beetje laat

Het is gisteren een beetje laat geworden.
Paul had gevraagd of ik wilde melden wanneer ik naar bed zou gaan, zodat ik hem eventueel nog even op kon komen halen.

Om kwart voor twee gezegd dat ik toch echt wel naar bed wilde, maar toen had hij het nog veel te gezellig :) Uiteindelijk was het kwart over twee voordat ik richting bed ging en Paul kwam om drie uur binnenvallen.
Het was dus een beetje laat geworden, zullen we maar zeggen.

Met als gevolg dat we vanochtend om een uur of tien nog heerlijk in bed lagen toen opa en oma voor de deur stonden!
Snel uit bed gevallen en gezellig een kopje thee gedronken met een heerlijke nußschnecke erbij die opa en oma hadden meegebracht.
Ook onze voorraad beschuit is weer aangevuld, net als de voorraad ketjap. Allebei niet meer in huis en natuurlijk toch wel lekker.

Natuurlijk nog zaken gedaan als afwasmachine vullen, wasmachine toch wel, beetje het een en ander opruimen en alvast het eten voor vanavond een beetje voorbereid.
Ik heb weer een berg oud brood dus dat wordt vanavond weer eens heerlijk knödels eten. Dit keer eten we spinazieknödels met daarbij een lekker stukje stoofvlees. Het vlees staat nu lekker te pruttelen en ook de voorbereidingen voor de knödels zijn gedaan, die hoeven nu alleen nog maar gerold te worden.
Het nadeel van het oude brood dat ik gebruik, is dat het eigenlijk een beetje te oud is om nog knödel van te maken, maar dat los ik op door het gewoon extra lang te laten inweken met de melk, het ei en de spinazie. Eventueel straks nog een beetje melk erdoor als het nog steeds te hard is, maar ik vermoed dat het wel gaat.
Zoveel paneermeel heb ik nu ook weer niet nodig, dus dan liever een ietsje extra werk voor zo´n zalig balletje. Wij begrijpen ook echt niet dat er zoveel mensen zijn die al voordat ze een knödel geproefd hebben, roepen dat ze het niet lusten, maar ach ieder zijn eigen smaak (en dan hebben wij lekker meer, hihi).

De kinderen zijn alweer de hele dag heerlijk samen aan het spelen, hebben ook nog wat kleins voorbereid voor vaderdag morgen, dus daar ben ik weer ontzettend trots op.
Paul heeft vandaag 2 kleine afspraken bij klanten staan, zal niet veel opleveren behalve goodwill, maar goed dat hebben we ook nodig en ik ga weer netjes verder met mijn eigen bedrijfje.

Dan ga ik nu eerst maar even kijken hoe het met m´n vlees gaat en dan weer snel aan de slag.

vrijdag, juni 06, 2008

Website en ander werk

Het is weer druk de afgelopen dagen. Paul is flink onderweg en er wordt weer veel gebeld.
Ook kunnen we het heuglijke nieuws melden dat het tweede onderhoudscontract is afgesloten! Weliswaar 2 kleine contracten, maar toch, het blijkt aan te slaan! Daar zijn we echt heel erg blij over, want het is niet zo leuk als je en hoop tijd ergens in steekt en het blijkt niet te lopen. Aan de andere kant is dat natuurlijk het risico van het ondernemersvak.

Sabine heeft woensdag met school een hele leuke dag in Innsbruck gehad en ook de rest van de week weer goed doorstaan. Joris stuitert hele dagen vrolijk in het rond, daar mogen we al helemaal niet over klagen.

Zelf ben ik heel erg hard bezig met m´n life coaching website. Na het weekeinde wil ik alles online hebben, dus daar zit op dit moment een hele hoop werk en tijd in. Wel weer erg leuk om te doen. Paul en ik hebben ondertussen een stijl gevonden waar ik me goed in kan vinden, nu nog een logo (ik heb al een zeer interessante binnengekregen, ben erg benieuwd naar de rest van de mensen die ik heb gevraagd). Alhoewel ik de site ook gewoon zonder logo online zet hoor, daar ga ik echt niet op zitten wachten. Gelukkig hangt mijn vakkundigheid daar niet van af :)


De kinderen hebben vanavond heerlijk met playmobil gespeeld en dat deden ze zo lief dat ik ze tot negen uur heb op laten blijven. Helaas gingen natuurlijk de buurjongens weer om kwart over negen buiten voetbal spelen (ZUCHT) en dat gaat precies voor het raam van mijn kinderen.
Soms vraag ik me wel eens af of de buuv hersens in haar hoofd heeft hoor. Ze weet dat mijn kinderen vroeg naar bed gaan, haar kinderen zijn de hele dag nog niet buiten geweest en wanneer laat ze ze spelen.....juist precies als die van mij naar bed moeten.
Maar ja, daar heb je alleen geen last van als je in je eentje op een berg woont en dat is nu eenmaal ook niet echt de plaats waar we willen wonen.

