In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, oktober 11, 2012

de was

Hèhè na een week behoorlijk ziek te zijn geweest door een naar griepje, gaat het nu weer goed genoeg om gewoon aan de slag te gaan. En ineens valt het me op...

DE WAS.

Ik heb de was ook tijdens mijn ziek zijn gewoon netjes doorgedraaid en met steeds 10 minuutjes strijken (en daarna weer braaf een half uur tot een uur liggen) ook de strijk er door gekregen.
Nu dacht ik, kom, laat ik de was maar weer gaan doen.
Maar de was heeft blijkbaar de neiging om of te weinig te zijn of meteen met 5 wassen tegelijk aanwezig te zijn!

Ik heb momenteel 4 stapeltjes liggen, waar ik met de beste wil van de wereld geen hele was uit kan halen. Zul je zien dat er natuurlijk in het weekend weer een stapel ligt waar je U tegen zegt en dan kan ik weer fijn de hele zondag wassen gaan draaien! Misschien dat ik het dan ook wel uitstel tot maandag, dat is natuurlijk ook een idee. Dan moet iedereen gewoon nog maar doen met het beetje kleding dat er dan nog in de kast ligt.

Ik heb wel vaker gelezen over mensen met minimaal 7 broeken, 21 onderbroeken en net zoveel paar sokken, dik 20 t-shirts en een berg truien.
Dat lijkt me ook best wel leuk om zoveel keus te hebben, maar op de een of andere manier krijg ik dat niet voor elkaar. Ja, ik heb best ook wel een aantal broeken, maar.... slechts 1 daarvan is een spijkerbroek; 1 is een huisbroek, die trek ik naar buiten toch echt liever niet aan; 2 legging-achtige broeken, die vind ik nu te koud; 2 hele dikke, gevoerde winterbroeken, de naam zegt het al; 2 korte broeken, brrrrr; en 1 wandelbroek met 3/4 lengte. Bij elkaar 9 broeken, maar voor het momentele dagelijkse gebruik is er eigenlijk maar 1 echt geschikt, dus dat betekent dat ik die broek moet wassen, zogauw ik ´m in de was stop.

Onderbroeken en sokken heb ik voor een dag of 8 en ook mijn t-shirts gaan niet langer mee, eerder korter. En eerlijk gezegd vind ik dat ook helemaal niet zo vervelend. Ik koop elk jaar 2 tot 3 nieuwe t-shirts en voel me dan weer heel modieus ;-), behalve als ik mijn oude shirts aan heb natuurlijk. Soms ben ik ook "een beetje dom" en koop weer zo´n shirtje van een euro of 9 en die krimpt meteen de eerste keer dat hij de wasmachine ziet. Dat zijn ook de enige shirts die ik nog met goed fatsoen in een kledingzak durf te stoppen, want met de rest wil volgens mij hooguit nog een zwerver lopen. De meeste van mijn zaken zijn tot op de draad versleten als ik ze niet meer draag.

Dat zou ook best kunnen komen, doordat ik ze zo vaak was. Want als je niet veel hebt, dan moet je veel wassen :-)
Vandaag alleen niet meer, maar wie weet, mag mijn wasmachientje over 2 dagen wel weer lekker aan de slag. En dan meteen met 5 wassen........