In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, augustus 25, 2007

volle dagen

Tjonge jonge, onze dagen zitten echt vol.
Gistermiddag gezellig bij buurman Anatol een tuinfeestje gehad. Hij had iedereen uitgenodigd die planten gedoneerd had voor de tuin en ons ook omdat de kinderen hem vaker in de tuin helpen en we toen samen die stenen voor in de tuin hebben lopen slepen.
Als je voor zoiets een uitnodiging krijgt, dan wordt je vaak gevraagd ook wat mee te nemen. Hij had ons gevraagd om iets typisch hollands en daarvoor hadden we gezorgd. Uit Nederland waren gevulde koeken meegenomen en dat vonden ze allemaal hartstikke lekker! (en dan te bedenken dat het supermarktkoeken waren in verband met de houdbaarheid van bakkerskoeken die nog veel en veel lekkerder zijn).
Maar we begonnen eerst met een ribiselkuchen (ribisel zijn rode besjes) met daarop een laag van crème fraîche en slagroom. Daarna apfelstrudel met vanille-ijs. Toen was er ook nog een zoet brood met maanzaad, daarop ook een klodder slagroom en dan natuurlijk onze gevulde koeken. Als je bedenkt dat je van alles wat je krijgt ook meteen een volwassen stuk krijgt, dan begrijp je dat we aardig vol zaten.

Paul had wat dat betreft mazzel want die werd om half 3 opgepiept voor een klus waar hij echt heen moest, dus die heeft maar 1 stuk hoeven eten.
Wel heel leuk zitten praten met de aanwezige mensen en tussendoor buurman Rudi geholpen met het naar boven sjouwen van zijn nieuwe tv. De man begon ineens een heel gesprek met me! Ongelooflijk, want hij heeft ruim een jaar volgehouden met niet eens gedag zeggen, maar z´n hoofd omdraaien. Pas toen Paul na de overstroming heeft geholpen met rotzooi ruimen (Rudi heeft toen met een kleine graafmachine alle modder weggegraven) is hij gedag gaan zeggen en gaan praten met Paul.

Rond kwart voor zes toch echt afscheid van Anatol genomen, want we moesten door naar de volgende afspraak. Dus snel de kinderen in de kleren gehesen, slaaptas gemaakt en toen heeft Paul ze naar de camping gebracht want ze mochten bij opa en oma blijven slapen.
Toen zijn wij naar café Heidi gegaan waar we met z´n allen hadden afgesproken. Daar nog een glaasje cola gedronken en even later stond er een taxi voor de deur en reden we naar Berggasthof Nieding.
Daar heerlijk met z´n allen gegeten en gedronken (liters water naar binnen gewerkt omdat ik nog niet aan de drank wilde) en uiteindelijk tegen een uur of 10 weer met de taxi verder gegaan. Op naar Westendorf.
Daar zijn we naar de Moskito bar gegaan. Niet echt een zaak waar wij heel dol op zijn, maar we hebben met z´n zevenen wel ontzettend veel lol gehad. De twee andere disc-jockeys Gerry en Robby zijn namelijk samen zo gestoord als het maar kan en hebben zich echt de hele tijd verschrikkelijk uit lopen sloven. Op een bepaald moment kwamen we met ons lachniveau nog boven de muziek uit en die staat behoorlijk hard.
Het was echt super gezellig, maar zo tegen een uur of half 3 hadden we onze tax gehad en wilden we naar huis. Chris, Anita en Rob bleven nog met z´n drietjes, maar voor ons was het genoeg geweest.

Vanochtend lekker uitgeslapen en daarna naar de camping om de kinderen op te halen. Dan ging natuurlijk niet zo snel want voor je het weet zit je weer te kletsen. Dus uiteindelijk is Paul, die toch nog tussendoor naar huis moest om een laptop voor een klant te maken, naar de Billa gereden om Fleischkassemmel te halen voor het middageten. Daarna zijn Paul en ik naar huis gereden om zwemspullen te halen, want Paul, oma en de kinderen gingen lekker zwemmen (ik kon niet mee wegens je weet wel) en tegen een uur of 4 zijn ze weer thuisgekomen om zich te verkleden en vervolgens te gaan boogschieten. Omdat er daar geen wc is, ben ik ook nu weer thuisgebleven, maar dat vind ik eerlijk gezegd niet zo erg. Wel lekker gewoon een dagje rondhangen.

Als de meute zodadelijk thuiskomt, gaan we eerst een hapje eten en vervolgens waarschijnlijk door naar het voetbal. Er wordt weer thuis gespeeld en we zijn al een tijd niet meer geweest. Als sponsor moet je zo nu en dan je gezicht toch eens laten zien, dus dat gaan we dan ook doen.

Het weer is in ieder geval heerlijk, dus dan is het absoluut geen straf om langs de lijn te moeten zitten.