Paul is vanavond gezellig met het team van de Papalapub in Westendorf uit, ik was wel uitgenodigd, maar daar we geen oppas hadden voor vanavond ben ik gewoon thuis gebleven met de kids.
Jammer, maar ik vermaak me zo ook wel.

dinsdag, juni 03, 2008

Gatenkaas

Met een hoofd als een gatenkaas probeer ik nog maar even een logje te schrijven.
Merk in ieder geval wel weer eens dat je hersencellen duidelijk in je bloed zitten. Hoe meer bloedverlies, hoe minder hersencapaciteit (ja ja, lekker verhaal ik weet het).

Zondag ben ik flink aan het leren geweest, terwijl Paul en de kinderen in het zwembad lagen te plonzen. Om half vier naar Westendorf gereden, want daar trad Zirkus Renz (uit Duitsland) op. Het was loeiheet in de tent, die door het prachtige weer nog niet half gevuld was. Het was een klein familiecircus, totaal geen vergelijk met het nederlandse circus Renz. Was grappig, maar niet het beste familiecircus dat we ooit gezien hebben.
Aan het einde van de voorstelling konden de kinderen nog paardrijden als ze wilden, maar die hadden het net zo heet als wij volwassenen en vluchtten nog harder de warmte uit dan wij. Gemiste kans voor de circusmensen, als ze de paarden buiten hadden laten lopen, waren er veel meer kinderen geweest die hadden willen rijden, nu waren het er 2 ofzo.
Het was voor ons wel een heel geslaagd uitje, heel fijn om weer eens uitgebreid met z´n viertjes onderweg te zijn.

Maandag weer een gewone dag.
Paul vooral aan het werk en ik in de ochtend ook weer flink aan de slag. Maandafsluiting mei gemaakt, samen met Paul rekeningen geschreven en ook het huishouden eens wat extra onder handen genomen.
´s Middags werd onze oude boiler omgeruild voor het oude exemplaar van de huiseigenaresse (tja die heeft sinds kort een zonneboiler), die behalve ruim 2x zo groot ook een stuk nieuwer is dan de onze was.
Daardoor geen water toen de poetsvrouw er was, die daar natuurlijk ontzettend over moest mopperen (hihi, ze moppert toch zo leuk). Omdat ik door de herrie ook niet fatsoenlijk aan de slag kon in onze werkplaats, ben ik eindelijk onze kleding eens uit gaan mesten. 3 zakken vol met zaken die stuk, vuil, gewoon te oud, te klein of wat dan ook waren uit de kasten gehaald. Toen de kleding die ik nog voor Joris heb liggen doorgewerkt om te kijken wat er bij hem de garderobe in kan, waardoor meneertje weer een hele nieuwe inhoud van z´n kledingkast heeft, waar hij heel erg blij mee is.
Ikzelf heb het een en ander besteld bij Ulla Popken om ook bij mij de ernstig uitgedunde voorraad aan te vullen en Paul had niet al te lang geleden al weer wat spullen gekocht.
Nu alleen Sabine nog wat aanvullen, dan kunnen we er met z´n allen weer tegenaan.

Gisteravond begon voor mij dan weer het maandelijkse (nou ja maandelijks, soms wel, soms niet) gedonder in de glazen, dus vrijwel niet geslapen en voel me zo brak als het maar kan.
Volgens Paul en Sabine zag ik vanmiddag in m´n gezicht half geel (gelukkig m´n oogwit niet), maar na een paar uur op bed ging het weer enigszins.

Paul z´n telefoon heeft de afgelopen twee dagen vrijwel niet stil gestaan. Helaas voornamelijk korte vraagjes om hulp, maar toch ook een aantal klanten waar hij langs heeft kunnen gaan. Hij probeert er nu toch ook een gewoonte van te maken om z´n rekeningen vrijwel dagelijks te schrijven zodat hij geen zaken kan vergeten en ook de geldstroom op gang blijft. We hopen maar dat het blijft lukken.

Dan zouden vanavond eigenlijk vriendje Andi met zijn nieuwe liefde komen, maar die heb ik afgebeld. Tja als je bijna niet op je benen kunt staan omdat je continu zo duizelig bent, dan is het moeilijk koken, dus die afspraak hebben we verzet naar volgende week.

Ook vandaag nog even een privé kliniek in Kitzbühel gebeld, waarnaar ik door de gyneacoloog ben verwezen. Ik moet een mammografie laten doen (mopper de mopper, die nederlandse artsen doen ook niet aan voorzorgen, al 39 en dan nog nooit een mammografie gehad, mopper mopper) dus daar heb ik me braaf voor aangemeld. Moet persé de week nadat je ongesteld bent geweest, geen idee waarom dat hebben ze me er niet bijverteld.

Nou dat was het dan tot zover. We zijn moe hierzo en Sabine moet morgen om 7.00 uur op het schoolplein verschijnen. Ze gaan met de klas een dagje naar Innsbruck! Als ik me niet zo ellendig had gevoeld dan was ik meegegaan.