In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, januari 20, 2007

Gisteren weer een flink aantal pagina´s vertaald. Het werk schiet lekker op. Wel langere stukken momenteel. Ben de uitstapjes op dit moment aan het vertalen en daar staat allemaal meer tekst bij.
Voor degenen die alvast willen kijken even HIER klikken. Opmerkingen zijn meer dan welkom. Ik moet het nog nakijken dus er staan zeker nog fouten in.

De kinderen gingen gistermiddag naar opa en oma en ik met Paul naar de Papala want hij moest weer après ski draaien. Om 3 uur was er niets loos dus ik ben naar huis gegaan om nog wat vertaalwerk te doen. Tegen 5 uur weer naar Paul gegaan, hij hoefde niet te draaien omdat er geen volk was. Daar gezellig een potje staan darten en toen samen met vriendin Charlotte naar Massimo gegaan om daar een hapje te eten. Dit keer maar eens geen pizza genomen, maar lasagne. Ook al verrukkelijk.
Toen heeft Paul ons weer naar de Papalapub gebracht en is hij de kinderen op gaan halen en in bed gaan stoppen. Charlotte, Moniek en ik flink aan het darten geweest. Daardoor vlogen 2 uur om, toen moest Moniek weer vol aan de slag. Die was tussendoor ook aan het werk geweest, maar met weinig mensen hoef je nu eenmaal weinig te doen.
Paul kwam toen ook weer, maar omdat Charlotte en ik aan de praat waren en hij met de muziek erbij niets kan verstaan, is hij met wat mensen gaan nagelen.
O ja, dat heb ik ook nog met Paul, Charlotte en Moniek gedaan, maar ik kan er geen barst van. Gelukkig spelen we niet om drank, maar voor de lol dat scheelt een stuk.

Rond half 1 weer naar huis gegaan, zodat we nog een beetje tijdig in bed lagen.
Vanochtend brak opgestaan. Niet van de drank, want daar had ik niet veel van op, maar gewoon heel slecht geslapen. Zag er ook als een halve zombie uit toen ik op de camping aankwam. Kreeg al meteen de vraag of ik een fikse kater had, maar die had ik echt niet. Door de moeiigheid wel zo chagerijnig als de pest dus flink lopen mopperen.
Samen met Christoph en Jürgen (huismeester van het sporthotel) de vlaggenmasten weer rechtop gezet. Jürgen hield te mast vast, Christoph de vlag en ik schoof de vlag erop. Vervolgens hield ik de vlag van de grond waarna de mast in de goede stand werd gemanouvreerd, dan zetten de mannen de mast rechtop terwijl ik snel naar het punt holde waar die weer ingezet moest worden. Ik dirigeerde de mast dan het gat in, terwijl de mannen het zware tilwerk mochten doen. Goeie samenwerking, we hadden de vier masten in een kwartiertje helemaal staan.
Verder nog het een en ander aan blad bij mekaar geveegd. Door de storm was het rondom het buro en de sanitairgelegenheden nogal rommelig en dat ziet er nu weer redelijk uit.

Paul had ondertussen een zware klus aan de kinderen. Die hadden vandaag hun dag niet, dus waren strontvervelend. Hij had al wel lekker gekookt. Schnitzel jäger art, broccoli en spätzle. En ook nog eens aan de boodschappen voor morgen gedacht dus ik ben helemaal blij.
Na het eten zijn de kinderen in de kelder in hun hut gaan spelen. We hebben zo´n slaapbank. Daarvan kun je het zitgedeelte naar voren schuiven en dan kun je de achterkant neerklappen. Dat laatste doen ze dan niet, maar wel het onderlaken om de bank heen. Dan heb je een fantastische hut. Helaas een pestzooi gemaakt en niet opgeruimd. We gaan wandelen pappa! Pappa was not amused en heeft ze aan de haren weer naar beneden getrokken (niet letterlijk hoor, voor degenen die nu een naar beeld voor de ogen krijgen) en gesommeerd om op te gaan ruimen. Ikzelf was ondertussen aan het slapen, want was helemaal kapot.

Vanmiddag gingen Paul en ik naar de camping om ´eventjes´ de server van het informatiesysteem neer te zetten. Dat eventjes heeft ruim een uur geduurd. Paul had nog een klein stukje software nodig van het internet, maar dat was dus in geen velden of wegen te vinden. Hij flink in de stress natuurlijk, want als je denkt in een kwartiertje klaar te zijn, dan valt dit natuurlijk flink tegen.
Christoph had ondertussen besloten dat als het toch lang duurde dat hij dan wel lekker naar huis kon gaan en dat ik dan het uurtje buro wel kon draaien. Had hij gelijk in, ik was er toch en om nu met z´n tweeën om Paul heen te gaan staan draaien is ook onzin.