Tot zover de belevenissen van gisteren en vandaag. Morgen hebben we nog niets staan en ik vermoed dat we dat zo houden. Een beetje rust is zo nu en dan ook wel lekker.

vrijdag, augustus 24, 2007

Pension Mama

Gisteren was weer een vruchtbare dag.
Paul weer de hele dag bij klanten aan de slag, de kinderen hebben heerlijk gespeeld en ik heb lekker gelezen en in huis gerommeld.
Tussen de middag pannekoeken gebakken, want de melk moest op en dan is dat natuurlijk een prima verwerking daarvoor.

´s Middags is Sabine met haar nieuwe vriendin gaan zwemmen, Paul is met Joris naar een klant gegaan en later ook naar het zwembad. Niet heel lang, want het was weer aan het betrekken.

´s Avonds zijn Paul en ik naar de plaatselijk toneelvoorstelling gegaan.
Pension Mama heet het stuk en we hebben zitten gieren van het lachen. Enig begrip van het tirools is wel handig (ik verstond weer niet alles maar toch wel zo´n 90%), maar met een goede kennis van het duits kom je ook een heel eind. Als ze wat zachter praten, wat mompelen of heel snel gaan dan kan ik het niet altijd volgen maar echt uitmaken doet het niet, de strekking begrijp je toch wel.
Het was echt mega volle bak, het is dat we al kaartjes hadden, anders hadden we niet eens meer naar binnen gekund en dan waren we er toch al om 5 over 8 terwijl het stuk pas om half negen zou beginnen. Nadeel daarvan was dat het loeiheet was, maar goed, dat heb je met zo´n bomvolle aula.
Heel grappig was ook dat we toevallig naast onze vrienden kwamen te zitten waar we afgelopen weekend waren wezen bbq-en.

Het was echt een heerlijk avondje uit moet ik zeggen. We zijn naderhand niet meegegaan om nog wat te drinken, per slot van rekening moest er vandaag toch ook weer gewoon gewerkt worden en onze oppas wilde ook wel op tijd naar huis.

Vandaag ook weer een druk programma.
Vanmiddag naar het tuinfeestje dat onze buurman heeft georganiseerd (vanaf 14.00 uur dus dat wordt vrees ik wel tot een uur of 4, misschien 5) en om half zeven staat de afspraak met Chris en Anita van Papalapub om met het hele team en aanhang een gezellig avondje uit te gaan.
Het is hier echt nooit saai!

woensdag, augustus 22, 2007

Poetsvrouw

We zijn gisteren weliswaar naar de camping geweest, maar zonder fototoestel. Gezellig even op bezoek bij Addy, Andrea en Thomas van het restaurant. Echt superlieve mensen. Natuurlijk mochten we niet betalen voor ons eten en drinken (ik heb al gezegd dat we dat volgende keer echt wel doen, waarop er gezegd werd: dat zien we dan wel weer....) en we hebben supergezellig zitten kletsen.

Ook kwamen de ouders van Paul weer deze kant op, dus die zijn ´s avonds ook nog even bij ons langs geweest. Gezellig dag weer, wel heel erg druk voor Paul trouwens.

Vandaag nog veel drukker voor Paul, maar door het uitvallen van een afspraak konden we ´s middags nog wel even naar het zwembad, want het weer is weer zalig. De kinderen waren daar al met oma en Sabine had weer 2 vriendinnen opgeduikeld. Daar heeft ze morgen ook een afspraak mee om te gaan zwemmen.
Paul zit nu alweer de hele avond bij goede klant Manfred. Tja bedrijf dus belangrijk en daar wordt tijd voor gemaakt.

Zelf werd ik vanochtend opgebeld door het tourismusverband voor een spoedopdracht. Ongeveer 2 minuten na het telefoontje kreeg ik de spullen binnen en een half uur later ging het zaakje weer hun kant op. Tja, niet heel veel, maar wel belangrijk voor de winterbrochure. Vind ik echt heel erg leuk om te doen.
Verder heel veel opruim- en poetswerk gedaan, kan niet zeggen dat ik daar blij van werd (in tegendeel, werd er erg depri van), maar er is nu tenminste weer een beetje van de puinhoop weg. Morgen weer het een en ander doen.
Ik wil een poetsvrouw!!!

dinsdag, augustus 21, 2007

Klavertje vier

Nu was ik helemaal vergeten om te vertellen dat Sabine zaterdag bij onze vrienden een klaver 4 had gevonden! Dus voorlopig heeft ze bakken geluk!

Verder niet veel bijzonders gebeurt. Paul heeft gisteren gewoon de hele dag bij klanten doorgebracht, kinderen hebben superlief gespeeld en ik had een hele slechte dag. Gelukkig ging het beter nadat ik een pilletje had genomen (ben zo blij met mijn dokter die me zoiets op voorraad geeft). Gisteravond heeft Paul lekker een film gekeken terwijl ik de strijk heb weggewerkt. Lekker muziek aan, ik was helemaal in de stemming voor Muse en later ook nog U2, Big Country en Simple Minds.

