In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, december 09, 2010

En toen kwam er een pakje!

Maandag in de loop van de ochtend, stond er ineens een heus Sinterklaaspak bij ons in de hal. Wij waren natuurlijk helemaal blij.
Toen Joris aan kwam lopen, was het eerste wat hij vroeg: "is er nog een pakje voor ons gekomen?". Hij weet natuurlijk dat Sinterklaas ons elk jaar een pakje stuurt, dus hij vond het al raar dat er nog steeds niets was. Hartstikke opgewonden was hij, toen bleek dat er een pakje stond. Hij kon natuurlijk bijna niet wachten tot Sabine eindelijk thuiskwam!

Hij mocht dan ook het pakje open maken, waar hij heel erg blij mee was!

De volgende foto is wat onderbelicht, maar Joris laat daar het detective lampje zien dat de Sint hem gestuurd heeft. Ernaast kun je zien hoeveel lekkers de goede man ons heeft toebedeeld.
We waren allemaal weer heel erg blij met onze kadootjes. Daarom nogmaals een zeer gemeend "dank je wel" lieve Sint!


Wat ook grappig was, was het feit dat er bij ons in huis ineens twee duiveltjes rond bleken te lopen. Ze hadden de pakken van vriendjes Gabriël en Joshua aangetrokken. We hadden nooit verwacht dat Joris ooit nog zo´n pak aan zou durven trekken :)
In ieder geval erg lekker warm, dat is een ding dat zeker is.

Voor de rest merk je goed dat het winterseizoen weer op gang aan het komen is. Er bellen weer een hoop mensen met computerproblemen die snel opgelost moeten worden omdat ze hun emails anders niet kunnen ontvangen/verzenden. Websites moeten weer up to date gemaakt worden, en de kerstkado´s worden weer uitgezocht. De vraag naar laptops is weer stijgend.

Zelf merk ik ook dat ik de zaken nu op orde wil hebben voor het winterseizoen echt begint. Ik ben de gordijnen van de woonverdieping aan het wassen (je zou het niet geloven, maar het is echt waar) en elke dag ergens een stukje van een kamer aan het opruimen. Mijn buro is nu netjes op orde en ook de gastenkamer is weer helemaal netjes. Al het speelgoed van Joris is er uit en is keurig in dozen opgeborgen. Nu Joris zijn kamer nog.....

maandag, december 06, 2010

Sinterklaas kapoentje


Afgelopen vrijdag was het zover, Joris mocht voor de eerste keer naar Kickbox les in Kirchberg. Omdat al zijn klasgenoten op een sport zitten, wil hij ook zo graag. Maar ja, hij wil niet op voetbal, niet op tennis, niet bij de skiclub en ook judo vond hij niet zo leuk. Schieten zoals Sabine wil hij alleen met Pasen (dan kun je eieren winnen en dat vindt hij dan wel weer leuk).
Tja, dan heb je het aanbod in Brixen wel gehad. Een poosje terug kwam hij met het idee dat hij dan wel karate wil doen. Dat is naar onze smaak een beetje te ver rijden, maar ik wist wel dat er in Kirchberg kickboxen wordt gegeven. Dus wij er heen. In het begin een beetje onwennig, maar al snel zat hij volop in de training. Toen de handschoenen aan mochten en hij echt mocht gaan oefenen met slaan en trappen, was hij helemaal verkocht. Het gaat natuurlijk allemaal voorzichtig, ze mogen elkaar geen pijn doen, daar let de trainer erg op. De groep is ook heel leuk. Er zijn er een paar van zijn leeftijd en nog een aantal ouderen en iedereen gaat heel vriendelijk en respectvol met elkaar om. Meneer is in ieder geval verkocht. Hij gaat kickboxen!




Zaterdag was het ook weer een prachtige dag. Zonnetje en sneeuw, wat wil je nog meer! Paul was hard aan het werk, terwijl de kinderen en ik buiten zijn gaan spelen. We hebben een baantje platgetrapt op de weide zodat we in ieder geval al een stukje kunnen sleeën en Joris en ik hebben een sneeuwballengevecht gehouden. Vreselijk gelachen, want ik trof hem vaak niet, omdat hij behoorlijk heen en weer stond te springen, maar daarbij viel hij ook regelmatig om, waardoor hij alsnog vol met sneeuw kwam te zitten.
Tegen vier uur zijn we dus ook maar weer naar binnen gegaan om met een beker warme chocolademelk weer warm te worden.
´s Avonds met z´n viertjes geflipperd en vervolgens bij de pizzeria (tegenwoordig gerund door Egidio en Heidi in plaats van Massimo en Claudia) gaan eten. Hij is wat duurder dan Massimo was, maar de pizza´s zijn ook van zeer goede kwaliteit. We waren in ieder geval positief verrast.

Gisteren heerlijk uitgeslapen. waarna Paul helaas alweer naar een klant moest (en vanmiddag alweer), maar het is uiteindelijk toch een lekkere zondag.
Kwart over drie met de kinderen naar de Skiwelt Bistro gegaan, waar kennis Ria de scepter zwaait sinds dit seizoen. Om half vier zou "der Nikolaus" namelijk komen en dat vonden we natuurlijk wel interessant. Helaas was de goede man er om kwart voor vier nog niet en toen hadden de kinderen (en vooral Joris) geen zin meer om te wachten, dus na nog even goed rondgekeken te hebben of we ´m toch niet zagen komen, zijn we maar weer naar huis gegaan.
Ach, je kunt niet altijd alles hebben en daarbij is de Sint hier eigenlijk voornamelijk voor kinderen tot een jaar of 7, daarna ben je toch bijna te groot om een zakje met lekkers te mogen halen.