In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, november 13, 2008

"Heb ik de hele dag geslapen?"

Even geen bouwupdate daar Paul sinds maandagavond door een flinke griep geveld is. Hij kan ondertussen weer net een beetje uit z´n ogen kijken tussen het hoesten en niezen door, daar zijn we heel blij mee.
Vrijdag en zaterdag moet hij namelijk met Christian Bucher, de installateur aan de slag in ons nieuwe huis. Vandaag helpt hij al wel weer wat klanten, maar alles gaat als het even kan vanuit huis zodat hij nog een beetje aan kan sterken.

Sabine heeft gelukkig nog nergens last van, maar ik loop ook wat te kneuzen en Joris is een beetje ziek.

Met Joris hebben we gisteren nog ontzettend gelachen.
Eerst wilde hij om 5 uur ´s ochtends al uit bed gaan omdat hij dacht dat het wel tijd was. Toen heb ik hem weer in z´n bed gelegd en gezegd dat hij om 6 uur uit bed mocht komen als hij dat wilde.
Toen ik Sabine om 7 uur naar school ging brengen, heb ik Joris uit bed gehaald en gezegd dat hij zich aan moest kleden. Dat had hij dan ook netjes gedaan en ik wilde gezellig met hem naar school wandelen. Het viel me op dat hij er niet echt florissant uitzag en hij vond zelf dat hij eigenlijk nog wel even naar bed wilde.
Nu wil Joris dat vrijwel nooit en ik vond ´m eigenlijk ook al wat verdacht ruiken (ik ruik het eigenlijk altijd als iemand koorts heeft).
Nadat ik aan z´n hoofd gevoeld had, heb ik ´m z´n kleren weer uit laten trekken en hem lekker in z´n bed gestopt. Hij wilde niet bij papa slapen, want dan kon hij niet slapen zei hij. 5 minuten later lag meneer weer heerlijk te snurken.
Tegen een uur of tien kwam hij weer uit z´n bed. Hij had al lekker wat op z´n Nintendo gespeeld en wilde nu uit bed gaan spelen.
Hij kwam ook gezellig beneden in de kelder en mocht op Paul z´n computer een spelletje doen. Ook Paul kwam er gezellig bij zitten dus de mannen hadden samen veel plezier.

Tussen de middag lekker gegeten en hoewel Joris weer wilde spelen moest hij eerst een klein slaapje van ons doen.
Toen hij om vijf uur weer wakker werd, was hij helemaal verbaasd. "Heb ik de hele nacht en de hele dag geslapen?"
Nee Joris, je bent ook al uit bed geweest en hebt een spelletje gedaan en gegeten.
Met veel moeite kon hij zich dat spelletje met papa herinneren, maar de rest van de dag was compleet weg.
Om half acht ging hij ook weer zonder mopperen z´n bed in en heeft flink geslapen. Vandaag moest hij dus ook nog thuisblijven, alhoewel hij eigenlijk weer naar school wilde. Ik vrees alleen dat ze hem daar echt niet binnenlaten met koorts :)

maandag, november 10, 2008

bouw en telefoons

Gister zijn we nog op de bouw bezig geweest. We hebben zoveel mogelijk in het huis opgeruimd, want morgen komt de installateur al met het een en ander aan spullen en die willen we dan natuurlijk wel kwijt kunnen.
Ook heel demonstratief al het een en ander aan balken en planken netjes voor het huis gedeponeerd, zodat de bouwmensen die kunnen opruimen.
Paul heeft vanochtend met onze contactpersoon op de bouw gesproken en die vond het ook heel vreemd dat er sinds woensdagmiddag niets meer bij ons is gedaan. Als de mannen er 1 dag langer waren gebleven dan was ons huis vorige week al ontruimd geweest en waren ook de kleine dingetjes (steentje hier, isolatie daar) allang afgemaakt.
Nu vonden Joris en Sabine het niet zo erg dat er nog niet was opgeruimd. Vooral Joris heeft de grootste lol gehad met het naar beneden slepen van houten platen die zijn zus te zwaar vond om van de trap af te dragen en het naar beneden gooien van balken door de opening van de terrasdeuren.
Daarna moest volgens meneer alles netjes gestofd worden, wat een gigantische stofwolk opleverde waar wij iets minder blij mee waren :)

Vanochtend weer op tijd begonnen met het werk, papierwerk ordenen, formulieren invullen, hier en daar eens navragen of we het aanbod nog even op papier kunnen krijgen (ze zijn hier vooral dol op mondelinge afspraken, maar de bank wil voor de bouwhypotheek toch echt het nodige op papier hebben) en zo nog wat zaken.

Mijn poetsvrouw vond het vanochtend blijkbaar nodig om mij geld te besparen door niet te komen. Tja, ik heb haar vorige week gezegd dat ze vanaf eind november niet meer hoeft te komen daar ik het geld zelf nodig heb om de hypotheek van het nieuwe huis te kunnen financieren. Misschien is ze boos ofzo, ik weet het niet.

Verder hebben Paul en ik net weer ontzettend zitten lachen.
Wat wil het geval? Paul heeft natuurlijk de hele dag zijn telefoon bij zich en vaak wordt er uren lang niet gebeld, maar.... zo gauw hij iemand belt of gebeld wordt, dan is er in zeker 40% van de gevallen precies op dat moment iemand die het ook nodig vindt om hem te bellen, waardoor ze dan in moeten spreken. Op het moment dat Paul de telefoon dan neerlegt, krijgt hij meteen een bericht door dat er weer een nieuw bericht op hem staat te wachten op de berichtenbox. Het is zo ontzettend maf dat dat steeds weer gebeurt, dat we er ondertussen flink de lachstuipen van krijgen.

Dan moet ik zo maar even bedenken wat we gaan eten. Sabine eet op maandag en woensdag op school dus dan eten wij met z´n drietjes tussen de middag gewoon lekker warm. Sabine heeft vandaag lasagna op het menu staan.....
Ik denk dat wij het gaan doen met groentensoep met ballen en brood. Ook erg lekker.