In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, juni 18, 2008

Logo is klaar

De dagen vliegen weer voorbij.
Ik ben hard bezig met de voorbereidingen voor het Jung Unternehmer Treffen bij ons morgenavond. We hebben het moeten verschuiven naar 20.00 uur, omdat in de nacht van maandag op dinsdag iemand is overleden waarvan de begravenis morgenavond om 7 uur is en er een aantal unternehmer naartoe moeten.

Vanochtend nog naar de kapper geweest om te zorgen dat mijn haar er in ieder geval fatsoenlijk uitziet, want er was weer heel wat grijs te zien.
Nu weer roodbruin met zwarte en koperkleurige strengen erin. Erg speels om te zien, vind ik.

En mijn logo is nu helemaal klaar. Ondertussen geïntegreerd in de coaching website en ook gebruikt op mijn coaching weblog.
Zal ik ´m hier ook nog eventjes zetten.


Zelf vind ik ´m heel goed bij me passen. Vrolijk, beetje speels en ook zakelijk.
Gemaakt door de dochter van een internetkennis van me (die ken ik al heel wat jaartjes), die sinds kort haar eigen bedrijfje heeft opgestart.
Dus mocht er nog iemand zijn die een mooi logo of een website nodig heeft, kijk even op de website van Hiranthi!

maandag, juni 16, 2008

Zeepkistenrace in Kirchberg

Daar we de zondag tot familiedag hebben uitgeroepen (anders blijven we maar werken), kijken we altijd of we gezellig wat met z´n viertjes kunnen gaan doen. Gisteren hadden we geluk er was een echt zeepkistenrace in Kirchberg op de parkeerplaats bij de Fleckalmbahn.

De race zelf was erg grappig, jammergenoeg was het niet mogelijk om het hele parcours te overzien, maar met de overenthousiaste omroepers was het volgen van de race toch een makkie.
Veel verschillende klassen en mooie kisten waren er ook bij.






Natuurlijk was er ook een raamprogramma, waardoor we ons absoluut niet hoefden te vervelen.
Erg grappig vonden we het kersenpittenspugen. Een aantal emmers hingen aan een houten wand, je kreeg 3 kersen en dan moest je de pitten in een emmer proberen te spugen. Nog best lastig, maar wel heel erg leuk :)
Eerst hebben we met z´n drietjes staan spugen:


Waarna Joris en Sabine nog verder gingen en Joris hier heel mooi demonstreert hoe het gaat :)



Ook waren er spelletjes ballengooien waar de kinderen zich heerlijk vermaakt hebben:


En niet te vergeten (erg favoriet bij de kids) boogschieten:



Sabine laat hier de pijl keurig vliegen:


Sabine kreeg nog een compliment over haar houding en de goede manier waarop ze de pijl laat vliegen, dus die was erg blij. Tja, volgens ons heeft het iets met het woord schieten te maken. Dat past blijkbaar goed bij Sabine.

Er waren demonstraties van de brandweer en van het rode kruis. Daarvan hebben we helaas geen foto´s, we stonden er te ver vanaf om er iets moois van te kunnen maken.

Wat we wel goed hebben meegemaakt is de demonstratie van de kickboxschool. Heel indrukwekkend moet ik zeggen. Lichaamsbeheersing ten top.
Hier wat indrukken:





Verder was er nog een apparaat waarbij kinderen heel hoog trampoline konden springen. Joris durfde niet, Sabine vond het ook een beetje eng, maar ze heeft het toch geprobeerd en was uiteindelijk erg enthousiast.





Als laatste hebben we nog een tijdje staan kijken bij het levende tafelvoetbal. Prachtig om te zien en voor de wat oudere jeugd tenminste ook leuk om te doen.



Dat er ook te eten en drinken was, hoef ik niet te vermelden, dat is nu eenmaal altijd zo. Wat wel bijzonder is, vind ik tenminste, is dat op het trampoline springen na alles gratis was. Wij hebben ons ruim 3 uur heerlijk vermaakt in ieder geval.


Daarna nog even door naar Gasthof Nieding, want vriend Sepp was weer jarig. Daar heel gezellig zitten bijkletsen. We waren door Katharina al uitgenodigd, vooral omdat het al een hele tijd terug is dat we boven geweest waren. Tja, soms komt het er gewoon niet van, we hadden genoeg andere dingen te doen en als je dan niets hebt, dan heb je ook niet altijd zin om weer dezelfde plaats als altijd te gaan...
Voor we het wisten, was het alweer kwart over vijf en zijn we lekker richting huis gereden. Fijn met z´n viertjes nagenieten van een heerlijke dag.