Even na vijf uur was Paul klaar en is nog even avondeten gaan halen.
Burodienst was weer erg rustig, maar wel wat mensen langs gehad dus dat was wel goed.

Kinderen waren toen ik thuiskwam weer dwars, Paul had het helemaal met ze gehad. Na het eten is Paul even met Sabine apart gaan praten en ik heb Joris onder m´n hoede genomen. Daarna waren het weer de liefste knuffels van de wereld en ze liggen nu fijn in bed.
Paul en ik gaan zo lekker Harry Potter 2 kijken. Fijn rustig avondje maken we ervan.

vrijdag, januari 19, 2007

Overwinning voor mij

Gisteren had ik geen beste dag. Hele dag moe (tja dat krijg je na 3 nachten bijna niet slapen) en m´n hormonen springen weer rond waardoor ik nogal verdrietig was.
Wel nog even naar de camping geweest om foto´s van de tunnel te maken. Het dichtgooien gaat op dit moment echt supersnel. De foto´s heb ik nog niet bekeken en de camera ligt nog boven en heb even geen zin om deze te gaan halen. De foto´s hebben jullie dus nog tegoed van me.

Paul moest gistermiddag invallen voor een andere DJ dus ik ben thuisgebleven. Eerste deel van de middag niets loos. Ik was gaan slapen, Joris was een computerspelletje aan het doen en Sabine was naar kookles. Toen Sabine thuiskwam, ben ik bij haar gaan zitten om samen het huiswerk te doen. Dit betekent dat ik zeg wat ze op moet schrijven, in plaats van dat ze zelf in het boek kijkt en overschrijft. Daardoor gaat het een stukje sneller, want dan droomt ze niet zoveel.
Ook nog een serieuze sms-wisseling gehad. Vriendlief wilde m´n mening en die krijgt hij dan ook en dat is nog wel eens moeilijk. Je krijgt in die korte berichtjes altijd slecht geschreven wat je precies vindt, maar bellen doen we dan ook niet. We zijn een beetje raar, ik weet het.

Paul was vroeg terug van het draaien, er was niets te doen dus hij had nog even broodjes gehaald voor het avondeten. Was wel fijn, want ik was er niet aan toegekomen omdat ik nog steeds met Sabine huiswerk aan het maken was en daardoor niet had opgelet hoe laat het ondertussen geworden was.
Paul zou eigenlijk naar de fotoclub gaan ´s avonds, maar hij wilde liever bij mij blijven vanwege mijn niet zo´n beste humeur. Wat heb ik toch een fantastische kerel!
´s Avonds zijn we samen nog naar de Papalapub gegaan, want daar trad een goede zangeres op en die wilde ik eigenlijk wel graag zien.
Na de eerste sessie zijn we naar huis gegaan, want Paul werd niet lekker. Ik had ook al ruim een uur een flink dronken Brixner om m´n nek hangen en die had ik ondertussen ook wel een beetje gezien. Hij was wel lief hoor, maar werd een beetje bezitterig en daar hou ik dan weer niet zo van. Wat wel grappig was, was dat hij over degene met wie ik zat te praten, zei dat ze een kaaskop is. En toen ik zei dat ik dat dan ook ben omdat wij ook uit nederland komen was het: neeee, jullie zijn Brixner! Dat vind ik dan wel weer leuk.

Vannacht weer bijna niet geslapen, maar het beetje dat ik heb geslapen wel fijn gedroomd dus niet rot wakker geworden. Weliswaar vuilniszakken onder m´n ogen tot m´n tenen, maar dat nemen we dan maar voor lief.
De kinderen waren vanochtend weer niet vooruit te branden, maar we waren gelukkig nog op tijd op school.
En in de Kindergarten gebeurde er iets wat voor mij een soort van overwinning is. Voor mij waanzinnig belangrijk. Ik ben namelijk _zonder_ Paul gevraagd om mee uit te gaan komende dinsdag. Als je bedenkt dat uitnodigingen eigenlijk altijd via Paul komen, dan kun je je misschien voorstellen dat dit voor mij heel veel betekent.
Dus als het even kan, ben ik met Nieding Kati aanstaande dinsdag in de Papala te vinden bij de Styroler!

woensdag, januari 17, 2007

mails enzo

Vandaag vond ik in mijn hotmail boxje 2 mails van mensen. Allebei met een vraag, maar helaas had maar 1 van de twee het mailadres bijgesloten.
Ik beantwoord jullie vragen graag, maar ga dat niet openbaar op de website doen. Dus Edu, ik wil je best antwoord geven, maar stuur me dan nog even je mailadres.