Vandaag begon erg grijs, ben nog even naar de camping gelopen om de aardappels bij vrienden uit de tent te halen (niet gelukt, hadden de sleutel toch niet blijkbaar) en daar nog even gezellig met wat mensen gepraat.
Paul is ondertussen bij vriendje Robert een apparaat aan het testen wat bij vriendje reithä ingezet moet gaan worden (snap je het nog?), ik heb weer wat vertaald en zo langzamerhand komt ook het zonnetje naar buiten.
Als het weer mooi blijft, loop ik ook nog even langs de camping om wat foto´s te maken van de werkzaamheden.

maandag, augustus 20, 2007

Foei Petra, foei! (vrij naar ome Willem)

Ja, ik geef het helemaal toe het is weer erg met me. Helemaal niet loggen.
Zoals de laatste keer geschreven, zijn de kinderen sinds 11 augustus weer thuis waar ik heel erg blij mee ben.

Die middag zijn we met ze naar het Bezirksmusikfest in Westendorf geweest. Het weer was niet mooi, maar we hebben ons super vermaakt in de botsauto´s. Daar natuurlijk een kippetje en brodakrapfen gegeten en daarna weer naar huis om de familie te begroeten. Opa en oma hadden we al gezien, broertje met familie nog niet.
Daarna ging de week eigenlijk ook weer erg snel. Veel gewerkt, maar ook zoveel mogelijk met de kinderen gedaan. Woensdagmiddag hadden we speciaal vrijgehouden zodat we heerlijk wat met de kinderen konden gaan doen. We zijn zalig naar buiten geweest met z´n allen en hebben de dag afgesloten met een bbq. Dat was ook nog even improviseren, want het was Maria Himmelfahrt en daar hadden we nooit aan gedacht, maar dat betekent wel nationale feestdag en dus geen winkel open.
Gelukkig hadden we de vriezer nog.....

Ook de donderdag werd afgesloten met een bbq, want broerlief en vriendin hadden ook wat in hun hoofd dat ze graag wilden maken, maar daarvoor was dan weer wel de slager nodig. Heerlijke gehaktspiezen en spareribs gegeten, zaten allemaal nokkie-vol aan het einde.

Vrijdagnacht dan nog even met z´n tweetjes naar Tresor gegaan, waar we ook vrienden Andi en Inken weer tegenkwamen. Niet laat gemaakt en vooral vrijwel geen alcohol gedronken (doen we de laatste tijd sowieso weinig) en op tijd weer in bed. Paul had zaterdag om 9 uur alweer een afspraak met een klant voor de installatie van een draadloos netwerk en we moesten ook de familie tegen 8 uur uitzwaaien.
´s Avonds hadden we dan weer een afspraak met vrienden om daar te gaan ...... bbq-en!
Was ontzettend gezellig, heel erg leuk zitten praten en ik heb er (als de burgemeester van St. Johann het geheel wil sponsoren tenminste) met een beetje geluk weer een vertaalopdracht bij!

Zondag is Paul ´s ochtends eerst bij klanten langs gegaan en zo rond half twaalf zijn we heel snel de berg opgereden om met de kinders bij de Filzalmsee te gaan zwemmen. Er was namelijk voor de middag slecht weer voorspeld en we wilden nog even van de zon genieten. Goed dat we dat gedaan hadden, want tegen half twee begonnen de wolken het dal in te drijven.
Zo tegen kwart voor vier was het zover, onweer en gigantische hagelstenen. Wij hadden het nog nooit meegemaakt, maar inderdaad de grootsten waren net zo groot als eieren. Wel heel leuk om te zien dat die in lagen zijn opgebouwd. Je ziet in het midden een klein korreltje en dan steeds een nieuwe laag eromheen gevroren.
Het duurde gelukkig maar een minuut of 10 tot een kwartier dat het hagelde, want met een langere bui zijn er heel wat meer zaken kapot dan nu het geval was (bij ons gelukkig niets, auto hadden we al in de garage gezet en andere spullen binnen of tegen het huis aan).
Tegen het eind van de middag merkten we dat het internet op de camping niet meer liep (goed dat we regelmatig controleren, want er had nog niemand gebeld) dus dat geprobeerd te maken, maar dat bleek een probleem te zijn bij Telekom dus daar konden we ook niets aan doen helaas.
´s Avonds nog met z´n allen Mario Party 8 gespeeld op de Wii en allemaal op tijd ons bed in.

Vanochtend heb ik mogen uitslapen en heeft Paul het internet op de camping weer op de rit gezet. Het weer is vandaag niet gezellig, het regent al de hele ochtend en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in komt.