Zo heb ik al eens eerder een aantal mails niet kunnen beantwoorden, dus er lopen zeker mensen rond die me een ongelooflijke tr*t vinden omdat ik niets terug laat horen. Dan weten jullie in ieder geval nu hoe het komt.

Verder is er hier niet heel veel loos. Iedereen gaat naar het werk enzo. Zelf heb ik maandagmiddag nog even een uurtje gedraaid. Christoph kreeg de koortsaanval die ik ´s ochtends had namelijk ´s middags dus dat heb ik opgevangen. Wel fijn om te doen ondanks het feit dat er vrijwel niets loos is.

Gisteren ook weer voornamelijk zitten vertalen en het huishouden een beetje bijgehouden. Ik merk wel dat als ik thuis werk, ik ook volledig de pineut ben wat het huishouden betreft. Niet zo fijn, maar wel begrijpelijk, want als ik hele dagen van huis ben, komt het meeste op Paul terecht. Ach, zo is het nu eenmaal.
Het vertalen gaat niet heel snel omdat ik per dag niet meer dan een uur of 4 trek met het vertalen. Tegen die tijd zijn m´n ogen zo moe van het ingespannen kijken en denken dat ik echt op moet houden. Is wel jammer, maar er zit gelukkig geen tijdslimiet aan alhoewel we het natuurlijk wel zo snel mogelijk af willen hebben.

Gistermiddag nog door Christoph gebeld of ik even naar het buro wilde komen. Nog iets kleins van de camping doorgesproken, maar hij had voornamelijk behoefte aan een kletspraatje. In het buro zit je echt vrijwel voor piet snot en verder is hij ook hele dagen alleen aan de slag dus dan wil je je ei wel eens kwijt. Was erg gezellig en Joris heeft in die tussentijd lekker bij opa en oma gespeeld.
Tegen kwart voor zes kwam Paul ook langs om ons op te halen dus dat was wel even leuk. ´s Avonds lekker restjes gegeten. Ik had nog wat Fleiskas, nog wat knödel, wat eieren, 2 broodjes. Alles bij mekaar gewoon lekker gesnoept.
Momenteel zijn we bezig met het leegeten van de vriezer, zodat ik die eens fatsoenlijk kan ontdooien. Het is nodig zullen we maar zeggen.

Het weer hier is nog steeds prachtig. Vanaf het weekend wordt ander weer voorspeld, maar ik moet het eerst nog maar eens zien. Voor de liefhebbers van oostenrijks weer, kijk eens op www.wetter.at, hierna kun je op het bundesland klikken waarvan je de informatie wilt en daarna ook nog eens op de plaats waarvan je het weerbericht wilt weten.
Het is geen snelle site, maar wel erg leuk om de info van je "eigen" plaatsje te weten te komen.

maandag, januari 15, 2007

klein beetje camping blues

Toen we gisteren Joris bij oma hadden opgehaald, gingen we dus snel door naar Claudia en Massimo. Weer heerlijk gegeten en gezellig zitten praten.
Günter en Nelli zijn van die mensen waarmee het goed toeven is, maar die je niet te vaak moet zien omdat ze dan erg in de herhaling gaan vallen. Wel afgesproken dat ze ons moeten bellen als ze weer eens zin hebben om Sabine te logeren te krijgen. Sabine heeft daar heel vaak heus wel zin in, maar dan vergeten wij weer te bellen enz. enz.

Na het eten nog even snel naar huis. Paul moest nog even wat in mekaar knutselen voor het plaatjes draaien ´s middags dus meteen door ging niet.
In de pub hebben Sabine en Joris staan biljarten en darten dat het een lieve lust was. Tegen vier uur begon het vol te stromen en waren ze beiden een beetje te wild naar mijn zin (ik weet wel dat de verzekering een nieuw biljartlaken vergoedt, maar toch liever niet). Dus weggereden naar de camping, want Sabine wilde wel graag even naar oma.

Zelf ben ik om 5 uur nog even naar het restaurant gegaan om te kijken hoe het met Anneke is, maar die was druk in gesprek en een half uur later nog steeds dus toen ben ik weer teruggegaan. Ik wilde de kinders graag tijdig in bed hebben, want ze waren allebei bekaf.
Thuis dus lekker een broodje gegeten, nog even geknuffeld en daarna door naar bed. Wat feitelijk betekende dat ze om half 7 al in bed lagen. Daarom mochten ze van mij ook lekker lang lezen.
Zelf ben ik toen Paul op gaan halen. Natuurlijk duurde dat even, maar dat geeft niet daardoor nog even gezellig zitten kletsen.

Uiteindelijk waren we iets na zevenen weer thuis en zijn Paul en ik lekker een dvd gaan kijken.
Weer op tijd het bed ingedoken, want ook wij waren moe.

Vanochtend toen ik wakker werd, was ik helemaal niet lekker. Misselijk en een beetje koortsig. Het houdt nog niet over, maar goed, ik heb van Paul lekker mogen uitslapen, hij heeft het verzorgen en naar school brengen van de kinderen geregeld.
Op verzoek van Sabine (het kind heeft volledig gelijk) heb ik dan maar eens een afspraak met de tandarts gemaakt. Duurt weliswaar nog tot eind februari voordat ik een afspraak heb, maar goed, beter iets dan niets. We hebben al een aantal keer gebeld, maar het lukte ons steeds om in de vakantie van de tandarts te bellen. Tja dan maak je zo moeilijk een afspraak.

Paul is ondertussen weer bij klanten langs en ik ga me zo weer storten op het vertalen van de website.
Leuk werk dat zeker, ik moet alleen wel eerlijk zeggen dat ik mijn werk op de camping erg mis. Maar ja, als er vrijwel niemand is en er weinig te doen is dan is het ook logisch dat ik thuis blijf. Maar missen...tja echt wel.

zondag, januari 14, 2007

Joris en het biljart

Nadat we gistermiddag Sabine naar Günther en Nelli hebben gebracht, zijn we verder gereden naar de Papalapub. Joris was eerst een beetje verlegen en onwennig, maar doordat er niet al teveel mensen waren, ging het best goed. Colaatje gedronken en gezellig zitten kletsen.
Joris had ondertussen de biljarttafel ontdekt en was fanatiek aan het biljarten. Prachtig, want hij komt er maar net bovenuit en dan met zo´n grote keu rondlopen dat ziet er zo leuk uit.
Hij heeft er heel wat euro´s ingegooid en vond het tegen half vijf maar wat jammer dat we naar de camping moesten. Daar is Joris heel stoer zelf met z´n tasje met spullen naar opa en oma gegaan, terwijl ik een uurtje dienst heb gedraaid.

Daarna weer terug naar Paul gereden, die nog een goed uurtje heeft staan après-ski draaien. De stemming zat er lekker in, maar om iets over zevenen liep de zaak leeg omdat iedereen ging eten.
Zelf nog even zitten praten en daarna in de auto geklommen om ook ergens een hapje te halen.
Eerste stop was de Kupferstuberl in Kirchberg. Erg leuk zaakje, maar ook erg bekend dus vol. Ach, geen probleem hadden we eigenlijk ook wel verwacht. Daarom naar het asiatische restaurant in Kitzbühel gereden. Daar staat de muziek heel zacht op de achtergrond, is het verder lekker rustig en het eten is goed. Dus daar heerlijk zitten eten en toen naar huis gegaan.
We hadden gepland om te gaan stappen, maar mijn fijne collega was zo ongelooflijk dronken om 7 uur dat ik al had beloofd om de zondagochtenddienst te draaien. En ik had geen zin om met een giga kater in het buro te zitten dus een lekker rustig avondje ervan gemaakt.

Ik was dan ook erg verbaasd toen ik vanochtend richting camping reed en de eerste auto die ik zag toen ik de weg op wilde draaien, die van Christoph was. Maar goed, toch naar de camping, want dat had ik nu eenmaal beloofd. Even later kwam Christoph die zich afvroeg wat ik daar in hemelsnaam deed. Ik geloof dat ik toen even boos ben geworden.

Vandaag wordt wel weer een gezellige dag. We hebben om 12.00 uur afgesproken met Günther en Nelli bij Massimo. Daar gaan we dan lekker met z´n 6-en eten en Paul moet vanmiddag weer plaatjes draaien in de Papalapub. De zangeres die zou komen, heeft geen stem meer dus werd Paul gisteren gevraagd of hij alsjeblieft weer de middagdienst kon draaien. En daar wij vrienden altijd proberen te helpen als we kunnen..... staat Paul vanmiddag weer lekker plaatjes op te leggen.